چهارشنبه 5 خرداد 1400 13:59 ساعت
شناسه خبر : 347778

تحلیلی بر کاهش مشارکت مردم در انتخابات
دولت چگونه بخشی از مردم را نسبت به صندوق رای ناامید کرد؟/ مشکل مردم با نمایش و نامهنویسی حل نمیشود/ آقای روحانی! به معیشتی که برای مردم رقم زدهاید نگاه کنید
روحانی کاری بیش از نامه نوشتن و انداختن توپ به نهادهای دیگر میتواند انجام دهد. دولت به جای سامان دادن مسائل اقتصادی و معیشتی سعی دارد تا با فضاسازیهای سیاسی و رسانهای سهم بالای خود را در ناامیدی بخشی از مردم به انتخابات کتمان کند.
گروه سیاسی-رجانیوز: حسن روحانی امروز به نتایج تایید صلاحیتها واکنش نشان داد و برای کاهش مشارکت مردم در انتخابات اعلام نگرانی کرد. وی حتی مدعی شد تنها کاری که میتوانسته بکند نامه نوشتن به رهبرانقلاب بوده که دیروز انجام داده است. روحانی هیچ اشارهای به این مساله نکرد که چرا نیمی از مردم در معتبرترین نظرسنجیهایی که حتی پیش اعلام نتایج تایید صلاحیتها انجام شده از عدم مشارکت در انتخابات سخن گفتهاند؟ روحانی که سعی دارد تا مانند همیشه نتایج اقدامات خود را به دیگران نسبت دهد در خصوص پاتک بنزینی به مردم در شرایط تحریم، افزایش فشارهای اقتصادی و تورم بیش از پنجاه درصد در کنار کاهش سرمایه مردم به یک سوم در بورس و تاثیر دهها اقدام مخرب دیگر بر ناامیدی مردم سکوت کرده است.
به گزارش رجانیوز: حسن روحانی امروز گفت: «اگر خدای ناکرده در یک انتخابات حضور کم باشد و برای مردم مسائلی روشن نباشد، انسجام ملی، مصلحت و امنیت ملی و حیثیت نظام چگونه خواهد بود؟ امام همیشه توصیه میکردند میزان رای ملت است و مردم ولی نعمت ما هستند. همه ما را مردم به اینجا رساندند. ما چه بودیم ما یک طلبه ساده بودیم. مردم ۹۸ درصد به جمهوری اسلامی رای دادند. چرا این ۹۸ درصد آب میرود؟ خدا نکند یک روزی مردم حس کنند ما به آنها بی اعتنا هستیم و برای آنها تصمیم میگیریم. امام و رهبر انقلاب هر دو فرمودند مشارکت حداکثری. خود رهبر انقلاب به من فرمودند برای من مشارکت حداکثری مهم است.»
روحانی سپس با اشاره به نتایج تایید صلاحیتها به نوعی توپ کاهش مشارکت را به زمین شورای نگهبان انداخت. روحانی در سخنان خود مدعی است که در قبال این اتفاق که مانع مشارکت مردم شده جز نامه نویسی کاری نمیتوانسته انجام دهد. وی گفت: «به ناچار دیروز خدمت رهبر انقلاب نامهای نوشتم که ایشان کمکی کنند. ایشان هم در دورههای گذشته کمتر وارد شدهاند و در بعضی اوقات ورود کردند و هر طور مصلحت بدانند عمل میکنند. این مساله برای ما مهم است. کاری که میتوانستیم انجام بدهیم این نامه بود و صلاح با ایشان است»
روحانی به گونهای سعی دارد شورای نگهبان را مقصر کاهش مشارکت نشان دهد که پیش از اعلام نتایج تایید صلاحیتها نیز حدود چهل درصد مردم از قطعی بودن مشارکت خود صحبت کرده بودند.
ایسپا در آخرین نظرسنجی خود که در پایان اردیبهشت ماه منتشر شده به این مهم اشاره کرده است.

وضعیت معیشتی مردم چقدر در مشارکت تاثیر دارد؟
ناکارآمدی هشت ساله دولت در سامان دادن به وضعیت اقتصادی و کاهش ارزش پول ملی به یک هشتم تاثیر مستقیمی به میزان مشارکت مردم در انتخابات گذاشته است. ایسپا در این خصوص اعلام کرده که با توجه به وضعیت اقتصادی خانواده، میزان تمایل افراد به مشارکت در انتخابات تفاوت معناداری دارد و با کاهش توان اقتصادی خانوادهها میزان تمایل به مشارکت قطعی در انتخابات کاهش پیدا میکند. بیشترین میزان تمایل به مشارکت قطعی بین افراد دارای پسانداز است که ۴۷.۹ درصدشان گفتهاند قطعاً در انتخابات شرکت میکنند. ۴۶.۸ درصد افرادی که درآمد خانواده کفاف هزینههایشان را میدهد اما پساندازی ندارند گفتهاند قطعاً در انتخابات شرکت خواهند کرد و کمترین میزان مشارکت با ۴۱.۴ درصد مشارکت قطعی به افرادی اختصاص دارد که درآمد خانواده کفاف هزینههایشان را نمیدهد.
همچنین طبق نظرسنجیهایی که پیش از اعلام نتیجه تایید صلاحیتها اعلام شده است بیش از 55 درصد از افرادی که در انتخابات 96 به حسن روحانی رای دادهاند در انتخابات پیش رو شرکت نخواهند کرد. این مساله به روشنی نشان میدهد که عملکرد روحانی و جهانگیری به وضوح قسمتی از مردم را ااز صندوقهای رای ناامید کرده است. همچنین نزدیک به شصت درصد کسانی که خود را اصلاحطلب معرفی کردهاند با مشاهده ناکارآمدی و ناتوانی جریان سیاسی خود در انتخابات شرکت نخواهند کرد.
به نظر میرسد روحانی کاری بیش از نامه نوشتن و انداختن توپ به نهادهای دیگر میتواند انجام دهد. دولت به جای سامان دادن مسائل اقتصادی و معیشتی سعی دارد تا با فضاسازیهای سیاسی و رسانهای سهم بالای خود را در ناامیدی بخشی از مردم به انتخابات کتمان کند.

لینک کوتاه »
http://rajanews.com/node/347778
لینک کوتاه کپی شد