هم اکنون عضو شبکه تلگرام رجانیوز شوید
چهارشنبه، 8 مهر 1405
ساعت 15:44
به روز شده در :

 

 

 

رجانیوز را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

 

چهارشنبه 6 بهمن 1395 ساعت 05:11
چهارشنبه 6 بهمن 1395 05:03 ساعت
2017-1-25 05:11:59
شناسه خبر : 264623
شب دوشنبه گذشته برنامه ورزشی «نود» 45 دقیقه از وقتش را صرف بررسی علل و عوامل حادثه پلاسکو کرد. رویکردی که تفاوتش با برخورد این برنامه با سانحه قطار تبریز-مشهد به خوبی به چشم می آمد و  بار دیگر پرده از ابراز مواضع و رویکرد های سیاسی فردوسی پور در این برنامه برداشت.
شب دوشنبه گذشته برنامه ورزشی «نود» 45 دقیقه از وقتش را صرف بررسی علل و عوامل حادثه پلاسکو کرد. رویکردی که تفاوتش با برخورد این برنامه با سانحه قطار تبریز-مشهد به خوبی به چشم می آمد و بار دیگر پرده از ابراز مواضع و رویکرد های سیاسی فردوسی پور در این برنامه برداشت.
 گروه فرهنگی رجانیوز: چند سال پیش وقتی عادل فردوسی پور در آخرین برنامه سال که نزدیک نوروز بود سروش صحت،رامبد جوان و حبیب رضایی بازیگران سینما و تلویزیون را به برنامه نود آورد و یک ساعت آنتن زنده را به گپ و گفتگو با  آن ها اختصاص داد بسیاری به دلیل فضای سرخوشی روزهایی که به عید منتهی می شد واکنشی نسبت به این اتفاق نشان ندادند.
 
در ادامه همین ورود های غیرمرتبط برنامه نود بود که این برنامه ساز حوزه ورزش خلاف رویکردی که سازمان صدا و سیما در خصوص برخی اتفاقات فرهنگی و سیاسی داشت در این برنامه در خصوص اتفاقاتی نظیر جایزه اسکار اعلام نظر شخصی می کرد. 
 
مصاحبه با محمدجواد ظریف وزیر امورخارجه در روزهای پس از امضای برجام و شب یلدا سال گذشته اما باعث شد که بالآخره جلوی این خودمختاری های فردوسی پور گرفته شود. اتفاقی که باز هم تلاش هایی صورت گرفت تا حتی پخش نشدنش هم هزینه هایی را برای رسانه ملی به وجود بیاورد. 
 
 
جلوگیری از پخش مصاحبه ظریف اگر چه اقدامی قابل تقدیر برای مقابله با رفتار های عجیب این مجری تلویزیون بود اما باعث نشد که او در شب یلدای امسال حرکت عجیب دیگری انجام ندهد. مصاحبه با شهاب حسینی به بهانه گرفتن جایزه کن و با چاشنی سؤال هایی در مورد علایق فوتبالی او بار دیگر پای ابراز علایق شخصی فردوسی پور را به این برنامه باز کرد. 
 
 
 
با این حال این اتفاق هیچ هزینه ای برای او و برنامه اش به وجود نیاورد و مسئولان شبکه سه سیما به راحتی زیر بار پخش این مصاحبه رفتند تا صدا و سیما بار دیگر نشان دهد که مسیر تعامل و به تعبیری دور زدن مدیران سیما و این شبکه را در این 12 سال به خوبی آموخته است. 
 
اما شاید خاص ترین رفتار های فردوسی پور با اتخاذ موضع و رویکرد دوگانه در مواجهه با دو حادثه تلخ اتفاق افتاد. رفتاری که باعث شد پز مستقل بودن او کاملاً زیر سؤال برود. 
 
زمانی که حادثه تلخ قطار تبریز-مشهد اتفاق افتاد او صرفاً به مدت 40 ثانیه بر روی آنتن ابراز تسلیت کرد و پس از آن روال عادی برنامه را پی گرفت. در حالی که در خصوص حادثه ناگوار پلاسکو 45 دقیقه آنتن زنده برنامه گران نود را صرف بررسی علل این اتفاق و اظهار نظر در خصوص آن کرد. 
 
تفاوت رویکردی که کاملاً پیداست که از علایق و گرایشات سیاسی فردوسی پور سرچشمه گرفته و تأثیر مستقیمی در محتوای برنامه اش در خصوص دو اتفاق ملی می گذارد.
 
 
اگر چه اساساً اختصاص 45 دقیقه از برنامه ای ورزشی به اتفاق پلاسکو خود محل سؤال جدی است. اینکه چرا برنامه نود که وظیفه بررسی اتفاقات روز فوتبال را به عهده دارد در قامت یک برنامه اجتماعی ظاهر شده و به بیان این مسائل می پردازد. حال آنکه صدا وسیما در این روزها به قدر توان خود تلاش هایی را در راستای اطلاع رسانی و نمایش ابعاد مختلف این حادثه در برنامه های مرتبط در شبکه خبر، شبکه تهران و حتی بخش های مختلف اخبارسراسری انجام داده است.
 
به نظر می رسد عادل فردوسی پور از تولید برنامه «نود» خسته شده و علاقه دارد در حوزه های فرهنگی اجتماعی ورود کند. تا جایی که علیرغم ضربه خوردن تیم استقلال از تحریم بانکی کمترین اشاره ای به این مسئله فوتبالی در برنامه نمی کند. از این رو بهتر است مدیران سیما و شبکه سه قبل از آن که او هویت و آبروی آن ها و برنامه نود را فدای خواست شخصی اش کند تهیه و تولیدش را از وی بگیرند و به فرد با انگیزه دیگری بسپارند. تا بیش از این سوژه طنزنویسان قرار نگیرند. 
 
 
فردوسی پور هم می تواند با ساخت برنامه ای اجتماعی علایق اش را در این حوزه پیگری کند. اگر چه ورود در این حوزه مسیر جدیدی است که باید دید این برنامه ساز حوزه ورزش تا چه اندازه می تواند در آن موفق شود. 
 
دکتر علی اصغر پورمحمدی مدیر فعلی شبکه سه سال گذشته که معاون سیما بود در خصوص یک اتفاق در برنامه «ماه عسل» در اقدامی قاطع تهیه کننده این برنامه را توبیخ و به مدیر وقت شبکه سه تذکر رسمی داد. با این حال به نظر می رسد وی هنوز این رفتار های فردوسی پور را مستحق نوبیخ و تذکر رسمی نمی داند. شاید همین تعامل مدیر شبکه سه با فردوسی پور است که زمینه بروز نودی خودمختار را بر روی آنتن به وجود می آورد. 
 
 
مسیر غلطی که برنامه نود در پیش گرفته سرانجامی تلخ برای سازندگان و حامیانش به بار خواهد آورد. اتفاقی که علیرغم خواست بعضی از مدیران میانی تلویزیون باید خیلی زود جلوی آن گرفته شود. چرا که اگر مدل نود در رفتار سایر برنامه سازان سیما تکثیر شود دیگر عملاً مدیریت معنای خود را از دست خواهد داد.   
 


دیدگاه کاربران

درکجای دنیا مثل فردوسی پور را اجازه می دهند که درهر کاری که تخصص ندارد دخالت کند؟ هرحرفی می خواد می زند وهرقضاوتی می کند؟؟؟ درصورتی که فقط باجنجال برنامه خودش را پیش می برد متاسفانه برخی از مردم ما جنجال رادوست دارن و او هم این را فهمیده است .ببینید جز تفرقه ودرگیری وتنفر بین مربیان وفوتبالیستها کار دیگری که مثبت باشه انجام می دهد ؟؟؟؟؟

نه اینکه از فردوسی پور خوشم بیاد...
فقط در جواب شما بگم که تقریبا در همه جای دنیا!
اینه شومن ها و مجری ها در مورد مسایل روز حرف بزنن ( حتی مفسرهای ورزشی) اتفاق عادی در شبکه های اروپایی و امریکایی هست!

من از رئیس سازمان صدا و سیما یه سوال دارم چطور با فشار دولت دروغگویان یه برنامه مستند و خوب مثل ثریا رو جلوی تولیدش رو میگیره ولی جلوی حرکات سیاسی فردوسی پور رو نمیگیره

به نظرم سیاستی که صدا و سیما در مورد نود در پیش گرفته درسته ، و اصولا فردوسی پور شخصیتی داره که در فضا سازی رسانه ای ماهی خودش رو میگیره و بهره برداری میکنه ، مثل مصاحبه با ظریف که عدم پخشش کاملا به نفع او تمام شد ، اما برعکس مصاحبه با آقای بازیگر و یا برنامه در مورد پلاسکو کاملا نود رو در موضع ضعف قرار داده و باعث افت مخاطب این برنامه شده و در ادامه هم خواهد شد ،

وقتى براحتى اجازه ميديم يك نفر از يك تريبون حساس در باب موضوعاتى ك اصلا نه تخصص و نه صلاحيت اونو داره ك بخاد در مورد اون صحبت بكنه باعث ايجاد جهل و نادانى بيشتر در جامعه شده و جهت دهى غلط به جوانان و ببيننده ها ميشه كه اين خود در كوتاه مدت خسارات جبران ناپذير بر پيكره اجتماعى كشور داره .....
خدا به دادمون برسه

گزارش خیلی خوبی بود.
امیدوارم مسئولین صدا وسیما خوب تشخیص بدن و جلو سوء استفاده هارو بگیرن

این اقا سال هاست داره کار سیاسی میکنه و از وقت برنامه برای اهداف شخصی استفاده میکنه کی که جلوش رو بگیره

فردوسی پور گرایشات سیاسی آشکار دارد و از هر فرصتی برای بیان اون استفاده می کند باید جلوی این رفتارهای این شخص گرفته شود

مقایسه تصادف قطار(اگرچه آنهم غم انگیزاست) با پلاسکو قیاس مع الفارقه ،زیرا در پلاسکو یک عده آتشنشان جان خود را از دست دادند که مانند سربازان به اجبار به این ماموریت فرستاده شدند ولی در حادثه قطار یک اتفاق غیر مترقبه روی داد ،مانند کشته شدن هزاران نفر که به هزار دلیل موجه و غیر موجه در جاده ها تصادف می کنند.

چرا فقط پیامهایی که خودتون و هم فکرهاتون مینویسن رو نمایش میدین !!؟

در مورد تحریم بانکی و اینکه مدیرعامل استقلال عنوان کرده بخاطر این تحریمها بانکها نتوانسته اند مطالب بازیکن شاکی استقلال را پرداخت کنند و در حال حاضر استقلال با مشکل مواجهه شده ، چرا انعکاس نداند؟

در مورد استقلال اصلا ربطی به تحریم های بانکی ندارد مگه سایر تیم ها که بدهی های خودرا به بازیکنان خارجی پرداخت میکنند از همین سیستم بانکی استفاده نمیکنند؟ مدیران ضعیف استقلال با بی اهمیتی به دو اخطار فیفا در مهلت قانونی بدهی را پرداخت نکرده اند و سپس دلیل سهل انگاری خود را اینگونه توجیه کرده اند.

چطور اون بنده خدا امیر سرکرده در مود برجام صحبت کرد چند هفته محرومش کردن و ممنوع الکار شد.اما این کروشی پور هر کاری میخواد میکنه

عملکرد فردوسی پور طی سالهای گذشته متاسفانه نه تنها به نفع فوتبال وورزش کشور نبوده بلکه مروج بی فرهنگی وتشدید اختلاف وایجاد فضای مسموم در ورزش {متاسفانه}بااستفاده ازرسانه ملی بوده گویا مثل خیلی جاهای دیگر که قط الرجال است اجرای برنامه های سیما هم دچار قحطی رجال شده

-