گروه سیاسی-رجانیوز: شناخت کامل به قوانین و وظایف شهری و همچنین تخصص و تسلط بر مسائل مرتبط با مدیریت شهری یکی از کلیدی ترین شاخصه های است که یک نماینده شورای اسلامی شهر به آن نیاز دارد تا بتواند بر کرسی شورای اسلامی شهرها بنشیند. شناخت و تسلط علمی که موجب می شود تا شورا بتواند بطور کامل بر اعمال شهرداری نظارت داشته باشد و ریل گذار خوبی برای آن باشد. تصریح در تبدیل دولت متمرکز بر غیر متمرکز در شهرها از وظایف اصلی شوراهاست و این امر خود بر تخصصی بودن وظایف آن (علی الخصوص در کلان شهرها) صحه می گذارد.
به گزارش رجانیوز با این حال، عدم توجه به تخصصی بودن شورای شهر منجر شده تا سلبریتی ها و چهره هایی که بدلیل فعالیت های ورزشی یا هنری، محبوبیتی را در جامعه کسب کرده اند، از نظام انتخاباتی شوراها استفاده کرده و بر کرسی ای بنشینند که نظام تناسبی جایگاهی در آن ندارند و تنها کارکردشان در شوراها، فروش رای در زمان انتخاب شهردار و تصویب طرح و برنامه های کلان شهری است.
علاقه ی ورود سلبریتی ها به حوزه های غیر تخصصیشان با ضعف در نظام قانونی کشور مصادف شده و توهمات شهرت به آن ها در این مسیر یاری رسانده است. خروجی این مسیر غیر عقلانی چیزی جز خسارت کلان به کشور و ملت نخواهد بود که نمونه عینی آن چند روز قبل از حادثه پلاسکو در تهران مشاهده شد.
در یک ساله اخیر دو ضعف بزرگ شورای اسلامی شهر تهران نمایان شد. ضعف اول در خلاء نظارتی شورا بر عملکرد شهرداری و وقوع فساد معروف به املاک نجومی و ضعف دوم در عدم برنامه ریزی مناسب برای استانداردسازی ساختمان های شهری است.
شهرداری ها بر روی ریلی که شوراهای شهر برای آن ها می گذارند حرکت می کنند. مطابق بند 14 ماده 55 فصل ششم قانون شهرداری ها؛ «اتخاذ تدابیر موثر و اقدام لازم برای حفظ شهر از خطر سیل و حریق و همچنین رفع خطر از بناها و دیوارهای شکسته و خطرناک» از جمله وظایف شهرداری محسوب می شود. حال با این وصف باید پرسید آیا شهرداری با این وظیفه خود به درستی عمل کرده است؟ شورای اسلامی شهر تهران چه نظارت و برنامه ریزی ای برای انجام این وظیفه مهم انجام داده است؟
وقتی که عضو ورزشکار شورای شهر، بدلیل عدم تخصص لازم، به جای انجام وظایف خود در شورای شهر دغدغه افزودن شهرت و گرفتن عکس سلفی با شخصیت ها را دارد و عضو اشرافی شورا که به واسطه ثروت کلان خود توانسته با تبلیغات انبوه به عضویت شورا در آید، حضور جلسات اتاق بازرگانی را مهمتر از حضور و پیگیری جلسات شورای شهر می داند، نتیجه جز ایجاد بحران های شهری غیر قابل کنترل نخواهد بود.
ساده انگاری تصمیمات کلان شهری و عدم آگاهی رسانی به مردم در خصوص وظایف شورا و ضعف جدی قانون انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا که منجر به کاندیداتوری هر فردی (ورای نیاز به تخصص در حوزه های مدیریت سیاسی، اقتصادی و فرهنگی و اجتماعی شهری) موجب کم عمق شدن شورای اسلامی شهر علی الخصوص در تهران شده که دود آن نیز به چشم مردم رفته است.
مطالب مرتبط:
موج پشیمانی سلبریتی ها از رای به روحانی ادامه دارد/
سلبریتی های کم سوادی که تئوریسین سیاسی شدند
سلبریتیها انتخابات را باختند/ انتخابات اخیر آمریکا نمونه ای از شکست سلبریتی ها در عرصه سیاسی بود
اصرار صدا و سیما بر الگوسازیِ سلبریتی ها
مطالب مرتبط:
موج پشیمانی سلبریتی ها از رای به روحانی ادامه دارد/
سلبریتی های کم سوادی که تئوریسین سیاسی شدند
سلبریتیها انتخابات را باختند/ انتخابات اخیر آمریکا نمونه ای از شکست سلبریتی ها در عرصه سیاسی بود
اصرار صدا و سیما بر الگوسازیِ سلبریتی ها

هم اکنون عضو شبکه تلگرام رجانیوز شوید













