هم اکنون عضو شبکه تلگرام رجانیوز شوید
دوشنبه، 29 ارديبهشت 1404
ساعت 10:15
به روز شده در :

 

 

 

رجانیوز را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

 

جمعه 15 فروردين 1393 ساعت 09:11
جمعه 15 فروردين 1393 13:41 ساعت
2014-4-4 09:11:59
شناسه خبر : 168498
این نور ملکوتی و جلوه ایزدی، همچون بهار، زندگی و نشاط می‌آفریند و دلهای مرده و قلبهای پژمرده را روح و صفا می‌بخشد، آنهم نه تنها برای آدمیان و نه فقط در محدوده جن و انس، بلکه در تمام جهان آفرینش. هر پدیده‌ای بخواهد زنده شود و بصیرت و کمال حقیقی کسب کند، باید به درگاه وی توسل جوید و از آن رحمت واسعه الهی، استمداد نماید و فیض گیرد.

گروه معارف- رجانیوز: به نام خدای مهربان؛ آقایم! سلام. سلام گدایی از گدایان حضرت زهرا سلام الله علیها بر آستان فرزندشان؛ مهدی(عج)

مولایم! از آمدن نوروز که فصل شکوفایی و نو شدن است مسروریم. اما این شادی را با غم ایام شهادت مادرتان؛ بانوی بانوان دو عالم باهم آمیخته ایم.

بانویی که اولین مدافع ولایت بود و جان عزیزش را هم در این راه فدا نمود.

بانویی که شما فرمودید الگویی نیکو(1) است و ما به تأسی از این بزرگوار با حمایتمان از فرزندش، سال 1393 هجری شمسی را به انتظار ظهور اعظم شما که بهار مردمانید و آرزوی دیرینهی بشریت، با این امید که در رکاب رهبرمان سید علی، سربازی باشیم از سربازان شما آغاز میکنیم.

خدایا! یا مقلب القلوب و الابصار...

تو را به مظلومیت فاطمه‌ی زهرا سلام‌الله علیها امسال را سال ظهور مولایمان قرا بده و ما را لایق هم رکابی یاران و سربازانشان؛ ان‌شاالله.

 

Get the Flash Player to see this player.

***

حدیثی از فاطمهی زهرا علیها السلام درباره‌ی امام مهدی (عج)

فاذا مضی الحسن فالقائم المهدی اولی بالمؤمنین من انفسهم، یفتح الله به مشارق الارض و مغاربها

حضرت فاطمه سلام الله علیها فرمودند: چون حسن [امام حسن عسگری علیه السلام]درگذرد مهدی قائم (عج) به مؤمنین سزاوارتر است از خودشان و خداوند شرق تا غرب عالم را به دست او فتح می کند.(2)

 ***

طرح گرافیکی

 اللهم عجل لولیک الفرج

 برای دریافت پوستر در ابعاد بزرگ روی تصویر کلیک کنید

***

ویژگی‌های امام مهدی(عج)

بهار انسانها

در عبارت «السلام علی ربیع الانام» که از زیارت نامه آن حضرت نقل شده، به امام زمان(ع)، ربیع انام اطلاق گردیده است.

یکی از معانی ربیع، بهار است اما، معنای دیگر آن، باران بهاریست، که زمین را سرشار از نعمت و طراوت می‌سازد و گلها و گیاهان را زندگی نوین می‌دهد.

طریحی در مجمع البحرین می‌نویسد: ربیع، بارانی است که در بهار می بارد، این باران را ربیع گفته‌اند. زیرا آغاز باران، در فصل بهار می باشد و به سبب آن، نباتات در این فصل می رویند و سرسبز و خرم می‌گردند.

در المنجد آمده است: «الحظ من الماء للارض. الربیع: مطرالربیع.» در بهاران، زمین از باران بهره‌مند و پر نصیب می‌گردد. باران بهاری و این حظ و بهره زمین از باران را ربیع گویند.

کلمه انام فقط شامل مردم و انسانها نمی‌شود، بلکه معنای عام و گسترده‌ای دارد که جن و انس را در بر می‌گیرد و بالاتر از آن، به تمام موجودات زمین اطلاق می‌شود و حتی فراتر از آن، همه هستی را در عالم امکان و هر پدیده‌ای را در نظام آفرینش، شامل می‌گردد.

مجمع البحرین در مفهوم این واژه چنین گفته است: «الانام بفتح الفاء: الجن و الانس و قیل: الانام ماعلی وجه الارض من جمیع الخلق» و در المنجد گوید: «انم: الانام و الآنام: الخلق»

در عبارتی که از زیارت امام عصر نقل شد، حضرت بقیة الله(ع) «ربیع انام» خوانده شده و وجود گرانقدرش تشبیه گردیده به فصل حیات آفرین بهار و باران ثمربخش بهاری.

آری، این نور ملکوتی و جلوه ایزدی، همچون بهار، زندگی و نشاط می‌آفریند و دلهای مرده و قلبهای پژمرده را روح و صفا می‌بخشد، آنهم نه تنها برای آدمیان و نه فقط در محدوده جن و انس، بلکه در تمام جهان آفرینش.

هر پدیده‌ای بخواهد زنده شود و شادابی و طراوات معنوی به دست آورد و بصیرت و کمال حقیقی کسب کند و از نور معرفت و عرفان واقعی بهره‌مند شود، باید به آستان آن بزرگوار رو آورد، از چشمه زلال ولایتش سیراب گردد، به درگاه وی توسل جوید و از آن رحمت واسعه الهی، استمداد نماید و فیض گیرد.»(3)

***

ویژگی های مشترک امام مهدی(عج) و حضرت فاطمه سلام‌الله علیها

1-مظلومیت

در زیارت حضرت زهرا سلام‌الله علیها می‌خوانیم:

السَّلَامُ عَلَیْکِ أَیَّتُهَا الْمَظلُومَة المقهوره(4)

سلام بر تو ای مظلومه ی مورد ستم واقع شده.

در كتاب: امالى ابن الشيخ مي نگارد: موقعى كه وفات پيغمبر عظيم الشأن اسلام صلى اللّه عليه و آله و سلم نزديك گرديد آن حضرت بقدرى گريست كه ريش مباركش تر شد.

گفته شد: يا رسول اللّه! چرا گريه ميكنى؟

 فرمود: براى ذريه و فرزندانم و آن ستمهائى كه از ستمكاران امتم بعد از من به ايشان ميرسد ميگريم. گويا ميبينم دخترم فاطمۀ زهراء بعد از من مظلوم واقع شده، هر چه صدا ميزند: يا ابتاه! احدى از امت من بفرياد او نميرسد.

وقتى فاطمۀ اطهر اين مطلب را شنيد گريان شد. پيغمبر اكرم به وى فرمود: اى دختر عزيزم! گريان مباش!

فاطمه گفت: پدر جان! من براى ظلم‌هائى كه بعد از تو خواهم ديد گريه نمي‌كنم، بلكه بعلت مفارقت تو اشك ميريزم.

پيغمبر اعظم فرمود: اى دختر محمّد! مژده باد تو را! زيرا تو اولين كسى هستى كه در ميان اهل بيتم بمن ملحق خواهى شد.(5)

امیرالمؤمنین علی علیه‌السلام در ترسیم مظلومیت همسرش فرمود: إِنَّ فَاطِمَةَ بِنْتَ رَسُولِ اللَّهِ( ص) لَمْ تَزَلْ مَظْلُومَةً مِنْ حَقِّهَا مَمْنُوعَة(6)

فاطمه دختر پیامبر(ص) همواره ستم دیده و از حق خود محروم بود.

امام علی(ع) در ترسیم مظلومیت و غربت فرزندش مهدی(عج) نیز می­فرماید: صَاحِبُ هَذَا الْأَمْرِ الشَّرِیدُ الطَّرِیدُ الْفَرِیدُ الْوَحِید(7)

صاحب این امر، همان رانده شده دور شده یگانه و تنها است.

از حضرت ابو الحسن موسى بن جعفر عليهما السلام راجع به صاحب اين امر پرسيدم. فرمود: او همان رانده‌شدۀ يكتاى غريب پنهان از خاندانش مى‌باشد كه خونخواه پدرش خواهد بود.(8)

مرحوم میرجهانی می گفت: در عالم رؤیا، مادر مظلومم حضرت فاطمه صدیقه(س) را دیدم و ایشان سه بیت شعر فارسی خواند. وقتی بیدار شدم فقط یک بیت را به یاد داشتم و آن بیت این گونه است:

«دلی شکسته تر از من در آن زمانه نبود/ در این زمان دل فرزند من شکسته تر است»(9)

2- عدم بیعت با ...

غاصبان پس از غصب خلافت، سعی کردند برای مشروعیت بخشیدن به خلافتشان  از همه ی مردم، به خصوص حضرت علی و حضرت زهرا(ع) برای خود بیعت بگیرند ، ولی حضرت زهرا(س)، همه مصیبت ها را تحمل کرد و تا آخرین لحظه از زندگی مبارکشان ، با غاصبان حکومت بیعت نکرده، بلکه برای بازگرداندن خلافت به مسیر اصلی اش، مبارزه نمودند.(10)

«روی برگردانید (قهر کرد) فاطمه از ابابکر و با اوسخن نگفت تا وفاتش و 6 ماه بعد از پیامبر (ص)‌ زندگی کرد و بعد از وفاتش همسرش علی او را شبانه دفن کرد و برای نماز و دفن فاطمه ابابکر را خبر نکرد.»(11)

امام مهدی (عج) هم در پس پرده غیبت به سر می‌برد تا بیعت کسی بر گردنش نباشد.

حضرت علی(ع) فرموده‌اند: «هنگامی که قائم ما قیام کند، بیعت احدی بر گردن او نخواهد بود. از این رو، ولادت او مخفی می شود و از دیده ها پنهان می شود.»(12)

حضرت مهدی(عج) می فرماید: «بر گردن همه پدرانم، بیعت سرکشان زمانه بود، امّا من وقتی خروج کنم، بیعت هیچ سرکشی بر گردنم نیست.»(13)

3-کناره گیری از مردم و ...

بعد از آن تلاشی که حضرت زهرا(س) برای هدایت مردم و برگرداندن ولایت به حضرت علی(ع) کرد، و مورد بی مهری و ستم قرار گرفت، از مردم فاصله گرفت و در خانه مشغول عزاداری و گریه بر فقدان پدر شد، امّا این بار هم مورد بی لطفی قرار گرفت.(14)

«اهل مدينه خسته و ناراحت شده به او گفتند: تو به واسطۀ كثرت گريه‌ات ما را اذيّت مى‌كنى. لذا حضرت زهرا از مدينه خارج و به سوى قبر شهدا مى‌رفت، وقتى ناراحتيهاى قلبى خود را با گريستن خالى مى‌كرد به سوى مدينه بازمى‌گشت.»(15)

در صحیح بخاری که از کتابهای مؤثق اهل سنت است آمده، که وقتی حضرت زهرا(س) فدک را مطالبه کرد، ابوبکر خودداری کرد و چیزی را از فدک به او نداد. آن حضرت از ابوبکر ناراحت شد. پس از او کناره گیری کرد و با او سخنی نگفت تا از دنیا رفت.(16)

امام مهدی (عج) از هنگام ولادت، از مردم و به ویژه ستمگران، مخفی بود. در آغاز ولادت، فقط بعضی از شیعیان خاص موفق به دیدار آن حضرت شدند. در زمان غیبت صغری امکان ملاقات شیعیان بسیار محدود تر شد و در زمان غیبت کبری به اوج خود رسید.

خود حضرت مهدی (عج) در توقیع شریف به شیخ مفید می‌فرماید: اگر چه ما در مکان دور دستی زندگی می کنیم، مکانی که از خانه های ستمگران به دور است، به جهت مصلحتی که خداوند برای ما و شیعیان ما دیده در این دوری، امّا ما از خبرهای شما آگاه هستیم.(17)

4-زهد وساده زیستی

آن حضرت[فاطمه زهرا سلام الله علیها] به اندكى از معيشت دنيا راضى بود و بر سختى‌هاى زندگى بردبار و به مقدار ناچيزى از حلال قناعت مى‌كرد. نفس قدسى‌اش راضى و مرضىِ حق بود. به آنچه ديگران داشتند طمع نمى‌بست و به چيزى كه حقِّ او نبود چشم نمى‌دوخت و به حقِّ اَحَدى طمع نداشت، او در نفسِ خود غنى و به وضع خود خشنود بود و چنانكه پدرش فرموده بود: «ليس الغني عن كثرة العرض، إنّما الغنيّ غنيّ النفس»(18)

در زیارت آن حضرت  نیز می خوانیم: «یاحلیفة الورع و الزهد» ای کسی که  بریده از دنیا و فانی در ذات احدیت بود.(19)

حضرت مهدی(عج) نیز در نهایت زهد و سادگی زندگی می کند.

حضرت صادق(ع) می فرماید: به خدا سوگند! لباس قائم (عج) زبر و غذاییش سخت خواهد بود.(20)

5-مبارزه با انحراف ها و بدعت ها

فاطمه زهرا سلام الله علیها اولین شهیده ی دفاع از ولایت به جرم مبارزه با بدعت در دین پدر بزرگوارشان به شهادت رسیدند.

حضرت مهدی (عج) هم با بدعت‌ها و انحرافات مبارزه می کند و فرایض الهی و سنن نبوی را احیا خواهد کرد.

امام صادق (ع) می فرماید: «بدعتی نمی ماند جز آن که از بین می برد و سنّتی نمی ماند جز آن که بر پا  می دارد.(21)

حضرت علی (ع) می فرماید: «هر چه از کتاب و سنّت، متروک مانده، زنده خواهد کرد.»(22) در دعای شریف ندبه می‌خوانیم: «أین المؤمل لإحیاء الکتاب و حدوده؟ أین محیی معالم الدین و أهله؟ أین المدّخر لتجدید فرائض و السنن»

کجا است آرزو کشیده برای زنده کردن قرآن و حدودش؟ کجا است زنده کننده آثار دین و اهل دین؟ کجا است آن ذخیره الهی برای تجدید واجبات و سنت های اسلام.

***

صوت

 سخنرانی حجت الاسلام والمسلمین پناهیان پیرامون محبت به امام زمان(عج)

Get the Flash Player to see this player.

***

رهبر معظم انقلاب (مدظله العالی) و درخواست دعای امام مهدی (عج)

پروردگارا! ما را مشمول دعاى ولىّ‌عصر ارواحنافداه قرار بده.... اگر آن بزرگوار يك دعا در حق ما بكند و گوشه‌ى چشمى نشان دهد، همه‌ى مشكلات ما حل خواهد شد. پروردگارا مشكلاتى داريم كه با دعاى ما معلوم نيست حل شود.

آن مشكلات، با دعاى امام زمان حل مى‌شود. پروردگارا! به حق محمّد و آل محمّد، اى مالك قلوب، به قلب منوّر و مطهّرِ آقاىِ ما و سيّد ما و امام و صاحب ما بينداز كه ما امت مسلمان را ...دعا كند! پروردگارا! دعاى او را در حقّ ما مستجاب كن.(23)

***

تشرفات

تشرف مادر عثمان در حله

شيخ شمس‌الدين مي‌فرمايد: مردي از درباريان سلاطين، به نام معمر بن شمس بود که او را مذور مي‌گفتند. اين شخص هميشه روستاي برس را که در نزديکي حله است، اجاره مي‌کرد.

آن روستاوقف علويين (سادات) بود. نايبي داشت که غله آن جا را جمع مي کرد و نامش ابن الخطيب بود.

ابن الخطيب غلامي به نام عثمان داشت که مسئول مخارج او بود. ابن الخطيب از اهل ايمان وصلاح بود، ولي عثمان برخلاف او و از اهل سنت. اين دوهميشه درباره دين با يکديگر بحث و مجادله مي‌کردند.

اتفاقا روزي هر دوي ايشان نزد مقام ابراهيم خليل (عليه السلام) در برس، که نزديکي تل نمرود بود، حاضر شدند. در آن جا جمعي از رعيت وعوام حاضر بودند. ابن الخطيب به عثمان گفت: الان حق را واضح وآشکار مي‌نمايم.

من در کف دست خود نام آنهايي را که دوست دارم (علي وحسن وحسين (عليهم السلام)) مي‌نويسم تو هم بر دست خود نام افرادي را که دوست داري بنويس، آنگاه دستهاي نوشته شده مان را با هم مي‌بنديم و بر آتش مي گذاريم. دست هر کس که سوخت، او بر باطل است و هر کس دستش سالم ماند، بر حق است. عثمان اين مطلب را قبول نکرد و به اين امر راضي نشد.

به همين علت رعيت وعوامي که در آن جا حاضر بودند، عثمان را سرزنش کردند وگفتند: اگر مذهب تو حق است، چرا به اين امر راضي نمي شوي؟ مادر عثمان که شاهد قضايا بود، در حمايت از پسر خود مردم را لعن کرد و ايشان را تهديد نمود و ترسانيد، و خلاصه در اظهار دشمني نسبت به ايشان مبالغه کرد.

ناگهان همان لحظه چشمهاي او کور شد به طوري که هيچ چيز را نمي ديد! وقتي کوري را در خود مشاهده کرد، رفقاي خود را صدا زد.

هنگامي که به اتاقش رفتند، ديدند که چشمهاي او سالم است، ولي هيچ چيز را نمي بيند، لذا دست او را گرفته واز اتاق بيرون آوردند و به حله بردند. اين خبر ميان خويشان و دوستانش شايع شد.

اطبايي از حله و بغداد آوردند تا چشم او را معالجه کنند، اما هيچ کدام نمي توانست کاري کند.

در اين ميان زنان مؤمنه اي که او را مي شناختند ودوستان اوبودند، به نزدش آمدند وگفتند: آن کسي که تو را کور کرد، حضرت صاحب الامر (عليه السلام) است.

اگر شيعه شوي ودوستي او را اختيار کني واز دشمنانش بيزاري جويي، ماضامن مي شويم که حق تعالي به برکت آن حضرت تو را شفا عنايت فرمايد وگرنه ازاين بلا براي تو راه خلاصي وجود ندارد.

آن زن به اين امر راضي شد وچون شب جمعه فرا رسيد، او را برداشتند وبه مقام حضرت صاحب الامر (عليه السلام) در حله بردند وبعد هم زن را داخل مقام نموده خودشان کنار در خوابيدند.

همين که ربع شب گذشت، آن زن با چشمهاي بينا از مقام خارج وبه طرف زنهاي مؤمنه آمد، در حالي که يک يک آنها را مي شناخت، حتي رنگ لباسهاي هر يک را به آنها مي گفت.

همگي شاد شدند وخداي تعالي را حمد وسپاس گفتند وکيفيت جريان را از او پرسيدند.

گفت: وقتي شما مرا داخل مقام نموديد واز آن جا بيرون آمديد، ديدم دستي بر دست من خورد وشخصي گفت: بيرون رو که خداي تعالي تو را شفا عنايت کرده است وازبرکت اين دست، کوري من رفع شد ومقام را ديدم که پر از نور شده بود. مردي را درآن جا ديدم.

گفتم کيستي؟ فرمود: منم محمد بن الحسن واز نظرم غايب گرديد.

آن زنها برخاستند وبه خانه هاي خود برگشتند. بعد از اين قضيه، عثمان پسر او هم شيعه شد واين جريان شهرت پيدا کرد وقبيله شان به وجود امام (عليه السلام) يقين کردند.

نظير اين معجزه، در سال 1317 هجري هم اتفاق افتاد، يعني زماني که من مجاور امير المؤمنين (عليه السلام) در نجف اشرف بودم و اين مورد نيز زني از اهل سنت بود که کورشده بود.

او را به مقام حضرت مهدي (عليه السلام) در وادي السلام بردند و به محض توسل به آن بزرگوار در همان مقام شريف چشمهاي او بينا شد.(24)

***

شعری از امام خمینی (ره) درباره ی امام مهدی (عج)

بهار آمد که غم از جان برد، غم در دل افزون شد/ چه گویم! کز غم آن سروِ خندان، جان و دل خون شد 

 

گروه عاشقان بستند محمِلها و وارستند/ تو دانی‌ حال ما واماندگان در این میان چون شد

 

گل از هجران بلبل، بلبل از دوری‌ّ گل، هر دم/ به طَرْف گلِستان، هر یک به عشق خویش مفتون شد

حجاب از چهره‌ی‌ دلدار ما، باد صبا بگرفت/ چو من، هر کس بر او یک دم نظر افکند، مجنون شد

بهار آمد، ز گُلشن برد زردیها و، سردیها/ به یُمن خور، گُلستان سبز و، بستان گرم و، گلگون شد

بهار آمد، بهار آمد، بهار گل‌عذار آمد(25)/ به میخواران عشاق گو: خمار از صحنه بیرون شد (26)

***

امام مهدی (عج) در کلام شهدا

امام زمان را از ياد نبريد. همواره به فكر امام زمان باشيد. همواره در راه اسلام باشيد و براي تحقق بخشيدن به آرمان اسلام بكوشيد و به قدرت الهي توجه داشته باشيد كه بالاتر و با عظمت تر از تمام قدرت هاست. هيچ وقت قدرت خدا را از ياد نبريد و سعي كنيد كه هر چه بهتر تزكيه نفس كنيد. چيزي را كه امام اينقدر درباره اش تكيه مي كنندكه تزكيه نفس كنيد. و در بين خطراتي كه ما را تهديد مي كنند هيچ خطري بالاتر از اين نفس نيست كه گاه انسان را به انحراف مي كشاند و خود انسان متوجه نمي شود. قسمتی از وصیت نامه ی شهیده مریم فرهانیان (27)

***

نوا 

مناجات با امام زمان(عج)

مناجات با امام زمان(عج) با نوای حاج منصور ارضی

Get the Flash Player to see this player.

مناجات با امام زمان(عج) با نوای حاج سعید حدادیان

Get the Flash Player to see this player.

 ------------------------------------------------

منابع و پی نوشت ها:

1- "فِی ابْنَةِ رَسُولِ اللَّهِ لِی أُسْوَةٌ حَسَنَةٌ"برای من در (زندگی و رفتار) دختر رسول خدا صلّی الله علیه و آله الگو و سرمشقی نیکو است. کلمات قصار امام زمان (عج) ص20

2- بحارالانوار،ج36،ص351

3- سید جمال الدین حجازی  فروردین و اردیبهشت 1376، شماره 1 3-سایت حوزه، مجلات.

4-زیارت حضرت فاطمه (سلام الله علیها) مفاتیح الجنان

5- ترجمۀ جلد دهم بحار الانوار: در زندگانی حضرت فاطمه سلام الله علیها ، ترجمۀ نجفی ص174

6-شیخ طوسی، امالی، ص 156

7- کمال الدین و تمام النعمه ج 1 ص563 ح 13

8-مکیال المکارم ج 1 ص180به نقل ازکمال الدین ج2 ص361

9- عنایات حضرت مهدی(عج) به علما و طلاب، ص 176

10- ویژگی های امام مهدی و حضرت زهرا (س) ، علی مصلحی، پایگاه اطلاع رسانی حوزه

11-حدیث بعد از چند راوی می رسد به ام المومنین عایشه که خبر می دهد: ... فَهَجَرتْهُ فَلَمْ تُکَلَّمهُ حَتّی تُوُفَّیَتْ وَ عاشَتْ بَعْدَ الَّنبیِ (صلی الله علیه وسلم) سِتَّةَ اَشْهُرٍ فَلَمّا تُوُفَّیتْ، ‌دَفَنَها زَوْجُها عَلیٌ لَیْلاً، وَ لَمْ یُوذِنْ بِها اَبابَکْرٍ وَ صَلی عَلَیْها...

صحیح مسلم- کتاب الجهاد و السیر – باب 16 باب قول النبی صلی الله علیه و سلم، لانورث ما ترکنا فهو صدقه) حدیث 1759

12- کمال الدین و تمام النعمه ج1 ص564

13- کمال الدین ج 2 ص239

14- ویژگی های امام مهدی و حضرت زهرا (س) ، علی مصلحی پایگاه اطلاع رسانی حوزه

15- زندگانی حضرت زهرا سلام الله علیها : ترجمه و تحقیق از جلد ۴۳ بحار الانوار  ترجمۀ روحانی ، ص572

16- الف- صحیح بخاری – کتاب المغازی – باب غزوه خیبر- حدیث 4240 و 4241 ب- صحیح مسلم- کتاب الجهاد و السیر – باب 16 باب قول النبی صلی الله علیه و سلم، لانورث ما ترکنا فهو صدقه) حدیث 1759

17-احتجاج طبرسی  ترجمه جعفری ج2 ص650

18-فاطمه زهرا (س) محمد عبده یمانی ترجمه محمد تقی رهبر ص259

19-بخشی از زیارت حضرت فاطمه سلام الله علیها

20-مکیال المکارم ج1ص146 به نقل از بحار ج 52 ص358

21-ینابیع المودة، ج 3، ص 62

22-بخشی از خطبه 138 نهج البلاغه

23- خطبه‌هاى نماز جمعه‌ى تهران ۱۳۷۲/۱۲/۱۳

24-برکات حضرت ولی عصر (عج) حکایات عبقری حسان صص86-85 به نقل از عبقری حسان ج2 ص192 س33

25-مولانا، دو غزل با مطلعهاى زیر دارد: "بهار آمد، بهار آمد، بهار مشکبار آمد/ نگار آمد، نگار آمد، نگار بردبار آمد" و: "بهار آمد، بهار آمد، بهار خوش‌عذار آمد/ خوش و سرسبز شد عالم، اوان لاله‌زار آمد"

26- دیوان امام خمینی (ره) ص85

27-وب سایت ستاد یادمان ایثار

 ------------------------------------------------

مطالب مرتبط: 

جمعه های انتظار (1)/ بسته آدینه رجانیوز برای امام زمان (عج)

جمعه‏های انتظار (2)/ بسته آدینه رجانیوز برای امام زمان(عج)

جمعه‏های انتظار (3)/ بسته آدینه رجانیوز برای امام زمان(عج) 

جمعه‏های انتظار (4)/ بسته آدینه رجانیوز برای امام زمان(عج)

جمعه‏های انتظار (5)/ بسته آدینه رجانیوز برای امام زمان (عج)

جمعه‏های انتظار (6)/ بسته آدینه رجانیوز برای امام زمان (عج)

جمعه‏های انتظار (7)/ بسته آدینه رجانیوز برای امام زمان (عج)

جمعه‏های انتظار (8)/ بسته آدینه رجانیوز برای امام زمان(عج)

جمعه‏های انتظار (9)/ بسته آدینه رجانیوز برای امام زمان(عج)

جمعه‏های انتظار (10)/ بسته آدینه رجانیوز برای امام زمان(عج)

جمعه‏های انتظار (11)/ بسته آدینه رجانیوز برای امام زمان(عج)

جمعه‏های انتظار (12)/ بسته آدینه رجانیوز برای امام زمان(عج)

 

جمعه‏‌های انتظار (13)/ بسته آدینه رجانیوز برای امام زمان(عج)



-