هم اکنون عضو شبکه تلگرام رجانیوز شوید
جمعه، 23 آبان 1404
ساعت 16:04
به روز شده در :

 

 

 

رجانیوز را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

 

جمعه 23 آبان 1404 ساعت 16:02
جمعه 23 آبان 1404 16:01 ساعت
2025-11-14 16:02:34
شناسه خبر : 387224

حجت‌الاسلام محمدتقی سبحانی‌نیا در خطبه‌های این هفته نماز جمعه قزوین که ظهر امروز در مسجدالنبی (ص) برگزار شد، با دعوت مردم به تقوای الهی اظهار کرد: قرآن در سوره هود وعده داده است که استغفار و بازگشت به سوی خداوند، درهای رحمت الهی و بارش‌های پیاپی را به‌روی جامعه می‌گشاید.

وی با اشاره به آیه «اسْتَغْفِرُوا رَبَّکُمْ ثُمَّ تُوبُوا إِلَیْهِ یُرْسِلِ السَّمَاءَ عَلَیْکُمْ مِدْرَارًا» افزود: این وعده فقط معنوی نیست و آثار دنیوی آن نیز در رونق کشاورزی، بهبود وضعیت اقتصادی و افزایش توان اجتماعی ملت‌ها دیده می‌شود.

خشکسالی فقط مختص ایران نیست

امام‌جمعه موقت قزوین با توصیف خشکسالی کنونی به عنوان «شدیدترین وضعیت طی پنجاه سال گذشته» یادآور شد: در سال‌های گذشته بارش‌ها، اعم از باران و برف، بسیار بیشتر بود و مردم چنین دوره کم‌بارشی را کمتر به خاطر دارند.

وی تأکید کرد: برخی تصور می‌کنند خشکسالی فقط ایران را درگیر کرده، در حالی‌که کاهش بارندگی پدیده‌ای جهانی است؛ از اروپا که به‌عنوان قاره‌ای سبز شناخته می‌شود تا کشورهای خاورمیانه، همه با کمبود بارش مواجه‌اند.

حجت‌الاسلام سبحانی نیا با بیان اینکه «نماز باران نیز تنها در ایران برگزار نشده»، افزود: طی همین روزها در برخی کشورهای عربی نیز مردم برای طلب رحمت الهی نماز باران اقامه کرده‌اند.

نماز باران باید تکرار شود

سبحانی‌نیا نماز باران را یک «دعای اجتماعی مستمر» توصیف کرد و گفت: اینکه یک‌بار این عبادت برگزار شود و انتظار داشته باشیم بلافاصله باران نازل شود، نگاه درستی نیست. همان‌طور که انسان برای حاجت‌های روزمره بارها دعا می‌کند استغاثه برای بارش نیز نیازمند تکرار و حضور همگانی است.

وی با اشاره به اقامه نماز باران هفته گذشته با حضور مردم و نماینده ولی‌فقیه ابراز امیدواری کرد این مراسم یک یا دو نوبت دیگر نیز در شهر برگزار شود تا زمینه جلب رحمت الهی فراهم گردد.

امام‌جمعه موقت قزوین خاطرنشان کرد: بخشی از عوامل مانع نزول باران ریشه در گناهان اجتماعی دارد، اما همه مسئله در این بخش خلاصه نمی‌شود.

وی تصریح کرد: تغییرات اقلیمی ناشی از آلودگی صنایع، گازهای گلخانه‌ای، جنگ‌ها، آتش‌سوزی جنگل‌ها و مداخلات گسترده انسان در محیط‌زیست از مهم‌ترین دلایل کاهش بارش در جهان است.

وی با ذکر مثال محلی افزود: در روزهای سرد سال دود نیروگاه شهید رجایی بخش بزرگی از دشت قزوین را می‌پوشاند و قطعاً می‌تواند بر شکل‌گیری و بارش ابرها اثر بگذارد. این فقط یک نمونه است؛ در مقیاس جهانی صدها واحد صنعتی، جنگ و آلودگی وجود دارد که اقلیم را دگرگون کرده است.

حجت‌الاسلام سبحانی‌نیا در بخش دیگری از سخنان خود به برخی مصادیق گناهان اجتماعی اشاره کرد و گفت: کم‌فروشی، گران‌فروشی، ربا، رشوه، بی‌توجهی به امر به معروف و نهی از منکر و بدحجابی از جمله رفتارهایی هستند که به زیان عمومی جامعه تمام می‌شوند.

وی تصریح کرد: تکرار افزایش قیمت‌ها و کاهش کیفیت خدمات و کالاها نمونه‌هایی از همین آثار اجتماعی است.

امام‌جمعه موقت قزوین با بیان اینکه «مردم متدیّن در جامعه کم نیستند» از شهروندان خواست نقش خود را در نهی از منکر ایفا کنند.

وی در پایان تأکید کرد: نهی از منکر باید همه حوزه‌ها را در برگیرد اما نباید به اختلاف و دوقطبی‌سازی منجر شود. حفظ وحدت جامعه در کنار توجه به واجبات اجتماعی و تقوای الهی ضرورتی اساسی است.



-