هم اکنون عضو شبکه تلگرام رجانیوز شوید
يكشنبه، 22 مهر 1403
ساعت 04:44
به روز شده در :

 

 

 

رجانیوز را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

 

پنجشنبه 28 اسفند 1399 ساعت 18:39
پنجشنبه 28 اسفند 1399 07:22 ساعت
2021-3-18 18:39:06
شناسه خبر : 345700
شاید باید منتظر ماند و دید که آیا حسام الدین آشنا به عنوان مشاور حسن روحانی همچون علی خرم مشاور محمدجواد ظریف رنجنامه خود از دولت دوست یعنی بایدن را منتشر می‌کند یا نه؟
شاید باید منتظر ماند و دید که آیا حسام الدین آشنا به عنوان مشاور حسن روحانی همچون علی خرم مشاور محمدجواد ظریف رنجنامه خود از دولت دوست یعنی بایدن را منتشر می‌کند یا نه؟
عبدالرضا هادیزاده-رجانیوز: خوش‌بینی و خوش‌خیالی دولتمردان هر روز بیشتر به یاس می‌انجامد. چرا که برخلاف تبلیغات غرب‌گرایان داخلی حالا مشخص شده که نه ترامپ یک استثنا در سیاست گذاری علیه ایران بوده و نه بایدن تصمیمی در اصلاح رویه استکباری آمریکا دارد. در آخرین مورد رابرت مالی نیز که با دولت روحانی روابط نزدیکی دارد آب پاکی را روی دست آنها ریخت.
 
به گزارش رجانیوز؛ «رابرت مالی» نماینده ویژه ایالات متحده در امور ایران روز گذشته (چهارشنبه) در مصاحبه با شبکه «صدای آمریکا» (VOA)، بار دیگر با تکرار اظهارات مقام‌های آمریکایی درباره تلاش دولت «جو بایدن» برای رسیدن به توافقی فراتر از برجام گفت: «برجام نشان داده است که یک توافق شکننده و ضعیف است و ما معتقدیم که (این توافق) می‌تواند باید یک توافق تکمیلی (بعدی) تقویت شود». 
 
مالی در بخشی از این مصاحبه علی رغم آنکه توافق هسته‌ای ایران و ۱+۵ (آمریکا، انگلیس، فرانسه،‌روسیه، چین بعلاوه آلمان) را یک توافق شکننده توصیف کرد اما در بخشی دیگر از آن به عنوان دستاوردی عظیم برای طرف‌های مذاکره‌کننده نام برد.
 
وی در این خصوص توضیح داد: «برجام یک دستاورد عظیم برای ایران و ۱+۵ بوده است و می‌خواهیم به یک «توافق بهتر» از آن برسیم».
 
اظهارات رابرت مالی در خصوص یک توافق بهتر و توافق تکمیلی با جمهوری اسلامی ایران در حالی مطرح شده است که دولت جدید آمریکا تصمیمی برای اصلاح خواسته‌های ترامپ ندارد. هر دو دولت آمریکا تلاش داشته و دارند تا زیاده‌خواهی های خود، در موضوع منطقه ای و موشکی را هم به برجام اضافه کرده و محدودیت‌های هسته‌ای برجام را هم تمدید نمایند.
 
این اظهارات رابرت مالی شاید واقعیات سیاست آمریکا را به غرب‌گرایان ایرانی اثبات کند. چرا که قبلا حسام الدین آشنا رئیس مرکز استراتژیک ریاست جمهوری و از مشاوران امنیتی حسن روحانی از قدرت گرفتن رابرت مالی در دولت بایدن به شدت استقبال کرده بود و  با ذوق زدگی در توئیتی نوشته بود: انتخاب احتمالی رابرت مالی حامل پیامی روشن در مورد یک رویکرد کارآمد برای حل سریع و موثر مناقشه است!
 
 
این اولین بار نیست که دولتی‌ها با تحلیل‌های انتزاعی و اشتباه خود میزان آگاهی و درک‌شان از محیط بین‌الملل و رژیم آمریکا را نشان می‌دهند. 
 
همان گونه که ظریف خروج آمریکا از برجام را غیرواقعی می‌پنداشت و پیروزی ترامپ در مقابل بایدن را مطرح کرده بود، تیم رسانه‌ای نزدیک به دولت، پیروزی بایدن و دموکرات‌ها را مساوی با رفع تحریم‌‌ها معرفی می‌کرد. 
 
 
صادق زیباکلام از اساتید غرب‌زده‌ی دانشگاه نیز در مطلبی نوشته بود که بایدن به قول‌های خود وفا خواهد کرد و تحریم‌ها را بر‌میدارد. این خوش‌بینی‌های افراطی تا جایی جلو رفت که علی خرم سرخوردگی خود بعد از عیان شدن سیاست‌های بایدن علیه ایران را روی کاغذ آورد و با گلایه از دولت آمریکا آمریکا خطاب به بایدن نوشت:
 
« پوزش می‌خواهم، مگر شما نبودید که در ایام مبارزات انتخاباتی با قطعیت حرف از بازگشت سریع و بی‌قید و شرط به برجام می‌زدید؟ مگر شما نبودید که نور امید در دل ملت ایران و سایر ملل جهان به‌وجود آوردید که بعد از دوران تاریک دونالد ترامپ، قرار است شما دوران احترام و منافع متقابل را با کشورمان و سایر کشورها شروع کنید؟ مگر شما سخن از مذاکره و تلاش‌های دیپلماتیک نگفتید؟ مگر ایران با صراحت و با علاقه از روز اول حکومت شما، اعلام نکرده که آماده است همه آنچه را در زمینه هسته‌ای و در چارچوب برجام جلو رفته، برگرداند منوط به اینکه شما هم تحریم‌های من‌درآوردی و فراقانونی دونالد ترامپ را بردارید و به برجام برگردید؟ پس چی شد؟ آیا دنبال بهانه می‌گردید تا قولتان را بشکنید؟... و قابل توجه بود به‌ترتیبی که از انتخابات ریاست‌جمهوری در ایران جدی‌تر گرفته شد چون به سرنوشت تک‌تک ایرانی‌ها مربوط می‌شد. همه مردم ایران لحظه‌شماری می‌کردند که شما پیروز شوید، می‌دانید برای چه؟ برای اینکه دوران جنایت‌بار دونالد ترامپ به پایان برسد و دو کشور ایران و آمریکا راه مصالحه و آشتی و صلح به‌جای خصومت را در پیش گیرند. اکنون هم مردم ایران دارند بر روی رفتار و اعمال شما قضاوت می‌کنند و شما را ادامه‌دهنده همان سیاست‌های زورگویانه دونالد ترامپ می‌بینند.»
 
شاید باید منتظر ماند و دید که آیا حسام الدین آشنا به عنوان مشاور حسن روحانی همچون علی خرم مشاور محمدجواد ظریف رنجنامه خود از دولت دوست یعنی بایدن را منتشر می‌کند یا نه؟
 
گفتنی است قبلا رجانیوز در پاسخ به استقبال غیرمنطقی حسام الدین آشنا از انتصاب رابرت مالی در دولت جدید آمریکا گزارشی مستند در خصوص دیدگاه‌های ضدایرانی وی و همچنین ارتباطات گروه بین المللی بحران با غرب‌گرایان ایرانی منتشر کرده بود که خوانندگان محترم می‌توانند (اینجا) بخوانند.
 


 

 

 

 

https://zamzam.ir/#home