چهارشنبه 20 اسفند 1399 14:28 ساعت
شناسه خبر : 345425

«کردستان»؛ مظلوم در تاریخ انقلاب
چرا بحران کردستان بازخوانی نمیشود؟/ رهبر انقلاب در خط مقدم تبیین اهمیت غرب کشور
هدف دشمنان انقلاب اسلامی از به راه انداختن بحران کردستان این بود که جمهوری اسلامی ایران را با درگیر کردن در یک جنگ داخلی، از درون متلاشی کند. از همین رو بیراه نیست اگر بگوییم که سرنوشت انقلاب اسلامی ایران، بودن یا نبودنش، به کردستان گره خورده بود.
گروه تاریخ-رجانیوز: همزمان با پیروزی انقلاب اسلامی که استقلال از بیگانگان را برای مردم ایران به ارمغان آورد، جریان ضد انقلاب، از سلطنتطلبان و مارکسیستها گرفته تا نیروهای خارجی، دست به دست هم دادند تا با ایجاد بحرانهای متعدد، انقلاب نوپای مردم ایران را از بین ببرند.
به همین خاطر، «کردستان» به دلیل شرایطی که داشت، نقطه تلاقی دشمنان انقلاب اسلامی و آوردگاه تقابل گروههای ضدانقلاب با جمهوری اسلامی ایران، قرار گرفت.
به گزارش رجانیوز، چندین سال قبلتر از پیروزی انقلاب اسلامی، گروهها و احزاب تجزیه طلبی مثل حزب دموکرات کردستان، به دنبال خودمختاری و نهایتاً تجزیه این منطقه از ایران بودند.
با پیروزی انقلاب اسلامی، گروههای تجزیه طلب فعال در کردستان، همزمان با جریان تجزیه طلب در مناطق دیگری از ایران، از جمله خوزستان و گنبد کاووس، با این تحلیل که میتوانند در اوضاع نابسامان کشور، به خواسته خود جامه عمل بپوشانند، با حمایت دشمنان خارجی، علم تجزیه طلبی را بلند کردند.
هدف دشمنان انقلاب اسلامی از به راه انداختن بحران کردستان این بود که جمهوری اسلامی ایران را با درگیر کردن در یک جنگ داخلی، از درون متلاشی کند. از همین رو بیراه نیست اگر بگوییم که سرنوشت انقلاب اسلامی ایران، بودن یا نبودنش، به کردستان گره خورده بود.
اما متأسفانه از آنجایی که جنگ نیروهای انقلاب و جدایی طلبان در کردستان با دفاع مقدس همزمان شد، امروزه میبینیم که داستان پر غصه کردستان در سایه دفاع مقدس قرار گرفته و به عبارتی روشنتر، در تاریخ انقلاب اسلامی مغفول مانده است. و به خاطر همین است که آثار مکتوب و تصویری فاخر که بخواهند روایتگر داستان کردستان باشند، به تعداد انگشتان یک دست هم نمیرسد. کردستان سرزمین مجاهدتهای خاموش است.
با این وجود، رهبر انقلاب اسلامی همواره در خط مقدم تبیین اهمیت کردستان و بازخوانی حوادث این منطقه در سالهای ابتدایی پیروزی انقلاب اسلامی بودهاند.
چنانچه اخیراً نیز شاهد بودیم که ایشان در تقریظی که برای کتاب «عصرهای کریسکان» نوشتند، ضمن اشاره به بحران کردستان و مجاهدت نیروهای انقلاب در این منطقه، یادآور شدند: در کنار این درخشندگیها، رفتار قساوتآمیز و شریرانهی کسان دیگری که به دروغ از زبان مردم شریف کُرد سخن میگفتند نیز به خوبی تشریح شده است. کتاب جامعی است؛ تاریخ، شرح حال، شناخت قوم کُرد، شناخت حوادث تلخ و شیرین منطقهی کردی در اوایل انقلاب...
علاوه بر این حضرت آیتالله خامنهای در سفری که در سال 1388 به منطقه کردستان داشتند، در جمع مردم سنندج، با اشاره به مجاهدتهایی که مردم این منطقه در دفاع از انقلاب اسلامی ایران از خود نشان دادند، فرمودند: «کردستان سرزمین فداکاریهای بزرگ است؛ سرزمین هنر و فرهنگ است؛ سرزمین صفا و وفاداری است؛ سرزمین مردمِ وفاداری است که در حساسترین سالهای عمر این نظام و این کشور با مردانگی خود و با رشادت خود، توطئههای بزرگی را خنثی کردند. سرزمین مردم با رشادت و با رشد عقلی و آگاهی است که توطئهی دشمن را در لحظات حساس تشخیص دادند و با فداکاری خود فتنهی بزرگی را خاموش کردند، پیش از آنکه آن فتنه بتواند به هدفهای شوم خود برسد. این از یاد ملت ایران نخواهد رفت. کردستان در تاریخ انقلاب اسلامی، نشان افتخاری را با خود حمل میکند که در کمتر استانی نظیر آن را میشود دید.»
با وجود حساسیت رهبر انقلاب اسلامی نسبت به روایت ماجراهای کردستان، متأسفانه باید گفت که آنطور که لازم است، به مجاهدتهای خاموش در کردستان بها داده نمیشود.
همین موضوع باعث شده است تا حماسههایی که نیروهای انقلاب اسلامی در کردستان رقم زدند، برای نسلهای جدید انقلاب که آن روزها را درک نکردهاند، ناآشنا باشد.

لینک کوتاه »
http://rajanews.com/node/345425
لینک کوتاه کپی شد