هم اکنون عضو شبکه تلگرام رجانیوز شوید
دوشنبه، 8 خرداد 1402
ساعت 11:00
به روز شده در :

 

 

 

رجانیوز را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

 

چهارشنبه 6 اسفند 1399 ساعت 13:08
چهارشنبه 6 اسفند 1399 12:15 ساعت
2021-2-24 13:08:23
شناسه خبر : 344788
بالاخره پس از کش و قوس‌های فراوان از سال آینده سلبریتی‌های میلیاردر و اینفلوئنسر‌های اینستاگرامی همچون معلمان، کارمندان و دیگر بخش‌های جامعه مالیات خواهند داد. این اتفاق درحالی‌ست که دولتمردان نسبت به این مصوبه مجلس موضع خاصی اتخاذ نکرده‌اند.
بالاخره پس از کش و قوس‌های فراوان از سال آینده سلبریتی‌های میلیاردر و اینفلوئنسر‌های اینستاگرامی همچون معلمان، کارمندان و دیگر بخش‌های جامعه مالیات خواهند داد. این اتفاق درحالی‌ست که دولتمردان نسبت به این مصوبه مجلس موضع خاصی اتخاذ نکرده‌اند.
گروه فرهنگی-رجانیوز: بالاخره پس از کش و قوس‌های فراوان از سال آینده سلبریتی‌های میلیاردر و اینفلوئنسر‌های اینستاگرامی همچون معلمان، کارمندان و دیگر بخش‌های جامعه مالیات خواهند داد. این اتفاق درحالی‌ست که دولتمردان برخلاف روال سال‌های گذشته نسبت به این مصوبه مجلس موضع خاصی اتخاذ نکرده‌اند. حال باید دید دولتی‌ها تن به اجرای این مصوبه می‌دهند یا نه!
 
به گزارش رجانیوز، پرداخت مالیات به دولت در مقابل ارائه خدمات یکی از مسئولیت‌های شهروندی‌ست که در همه کشورهای دنیا امری پذیرفته شده است. با این وجود در کشور ما نظام مالیات‌ستانی ضعف‌های پیدا و پنهان بسیاری دارد، به گونه‌ای که سالانه ده‌ها هزار میلیارد تومان فرار مالیاتی در کشور رخ می‌دهد. همچنین باتوجه به مشکلاتی اقتصادی عدیده‌ و کسری بودجه دولت، بنابر گفته کارشناسان استفاده از ظرفیت‌های مالیات‌ستانی اقدام مناسبی در جهت افزایش درآمدهای دولت بنظر می‌رسد. در واقع مالیات ساده‌ترین و منطقی‌ترین روش برای افزایش درآمد دولت‌ و توزیع برابر ثروت در میان دهک‌های جامعه محسوب می‌شود.
 
از طرفی دیگر در حالی که قشرهای مختلف جامعه، همگی موظف به پرداخت مالیات در چارچوب قوانین تعیین شده هستند، از کارمندهای دولت با حداقل حقوق گرفته تا کارخانه‌دارها و اقشار ثروتمند، اما هنرمندانی همچون برخی از بازیگران سینما که درآمدهای میلیاردی دارند از معافیت مالیاتی برخوردار هستند! معافیتی که ناشی از نقص قانون مالیات‌های مستقیم می‌باشد و تاکنون تلاش‌ها برای اصلاح آن موفق نبوده است.
 
حال سوالی که مطرح می‌شود این است که چه تفاوتی میان یک کارمند ساده به حقوق کمتر از پنج میلیون با یک بازیگر سینما با درآمد ماهیانه ۶۰۰ میلیون تومانی وجود دارد که یکی قبل از دریافت حقوقش مالیات می‌دهد و دیگری نه!
 
آیا هنرمندان کشورهای دیگر مالیات می‌دهند؟
بنابر گزارشی که سال گذشته مرکز پژوهش‌های مجلس پیرامون معافیت مالیاتی هنرمندان منتشر کرد، در بسیاری از کشورها به دلیل وجود پایه‌‌ مالیات بر مجموع درآمد، اکثر فعالیت‌‌های درآمدزا از جمله فعالیت‌‌های هنری مشمول مالیات بر درآمد است و افراد متعهد به پرداخت مالیات هستند.
 
در آمریکا قوانین سرسختانه‌ای برای جلوگیری از تخلفات مالیاتی درنظر گرفته شده است به‌طوری که هنرمندان مطرح هالیوود نیز از جرائم سنگین مالیاتی در امان نبوده‌اند؛ زندان، مصادره املاک، جرایم نقدی سنگین از جمله جرائمی است که برخی از هنرمندان به دلیل فرار مالیاتی با آن روبرو بوده‌اند. در این کشور علاوه‌بر اینکه درآمدهای عادی کسب شده توسط هنرمندان مشمول مالیات قرار می‌گیرد، به‌طورکلی جایزه‌های دریافتی توسط آن‌ها نیز باید جزو درآمدهای مشمول مالیات قرار بگیرد و در اظهارنامه مالیاتی آن‌ها گزارش شود. همچنین حق امتیازهایی که بابت حق کپی‌رایت یک اثر هنری دریافت می‌شود، در درآمد اظهاری افراد باید لحاظ شود.
 
در انگلستان نکته قابل توجه این است که هنرمندان کودک نیز باید درآمد خود را اظهار کنند و مالیات آن را مانند بزرگسالان پرداخت کنند؛ همچنین در انگلیس نیز همانند آمریکا جوایز هنری به‌طورکلی مشمول مالیات قرار می‌گیرند.
 
در کشور هندوستان، هنرمندان یکی از مشمولین مالیات بر درآمد مانند سایر اقشار جامعه‌اند. طبق بررسی صورت گرفته، یکی از مشهورترین هنرمندان سینمای هند، ۴۵۵ میلیون روپیه در سال ۲۰۱۸ مالیات پرداخت کرده است. مالیات پرداختی ۶ تن از دیگر هنرمندان مشهور این کشور نیز در سال ۲۰۱۸، از ۳۹ میلیون تا ۲۹۵ روپیه گزارش شده‌است. در این کشور هنرمندان جزو اقشاری‌اند که بیشترین مالیات را به دولت پرداخت می‌کنند و فرارهای مالیاتی احتمالی آن‌ها سریعاً بررسی و رسانه‌ای می‌شود. به نظر می‌رسد همین مسأله باعث تشویق سایر مردم به پرداخت مالیات ‌شود.
 
درآمد بالای ۲۰۰ میلیون در سال سلبریتی‌ها شامل مالیات شد
بالاخره پس از کش و قوس‌های فراوان نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی روز گذشته (سه‌شنبه)، در جریان بررسی جزئیات لایحه بودجه ١۴٠٠ در بخش درآمدی، بند الحاقی ۳ تبصره ۶ «ماده واحده» را به تصویب رساندند که براساس آن­ معافیت مالیاتی فعالیت‌های مربوط به انتشارات کمک درسی و فعالیت‌های هنری از قبیل بازیگری موضوع بند (ل) ماده (۱۳۹) قانون مالیات‌های مستقیم، صرفاً تا سقف دو میلیارد(۰۰۰/۰۰۰/۰۰۰/ ٢) ریال در سال قابل اعمال است و بعد از آن حسب مورد به نرخ ماده (۱۰۵) یا ماده (۱۳۱) قانون مالیات‌های مستقیم مشمول مالیات می‌شود.
 
این اقدام نمایندگان مجلس در حالی است که سال گذشته دولت در برابر دریافت مالیات از سلبریتی‌ها مقاومت می‌کرد و مانع از انجام این کار شد.
 
سال گذشته نوبخت در خصوص طرح مالیات‌ستانی از بخش‌های ثروتمند حوزه فرهنگ و هنر گفته بود: «نه تنها نباید از هنرمندان مالیات بگیریم که حتی باید به بخش هنر یارانه هم بدهیم. بخشی که باید از معافیت مالیاتی مستثنا شده یا تقلیل پیدا کند، بخش فرهنگ و هنر نیست، حتی ما باید اگر می‌توانیم در این رابطه مالیات منفی هم داشته باشیم. یعنی مساعدت‌هایی را به عنوان «یارانه» پرداخت کنیم، نه اینکه از این بخش حساس و ارزشمند فرهنگ و هنر، بخواهیم مالیات بگیریم. به همین دلیل دولت مخالف حذف معافیت مالیاتی اصحاب فرهنگ و هنر است.» 
 
همچنین صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، نیز طی نامه‌ای خطاب به اسحاق جهانگیری، محمود واعظی رئیس دفتر رییس‌جمهور و وزیر اقتصاد خواستار استمرار معافیت مالیاتی اصحاب فرهنگ، هنر و رسانه شده بود.
 
با این حال تاکنون دولتی‌ها موضع‌گیری خاصی نسبت به این مصوبه مجلس نداشته‌اند.
 
اینفلوئنسر‌های اینستاگرامی مالیات می‌دهند
همچنین وکلای ملت روز گذشته در ششمین جلسه علنی بررسی لایحه بودجه ۱۴۰۰ با الحاق بندی به تبصره ۶ این لایحه، اینفلوئنسر‌های اینستاگرامی با بیش از ۵۰۰ هزار دنبال‌کننده را مکلف به پرداخت مالیات کردند. این پیشنهاد الحاقی که با همکاری مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی از سوی محمدحسین حسین‌زاده‌بحرینی مطرح شده بود، با ۱۳۶ رأی موافق، ۵۷ رأی مخالف و ۶ رأی ممتنع تصویب شد. 
 
بدین ترتیب اینفلوئنسر مارکتینگ‌ها که در حوزه تبلیغات فعال هستند و درآمد بسیار بالایی نیز دارند از سال آینده باید مالیات پرداخت کنند.
 
اکنون که مجلس مالیات‌ستانی از سلبریتی‌ها و اینفلوئنسرهای اینستاگرامی را تصویب کرده است، باید دید باتوجه به انتخابات سال آینده و نیاز اصلاح‌طلبان به استفاده سیاسی-تبلیغاتی از سلبریتی‌ها دولت تن به اجرای این مصوبه می‌دهد یا نه!


دیدگاه کاربران

من با 10 سال سابقه کارمندی و حقوق ماهی 7 میلیون که میشه سالی 84 میلیون قبل از اینکه حقوقم واریز بشه مالیاتش کسر میشه. بعد اینا تازه بالا 200 میلیون در سال باید مالیات بدن. راه فرار مالیاتی هم که خدا را شکر زیاده