هم اکنون عضو شبکه تلگرام رجانیوز شوید
دوشنبه، 1 ارديبهشت 1404
ساعت 16:17
به روز شده در :

 

 

 

رجانیوز را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

 

جمعه 11 اسفند 1402 ساعت 15:53
جمعه 11 اسفند 1402 15:47 ساعت
2024-3-1 15:53:47
شناسه خبر : 376297
زنگ آغاز انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی و ‌خبرگان رهبری در ساعت ۸ صبح ۱۱ اسفند ماه ۱۴۰۲ به‌صدا درآمد تا تکلیف نمایندگان مردم در خانه ملت و خبرگان ‌مشخص شود.
زنگ آغاز انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی و ‌خبرگان رهبری در ساعت ۸ صبح ۱۱ اسفند ماه ۱۴۰۲ به‌صدا درآمد تا تکلیف نمایندگان مردم در خانه ملت و خبرگان ‌مشخص شود.
گروه سیاست-رجانیوز: انتخابات به عنوان شاخصه و مظهر مردم‌سالاری از مهم ترین دستاوردهای انقلاب اسلامی است و در طول این چهار دهه مردم همواره با حضور در صحنه انتخابات، ضمن مایوس ساختن دشمن، سرنوشت سیاسی کشور را تعیین کرده‌اند.
 
بی‌تردید نقش تأثیر‌گذار مجلس شورای اسلامی در تقنین و نظارت و ریل‌گذاری حرکت دولت‌، اهمیت انتخابات پیش رو را مضاعف می کند تا مردم در این برهه ‌ حساس طبق فرمایشات رهبر معظم انقلاب و تاکیدات رئیس جمهور با انتخاب درست در افزایش اقتدار، عزت و استقلال ایران اسلامی مشارکت کنند.
 
اما بالاخره انتظار به سر آمد و ماراتن دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان از ساعت ۸ امروز ‌آغاز شد و باید ۲۹۰ نماینده از حوزه‌های مختلف ‌انتخاب و راهی خانه ملت شوند؛ انتخاباتی که پس از ۳ ماه بررسی صلاحیت داوطلبان از سوی هیأت‌های نظارت و شورای نگهبان، بیش از ۱۵ هزار و ۲۰۰ داوطلب در سراسر کشور ردای کاندیداتوری انتخابات مجلس دوازدهم را بر تن کرده‌اند و بنابر اعلام «احمد وحیدی» وزیر کشور زمینه برای یک رقابت واقعی میان سلایق و گروه‌های مختلف سیاسی فراهم شده است.
 
انتخابات مجلس در ۳۱ استان و ۲۹۰ حوزه و ۵۹ هزار شعبه برگزار می‌شود و واجدان شرایط شرکت در این انتخابات، ۶۱ میلیون و ۱۷۲ هزار و ۲۹۸ نفر واجد شرایط رای دادن هستند که ۳۰ میلیون و ۹۴۵ هزار و ۱۳۳ مرد و ۳۰ میلیون و ۲۲۷ هزار و ۱۶۵ زن خواهند بود.
 
 هم‌اکنون مردم بسیاری در حوزه‌های انتخابیه سراسر کشور حضور داشته تاضمن انتخاب نماینده اصلح برای دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی و خبرگان رهبری، به دشمنان نشان دهند که همچنان پای کار انقلاب هستند و هیچ توطئه‌ای  نمی تواند آنها را مسیر درست انقلاب برگرداند. 
 
اخذ رأی‌ از متولدین ۱۱ اسفند۱۳۸۴ به قبل
در انتخابات امسال الزامی بر ممهور شدن شناسنامه‌ی فرد رأی‌دهنده وجود ندارد. رأی‌دهندگان می‌توانند با در دست داشتن یکی از مدارک پنج‌گانه‌ی گذرنامه، کارت ملی، شناسنامه، گواهینامه رانندگی و کارت پایان خدمت در انتخابات مشارکت داشته باشند.
در این‌دوره از انتخابات، ۶۱ میلیون و ۱۷۲ هزار و ۲۹۸ نفر واجد شرایط برای حضور پای صندوق و رأی دادن هستند؛ از این تعداد ۳۰ میلیون و ۹۴۵ هزار مرد و ۱۳۳ نفر و ۳۰ میلیون و ۲۲۷ هزار و ۱۶۵ نفر زن هستند.
 
متولدین ۱۱ اسفند ۱۳۸۴ به قبل امکان رأی‌دادن را دارا هستند و در مجموع، ۳.۵ میلیون رأی اولی در کشور داریم.
 
 
بر اساس این گزارش، از جمله نوآوری‌ها در این دوره، یکی‌شدن برگه‌های تعرفه رأی است؛ به‌این‌صورت که رأی‌دهندگان یک برگه تعرفه دریافت خواهند کرد که در بخشی از آن اسامی نامزدهای خبرگان و در بخش دیگر، نامزدهای مجلس شورای اسلامی را می‌نویسند و هر دو بخش را جدا می‌کنند و در دو صندوق مجزا می‌اندازند.
 
هم‌چنین با موافقت شورای نگهبان و اعلام ستاد انتخابات کشور، در این دوره از انتخابات مجلس شورا و خبرگان رهبری در حوزه‌های انتخابیه رشت و خمام، قم، ملایر و آبادان به‌صورت تمام الکترونیک برگزار خواهد شد.
 


 

 

 

 

https://zamzam.ir/#home