هم اکنون عضو شبکه تلگرام رجانیوز شوید
دوشنبه، 1 ارديبهشت 1404
ساعت 14:53
به روز شده در :

 

 

 

رجانیوز را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

 

شنبه 5 اسفند 1402 ساعت 20:04
شنبه 5 اسفند 1402 19:42 ساعت
2024-2-24 20:04:19
شناسه خبر : 376040
رئیس‌کل گمرک جمهوری اسلامی ایران گفت: حجم مبادلات تجاری کشورمان در ۱۱ ماه سال جاری با کشورهای همسایه با ۲.۵ درصد افزایش به رقم ۵۵ میلیارد و ۲۷۵ میلیون دلار رسید.
رئیس‌کل گمرک جمهوری اسلامی ایران گفت: حجم مبادلات تجاری کشورمان در ۱۱ ماه سال جاری با کشورهای همسایه با ۲.۵ درصد افزایش به رقم ۵۵ میلیارد و ۲۷۵ میلیون دلار رسید.

گروه اقتصاد-رجانیوز: محمد رضوانی‌فر، رئیس کل گمرک ایران افزود: از مجموع مبادلات تجاری ایران با کشورهای همسایه، ۲۵ میلیارد و ۸۴۴ میلیون دلار آن به صادرات و ۲۹ میلیارد و ۴۳۱ میلیون دلار به واردات اختصاص داشته است.

 

به گزارش رجانیوز، به گفته وی، صادرات ایران به کشورهای همسایه در ۱۱ماهه سال جاری نسبت به مدت مشابه سال قبل از لحاظ وزن سه درصد و از نظر ارزش ۹ درصد کاهش و واردات از کشورهای همسایه در این مدت از نظر وزن و ارزش به ترتیب ۱۱ و ۱۵ درصد افزایش نشان می‌دهد.

 

رضوانی فر با اشاره به اینکه در این مدت ارزش صادرات ایران به هشت کشور همسایه با کاهش و با هفت کشور دیگر همسایه با افزایش روبه‌رو بوده است، خاطرنشان‌کرد: در این مدت ارزش صادرات ایران به کشورهای عراق، ترکیه، جمهوری آذربایجان، ترکمنستان، ارمنستان، کویت، قطر و عربستان سعودی با کاهش و با کشورهای امارات متحده عربی، پاکستان، افغانستان، عمان، فدراسیون روسیه، قزاقستان و بحرین با افزایش روبه‌رو بوده است.

 

رئیس‌کل گمرک ایران با اشاره به اینکه در ۱۱ماهه سال جاری در بین کشورهای همسایه واردات کالا به لحاظ ارزش از کشورهای بحرین، قزاقستان، پاکستان و کویت کاهش داشته است، افزود: در این مدت بیشترین میزان درصد افزایش واردات به لحاظ ارزشی از بین کشورهای همسایه به ارمنستان، عراق، ترکمنستان، قطر و فدراسیون روسیه اختصاص داشت.

 

وی گفت: میزان وزنی واردات از کشورهای همسایه در مدت یاد شده ۲۱ میلیون و ۴۳۲ هزار تن و میزان وزنی صادرات به کشورهای همسایه ۶۷ میلیون و ۱۰۸ هزار تن بوده است.

 

ترانزیت خارجی از مسیر ایران به ۱۶ میلیون تن رسید

همچنین محمد رضوانی‌فر افزود: بیشترین میزان ترانزیت خارجی از مسیر ایران در ۱۱ماهه سال جاری از مبدا گمرک منطقه ویژه شهید رجایی با چهار میلیون و ۷۵۴ هزار تن بوده که نسبت به مدت مشابه قبل ۹ درصد افزایش یافت.

 

وی با اشاره به اینکه مرز پرویزخان دروازه ترانزیتی نوظهور در ایران بوده است، گفت: در ۱۱ ماهه سال جاری ترانزیت خارجی از مبدا گمرک پرویز خان با ۳۶۳ درصد رشد به سه میلیون و ۴۹۲ هزار تن رسیده که به‌عنوان دروازه ترانزیتی نوظهور در ایران در رتبه دوم گمرکات عمده مبدا ترانزیت خارجی پس از گمرک منطقه ویژه شهید رجایی قرار گرفته است.

 

به گفته رضوانی‌فر، گمرک باشماق با یک میلیون و ۷۲۰ هزار تن، بازرگان با یک میلیون و ۱۰۹ هزار تن، سرخس با ۶۵۹ هزار تن، بیله سوار با ۶۳۲ هزار تن، جلفا با ۵۰۵ هزار تن، آستارا با ۵۰۲ هزار تن، بندر لنگه با ۴۵۷ هزار تن و منطقه ویژه اقتصادی بندر آستارا با ۴۰۷ هزار تن در رتبه سوم تا دهم گمرکات عمده مبدا ترانزیت خارجی قرار گرفتند.

 

معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی اظهار داشت: ۱۴ میلیون و ۲۳۶ هزار تن ترانزیت خارجی از مسیر ایران با سهمی معادل ۸۸.۳۱ درصد از کل ترانزیت خارجی از مبدا ۱۰ گمرک فوق بوده است.

 

وی اضافه‌کرد: در بین ۱۰ گمرک عمده فوق، ترانزیت خارجی از مبدا گمرک بازرگان، بیله سوار و جلفا به ترتیب ۱۲.۴۰، ۳.۶۸ و ۲ درصد کاهش و از هفت گمرک دیگر نسبت به مدت مشابه سال قبل افزایش نشان می‌دهد.

 

 

رضوانی فر با اشاره به اینکه پل جدید آستارا نقش مهمی در رونق ترانزیت خارجی جنوب- شمال ایفا می‌کند، افزود: در ۱۱ماهه سال جاری نسبت به مدت مشابه سال قبل، ترانزیت خارجی از مبدا گمرک آستارا ۲۸ درصد و از مبدا منطقه ویژه اقتصادی بندر آستارا ۸۶ درصد رشد داشته است.

 

انتهای پیام/



 

 

 

 

https://zamzam.ir/#home