يكشنبه 19 آذر 1402 09:56 ساعت
شناسه خبر : 373168
گزارش رجانیوز پیرامون بیانیه اخیر نیروهای مسلح یمن؛
محاصره دریایی، نسخه جدید محور مقاومت علیه اسرائیل/ آیا رژیم صهیونیستی توان پاسخ به اقدامات یمنیها را خواهد داشت؟/ خیانت امارات با ایجاد کریدور زمینی
قرائت این بیانیه معادله جدیدی علیه رژیم صهیونیستی در تجارت دریایی ایجاد خواهد کرد؛ معادلهای که طبق آن اسرائیل عملا در محاصره دریایی قرار خواهد گرفت و بنادر مهم آن نیز از کار خواهند افتاد.
گروه بینالملل-رجانیوز: روز گذشته سخنگوی نیروهای مسلح یمن در بیانیهای تهدیدآمیز اعلام کرد، در صورتی که کمک های «غذایی و دارویی» به غزه نرسد، این کشور از عبور تمامی کشتیهایی که از سرتاسر جهان به سمت سرزمینهای اشغالی حرکت میکنند، جلوگیری خواهدکرد.
اقدامات غیرانسانی رژیم صهیونیستی در کشتار کودکان و غیرنظامیان و همچنین عدم اجازه ورود کمکهای بشردوستانه به داخل غزه، باعث شده تا بیشتر از نصف مردم غزه از نبود غذا و دارو رنج ببرند.
کارل اسکا، معاون مدیر برنامه غذای سازمان ملل، اعلام کرد که فقط کسری از تدارکات مورد نیاز امکان ورود به این ناحیه را پیدا کرده است و از هر ده نفر، نه نفر قادر نیستند هر روز غذایی برای خوردن پیدا کنند.
همچنین برنامه جهانی غذا روز پنجشنبه به وقت محلی اعلام کرد که در شمال غزه، ۹۷ درصد از خانوارها غذای کافی ندارند و تقریباً ۸۳ درصد از فلسطینیان در جنوب غزه برای بقای خود «راهکارهای افراطی کاهش مصرف» را اتخاذ میکنند، زیرا جنگ اسرائیل باعث «تلفات، ویرانی و بدبختی غیرقابل تصور» در نوار غزه شده است.
به گزارش رجانیوز؛ اواخر آبان ماه بود که انصارالله یمن کشتی اسرائیلی گلگسی لیدر را با ۲۲ سرنشین در دریای سرخ توقیف کرد. نیروهای مسلح یمن قبل از این بهسبب حجم جنایات رژیم صهیونیستی علیه مردم غزه هشدار داده بودند که کشتیهای اسرائیلی، یا هر کشتیای که پرچم رژیم صهیونیستی روی آن نصب باشد یا مالک آن شرکتهای اسرائیلی باشند را هدف قرار خواهد داد.
یحیی سریع، سخنگوی نیروهای مسلح یمن همان زمان نسبت به توقیف این کشتی اسرائیلی واکنش نشان داد و طی بیانیهای اعلام کرد: نیروی دریایی یمن اقدام به انجام عملیات نظامی در دریای سرخ کرد که یکی از دستاوردهای آن، توقیف یک کشتی اسرائیلی بود. نیروهای ما این کشتی اسرائیلی را به سواحل یمن هدایت کردند. به تمام کشورهایی که اتباعشان در دریای سرخ فعالیت میکنند، هشدار میدهیم از هر گونه فعالیت یا همکاری با کشتیهای اسرائیلی یا کشتیهای متعلق به این رژیم اجتناب کنند.
یحیی سریع خاطرنشان کرد: جامعه بینالملل اگر به امنیت و ثبات منطقه و عدم گسترش نزاع علاقهمند است، باید تجاوزات اسرائیل به غزه را متوقف کند.
همچنین یمنیها علاوهبر توقیف کشتی گلگسیلیدر که متعلق به یک سرمایهدار اسرئیلی است، در تاریخ سوم دسامبر نیز سه کشتی تجاری اسرائیلی را هدف قرار دادند. همین امر باعث شد تا بسیاری از کشتیها مجبور به تغییر مسیر خود شوند.
مواجهه نیروهای مسلح یمن دربرابر اشغالگری و جنایات رژیم صهیونیستی در همین نقطه به پایان نرسید. پس از فشار بی امان اسرائیل مبنی بر عدم اجازه ورود کمکهای بشردوستانه به غزه و دسترسی نداشتن مردم فلسطین به غذا و دارو، نسخهی جدیدی از محاصره دریایی رژیم صهیونیستی از سوی مجاهدان یمنی ارائه شد.
شب گذشته، سرتیپ یحیی سریع، سخنگوی نیروهای مسلح یمن در بیانیهای اعلام کرد: با استعانت از خداوند متعال و پس از موفقیت نیروهای مسلح یمن در اجرای تصمیم جلوگیری از تردد کشتی های اسرائیلی در دریای سرخ و عرب بخاطر تداوم نسل کشی، و محاصره برادران و خواهران ما در غزه اعلام می کنیم در صورت عدم شکسته شدن محاصره و تداوم جلوگیری از انتقال غذا و دارو به غزه، از عبور همه کشتیها، با هر ملیتی که به سمت رژیم صهیونیستی حرکت کند، جلوگیری میکنیم و آنها به اهدافی مشروع برای نیروهای مسلح ما تبدیل خواهندشد.
وی در ادامه این بیانیه با هشدار به تمامی شرکتهای کشتیرانی نسبت به معامله با بنادر رژیم صهیونیستی تصریح کرد: به دلیل نگرانی در مورد ایمنی ناوبری دریایی، به همه کشتیها و شرکتها نسبت به معامله با بنادر اسرائیل هشدار میدهیم. نیروهای مسلح یمن تعهد کامل خود را به ادامه حرکت تجارت جهانی از طریق دریای سرخ برای همه کشتیها و همه کشورها به جز کشتیهای مرتبط و درحال حرکت به سمت اسرائیل یا در حمل کالا به بنادر اسرائیل تأیید میکنند. نیروهای مسلح یمن این تصمیم را از لحظه اعلام این بیانیه اجرا خواهند کرد.
قرائت این بیانیه معادله جدیدی علیه رژیم صهیونیستی در تجارت دریایی ایجاد خواهد کرد؛ معادلهای که طبق آن اسرائیل عملا در محاصره دریایی قرار خواهد گرفت و بنادر مهم آن نیز از کار خواهند افتاد. در راستای همین تحولات مدیرعامل بندر ایلات اعتراف کرد که بهزودی بسیاری از کارمندان این بندر بهشکل دستهجمعی به مرخصی خواهند رفت و عملا بر تعطیلی چنین بنادری صحه گذاشت؛ امری که در حاشیه جنگ غزه بر اقتصاد این رژیم نیز سایه افکنده و بازوهای تجاری آنها را نیز قطع خواهدکرد.
مشخصا این تصمیم مجاهدان یمنی واکنش رژیم صهیونیستی را نیز درپی داشت. تزاخی هانگبی، رئیس شورای امنیت داخلی رژیم صهیونیستی در سخنانی با مطرح کردن تهدیدات واهی، ادعا کرد که اگر اقداماتی برای توقف عملیات ارتش یمن علیه این رژیم انجام نشود، تلآویو به حملات آنها پاسخ نظامی خواهد داد.
شبکه ۱۲ رژیم صهیونیستی به نقل از هانگبی گزارش داد که بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر رژیم صهیونیستی به جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا و اولاف شولتس، صدراعظم آلمان اعلام کردهاست که اگر آمریکا اقدام نکند اسرائیل، خود علیه حوثیهای یمن اقدام نظامی خواهدکرد.
این ادعا و تهدیدهای توخالی درحالی مطرح شده است که خود صهیونیستها نیز، دادن پاسخی سخت به یمن را ممکن نمیدانند. روزنامه اسرائیلی معاریو روز گذشته در همین خصوص به صراحت اعلام کرد که فاصله زیاد یمن تا اسرائیل، پاسخ به آن را سخت و ناممکن خواهدکرد.
همچنین روزنامه هاآرتص نیز چندی پیش در گزارشی به نقل از یک مقام مسئول در رژیم صهیونیستی نوشت که محافل امنیتی و اطلاعاتی اسرائیل بسیار نگران حملات اخیری هستند که حوثیها انجام دادهاند. آنها سطح خطر را به قدری بالا پنداشتهاند که تصمیم به تشکیل یک واحد اطلاعاتی مخصوص گرفتند تا فقط متمرکز بر تهدیداتی باشد که از سوی یمن متوجه اسرائیل میشود.
این مسئله در کنار بازشدن جبهههای جدید علیه رژیم صهیونیستی در جنگ غزه، به مشکلاتی بسیار بزرگ در پیش روی اسرائیل مبدل شدهاند که آنها را نسبت به هر اقدام تهاجمی برحذر میدارد.
روز پنجشنبه روزنامه آمریکایی وال استریت ژورنال در همین راستا به درخواست آمریکا از اسرائیل مبنی بر عدم پاسخ به حملات ارتش یمن پرداخت و نوشت: آمریکا نگران است که واکنش اسرائیل درگیری فعلی در منطقه را گسترش دهد.
این مورد دلیل دیگری در ناتوانی رژیم صهیونیستی در واکنش به اقدامات مجاهدان یمنی را عیان میکند.
توافق اسرائیل و امارات برای ایجاد کریدور زمینی
روزنامه اسرائیلی معاریو، ۱۵ آذر ماه در گزارشی از توافق میان اسرائیل و امارات متحده عربی برای ایجاد یک کریدور زمینی جهت انتقال کالا خبر داد.
به نوشته این روزنامه، در سایه جنگ در غزه و از سوی دیگر حملات یمنیها به کشتیهای اسرائیلی، این کریدور از بندر حیفا در فلسطین اشغالی تا بندر دبی کشیده خواهد شد.
به گفته رسانه های عبری، این تغییر مسیر به شدت بر قیمت محصولات در اسرائیل و زمان تحویل آنها تأثیر خواهدگذاشت و ضربه مستقیمی نیز به اقتصاد اسرائیل وارد میکند.
هرچند تاکنون هیچ اظهار نظری از سوی مقامات اماراتی یا اسرائیلی در مورد این گزارش صورت نگرفته است، اما سیر عادیسازی روابط دو کشور در آگوست ۲۰۲۰ و امضای دهها توافق و تفاهمنامه در زمینههای مختلف، نشان از نزدیکی روابط این کشور عربی با رژیم صهیونیستی داشته و امکان چنین تصمیمی را نیز دور از ذهن نمیکند.
ضمن اینکه پیش از عملیات توفانالاقصی اقداماتی در جهت راهاندازی کریدور هند و اروپا (IMEEC) که از هند به سمت امارات و عربستان و از آنجا به بندر حیفا در فلسطین اشغالی و سپس به اروپا متصل میشود، صورت گرفت که پس از عملیات مجاهدان فلسطینی عملا تحقق آن به رویا مبدل شد.
انتهای پیام/
لینک کوتاه »
http://rajanews.com/node/373168
لینک کوتاه کپی شد