هم اکنون عضو شبکه تلگرام رجانیوز شوید
جمعه، 31 شهريور 1402
ساعت 04:05
به روز شده در :

 

 

 

رجانیوز را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

 

دوشنبه 1 خرداد 1402 ساعت 19:13
دوشنبه 1 خرداد 1402 18:59 ساعت
2023-5-22 19:13:35
شناسه خبر : 367677
داستان‌های «پونه کوهی» از نویسندگانی است که نامشان شاید تا به حال به گوشتان نخورده باشد. اما دغدغه‌های آنان از یک جوان تحصیل‌کرده در بهترین مدارس و دانشگاه‌های پایتخت که هیچ کمبود معیشتی ندارند و دغدغه‌هایی از جنس نه ایرانی اسلامی بلکه رویای به ظاهر شیرین اتوپیای نیویورکی را در سر می‌پرورانند، ارزشمندتر و صادقانه‌تر است.
داستان‌های «پونه کوهی» از نویسندگانی است که نامشان شاید تا به حال به گوشتان نخورده باشد. اما دغدغه‌های آنان از یک جوان تحصیل‌کرده در بهترین مدارس و دانشگاه‌های پایتخت که هیچ کمبود معیشتی ندارند و دغدغه‌هایی از جنس نه ایرانی اسلامی بلکه رویای به ظاهر شیرین اتوپیای نیویورکی را در سر می‌پرورانند، ارزشمندتر و صادقانه‌تر است.
گروه فرهنگی-رجانیوز: مجموعه داستان «پونه کوهی» به گردآوری محمد حسین فاضل مجموعه‌ای است که داستان‌هایش در یک ویژگی منحصر به فرد، مشترک‌اند. نویسندگان این مجموعه نوقلمانی هستند از دور افتاده‌ترین نقاط کشور که توجه به اقلیم، فرهنگ، آداب و رسومشان در کنار معیشت و شغل  برایشان حیاتی است و آن را چون جانشان عزیز می‌دارند.
 
به گزارش رجانیوز؛ داستان‌های «پونه کوهی» از نویسندگانی است از شهره‌های لنده از استان کهکیلویه و بویراحمد، رشت‌خوار از خراسان رضوی، مراوه تپه از استان خراسان شمالی و گرمی از استان اردبیل که شاید تا به حال به گوشتان نخورده باشد. اما دغدغه‌های آنان از یک جوان تحصیل‌کرده در بهترین مدارس و دانشگاه‌های پایتخت که هیچ کمبود معیشتی ندارند و دغدغه‌هایی از جنس نه ایرانی، اسلامی بلکه رؤیای به ظاهر شیرین اتوپیای نیویورکی را در سر می‌پرورانند، ارزشمندتر و صادقانه‌تر است. دغدغۀ زنده نگه‌داشتن آداب، رسوم و فرهنگ و از همه مهمتر آرزوها و امیدهایشان که کاملاً ایرانی اسلامی است.
 
نویسندگان این مجموعه با افق‌های فکری وسیعی که شاید برای مرکزنشینان تعجب‌ برانگیز باشد حالا دیگر قلم به دست گرفته و در اولین گام مجموعه‌ای جذاب و خواندنی را به همت ادبستان فردای ایران (افرا) به نگارش درآوردند، که امیدهای آینده نویسندگان تراز جمهوری اسلامی و تمدن اسلامی ایران را نوید می‌دهند.
 
مؤسسه افرا که با هدف حفظ فرهنگ‌، آداب و رسوم، اقدام به شناسایی و کشف استعدادهای نویسندگی و آموزش و تربیت آن‌ها و راهبری نوشتن از اقلیم فرهنگ‌هایشان تأسیس شده و در حدود یک سال از فعالیتش به مجموعه داستان «پونه کوهی» رسیده، در صدد است این هدف را با توانی بیشتر از قبل و در گستره‌ای وسیع‌تر ادامه دهد تا البته به کمک دستگاه‌های مسئول به این مهم یعنی تربیت و پرورش نیروهای مستعد بیشتر خلق آثاری فاخر دست یابد. از این رو این مجموعه هدف نبوده و نیست و مجموعه‌ها و رمان‌هایی به‌زودی به دست مخاطبین اصلی خواهد رسید.
 
داستان‌های مجموعه «پونه کوهی» با عنوان «برنو»، «پونه کوهی»، «هدیه تولد» اثر «مژگان مهربانی فر»، «آن شب بارانی» اثر «مرضیه دهقان» و «ماما زینب» اثر «الهام عسکری» از شهر لنده و «زایمان برفی» اثر «پریوش طاهری» از شهر دیشموک از استان کهکیلویه و بویر احمد، «یک شب میان زامبی‌ها» اثر «سحر بابازاده» از گرمی از استان اردبیل، «قلبی که تسلیم فقر نشد» اثر امیرحسین نیک‌پور ازشهرستان رشتخوار استان خراسان رضوی، «متهم به عشق» اثر «زهرا غلامی» ازشهرستان رشتخوار استان خراسان رضوی «رؤیا» اثر «مارال دوجی» از شهرستان مراوه تپه استان گلستان،  «خدا همین نزدیکی است» اثر «مدینه محمدیان» از شهرستان مراوه تپه استان گلستان  است.
 
این مجموعه با گردآوری محمدحسین فاضل در ۱۶۰ صفحه توسط مؤسسه چاپ و نشر بین الملل منتشر شده است.
 
در بخشی از کتاب می‌خوانیم:
 
«من با نارضایتی، حرف او را زمین گذاشتم. نمی‌خواستم تفنگ، بیش از این در دست نگهدار باقی بماند. سال‌ها از اینکه میراث نفیس پدر در دست برادر بزرگتر قرق شده بود، گله داشتم. به او حسادت می‌کردم اما جرأت ابراز نداشتم. چه شب‌ها که در خواب، تفنگ را به کول انداخته و سوار اسب تیز پایم در صحراهای سرسبز سرحد، یورتمه می‌رفتم و عطر چویل و بن سرخ و تره کوهی را استشمام می‌کردم. چه شب‌ها که در رؤیا با تفنگ برنو در جنگل‌های صعب العبور کوه سفید، خرس و گراز شکار می‌کردم و حیرت همه را بر می‌انگیختم. در مخیله‌ام نمی‌گنجید که این ناممکن، باز هم ادامه پیدا کند.»
 
انتهای پیام/


22
پسندیدم