سه شنبه 23 اسفند 1401 13:18 ساعت
شناسه خبر : 365680

بزرگترین بحران مالی آمریکا بعد از ۲۰۰۸؛
بانکها یکی بعد از دیگری در حال سقوط هستند/ بایدن در حال غرق شدن در دریای بحرانها/ چگونه خلق پول بیش از حد بانکهای آمریکایی را بحرانزده کرد؟
ناترازی بانکها و عدم توانایی پرداخت بهرههای مقدر شده توسط بانک فدرال آمریکا، بحران مالی عمیقی برای بانکهای آمریکایی بهوجود آورده است. وضعیتی که بهزغم کارشناسان بهزعم کارشناسان بزرگترین بحران مالی بعد از ۲۰۰۸ است.
گروه بینالملل-رجانیوز: در دوران پاندمی کرونا، دولت آمریکا برای جبران خسارتهای مالی و همچنین ایجاد رونق در بازارهای خود، اقدام به چاپ پول وسیعی کرد. این چاپ پول وسیع، مردم را از بابت تورمهای آتی نگران کرد و آنها را ترغیب به سرمایهگذاریهای جدیدی کرد. این اتفاق از آنجا که میتوانست تورمزا باشد و ارزش دلار را تهدید میکرد؛ بانک فدرال آمریکا را مجبور به اقداماتی کرد که امروز موجب یک وضعیت بحرانی برای آمریکا شده است.
به گزارش رجانیوز؛ از چهارشنبه گذشته تا امروز، دو بانک مهم و بزرگ در آمریکا ورشکسته شدند. ابتدا خبر ورشکستگی بانک «سلیکون ولی» تعحب همگان را برانگیخت و مدتی بعد شوک ورشکستگی بانک «سیگنیچر» بر روی بازارهای مالی تاثیر گذاشت. ارزش بانکها و مراکز وامدهی زیادی در روزهای اخیر کاهشی بود. در بازار سهام آمریکا برخی از این بانکها با کاهش ارزشهایی دو رقمی مواجه بودند.
اما ماجرا به طور دقیقتر از دوران کرونا آغاز میشود. زمانی که اقتصاد جهانی و آمریکا، از بحران رکود رنج میبردند و همچنین کسبوکارهای زیادی در معرض خطر بود. دولت آمریکا در چنین وضعیتی تصمیم به حمایتهای مستقیم و غیرمستقیم از افراد و مشاغل آسیبپذیر انجام میدهد. اقدامی که البته منجر به انتشار کمسابقه اوراق قرضه و پول در سطح آمریکا شد.
اما زمانی که وضعیت در پساکرونا به سمت عادیشدن میرفت؛ عملیات ویژه نظامی روسیه افکار عمومی را متوجه خود کرد. این حمله نه تنها مورد توجه عامه قرار گرفت، بلکه اقتصاددانان جهان را نیز متوجه بحرانی عظیم در پیشرو کرد. در چنین شرایط بانک فدرال برای جلوگیری از تورمهای احتمالی اقدام به افزایش نرخ بهره کرد. نرخ بهره بانکهای آمریکایی از رقم ۰.۵ درصد امروز به ۴.۷۵ درصد رسیده است. رقمی که خبر از افزایش ۸۰۰ درصدی نرخ بهره در آمریکا میدهد.

به علت ناترازی بانکها و شرایط رکودی-تورمی بسیاری از بانکها توان پرداخت این میزان از نرخ بهره را ندارند. از اینجا بوده است که دومینوی سقوط بانکها آغاز شد. یکی از متضررین اصلی افزایش نرخ بهره، شرکتهای حوزه رمز ارز و متاورس بودند. شرکتهایی که در دوران رکود اقتصادی، مقصدی برای سرمایهگذاریهای مردم به حساب میآمدند و با افزایش نرخ بهره، سرمایهگذاری در آنها دیگر توجیه اقتصادی نداشت. برای همین بود که اولین قربانی این سقوط بانکها سیلیکونولی، بانک حامی استارتآپها و شرکتهای رمزارزی بود.
پسلرزه این بحران مالی رد پای خود را در بازارهای دیگر نیز به جا گذاشت. برای مثال امروز شاخص ارزش دلار، ۰.۶درصد کاهش یافت و همچنین قیمت نفت نیز به دلیل غیرقابل اتکا بودن معاملات با کاهش رو به رو شد. امروز قیمت نفت برنت ۱.۱ درصد کاهش، به ۷۹ دلار و ۹۰ سنت در هر بشکه رسید. قیمت نفت وست تگزاس اینترمدیت آمریکا با ۱.۱ درصد کاهش، به ۷۳ دلار و ۹۳ در هر بشکه رسید.
ورشکستی بانکها موجب وحشت مردم آمریکا نیز شده است. آنها بیم این را دارند که سپردههایشان از دسترسشان خارج شود. عدم دسترسی به سپردهها خطر دیگری است که شهروندان آمریکا را تهدید میکند. جو بایدن در واکنش به این احتمال گفت: «مردم و شرکتهای آمریکایی باید مطمئن باشند که سپردههای آنها زمانی که نیازشان دارند، در دسترس هستند».

افت ارزش سهام بانکهای آمریکا در روزهای اخیر
اگر چه اغلب کارشناسان معتقدند این بحران احتمالا مانند ۲۰۰۸، مانند زلزله بنیانهای اقتصادی آمریکا را به لرزه در نیاورد اما از لحاظ زمانی اهمیت زیادی دارد. در زمانی که رقابت اقتصادی جهانی میان چین و آمریکا افزایش یافته است و به اوج رسیده است؛ بحرانهای اقتصادی درونی آمریکا به جایگاه او در این رقابت آسیب زیادی میرساند. همچنین از آنجایی که امروز غالب مردم آمریکا، کمکهای دولت این کشور را به اوکراین، مسبب شرایط اقتصادی خود میدانند، به تضعیف «اوکراین» نیز خواهد انجامید. هزینه این بحران مالی پیشرو برای آمریکا، بسیار گستردهتر از آنچه که مینماید است.
انتهای پیام/

لینک کوتاه »
http://rajanews.com/node/365680
لینک کوتاه کپی شد