همه چیز در مورد جعبه آتشنشانی
فایرباکس در طرحهای مختلفی تولید میشود که هرکدام کاربرد خاص خود را دارند. معمولاً از دو نوع جعبه آتشنشانی در ساختمانها استفاده میشود: جعبه آتشنشانی فایر هورزیل (قابلاستفاده در طبقات بالای ساختمانها) و جعبههای آتشنشانی معمولی (قابلاستفاده در طبقات پایین ساختمانها و پارکینگها).
۶ مدل جعبه آتشنشانی
انواع جعبه آتشنشانی به شرح زیر است که به دو صورت دیواری و باکس بیرونی طبقهبندی و به فروش میرسد:
- کپسول آتشنشانی تککابین
- کپسول آتشنشانی دو کابین
- جعبه با دو کابین افقی یا دوقلو
- جعبه کابین سهگانه
- جعبه نگهداری کپسول آتشنشانی
- جعبه ایستاده دوطبقه
جعبه کپسول آتشنشانی تککابین: جعبه برای نگهداری قرقره، شیلنگ، شیر، نازل و سایر اتصالات از جمله آبپاش، کوپلینگ شیلنگ به نازل و غیره استفاده میشود. باکس دو کابین: این جعبه آتشنشانی دارای دو محفظه و دو در است. شما میتوانید وسایل خود را در یکی از محفظهها نگهداری کنید و کپسولهای آتشنشانی خود را در محفظه دیگر قرار دهید.
باکس دو کابین افقی یا دوقلو: در این نوع میتوانید شیلنگهای عریض بوم و کپسولهای آتشنشانی و همچنین ریل شلنگ آتشنشانی و تجهیزات سیستم خشک را ذخیره کنید.
باکس سه کابین سه کابین: همان جعبه بالا و با فضای بیشتر است.
جعبه نگهداری کپسول آتشنشانی: این محفظه برای نگهداری کپسولهای آتشنشانی بهمنظور نگهداری و جلوگیری از سرقت و آسیب در شرایط جوی استفاده میشود.
باکس ایستاده دوطبقه (دو کابین عمودی): در این مدل نیز مانند جعبه دو کابین میتوانید شلنگ آتشنشانی و اتصالات خود را در فضای بالایی جعبه و دو تا سه کپسول را در قسمت پایینی قرار دهید. بخشی بهمنظور جلوگیری از آسیب و سرقت. کپسول آتشنشانی پودر، گاز و CO2 را قرار دهید.
لازم به ذکر است که فایرباکسها در دو نوع توکار و احاطه شده گروهبندی، طراحی و سپس تولید میشوند. تفاوت جعبه آتشنشانی توکار و روکار این است که در مدل توکار جعبه داخل دیوار نصب میشود و درب جعبه کاملاً همسطح دیوار بوده و برآمدگی ندارد و فقط در و چارچوب دور در از بیرون دیده میشود.
این مدل از شومینه در زیبایی و یکپارچگی فضای ساختمان بسیار مؤثر است؛ اما در مدل روکشی جعبه روی دیوار نصب میشود و هم بدنه و هم درب باکس کاملاً روی دیوار است. بسته به نیاز مصرفکننده و نظر تخصصی طراح دکوراسیون مورداستفاده قرار میگیرد.
موارد موجود در جعبه آتشنشانی
فایرباکسها بسته بهاندازه و مکان مورداستفاده میتوانند از نظر محتوا متفاوت باشند. محتویات جعبه آتشنشانی اغلب شلنگ، نازل، قرقره، شیر و کوپلینگ، کپسول آتشنشانی است.
مهمترین موارد در نصب جعبه آتش نشانی
- مواردی که برای نصب جعبه کپسول آتشنشانی باید در نظر گرفت نصب فایرباکس باید ۱۳۰ سانتیمتر بالاتر از سطح زمین و در فاصله حداکثر ۳۰ سانتیمتر از یکدیگر نصب شود (تا در صورت بروز مشکل دراسرعوقت به هرکدام دسترسی داشته باشید) و در یک جایی که مردم میتوانند ببینند که این مکان در اکثر موارد پلههای خروج اضطراری، پارکینگها، مسیرهای پیادهروی، درهای ورودی ساختمان و غیره است.
- لازم به ذکر است که در هنگام انتخاب و خرید فایرباکس، جنس جعبه و ضخامت ورقها بررسی شود، در صورت عدم انتخاب صحیح مواد یک فایرباکس، احتمال تغییر شکل جعبه و جعبه وجود دارد. پیچیده بودن یک فایرباکس باید بتواند برای مدت طولانی زیبا و جذاب بماند. به جز زیبایی و تمیزی، بررسی کیفیت جوش محصول در حفظ عملکرد و بررسی یراقآلات و تجهیزات جعبه مهم است. حتیالامکان سعی کنید از یک قرقره بلبرینگ در فایرباکس استفاده کنید تا بتوانید قرقره را بچرخانید و در مواقع اضطراری شلنگ را بهآرامی و سریعتر باز کنید.
- باتوجهبه درجهبندی کلاس آتشنشانی، محتویات این جعبهها معمولاً برای اطفای حریق ناشی از موارد زیر مناسب است؛ بنابراین نصب آن در مناطقی که بهراحتی در دسترس هستند میتواند از گسترش آتش در هنگام وقوع آتشسوزی جلوگیری کند.
- اشیای قابل اشتعال مانند چوب، پارچه، کاغذ، لاستیک و پلاستیکی
- آتش مایعات قابل اشتعال
- آتشسوزی تجهیزات الکتریکی
جالب است بدانید!
پارامترهای انتخاب جعبه آتشنشانی بهصورت زیر است:
جنس: فولاد / فلز / فایبرگلاس
رنگ: طلایی/نقرهای/الکترواستاتیک (قرمز - سفید - کرم و سفارشی)
نوع نصب: توکار / سطح
ابعاد: استاندارد / سفارشی (طول، عمق، ارتفاع)
نوع درب: تک درب/دوبل/دو درب
نوع قفل: درب سطلی/ فنری/ پروانهای
نوع لولا: کتابی/سهتایی/پنهان/شیل
نوع علائم: لیزری / استیکر / برجسته
همچنین حرف F روی جعبههای آتشنشانی مخفف کلمه Fair است.
