هم اکنون عضو شبکه تلگرام رجانیوز شوید
يكشنبه، 19 آذر 1402
ساعت 19:50
به روز شده در :

 

 

 

رجانیوز را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

 

چهارشنبه 23 شهريور 1401 ساعت 12:28
چهارشنبه 23 شهريور 1401 11:29 ساعت
2022-9-14 12:28:13
شناسه خبر : 360653
بر اساس آمار، کشتیرانی در ۴ ماهه ابتدای سال‌جاری موفق به ترانزیت ۲۷ هزار و ۵۰۰ TEU کانتینر از طریق کریدور شمال-جنوب شد. به این ترتیب ناوگان ملی کشتیرانی موفق به ثبت رکورد تازه حمل بار ترانزیتی در مسیر کریدور شمال- جنوب شده است.
بر اساس آمار، کشتیرانی در ۴ ماهه ابتدای سال‌جاری موفق به ترانزیت ۲۷ هزار و ۵۰۰ TEU کانتینر از طریق کریدور شمال-جنوب شد. به این ترتیب ناوگان ملی کشتیرانی موفق به ثبت رکورد تازه حمل بار ترانزیتی در مسیر کریدور شمال- جنوب شده است.
بر اساس آمار، کشتیرانی در ۴ ماهه ابتدای سال‌جاری موفق به ترانزیت ۲۷ هزار و ۵۰۰ TEU کانتینر از طریق کریدور شمال-جنوب شد. به این ترتیب ناوگان ملی کشتیرانی موفق به ثبت رکورد تازه حمل بار ترانزیتی در مسیر کریدور شمال- جنوب شده است.
 
 بر این اساس در چهار ماهه ابتدای سال‌جاری، ۲۷ هزار و ۵۰۰ TEU کانتینر در کریدور شمال-جنوب حمل شده که حجم وزنی این تعداد کانتینر ترانزیتی ۳۳۷ هزار تن است. نکته حائزاهمیت آن است که در آغاز پروژه احیای کریدور شمال-جنوب تنها دو مسیر ترانزیتی بین بنادر هند، امارات و روسیه تعریف شده بود که به سرعت و طی دو ماه اخیر به ۱۴ مسیر در بنادر مختلف دنیا توسعه یافته است. گروه کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران مقصد عمده ترانزیتی از مبادی یاد‌شده را کشور‌های حوزه CIS و روسیه اعلام و تأکید کرده است که کالا به‌ صورت DOOR TO DOOR و با استفاده از امکانات گروه در این مسیر‌ها ترانزیت و به صاحبان کالا تحویل داده می‌شود. یکی از استراتژی‌های اصلی در ترانزیت، تمرکز بیشتر بر حمل چندوجهی کالا‌ها است و با توجه به اینکه در حال حاضر ظرفیت‌های بسیار خوبی در بنادر ایران وجود دارد، تلاش شده تا ظرفیت کانتینری در کشتیرانی دریای خزر با سفارش چهار فروند شناور به تولیدکنندگان داخلی، افزایش یابد. همزمان ظرفیت‌های حمل‌ونقل زمینی و دریایی ناوگان ترانزیتی در حال افزایش است.
 
 
تأمین سرمایه با تهاتر نفت
 
به منظور دستیابی به اهداف برنامه‌های ترانزیتی؛ توسعه کریدورها و فعال کردن این مسیرها در دستور کار دولت قرار گرفته است. در این خصوص معاون اجرایی رئیس‌جمهور از توافق با وزیر راه‌و‌شهرسازی مبنی بر تکمیل طرح‌های کلان  خط راه‌آهن از قبیل رشت-آستارا، چابهار-زاهدان و برقی کردن تهران-مشهد از محل تهاتر نفت خبر داد.
 
سید صولت مرتضوی در مورد تصمیم‌گیری برای تکمیل پروژه‌های ریلی کشور اعلام کرد: در جلسات متعددی، تأمین منابع مالی پروژه‌های سفرهای رئیس‌جمهور در خصوص رفع موانع، تسریع در روند اجرایی و تأمین مالی پروژه‌های ریلی کشور بررسی و تعیین‌تکلیف شد.
 
 
معاون اجرایی رئیس‌جمهور ادامه داد: بخشی پروژه‌ها هستند که ۸۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارند و با منابعی محدود قابل اتمام هستند. در جلسه‌ای با استانداران مقرر شد از منابع عمومی، تأمین مالی پروژه‌هایی که پیشرفت فیزیکی بالای ۸۰ درصد دارند انجام شود که مصوب شد در خصوص این بخش از پروژه‌ها در بازه زمانی معین شده، تأمین منابع انجام شود و پرداخت‌های لازم صورت بگیرد.
 
مرتضوی با اشاره به اینکه بخشی از طرح‌های خط راه‌آهن طرح‌هایی بزرگ و هزینه‌بر هستند، توضیح داد: مقرر شد  خط راه‌آهن که از جمله  طرح‌های بزرگ و هزینه‌بر هستند از محل تهاتر نفت اجرا شوند. با پیگیری‌هایی که رئیس‌جمهور و وزیر راه‌وشهرسازی داشتند، مجوز لازم برای تهاتر اخذ شد و نشست اخیر در ساختمان دادمان در خصوص تعیین پروژه‌هایی بود که از محل تهاتر نفت اجرایی خواهند شد.
 
وی ادامه داد: پروژه‌هایی که از محل تهاتر نفت اجرایی خواهند شد حدود هشت طرح ریلی هستند که از جمله آنها طرح ریلی چابهار-زاهدان، قطار سریع‌السیر تهران-مشهد، طرح ریلی رشت-آستارا، طرح ریلی خرم‌آباد-دورود و طرح اندیمشک- اهواز است. همچنین در خصوص طرح ریلی شیراز- بوشهر-عسلویه نیز تصمیم‌گیری و مقرر شد تأمین منابع انجام شود. مرتضوی اظهار امیدواری کرد با ابلاغ مصوبات و تأمین منابع عملیات تکمیلی و اجرای پروژه‌های مهم ریلی هرچه سریع‌تر اجرایی شود.
 
 
آغاز ساخت و تکمیل کریدورهای ریلی ترانزیتی
 
با توجه به سیاست توسعه ترانزیتی در کشور، وزیر راه‌وشهرسازی از آغاز تکمیل کریدورهای ریلی در یک ماه آینده خبر داد.
 
رستم قاسمی در خصوص تصمیم‌گیری برای تکمیل پروژه‌های ریلی کشور گفت: وزارت راه‌وشهرسازی وظیفه اجرای پروژه‌های مهم ریلی کشور را برعهده دارد و با تمام توان در اجرای مصوبات و تصمیم‌های رئیس‌جمهور گام برمی‌دارد. وی اظهار کرد: تلاش می‌کنیم در یک ماه آینده تکمیل کریدورهای ریلی در قرارداد عمده‌ای که با پیمانکاران ایرانی بسته خواهد شد آغاز شود و در زمانبندی مشخص‌شده برای پروژه‌های متعدد، کار آغاز شود. وزیر راه‌وشهرسازی بر تلاش وزارت راه‌وشهرسازی برای انجام تعهدات در حوزه تکمیل پروژه‌های بزرگ ریلی تأکید کرد.
 
فعال کردن کریدور شمال-جنوب با هدف توسعه تجارت با همسایگان از برنامه‌های دولت سیزدهم است که نیاز است خط راه‌آهن رشت-آستارا هرچه سریع‌تر تکمیل شود. قرار است با سرمایه‌گذاری روسیه، جمهوری‌آذربایجان و ایران این حلقه مفقوده کامل و شبکه ریلی ایران به جمهوری‌آذربایجان متصل شود.
 
 
ورود بار عبوری از مسیرهای ترانزیتی مختلف
 
تخمین زده می‌شود سالانه ۲۰۰ میلیون تن کالا از کریدور شمال- جنوب (از روسیه تا هند) عبور کند و هدف توسعه ترانزیت ایران جذب ۵۰ میلیون تن از این بار است. بخش زیادی از این بار از کشور روسیه جذب خواهد شد. از سوی دیگر ایران در حال رایزنی با چین برای جذب بار این کشور به مقصد هند، روسیه و اروپا است. در همین راستا قطار ترانزیتی چین به مقصد ترکیه بزودی از مرز اینچه‌برون وارد ایران می‌شود. قطار ترانزیتی از دالیان چین به مقصد مرز جلفا در روزهای آینده از طریق ایستگاه مرزی اینچه‌برون گلستان وارد خاک ایران می‌شود. این قطار هشتم شهریور از کشور چین حرکت کرده و هم اکنون در ترکمنستان است. با توجه به افزایش مسیرهای ترانزیتی نخستین‌بار پس از چند سال، چین از طریق اینچه‌برون به ایران کالا صادر می‌کند.
 
طبق این گزارش، راه‌اندازی مسیرهای جدید ترانزیتی علاوه بر افزایش حجم تبادلات تجاری دو کشور، موجب افزایش جذب بار ترانزیتی از ایران می‌شود. کاهش زمان و قیمت ارسال کالا و اتصال چین از کریدور شمال-جنوب به اروپا از مزایای عبور بار چین از مسیر ایران است. مسیر ریلی سرخس، کریدور دیگر در شرق کشور است که در حال حاضر جذب بار از چین و کشورهای آسیای میانه از این منطقه در حال انجام است.
 
منبع: روزنامه ایران