پنجشنبه 6 مرداد 1401 13:21 ساعت
شناسه خبر : 359456

نگاهی به «کسب و کار بانوان» در یک فروشگاه آنلاین
عبور از موانع ذهنی، عاملی در موفقیت زنان/ اداره پرفروشترین غرفهها توسط بانوان
نورمحمدی بیان کرد: خلاقیت، سابقه حضور و تبلیغات كارآمد غرفهداران، عواملي هستند كه بر ميزان فروش تأثیر دارند. غرفهداران موفق، وقت زیادی برای کار خود میگذارند.
گروه زنان و خانواده رجانیوز: نورمحمدی بیان کرد: خلاقیت، سابقه حضور و تبلیغات كارآمد غرفهداران، عواملي هستند كه بر ميزان فروش تأثیر دارند. غرفهداران موفق، وقت زیادی برای کار خود میگذارند.
به گزارش رجانیوز؛ طبق گزارش مرکز آمار کشور، بیش از یازده میلیون ایرانی، برای کسب و کار خود به فضای مجازی وابسته هستند و اغلب برای پیشبرد کسب و کار خود، به برنامههایی نظیر پیام رسانها و برنامههایی که به طور خاص در جهت رشد کسبوکارها ایجاد شدهاست، نیازمندند. بانوان نیمی از جامعه را تشکیل میدهند و فضای مجازی بستری فراهم کردهاست تا بتوانند در کنار وظایف مهمی که در خانواده بر عهده دارند، در جامعه نیز نقشآفرینی کنند. به گفته رئیس کمیسیون بانوان اتاق تعاون ایران، با وجود فعالیت اقتصادی زنان، متأسفانه تا این لحظه، بانوان سهم عمدهای در تولید ملی ندارند و جایگاه لازم را پیدا نکردهاند. از این رو تصمیم گرفتیم به منظور آشنایی بیشتر بانوان با کسب و کارهای خانگی و همچنین به مناسبت روز کارآفرینی، به سراغ خانم نورمحمدی برویم. ایشان یکی از اعضای مجموعه « باسلام » است.
متن زیر گفتوگوی کامل رجانیوز با سرکار خانم نورمحمدی میباشد:
لطفا خود را معرفی کنید و بگویید در کدام بخش مشغول فعالیت هستید؟
بنده معصومه نورمحمدی هستم. از خرداد ماه سال ۹۸ در بخش پشتیبانی « باسلام » شروع به فعالیت کردم؛ در طول این سالها کار در قسمتهای مختلف این مجموعه را تجربه کردم و هماکنون در بخش آموزش و توسعه کسب و کارها مشغول فعالیت هستم.
ایده راهاندازی مجموعه « باسلام » از کجا و چگونه شکل گرفت؟
این مجموعه به صورت رسمی در سال ۹۵ شروع به کار کرد؛ جریان تأسیس « باسلام » از روستای صیدآباد قم شکل گرفت. در این روستا، فردی به نام « بیبی قمر » زندگی میکرد. ایشان صاحب شتری بود و با پشم این شتر، جوراب و کلاه میبافت و از این طریق مخارج زندگی خود و فرزندانش را تا حدودی تأمین میکرد. اما به گفته « بیبی قمر »، او به سختی میتوانست برای محصولات خود مشتری پیدا کند؛ به نحوی که یا باید محصولاتش را به همروستاییهای خود میفروخت، یا مجبور بود برای فروش محصولات به شهر برود و دستفروشی کند.
اینجا بود که ایده راهاندازی « باسلام » در ذهن مؤسسان مجموعه شکل گرفت. آنان درصدد برآمدند بستری فراهم کنند تا صاحبان کسبو کارها خود بتوانند محصولاتشان را با نام تجاری و سلیقه خود بسته بندی، و به تمام ایران ارسال کنند.
حدوداً چند نفر خانم به صورت مستقیم یا غیر مستقیم با این مجموعه همکاری دارند؟
در مجموعه « باسلام »، ۱۸۰۰۰۰ کسب و کار غرفه دارند؛ از این تعداد قریب به ۴5 درصد غرفهداران خانم هستند. برخي از آنان در ماه بين ۱۰ الی ۱۵ میلیون درآمد دارند. از ميان ۵۰ غرفه پرفروش، ۱۵ غرفه متعلق به بانوان است. همچنین حدود ۷۰ نفر نیروی خانم به صورت مستقیم با این مجموعه همکاری دارند.
چرا برخی غرفهها پر بازدیدترند؟ بانوانی که صاحبان این غرفهها هستند، چگونه به این نقطه رسیدند؟
تعداد غرفههای پربازدید زیاد است. به عنوان مثال، بانویی در غرفه خود، به فروش ادویهجات میپردازد؛ ایشان سال ۹۶ با سرمایه اندک شروع به کار کرد و با تلاش ستودنی و حمایت اطرافیان رشد کرد و میزان فروش محصولات خود را بالا برد. بانوی دیگری نیز غرفه عطاری دارد؛ ایشان در منزل خود و به تنهایی کار را شروع کرد؛ او در حال حاضر انباردار است و بسیاری از غرفهداران، محصولات خود را از ایشان تهیه میکنند و در « باسلام » به فروش میرسانند. همچنین بانوی دیگری در شهر دماوند، محصولات خانگی مانند عسل، گردو و آلو میفروشد و حتی برخی روستاییان استان تبریز را زیر پوشش خود قرار دادهاست.
در اين ميان خلاقیت، سابقه حضور و تبلیغات كارآمد غرفهداران، عواملي هستند كه بر ميزان فروش تأثیر دارند. غرفهداران موفق، وقت زیادی برای کار خود میگذارند؛ در مواردی حتی نیمه شب كه مشتری درخواست محصول دارد، غرفهدار پاسخگو است و صبح همان روز محصول را ارسال ميكند. همین عوامل دست به دست هم ميدهند و باعث رشد و فروش هرچه بيشتر محصولات میشود. افزون بر اين، كيفيت عکسبرداری و فیلمبرداری از محصول، به فروش آن كمك ميكند. موفقيت در کسبوکار اینترنتی همانند کسبوکار حضوری، منوط به صرف زمان و سليقه است.
مجموعه شما در استانهای محروم چقدر توانسته بانوان را به تأسيس غرفه ترغيب كند؟
ما برای شناخته شدن در آغاز راه، به سراغ کسبوکارهای خرد در روستاهای سراسر ایران رفتیم و به آنها کمک کردیم تا بازار اینترنتی راهاندازی کنند و محصولات خود را به فروش برسانند. اين مجموعه در اصل با شعار « کسبوکار محلی و خانگی » شروع به فعالیت کرد و در سال ۱۴۰۰ شعار خود را اينگونه تغيير داد: « بازار بیمرز ».
آیا « باسلام » تمهيداتي انديشيده که غرفهداران بتوانند تجربههاي خود را با يكديگر به اشتراک بگذارند و با غرفههاي ديگر همكاري كنند؟
بله. در سامانه ما بخش گفتگوي غرفهدار فعال است و صاحبان كسبوكار ميتوانند از تجربیات يكدیگر استفاده کنند؛ آنها همچنين در شبکههای اجتماعی صنوف يا اتحاديههايي تشکیل میدهند؛ در اين ميان تجربیات رد و بدل ميشود و حتی غرفهداران براي تعامل و همكاري بيشتر با يكديگر، به شهرهای مختلف سفر ميكنند. از سوي ديگر، غرفهدار زمانی که در « باسلام » عضو میشود، ميتواند از آموزشهاي اين مجموعه استفاده كند؛ به این صورت که مربیهای ما (که از غرفهداران قدیمی هستند)، به افراد جدید به مدت یکماه آموزش لازم را میدهند؛ از نحوه فروش گرفته تا تبلیغات و ديگر موضوعات. در این بستر صاحبان كسبوكارهاي محلي و خانگي، با کمک به یکدیگر و تبادل تجارب، به رشد خود و ديگران کمک میکنند.
در پايان توصيه شما براي بانواني كه قصد راهاندازي كسبوكار خانگي دارند چيست؟
بانوان عزيز با توکل بر خداوند بر ترسها غلبه کنند. در اين مسير خانمهایی بودهاند که به علت عدم اعتماد به نفس، گمان ميكردند ممکن است در این راه موفق نشوند. اما اراده، توکل و داشتن انگیزه، محرک اصلی فرد در مسير موفقیت است؛ به شرطی که سقف شیشهای ذهن شکسته شود و فراز و نشیبها به منزله تجربهای در جهت پیشرفت تلقي شود. در اين ميان میتوان از تجارب افراد پیشکسوت و مجرب استفاده كرد و با افق دید وسیعتری، كار را آغاز كرد.

لینک کوتاه »
http://rajanews.com/node/359456
لینک کوتاه کپی شد