يكشنبه 5 تير 1401 16:01 ساعت
شناسه خبر : 358659
گروه هکری «عصای موسی» در کنار سایر گروههای هکری همچون گروه «الطاهره» و «سایه سیاه»، فعالیت خود را از پاییز سال گذشته بهطور مشخص و برجسته آغاز کرده است.
گروه هکری «عصای موسی» در کنار سایر گروههای هکری همچون گروه «الطاهره» و «سایه سیاه»، فعالیت خود را از پاییز سال گذشته بهطور مشخص و برجسته آغاز کرده است.
این گروه تاکنون بیشترین حمله و آسیب سایبری را به تأسیسات و زیرساختهای امنیتی و نظامی رژیم صهیونیستی وارد کرده است. نامگذاری این گروه با توجه به شرایط موجود در سرزمین اشغالی و نفوذ آن در حساسترین لایههای امنیتی در کنار تمام ادعاهای رژیم صهیونیستی، ابتکارعمل جالبی است. از محتوای پیامهای منتشر شده توسط گروه در کنار هدفگذاری فعالیتهای آن، بهصراحت میتوان به موجودیت آن پی برد. پیامهایی که این گروه همواره بعد از عملیاتهای خود مخابره میکند، مبتنی بر آگاهسازی جهانیان از جنایات اسرائیل و جبران ظلمها و انتقام از خونهای ریخته شده است که حاکی از مانیفست مقاومتگونه آن است. بنابراین، این گروه برآمده از بطن مقاومت و برای تضعیف سپر امنیتی مورد ادعای رژیم غاصب شکل گرفته است. اما ناتوانی رژیم صهیونیستی در شناسایی و مکانیابی گروههای هکری خصوصاً گروه عصای موسی، ماهیت اصلی آنها را بر همگان پوشانده است. مسألهای که مقامات این رژیم نیز به آن اذعان دارند و به استناد گمانهزنیهای رسانههای خود، آن را منتسب به ایران و گروههای نیابتیاش میدانند.
فائزه سادات یوسفی
نگاهی به مهمترین اقدامات
گروه «عصای موسی» در عملیات سایبری خود، اقدام به هک چند شرکت مهندسی شامل پروژهها، نقشهها، قراردادها، تصاویر، نامهها و تصاویر ویدیوکنفرانسها کرده که طی آن، کارتهای شناسایی و اسناد بیمهای فاش شده است. در ادامه نیز، اقدام به افشای اطلاعات مربوط به اداره پست رژیم صهیونیستی و اطلاعات مربوط به «بنی گانتز» وزیر جنگ رژیم صهیونیستی کرد که شامل تصاویر گانتز و چند نامه مهم او و اطلاعاتی نظیر کد ملی، ایمیل، آدرس، شماره تلفن و حتی وضعیت اقتصادی-اجتماعی نظامیان ارتش این رژیم بود که در محیط دارک نت و تلگرام به اشتراک گذاشته و موجب رسوایی حفاظتی و اطلاعاتی رژیم شد. همچنین این گروه تحت حملات سایبری خود، تصاویر و نقشههای سهبعدی با دقت ۵ سانتیمتر از فلسطین اشغالی به دست آورد. این در حالی است که این رژیم تصویربرداری هوایی از سرزمین اشغالی را ممنوع اعلام کرده است.
گروه هکری «عصای موسی» همچنین فایلی را که مربوط به برنامه جاسوسی-فضایی رژیم صهیونیستی توسط ماهوارههای جاسوسی که برای رصد کشورهای منطقه و بویژه ایران است، افشا کرده است. در این فایل موقعیت دقیق پروژه اوفک ارتش اسرائیل (ماهوارههای این رژیم) اطلاعات، شرایط و نقشههای مربوط به آن موجود است. این گروه در آخرین فعالیت خود اقدام به هک دوربینهای مداربسته در خیابانهای اراضی اشغالی، دوربین شرکتهای تسلیحاتی رژیم صهیونیستی و شبکه برق رژیم صهیونیستی کرده است.
«عصای موسی» با انتشار یک ویدیو و اشتراک اطلاعاتی در قالب یک فایل فشرده، به دو زبان انگلیسی و عبری هشدار داده است: «این تازه شروع است. از این پس صدمات جبرانناپذیری به شما وارد میشود. ما شما را مجازات خواهیم کرد. هدف روشن، معین و دقیق است. این تنها بخش کوچکی از دسترسی ما به شبکه برق شما است. بزودی در تاریکی فرو خواهید رفت.»
در آخرین اقدامات، اطلاعات انتشار یافته در کانال تلگرامی این گروه نشان میدهد که عملیاتهای نیروگاه و آتشسوزیهای پالایشگاه حیفا و هک آژیر خطر در رژیم صهیونیستی که به مدت یک ساعت در ۵ شهر بزرگ در سرزمینهای اشغالی شنیده میشد و عملیات مهم ساقط کردن بالن جاسوسی بر فراز غزه نیز از فعالیتهای آنها بوده است.
این گروه پس از انهدام بالن با اسلحه که ورود به فاز نظامی آنها را نشان میدهد، اعلام کرد: ما هشدار دادیم که منتظر حملات ترکیبی ما باشید. ضربات ما از همه جهت در زمینه سایبری و زیرساختها بر شما ادامه خواهد داشت. این تازه شروع ماجرا است. در آخرین اطلاعات نیز شماره ۳ نفر از مسئولان نظامی این رژیم را منتشر کرده و در فیلمی با موبایل مسئول نظامی رژیم صهیونیستی تماس گرفتهاند.
بازتابهای رسانهای
حملات سایبری وضعیتی برای رژیم صهیونیستی به وجود آورده است که از هر سو خطر غافلگیری را امکانپذیر میکند. گروه «عصای موسی» زیرساختهای مهم و حساس امنیتی این رژیم را هدف گرفته و با گذر زمان بر شدت آن افزوده است. بنابر این موقعیت، مقامات رژیم اعلام کردند که تهدیدات سایبری علیه نهادهای دولتی، غیردولتی و تأسیسات راهبردی، مهمترین تهدیدی است که متوجه اسرائیل است و میتواند موجب اختلال در بسیاری از سیستمهای مهم شود.
در همین راستا، یک شرکت نرمافزاری امریکایی-اسرائیلی هشدار داده است که اسرائیل آمادگی مقابله با این حملات در سطح مورد نیاز، بویژه در زیرساختهایی مانند سیستم آب و غیره را ندارد. روزنامه صهیونیستی «جروزالمپست» که گزارش شرکت سایبریزن را بررسی کرده، گروه «عصای موسی» را متعلق به ایران دانسته که هدف از انجام این حملات تلاش برای جاسوسی، به دست آوردن اطلاعات حساس و ایجاد هرجومرج در فلسطین اشغالی و ضربه زدن به نهادهای رژیم اسرائیل بوده است. این روزنامه به نقل از رژیم صهیونیستی گزارش داده، اصلیترین نوآوری گروه عصای موسی این است که فعالیتهای این گروه کمتر به استفاده از تکنیکهای بدیع متکی است و بیشتر، بر اساس تحقیقات عمیق برای یافتن بخشهای آسیبپذیر رژیم اسرائیل متمرکز است.
ایال آلیما، تحلیلگر نظامی در مورد پیامدهای هک بیان داشت، این دست اقدامات نشان میدهد که ارتش اسرائیل هنوز موفق به ایمنسازی سربازان خود و جلوگیری از نفوذ و نشت اطلاعات نشده است، بلکه در اعمال محدودیتهایی که مانع از اقدامات هکرها و انتشار محتواهای امنیتی یا نظامی در اینترنت غیرنظامی میشود، کوتاهی کرده است.
مئیر بن شبات، رئیس سابق شورای امنیت داخلی رژیم صهیونیستی بیان داشت که جنگی میان این رژیم و ایران بویژه در حوزه سایبری وجود دارد و او زمان پایانش را نمیداند. روزنامه هاآرتص با اشاره به موارد متعدد حملات هکری، تهدید سایبری را یکی از بزرگترین تهدیدات موجودیتی این رژیم خواند و نوشت، صهیونیستها به میزان لازم به این تهدید توجه نمیکنند و با وجود اینکه به قدرت سایبری خود میبالند، اما همان لحظه نیز با ضدحملات بسیار شدیدی مواجه هستند.در این میان برخی کارشناسان حوزه امنیت اطلاعات معتقد هستند که اسرائیل در مورد حملات سایبری و در دنیای مجازی موضع سکوت اختیار میکند. رسانههای غربی نیز با عدم انعکاس و پوشش صحیح وقایع آن سعی میکنند افکارعمومی را از خطرات و تهدیدات پیشرو منحرف سازند و کارایی آن را تقلیل دهند، چرا که عملکرد این گروه هکری، اعتبار جهانی رژیم صهیونیستی را دچار خدشه ساخته و به ضعف بنیادین رژیم اشاره کرده است.
جمعبندی و تحلیل
رژیم صهیونیستی طی سالها با عملیات سایبری به هک اطلاعات دست زده و میدان عملیات را به صورت یکطرفه از آن خود تلقی میکرد، اما گروههای هکری چون گروه «عصای موسی» با ظهور خود دست برتر رژیم را ساقط کردهاند و راهبرد آن را با شکست مواجهه ساخته و تقابل عملیات سایبری بین ایران و رژیم صهیونیستی را به یک جبهه دوطرفه تبدیل کردهاند.
یکی از وجوه جنگ ترکیبی، حملات سایبری برای هک، افشا، جاسوسی یا تخریب اطلاعات است. گروه سایبری «عصای موسی»، مرزهای تقابل با رژیم صهیونیستی را تا خانه این رژیم منتقل کرد تا با دور راندن جبهه دشمن، در خانه با آن مبارزه کند و از همینرو، او را به لاک تدافعی فرو برده است. همچنین با نشان دادن حفرههای امنیتی رژیم اثبات کرد، امنیتسازی مورد ادعای آن بسیار متزلزل و بیثباتتر از آن چیزی است که نمود داده میشود.
سطح بالای مهارت و دانش، اطلاعات و خبرگی این گروه نشان داده، مقابله با آن، آنگونه که رژیم به سادگی گمان میکند، نیست و تا امروز در دفع آن ناتوان بوده است. مضاف بر آن، این گروه با حملات سایبری و درگیر کردن دشمن در خانه خود، موجبات بازدارندگی را فراهم کرده است، زیرا تقلای رژیم را محصور به خاک خود کرده و از حجم حملات آن علیه خط مقاومت کاسته است.از طرفی، با عقیم کردن و نابود ساختن سیستمهای حفاظتی این رژیم، راه را برای عملیات نظامی مقاومت هموار میکند، چرا که به طور مشخص هم زیرساختارهای نظامی در معرض تهدید هستند و هم با ابزاری ترکیبی چون سلاح، در عملیات میدانی ظاهر میشود؛ مانند ساقط کردن بالن بر فراز غزه. بنابراین در حوزه میدانی هر چه اسرائیل بیشتر اقدامات انجام دهد هم با حملات سایبری بیشتری مورد هدف قرار میگیرد و هم با تجهیزات نظامی مقاومت روبهرو خواهد شد.
نکته جالب اینجا است که آنچه تا امروز در مورد عملیاتهای گروه «عصای موسی» مخابره شده، مربوط به حملات امنیتی سایبری بوده است و ابعاد و مقدار نفوذ عملیات جاسوسی سایبری با وجود افشای برخی اطلاعات، هنوز مشخص نیست، چرا که بهسادگی محرز نمیشود.
آنچه مشهود است، رژیم در تنگنای غیرمحاسباتی خود گرفتار شده و مصونیت برای او براحتی امکانپذیر نیست. ناتوانی رژیم در دفع حملات با وجود هشدارهای آتی که گروه اعلام میکند، ضعف ساختار امنیتی را بیش از پیش نمایان میکند. این درحالی است که رژیم همه امکانات مدرن سایبری را در دسترس داشته و متحد او امریکا همه ابزارهای لازم را در اختیارش قرار داده است و هیچ گونه محدودیت خرید تجهیزات ندارد.
هنگامی که لایه امنیتی حاکمیتی رژیم اشغالگر -که بالاترین لایه حفاظتی است- آسیبپذیر باشد، بدنه جامعه نیز خود را در معرض خطر و آسیب میبیند.
اقدامات این گروه با وجود سهلالوصول بودن، تا به حال با انگیزه اختلال سازنده در سطح حیات اجتماعی مردم اسرائیل ورود پیدا نکرده و شیوهها تاکنون براساس افشاگری بوده است. از اینرو هر لحظه انتظار امکان یافتن آن، اضطراب روانی را بین مردم منتشر کرده که در نهایت احساس ناامنی را به بدنه جامعه تزریق کرده است. این موضوع سبب بیاعتمادی مردم به مسئولان شده و ناکارآمدی آنها را خاطرنشان میسازد. علاوه بر آن نیروهای نظامی به طور جدی اطلاعات خود را در معرض افشا و به تبع آن در خطر میبینند. بنابراین رژیم اشغالگر از طرف تمام سطوح جامعه خود نیز تحت فشار قرار گرفته است.
از آنجا که هدف رژیم از درگیریهای اطلاعاتی و سایبری، ایجاد اختلال امنیتی در محور مقاومت در منطقه است از این رو موفقیتآمیز بودن عملیاتها و مجموع نتایج مذکور، به تقویت محور مقاومت میانجامد. این درحالی است که گروههای هکری دیگری نیز به صورت موازی دست به اقدامات اینچنینی زده و با همافزایی تهدیدات علیه رژیم را قوت میبخشند.
اختلافات درونی سیاسی، انحلال پارلمان، بحرانهای اجتماعی نظیر پدیده مهاجرت معکوس، عدم موفقیت در مقابله با عملیات استشهادی و چنگاندازی و پنهان شدن در پشت کشورهای منطقه برای ائتلافسازی، نشان از ضعف درونی این رژیم است.
رژیم صهیونیستی که سعی دارد با بلوف دکترین اختاپوسی، قدرت رویارویی خود را در برابر محور مقاومت و ایران بالاتر بکشاند، اکنون در خانه خود به گل نشسته است. پیادهسازی مانورهای نظامی در منطقه و سایر عملیات خرابکارانه آن مانند ترور و انفجارهای پراکنده، ابزاری برای پوشاندن نقایص، شکافها و ضعف آشکار آن است.
منبع: روزنامه ایران

لینک کوتاه »
http://rajanews.com/node/358659
لینک کوتاه کپی شد