شنبه 4 تير 1401 13:16 ساعت
شناسه خبر : 358609
از ابتدای سالجاری تاکنون به صورت میانگین مرغداران ۱۲۰ تا ۱۳۰ میلیون قطعه جوجهریزی کردهاند.
از ابتدای سالجاری تاکنون به صورت میانگین مرغداران ۱۲۰ تا ۱۳۰ میلیون قطعه جوجهریزی کردهاند.
پس از اصلاح نرخ ارز ترجیحی در کشورمان مرغداران از فروش محصول تولیدی خود نگران شدند به همین دلیل دولت سیزدهم به سرعت حمایتهای زیادی از مرغداران انجام داد تا آنها بتوانند با فراغبال به ادامه تولید خود برای تنظیم بازار و تأمین امنیت غذایی کشورمان بپردازند.
از ۲۰اردیبهشت سالجاری تاکنون دولت ابتدا و برای اولینبار در کشور تسهیلات ۲۰هزار میلیارد تومانی را با بهره ۱۰درصد، بخشی با بهره ۱۲درصد و بخش دیگری از آن را با بهره ۱۵درصد به تولیدکنندگان و مرغداران اعطا کرد. سپس شرکت پشتیبانی امور دام اعلام کرد برای جلوگیری از هرگونه زیان فعالان این صنعت، علاوه بر خرید تمامی مرغ مازاد موجود در بازار با قیمت مناسب، جوجه یک روزه مازاد در کشور را نیز خریداری خواهد کرد.
اقدام بعدی وزارت جهاد کشاورزی برای حمایت از مرغداران، آزادسازی صادرات این محصول و سپس صفر کردن تعرفه صادرات مرغ بوده است، به طوری که آزادسازی صادرات مرغ از ۱۰خرداد سالجاری و صفر شدن تعرفه صادراتی این محصول از هفته گذشته رسماً آغاز شد.
طی یک ماه اخیر عراق، افغانستان و قطر مهمترین مقاصد صادراتی مرغ کشورمان بودهاند ولی با این حال طی یک هفته اخیر برخی خبرها حاکی از ممنوعیت واردات این محصول به عراق و برنداشته شدن تعرفه صادراتی آن بود اما با این حال تجار و فعالان مرتبط با صنعت مرغ این اخبار را تکذیب کردند و معتقدند بازار عراق، افغانستان و کشورهای حاشیه خلیجفارس میتواند بازار مناسبی برای صادرات مرغ کشورمان باشد.
تاکنون چقدر مرغ صادر شده است؟
آنطور که پیدا است با توجه به افزایش زیرساختهای صنعت مرغداری در کشورمان، مرغداران میتوانند ماهانه ۶۰هزار تن مرغ به دیگر کشورها صادر کنند با این حال رسماً اجازه صادرات ۵هزار تن مرغ به صورت ماهانه و اجازه صادرات ۲۵هزار تن مرغ به صورت شفاهی توسط ستاد تنظیم بازار و وزارت جهاد کشاورزی به مرغداران داده شده است. در همین خصوص رضا مبصری، دبیر انجمن تولیدکنندگان زنجیرهای گوشت مرغ در گفتوگو با «ایران» اظهار کرد: خوشبختانه از هفته گذشته عوارض نیمدرصدی صادرات مرغ توسط گمرک برداشته شده که همین امر میتواند به افزایش صادرات مرغ منجر شود.
وی افزود: در ۲۰روز گذشته ۳هزار و ۷۵۰تن مجوز صادرات مرغ در کشور صادر شده که عمده این صادرات به عراق و افغانستان صورت گرفته است.
صادرات مرغ به عراق ممنوع نشده است
دبیرکل اتاق مشترک بازرگانی ایران و عراق گفت: تاکنون به صورت رسمی نامهای از وزارت جهاد کشاورزی عراق مبنی بر ممانعت از واردات مرغ و تخممرغ ایران صادر نشده است. جهانبخش سنجابیشیرازی گفت: چنانچه این موضوع از منابع موثق و رسمی عراقی اعلام شود مسلماً مراجع ذیربط کشورمان آن را اطلاعرسانی خواهند کرد. وی میگوید: چندی قبل دامپزشکی مرز «مندلی» عراق در توصیه شفاهی به مدیر آن گذرگاه مرزی جلوگیری از واردات مرغ و تخممرغ از کشورمان را مطرح میکند، با توجه به اینکه این توصیه منبع رسمی نداشته با پیگیری رایزن بازرگانی کشورمان در عراق مشکل برطرف شده و صادرات کامیونهای حامل مرغ و تخممرغ ایرانی به عراق که دارای مجوز بودند صورت میگیرد.
تعرفه صادرات مرغ صفر درصد است
روح الله لطیفی، سخنگوی گمرک نیز در گفتوگو با «ایران» اظهار کرد: تعرفه صادرات مرغ و تخممرغ همانند شیرخشک صنعتی و خامه فلهای تا پایان سال توسط ستاد تنظیم بازار لغو شده است.
گفتنی است قیمت کنونی هر کیلو مرغ در خردهفروشیها ۸هزار تومان کمتر از نرخ مصوب است و به طور متوسط ۴۵ تا ۵۲هزار تومان به ازای هر کیلوگرم به فروش میرسد.
منبع: ایران

لینک کوتاه »
http://rajanews.com/node/358609
لینک کوتاه کپی شد