سه شنبه 31 خرداد 1401 11:23 ساعت
شناسه خبر : 358489
بازار شکر طی سه سال اخیر با نوسانات زیادی روبهرو بوده است به طوری که هر ساله شاهد افزایش میزان مصرف این محصول در بازار کشور بودیم؛ یکی از اصلیترین دلایل افزایش مصرف این کالای اساسی به تخصیص ارز ۴۲۰۰ تومانی به آن برمیگردد به طوری که آمارها حاکی از آن است که حجم زیادی از واردات و ارزبری کشورمان برای شکر مصرفی صنف و صنعت بوده است.
بازار شکر طی سه سال اخیر با نوسانات زیادی روبهرو بوده است به طوری که هر ساله شاهد افزایش میزان مصرف این محصول در بازار کشور بودیم؛ یکی از اصلیترین دلایل افزایش مصرف این کالای اساسی به تخصیص ارز ۴۲۰۰ تومانی به آن برمیگردد به طوری که آمارها حاکی از آن است که حجم زیادی از واردات و ارزبری کشورمان برای شکر مصرفی صنف و صنعت بوده است.
صنایع بیسکویت، شیرینی و شکلات، شکر مصرفی خود را با ارز ۴۲۰۰ تومانی دریافت میکردند و بیشتر محصولات خود را به دیگر کشورها صادر میکردند که همین امر سود سرشاری را از محل یارانه دولتی نصیب آنان میکرد این در حالی است که نه تنها قیمت این محصولات در بازار داخل کاهش نمییافت بلکه هر از چندگاهی شاهد افزایش چند برابری این محصولات بودیم. با این حال پس از اصلاح ارز ترجیحی کارشناسان صنایع قند و شکر معتقدند هم اکنون میزان مصرف شکر در کشور به طرز قابل توجهی کاهش یافته و حداقل مصرف شکر ۳۰۰ هزار تن کاهش خواهد یافت. سرانه مصرف شکر در دنیا ۱۹.۵ کیلوگرم است در حالی که براساس برآوردهای وزارت جهاد کشاورزی، سرانه مصرف شکر در ایران ۲۹ کیلوگرم است.
مصرف کاذب شکر در کشور بشدت کاسته شده است
در همین خصوص حسن افراشتهپور، عضو هیأت مدیره قند ورامین در گفتوگو با «ایران» اظهار کرد: هم اکنون با کاهش شدید مصرف شکر در کشور مواجه هستیم که این امر ناشی از اصلاح ارز ترجیحی است.
وی افزود: این اقدام دولت سیزدهم سبب شده که مصرف شکر در کشور واقعی و از میزان مصرف شکر در بخش صنف و صنعت کاسته شود به همین دلیل انتظار میرود میزان مصرف این محصول در سال جاری به زیر ۲ میلیون تن برسد. بنا به اظهارات افراشتهپور، میانگین مصرف شکر سال گذشته حدود ۲ میلیون و ۴۰۰ هزار تن بوده است اما با توجه به افزایش نرخ شکر و کاهش سرانه مصرف پیشبینی میشود میزان مصرف شکر در بازار داخلی کاهشی شود. این فعال صنفی خاطرنشان کرد: تا روز جاری واردات شکر به میزان مطلوبی صورت گرفته به طوری که دو کشتی حامل شکر در بندر امام خمینی در حال تخلیه بار هستند، چندین فروند کشتی دیگر نیز از برزیل و هند به مقصد ایران در حال بارگیری شکر هستند به همین دلیل میتوان گفت هیچ مشکلی در زمینه شکر در کشور نخواهیم داشت.
وی عنوان کرد: طبق قراردادهای منعقد شده بخش خصوصی تاکنون واردات ۵۰۰ هزار تن شکر قطعی شده که انتظار میرود این میزان تا دو ماه دیگر در بازار توزیع شوند، از این میزان ۱۰۰ هزار تن در گذشته در کشور توزیع شده و کشتیهای در حال تخلیه در بندرامام خمینی نیز حاوی ۷۰ هزار تن شکر هستند. افراشتهپور با بیان اینکه در سال جاری باید حدود ۸۰۰ هزار تن شکر وارد کشور شود، گفت: تولید داخلی کفاف نیازمان را نمیدهد از اینرو چارهای جز واردات نداریم. شرکت بازرگانی دولتی در سال جاری حدود ۴۰۰ هزار تن شکر وارد کرده است و اگر واردات شکر بخش خصوصی به این حجم اضافه شود، در نتیجه مشکلی در تأمین شکر نخواهیم داشت.
تزریق شکرهای وارداتی، قیمت را متعادل کرد
غلامحسین بهمنی، دبیر انجمن تصفیهکنندگان شکر در گفتوگو با «ایران» در خصوص بازار شکر در کشور گفت: بازار شکر هماکنون به تعادل رسیده است بهطوری که با توجه به عرضه شکر داخلی و وارداتی محدودیتی در توزیع نداریم. بهمنی گفت: طی هفتههای اخیر قیمت شکر افزایش یافت که با آغاز واردات و توزیع شکر وارداتی، بازار به تعادل رسیده و محدودیتی در عرضه وجود ندارد. به گفته وی، قیمت مصوب هر کیلو شکر در عمده فروشی ۱۸ هزار تومان و خردهفروشی ۲۰هزار تومان مصوب شده است. دبیر انجمن تصفیهکنندگان شکر گفت: در ۶ ماهه نخست سال، ماهانه ۲۴۰ تا ۲۵۰ هزار تن شکر مورد نیاز است که به سبب آغاز فصل برداشت از شهریور تا اسفند، بخش عمده از طریق واردات تأمین میشود. بنا به گفته دبیر انجمن تصفیهکنندگان شکر در سه ماهه تابستان ۶۰۰ تا ۷۰۰ هزارتن شکر مورد نیاز است که تاکنون ۱۰۰ هزار تن آن وارد شده است، چون واردات شکر بهطور منظم صورت میگیرد بین واردکنندگان رقابت شکل گرفته که این امر سبب کاهش قیمت مصرفکننده خواهد شد.
وی در پایان گفت: میزان مصرف شکر در کشور سالانه ۲ میلیون و ۴۰۰ هزار تن است که ۱ میلیون و ۵۰۰ هزار تن آن از محل تولید داخل تأمین میشود.
توزیع ۲۵۰ هزار تن شکر در بازار داخل
حجت براتعلی، مدیرکل هماهنگی توزیع و فروش شرکت بازرگانی دولتی ایران نیز اعلام کرد: از ابتدای سال، ۱۵۰ هزار تن شکر از محل واردات برای مصارف صنف و صنعت و خانوار توزیع شده است؛ ۱۰۰ هزار تن شکر دیگر نیز در دست توزیع است که در مجموع ۲۵۰ هزار تن شکر توسط شرکت بازرگانی دولتی توزیع میشود. وی افزود: وضعیت تولید شکر در سال گذشته مناسب بود و به میزان یک میلیون و ۴۰۰ هزار تن در داخل کشور تولید و وارد چرخه مصرف شد اکنون نیز تولید شکر کشت بهاره چغندر قند به میزان ۱۴۰ هزار تن وارد چرخه تولید کارخانهها شده و بزودی وارد بازار میشود. وی تصریح کرد: نیاز بازار شکر از محل تولیدات داخلی و واردات تأمین میشود و در مواقعی که مشکلاتی در جریان تأمین و توزیع باشد دولت برای تنظیم بازار دخالت میکند.
منبع: روزنامه ایران

لینک کوتاه »
http://rajanews.com/node/358489
لینک کوتاه کپی شد