پنجشنبه 4 آذر 1400 16:08 ساعت
شناسه خبر : 353054

تظاهرات در شهرهای ترکیه علیه اردوغان؛
سقوط تاریخی ارزش لیر در یک روز/ وضعیت متزلزل قدرتمندترین رهبر جهان!
در پی کاهش ۱۵ درصدی ارزش لیر در کمتر از ۴۸ ساعت، شامگاه سهشنبه در شبکههای اجتماعی ویدئوهایی دستبهدست میشد که مربوط به تظاهرات متعدد در استانبول علیه رجبطیب اردوغان، رئیسجمهور ترکیه بود.
گروه بین الملل-رجانیوز: کاهش ۱۵ درصدی ارزش لیر در کمتر از ۴۸ ساعت موجب برپا شدن اعتراضات در ترکیه شد. لیر بدترین عملکرد در میان ارز بازارهای نوظهور را در سال جاری دارد.
به گزارش رجانیوز: ارزش لیر پس از افت شدید پس از دفاع رئیس جمهور ترکیه از کاهش شدید نرخ بهره این کشور در سخنرانی خود، بار دیگر افت و نزدیک به 9 درصد سقوط کرد.
ارزش هر دلار به 12.49 لیر رسید و یازدهمین جلسه متوالیِ افزایش بهای ارز را ثبت کرد که رکورد تازهای در سقوط ارزش پول ملی ترکیه به شمار میرود.
لیر، امسال 40 درصد کاهش ارزش داشته و از ابتدای هفته گذشته تاکنون نزدیک به 20 درصد از ارزش خود را از دست داده است.
افت فعلی ارزش لیر، بیشترین افت از زمان رئیس قبلی بانک مرکزی این کشور که در ماه مارس اخراج شد، است و بازه یازده روزه کاهش ارزش پول ملی ترکیه، بدترین روند حرکتی این ارز از ماه نوامبر 1999 به شمار میرود.
در پی این بحران، شامگاه سهشنبه در شبکههای اجتماعی ویدئوهایی دستبهدست میشد که مربوط به تظاهرات متعدد در استانبول علیه رجبطیب اردوغان، رئیسجمهور ترکیه بود.
روزنامه جمهوریت گزارش داد دهها نفر سهشنبه در یکی از خیابانهای شلوغ آنکارا، پایتخت ترکیه دستبه راهپیمایی زدند و رجبطیب اردوغان را به سوءمدیریت اقتصاد متهم کردند و خواستار استعفای دولت او شدند. در برخی از این تصاویر که سهشنبه در شبکههای اجتماعی منتشر شدهاند، معترضان شعار «استعفای حزب عدالت و توسعه» را میدهند.

ازسوی دیگر رجبطیب اردوغان نیز این روزها پس از ۱۹ سال زمامداری با پایینترین میزان محبوبیتش در نظرسنجیها روبهرو است.
درپی این سقوط تاریخی ارزش لیر، احمد داوود اوغلو، دبیرکل حزب آینده و نخستوزیر پیشین ترکیه گفت: «من نمیگویم انتخابات زودهنگام، منظورم انتخابات فوری است.»
این اعتراضات و شلوغیها علیه اردوغان و وضعیت بحرانی لیر ترکیه در شرایطی صورت میگیرد که او اخیرا رجزخوانیهایی در سطح منطقه و حتی علیه ایران داشته و خود را با تجربه ترین رهبر جهان معرفی کرده است.
وی سابقا در اظهار نظر جنجالی در باره تحولات منطقه گفته بود: هرکس در منطقه میخواهد سنگی جابهجا کند باید اول از ترکیه اجازه بگیرد.
همچنین وی با افتتاح سد ایلیسو بر روی رود دجله که ضررهای جبران ناپذیر محیط زیستی به ایران و عراق وارد خواهد کرد گفته بود: همانطور که منابع نفت هر کشور متعلق به آن کشور است، منابع آب که از ترکیه سرچشمه می گیرند، به این کشور تعلق دارند.
این سخن وی کم شباهت به رجزخوانیهای اشرف غنی، رئیس جمهور فراری افغانستان ندارد که جزو آخرین سخنرانیهای وی نیز شد.
با این شرایط ترکیه در جایگاهی قرار ندارد که بتواند به عنوان یک بازیگر قدرتمند در منطقه اعمال قدرت و اقدام به رجز خوانی کند. فعلا نگرانی اصلی اردوغان باید تثبیت جایگاه سیاسی خود در کشورش باشد.

لینک کوتاه »
http://rajanews.com/node/353054
لینک کوتاه کپی شد