00/7/28 - 13:38 1970-1-1 03:30:00
شناسه خبر :
351801

تعدادی از کارشناسان اعلام کردند که سرور این انتخابات خارج از عراق و در امارات بوده و اختلاف فاحشی بین نتایج اعلام شده و واقعیت وجود دارد
گروه بینالملل-رجانیوز: انتخابات عراق پایان هفته گذشته برگزار و نتایج آن به مرور اعلام شد. اما به غیر از ائتلاف سائرون (صدریها) تقریباً اکثر احزاب، ائتلافها و شخصیتهای برجسته عراقی نسبت به نتایج انتخابات اعتراضات جدی داشتند که در این میان نام احزاب مهمی چون حزب دموکرات کردستان و شخصیت ها و احزاب شیعه مانند عامری، حکیم و مالکی دیده میشود.
در ساعات اولیه اعلام نتایج میزان کرسی ائتلاف صدریها ۷۸ عدد اعلام شده بود که با گذشت دو روز و اعلام نتایج نهایی این تعداد به ۷۳ کرسی رسید.
این کرسیها که با اختلاف بسیار زیاد دو برابر با ائتلاف تقدم(حلبوسی) ۳۷ کرسی را به دست آورده بود توجهها را به خود جلب نمود.
نتایج این انتخابات تا حدود زیادی مایهی بهت شد به طوری که ائتلاف عبادی نخست وزیر اسبق و حکیم رئیس جریان حکمت عراق جمعا ۴ کرسی کسب نمودند و یا عدنان الزرفی گزینه نخست وزیری پیش از کاظمی و استاندار اسبق نجف که به صورت مستقل از استان نجف برای این انتخابات نامزد شده بود از نشستن بر کرسی مجلس جاماند.
با بررسی بیشتر رسانهها در این ایام تعدادی از کارشناسان اعلام کردند که سرور این انتخابات خارج از عراق و در امارات بوده و اختلاف فاحشی بین نتایج اعلام شده و واقعیت وجود دارد. البته پیش از انتخابات نیز تحرکات قابل توجهی رخ داد که نگاهها را به خود جلب نمود.
اعلام عدم حضور ائتلاف صدریها در انتخابات و بیان نمودن احتمال ترور مقتدا صدر در بیان خودش، دیدارهای جداگانه روسای ائتلاف اعزم و تقدم خمیس خنجر و محمد حلبوسی با رئیس جمهور ترکیه در مدت زمان کوتاهی، تحرکات دولت قانون جهت مهیا نمودن افکار عمومی برای نخست وزیری مالکی، برگزاری کنفرانس عادی سازی روابط با اسراییل در کردستان و...
در هر صورت انتخابات پایان یافت و افرادی که پارلمان نشین شدند نیز مشخص شدند. طبق عرف عراق رئیس جمهور کرد رئیس پارلمان سنی و نخست وزیر شیعه میباشند و انتخاب نخست وزیر در اولین جلسه پارلمان توسط فراکسیون اکثریت شکل خواهد گرفت.
اما گزینه های احتمالی نخست وزیری چه کسانی هستند؟
ائتلاف سائرون با ۷۳ کرسی از قبل از انتخابات کعبی نایب رئیس پارلمان عراق را محیای نخست وزیری کرده بود که البته در صورت عدم موفقیت کعبی در رسیدن به پست نخست وزیری کاظمی نخست وزیر دولت پیشبرد امور محتمل ترین گزینه است.
اما دولت قانون (مالکی) با ۳۴ کرسی به احتمال خیلی زیاد نوری مالکی نخست وزیر اسبق را شایسته این پست بدانند که البته نزدیکی دولت قانون با ائتلاف فتح که ۱۷ کرسی کسب نموده می تواند عامل پیش برنده مهمی باشد.
البته آن چیزی که از جامعه عراق در ظاهر به چشم می خورد تمایل مردم به انتخاب شخص جدیدی جهت نخست وزیری است تا افراد سابق.
آنچه میتواند در این برهه کمک بسزایی در به دست آوردن پست نخست وزیری داشته باشد، افراد مستقل راه یافته به مجلس هستند که تعدادشان نیز به ۴۰ نفر میرسد. در صورت اتحاد این ۴۰ نفر می توان سنگینی ترازو را در کفهای دید که آنها حضور دارند.
البته نخست وزیر آینده باید بکوشد که ۹ کرسی معترضان را برای همصدایی و پشتیبانی تظاهراتکنندگان با خود همراه کند. حال باید منتظر ماند و دید که پس از دوسال تظاهرات و گمانه زنی های سیاسی چه شخصی و یا چه گفتمانی موفق به کسب پست نخست وزیری خواهد شد؟