هم اکنون عضو شبکه تلگرام رجانیوز شوید
جمعه، 31 فروردين 1403
ساعت 13:05
به روز شده در :

 

 

 

رجانیوز را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

 

چهارشنبه 24 شهريور 1400 ساعت 17:15
چهارشنبه 24 شهريور 1400 17:01 ساعت
2021-9-15 17:15:39
شناسه خبر : 351051
محمد اسلامی گفت: آن‌چه ایران در زمینه هسته‌ای به‌ دست آورده بر اساس تحقیق و توسعه داخلی بوده است و کسی نمی‌تواند این پیشرفت را متوقف کند.
محمد اسلامی گفت: آن‌چه ایران در زمینه هسته‌ای به‌ دست آورده بر اساس تحقیق و توسعه داخلی بوده است و کسی نمی‌تواند این پیشرفت را متوقف کند.

گروه سیاسی-رجانیوز: محمد اسلامی رئیس سازمان انرژی اتمی امروز (چهارشنبه) در حاشیه نشست امروز کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی در جمع خبرنگاران درباره سفر رافائل گروسی مدیرکل آژانس بین‌المللی و نشست امروز در کمیسیون گفت: گزارشی از سفر آقای گروسی تقدیم نمایندگان کمیسیون کردیم.


وی با تاکید براینکه برنامه هسته‌ای ایران که صلح آمیز بوده باید کاملا شفاف و مطابق موازین قانون و با تاکید بر قانون اقدام راهبردی پیش برود و اجازه ندهیم در دنیا متهم به پنهان‌کاری شویم، افزود: دشمنان قسم خورده ایران مخالف پیشرفت کشور هستند و این پیشرفت‌ها را بر نمی‌تابند. آنها طبق توافق هسته‌ای مکلف بودند به ایران کمک کنند، اما کمک نکردند، آن‌چه ایران در زمینه هسته‌ای به‌ دست آورده بر اساس تحقیق و توسعه داخلی بوده است و کسی نمی‌تواند این پیشرفت را متوقف کند.

 

رئیس سازمان انرژی اتمی ادامه داد: برای ما هدف گذاری‌های مهمی که در دستورکار ماست و مقام معظم رهبری و رئیس جمهور بر آن تأکید دارند این است که در برنامه فوری سقف برق نیروگاه‌های هسته‌ای را به ۸ هزار مگاوات برسانیم که با این کار مردم آثار برنامه هسته‌ای را در کشور مشاهده می‌کنند و در حوزه سلامت، محیط زیست و کشاورزی نیز این موضوع تحقق یابد.


وی با بیان این‌که برای آژانس بین المللی انرژی اتمی مهم است که ما طبق قوانین و موازین حرکت کنیم، اظهار داشت: مجلس شورای اسلامی بر اجرای قانون اقدام راهبردی تأکید دارد، از این رو فضایی که در مذاکرات دنبال کردیم و در ملاقات‌های آینده هم دنبال خواهیم کرد را برای کمیسیون تشریح کردیم.

 

رئیس سازمان انرژی اتمی همچنین عمده‌ترین دغدغه نمایندگان را این دانست که حتما سازمان انرژی اتمی بر پیشبرد برنامه‌ها مصمم باشد و تحقق برنامه‌های ایران با جریان‌های سیاسی که معاندین به راه انداخته‌اند و از ظرفیت سازمان‌های بین المللی استفاده می‌کنند، به تاخیر نیفتد.

 

اسلامی درباره دوربین‌های مستقر آژانس بین‌المللی انرژی اتمی هم گفت: طبق مقررات آژانس بین‌المللی انرژی اتمی و پادمان، در تعداد بسیاری از فرآیندها دوربین‌های آژانس وجود دارد و این تداوم دانش و آگاهی از فرآیند‌های هسته‌ای در کل جهان صورت می‌گیرد و شامل حال ما می‌شود و از روز نخست بوده و الان هم هست.

 

وی ادامه داد: افزون بر تعهداتی که طبق پادمان بر عهده ایران است و مکلف هستیم این شفاف سازی را انجام دهیم، تعدادی از دوربین متاثر از تفاهم برجام نصب شده بود که با توجه به این‌که طرف‌های مقابل هیچ کدام به تعهداتشان پایبند نبود، دیگر ضرورتی وجود نداشته که آن دوربین‌ها و نظارت‌ها برای جایی که طرف مقابل تعهداتش را انجام نداده است، وجود داشته باشد.

 

معاون رئیس جمهور خاطرنشان کرد: در عملیات اخیر تروریستی در برخی جاها تعدادی از این دوربین‌ها آسیب دیده بود که شامل دوربین‌های پادمانی هم بود و این‌ها به دو گزارش فوق العاده سختگیرانه و مخرب منجر شد و ما برای رفع ابهام و شفاف سازی این ملاقات و دیدار با (گروسی) گام اولیه‌ای بود که از ابهام زایی و ایجاد اشکال در روند اجرایی برنامه‌های هسته‌ای کشور جلوگیری کنیم. 

 

اسلامی ادامه داد: مطمئن هستیم با دستاوردی که در این مرحله داشتیم، به یاری خدا این را به گونه‌ای مدیریت خواهیم کرد که اولا هیچ ابهامی برای برنامه‌های هسته‌ای ایران که کاملا صلح آمیز و مطابق مقررات است برای آژانس به وجود نیاید و ثانیا تعهدات برجامی که طبق قانون مجلس ادامه پیدا نمی‌کند، متاثر از قانون آنها را ادامه ندهیم و به قانون اقدام راهبردی مقید باشیم.


وی همچنین گفت: هفته آینده نشست عمومی سازمان انرژی اتمی برگزار می‌شود و به یاری خدا در آن شرکت خواهیم کرد.

 

ابراهیم عزیزی عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی نیز در گفتگویی با اشاره به جلسه ظهر امروز کمیسیون امنیت ملی و سیاست‌خارجی مجلس شورای اسلامی با محمد اسلامی، اظهار داشت: رئیس سازمان انرژی اتمی در این جلسه حضور یافت و مسائل و موضوعات مختلفی مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

 

وی بیان کرد: رئیس سازمان انرژی اتمی گزارشی درباره سفر اخیر مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به نمایندگان ارائه کرد و به سوالات نمایندگان درباره این سفر پاسخ داد.

 

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست‌خارجی مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: در این جلسه گفته شد که یکی از اهداف سفر مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به ایران آن بود که با رئیس جدید سازمان انرژی اتمی بحث و تبادل نظر کند.

 

نماینده مردم شیراز در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: رئیس سازمان انرژی اتمی اعلام کرد که ما اجازه اقدامی فراتر از قانون مصوب مجلس را به هیچ کسی نمی‌دهیم و از سوی دیگر نمی‌گذاریم که هیچ کشور و نهاد خارجی هم تقاضایی فراتر از قانون اقدام راهبردی برای لغو تحریم‌ها و صیانت از حقوق ملت ایران از ما داشته باشد.

 

عزیزی بیان کرد: رئیس سازمان انرژی اتمی در این جلسه تاکید کرد که در دیدار اخیر با مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی هیچ‌گونه توافقی انجام نشده است و انعقاد هر گونه توافق برخلاف قانون مجلس را تکذیب کرد.

 

وی اظهار داشت: اسلامی تاکید کرد که مبنای عمل سازمان انرژی اتمی توجه به قانون و راهبردهای اساسی نظام جمهوری اسلامی ایران خواهد بود و به هیچ وجه اجازه نمی‌دهند که طرف‌های خارجی توقعاتی فراتر از قانون و بر خلاف مصالح و منافع ملی کشور از ما داشته باشند.

 

عزیزی بیان کرد: هم‌چنین در این جلسه تاکید شد که آژانس بین‌المللی انرژی اتمی باید روابط خود با جمهوری اسلامی ایران را بر مبنای مسائل فنی تنظیم کند و نباید بر اساس رویکردهای سیاسی به ویژه رویکردهای نظام‌های زیاده خواه و سلطه طلب با ایران رفتار کند.

 

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجه مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: علاوه بر این، رئیس سازمان انرژی اتمی اعلام آمادگی کرد که ارتباطات بیشتر و موثرتری با نمایندگان مجلس شورای اسلامی داشته باشد.

 

عزیزی ادامه داد: اسلامی بر ضرورت اجرای دقیق قانون اقدام راهبردی برای لغو تحریم‌ها و صیانت از حقوق ملت ایران تاکید و به صراحت اعلام کرد که مبنای عمل آنان در سازمان انرژی اتمی توجه به قانون مذکور خواهد بود و خودشان را مکلف به اجرای این قانون می‌دانند.

 

نماینده مردم شیراز در مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: نمایندگان مجلس شورای اسلامی هم تاکید کردند که حتماً باید قانون اقدام راهبردی برای لغو تحریم‌ها به صورت دقیق اجرایی شود و باید تلاش شود که جلوی هرگونه اقدام شیطنت‌آمیز زیاده خواهان و دشمنان ایران گرفته شود.

 

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی گفت: همچنین تاکید شد که ایران عضو پادمان است و بر مبنای وظایف پادمانی هم باید عمل کنیم اما لغو اقدامات داوطلبانه ما نباید باعث شود که طرف‌های مقابل کشورمان را تحت فشار قرار دهند و نظارت‌های فراپادمانی بر اساس قانون مجلس به هیچ وجه قابل پذیرش نیست.