
«پشتبام خوابی» و «اجاره خانه چند خانواری»/ سوءمدیریت روحانی چگونه مردم را به سبکزندگیهای عجیب و غریب سوق میدهد؟
گروه اقتصادی-رجانیوز: درحالی که تقریباً یک سال از عمر دولت تدبیر باقی مانده، بیکفایتی کابینه هر روز بیش از پیش به مردم خسارت وارد میکند. در چند روز اخیر شاهد بودیم که ارز و طلا در سایه بیتدبیری مسئولین با افزایش قیمت محسوسی روبرو شده و به بالاترین قیمت خود در چند سال گذشته رسیدند. از طرف دیگر، برخی از کالاهای اساسی مورد نیاز مردم نظیر لبنیات و مرغ دچار افزایش قیمت قابل توجهی شدند. به طوری که قیمت هر کیلو مرغ به مرز 19 هزار تومان رسیده است. اما مشکل مردم تنها این موارد نیست. قیمت مسکن نیز در مقایسه با خرداد ماه سال قبل، افزایشی 40 درصدی داشته است.
به گزارش رجانیوز، در روزهای اخیر دفتر برنامه ریزی و اقتصاد مسکن وزارت راه و شهرسازی، گزارش وضعیت بازار مسکن تهران در خرداد ماه سال جاری را اعلام کرد که بر اساس آن، متوسط قیمت هر متر مربع واحد مسکونی در تهران به ۱۹ میلیون و ۷۱ هزار و ۹۰۰ تومان رسیده است.
طبق این آمار، متوسط قیمت هر متر مربع واحد مسکونی در خرداد امسال نسبت به ماه قبل (اردیبهشت ۹۸) ۱۲.۱ درصد و نسبت به مدت مشابه سال گذشته (خرداد ۹۸) ۴۲.۱ درصد رشد داشته است. به تبع افزایش قیمت خانه، اجارهبها منازل نیز با افزایش قیمت مواجه شده و خیلی از مستأجران را با مشکلات مالی روبرو کرده است. اما این بخشی از مشکلات مردم در حوزه مسکن میباشد.
بیعملی و سوءتدبیری دولت علاوه بر مردم، صدای اعتراض حامیانش را هم در آورده است. طبق گزارش روزنامه اصلاحطلب آفتاب که از رسانههای حامی دولت به شمار میرود، با افزایش قیمت مسکن و اجارهبها، کشور با پدیدههایی چون اجاره اتاق خواب، اجاره انباری در برج های مسکونی، پدیده سرایدار های جوان، اجاره مغازه ها برای شب خوابی کارگران، پشت بام خوابی و اجاره منزل به چند خانوار روبرو شده است.
روزنامه اعتماد نیز با اعلام اینکه تجربه ساير بازارها مانند ارز و طلا در كشور ثابت كرده كه نسخههاي هميشگي مسئولان براي كنترل قيمتها يا «وعده» است يا «نخريدن» به اميد ارزان شدن، به افزایش قیمت مسکن واکنش نشان داده است.
با همه اینها، گویا روحانی همچون گذشته راه حلی برای رفع این مشکلات ندارد. او که برای حل بحرانها به صدور دستور های کلیِ تلفنی دارد، در رابطه با افزایش قیمت مسکن نیز گفته است دولت در این زمینه نمیتواند بیتفاوت باشد.
روحانی روز گذشته در جلسه هیئت دولت اظهار کرد: راه حل اساسی این است که همه برای تولید مسکن کمک کنیم. همه دستگاهها و نهادها اگر نیاز آنی و فوری ندارند زمین هایشان را در اختیار وزارت مسکن قرار دهند.
البته بیتدبیری دولت در حوزه مسکن مختص این روزها نیست و ریشه در تفکر روحانی و وزاریش دارد.
روحانی و کابینهاش با مزخرف خواندن مسکن مهر، تلاش کردند که طرحهای دیگری را جایگزین مسکن مهر کنند و از همینرو از طرح «مسکن امید» و «مسکن اجتماعی» رونمایی کردند.
بنابه گزارش قدسآنلاین، با روی کار آمدن دولت یازدهم طرح مسکن اجتماعی به عنوان طرح حمایتی برای تأمین مسکن اقشار ضعیف مطرح شد. اما به دلیل نبود بودجه و فراهم نبودن زیرساختها این طرح عملیاتی نشد. این طرح گرچه از سوی آخوندی به عنوان جایگزین مسکن مهر مطرح شد اما به جز تحویل محدود چند واحد مسکونی از دستیابی به چشم انداز ترسیم شده بازماند و به نوعی آخوندی که مسکن مهر را مزخرف خوانده بود عملاً از اجرای طرحی که خودش رونمایی کرده بود، عاجز ماند.
البته گویا اکنون طرح «مسکن نخرید» جایگزین طرحهای شکست خورده فوق شده است. خرداد ماه امسال محمد اسلامي، وزير راه و شهرسازي در واكنش به افزايش شديد قيمت مسکن گفت: «بازار مسكن هم همانند ساير كالاها از بازار ارز تاثير ميگيرد و اين خود مردم هستند كه بايد مانع افزايش و ايجاد حباب قيمتي شوند، بهترين راهكار براي تركيدن حبابهاي قيمتي در بازار مسكن و كاهش قيمت خريداري نكردن مردم است.»
با توجه به عملکرد ضعیف دولت در حوزه اقتصاد و مسکن، مردم نباید از حسن روحانی انتظار تدبیر برای بهبود اوضاع داشته باشند و باید با شرایط موجود ادامه دهند. درختی که در هفت سال گذشته ثمری برای کشور و مردم نداشته، در یک سال آینده نیز بیثمر خواهد بود.
