هم اکنون عضو شبکه تلگرام رجانیوز شوید
جمعه، 12 خرداد 1402
ساعت 20:22
به روز شده در :

 

 

 

رجانیوز را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

 

يكشنبه 20 بهمن 1398 ساعت 16:36
يكشنبه 20 بهمن 1398 12:32 ساعت
2020-2-9 16:36:34
شناسه خبر : 334308
شاید کم‌تر کسی باشد که نداند گاز خردل نوعی ماده شیمیایی است که تأثیر مخرب و بلند مدتی در یک محیط بر جای می‌گذارد و کسانی که استنشاقش می‌کنند، چاره‌ای جز ادامه زندگی با عوارض ناگوار این گاز را ندارند.
شاید کم‌تر کسی باشد که نداند گاز خردل نوعی ماده شیمیایی است که تأثیر مخرب و بلند مدتی در یک محیط بر جای می‌گذارد و کسانی که استنشاقش می‌کنند، چاره‌ای جز ادامه زندگی با عوارض ناگوار این گاز را ندارند.

گروه تاریخ-رجانیوز: هفتم تیر ماه ۱۳۶۶، حوالی ساعت چهار بعد از ظهر، «سردشت» و روستاهای اطرافش مورد بمباران شیمیایی قرار گرفت.

 

به گزارش رجانیوز، گرچه از سال ۱۳۵۹ شهر مرزی سردشت بارها تحت حمله هوایی بعثی‌ها قرار گرفته بود. اما هفتم تیر ۶۶ نخستین باری بود که مردم غیر نظامی، طعم تلخ گاز خردل را می‌چشیدند.

 

شاید کم‌تر کسی باشد که نداند گاز خردل نوعی ماده شیمیایی است که تأثیر مخرب و بلند مدتی در یک محیط بر جای می‌گذارد و کسانی که استنشاقش می‌کنند، چاره‌ای جز ادامه زندگی با عوارض ناگوار این گاز را ندارند.

 

صدام با بمب‌باران شیمیایی سردشت، جنایت بزرگی را علیه مردم ایران مرتکب شد، اما جنایت بزرگ‌تر و هولناک‌تر را کشورهایی که سلاح‌های شیمیایی را برای صدام فراهم می‌کردند مرتکب شدند. کشورهایی که در سالهای بعد از اتفاق نیزمانع از شنیده شدن خس‌خس نفس‌های مردم سردشت شدند.

 

شاید کم‌تر کسی باشد که نداند کشورهای هلند، آلمان، سوئد، اسپانیا، ژاپن و فرانسه از طریق ۴۴۵شرکت خود، در تجهیز ارتش صدام به سلاحهای شیمیایی نقش عمده ای را ایفا کرده‌اند.

 

شرکت های «فنوک»، «نک»، «اوزاکاو» و «ایدا» در ژاپن از جمله شرکت‌های تجهیز کننده صدام بودند.

 

در کشور هلند نیز که قهرمان فیلم مهدویان با حضور در دادگاه لاهه‌اش، بمب‌باران سردشت را روایت کرده و هیچ اشاره‌ای به مقصرین حادثه نمی‌کند، شرکت‌های «مل کمی»، و چندین شرکت دیگر در برنامه تسلیحاتی شیمیایی و لجستیک نظامی و ساخت آزمایشگاهی نظامی وزارت جنگ صدام نقش عمده ای داشتند.

 

شرکت «مل کمی» از سال ۱۹۶۹ با عراق روابط تجاری داشت و به گفته « آباوزند کمپ» از مدیران ارشد این شرکت، تنها در سال ۱۹۸۴ معادل ده میلیون دلار مواد شیمیایی را به عراق صادر کرد.

 

در کشور سوئد شرکت «ساب۔اسکانیا» در برنامه موشکی و شرکت «ا.بی.بی» در زمینه تسلیحات هسته ای، صدام را یاری کرده اند.

 

 

 

 

در اسپانیا شرکت «تربلام» در برنامه تسلیحات شیمیایی، شرکت «اسپانین: دونابات» در زمینه برنامه های موشکی و شرکت «زایر» در زمینه برنامه هسته ای رژیم صدام را تأمین کرده اند. شرکت اسپانیایی «آلاوساس یاکس پال» نیز برای ماشه‌های الکترونیکی مخصوص انفجار بمب، ساخت فیوزها را به عهده داشته است.

 

در بلژیک، شرکت‌های «کرافت مرکانتایل» و «پترولیوم فیلیپس»، در زمینه تسلیحات شیمیایی با صدام همکاری داشتند.

 

در فرانسه نیز شرکت «پروتکت اس. آ» در زمینه تسلیحات شیمیایی صدام را تأمین می‌کردند.

 

اینها مشتی از خروار خروار کمک‌های تسلیحاتیِ اروپایی‌ها به صدام، برای قتل عام مردم ایران بود و خود این کشورها هم نمی‌توانند کتمانش کنند و امری ثابت شده است.



دیدگاه کاربران

!!!!!!!!!!!! آقای مهدویان چرا جرات نداشتی اصل فتنه و مواد شیمیایی را که غربیا دادن را بگی اینطوری نمیشه از حق دفاع کرد دفاع از حق جرات میخواد که شما نداشتی تو این فیلم