هم اکنون عضو شبکه تلگرام رجانیوز شوید
سه شنبه، 9 خرداد 1402
ساعت 03:56
به روز شده در :

 

 

 

رجانیوز را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

 

دوشنبه 19 فروردين 1398 ساعت 11:23
دوشنبه 19 فروردين 1398 10:56 ساعت
2019-4-8 11:23:01
شناسه خبر : 313483
برنز همچنین در خصوص برجام گفته که برجام توافقی در راستای منافع ایالات متحده است. وی نوشته است که خروج آمریکا از توافق هسته‌ای اقدامی اشتباه بود.
برنز همچنین در خصوص برجام گفته که برجام توافقی در راستای منافع ایالات متحده است. وی نوشته است که خروج آمریکا از توافق هسته‌ای اقدامی اشتباه بود.

گروه بین الملل-رجانیوز: «ویلیام برنز» دیپلمات کهنه‌کار و عضو ارشد تیم مذاکره‌کننده دولت سابق آمریکا با ایران، اخیرا با انتشار کتابی به شرح تجربیات دیپلماتیک خود، از جمله سیر مذاکرات هسته‌ای با ایران پرداخته است.

 

او در این کتاب که ماه گذشته تحت عنوان «کانال پشت پرده؛ تاریخچه دیپلماسی آمریکا و استدلالی برای احیای آن» منتشر شد، یک فصل را به گفت‌وگوهایی که دولت «باراک اوباما» رئیس‌جمهور سابق آمریکا با ایران داشت اختصاص داده و جزئیاتی کمتر شنیده‌شده از روند شکل‌گیری گفت‌وگوها در عمان و پس از آن توافق موقت هسته‌ای را عنوان کرده است.

 

در بخشی از فصل مرتبط با ایران، برنز اولین جلسه گفت‌وگوی دو جانبه‌اش با «سعید جلیلی» دبیر وقت شورای عالی امنیت ملی جمهوری اسلامی در سال ۲۰۰۹ میلادی را توصیف کرده است. او هرچند مانند دیگر مذاکره‌کنندگان آمریکایی به گلایه از شیوه مذاکراتی ایران در مذاکرات جلیلی پرداخته اما در عین حال، وی را «یک باورمند واقعی به انقلاب اسلامی» توصیف کرده است.

 

این دیپلمات کهنه‌کار آمریکایی با بیان اینکه جلیلی «عمیقا به این تعامل ظنین بود»، نوشته است: «او یک باورمند واقعی به انقلاب اسلامی بود و به واسطه تجاربی تلخ به این باور رسیده بود. او که در دهه ۱۹۸۰ در نبرد با عراقی‌ها زخمی شده بود، بخشی از پای راستش را از دست داده بود و در راه رفتن با مشکلاتی مشهود مواجه بود. مانند بسیاری از هم‌نسلانش، او در سنگرها این راه دشوار را آموخته بود که ایران نباید به هیچ‌کس اعتماد کند و تنها می‌تواند بر خودش متکی باشد.»

 

 

برنز همچنین در خصوص برجام گفته که برجام توافقی در راستای منافع ایالات متحده است. وی نوشته است که خروج آمریکا از توافق هسته‌ای اقدامی اشتباه بود. وی در عین حال نوشته شاید اگر دوباره فرصت مذاکره داشت، برای گرفتن امتیازات بیشتر از جمله طولانی‌تر کردن محدودیت‌های هسته‌ای، بیشتر تلاش می‌کرد.