پنجشنبه 4 بهمن 1397 17:44 ساعت
شناسه خبر : 304642

توطئهای برای ایجاد ناامنی غذایی در ایران؛
تلاشهای مشکوک امارات و عربستان برای ایجاد قحطی در کشور پس از تهدید انگلیس/ قاچاق دام مولد زنده با سه برابر قیمت با چه هدفی صورت میگیرد؟/ دستگاههای نظارتی و امنیتی ورود کنند
مدیرکل نظارت بر سامانههای الکترونیکی و هوشمند ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز اعلام کرد که قاچاق دام زنده ۴.۵ برابر افزایشیافته است. وزیر جهاد کشاورزی نیز مهرماه سال جاری اظهار داشت: «در حال حاضر دو میلیون دام از کشور قاچاق میشود که سرمایه ملی است و این سرمایه از غرب، شمال غرب و از بخش جنوب کشور به کشورهای حاشیه خلیجفارس برده میشود».
گروه اقتصادی - رجانیوز: چندی پیش خبری مختصر در خصوص توطئهای از جانب ولیعهد عربستان برای برهم زدن بازارهای محصولات اساسی و مواد غذایی در ایران، دریکی از خبرگزاریهای مطرح غربی منتشر شد. این خبر مدتی بعد از خروجی خبرگزاری مربوطه حذف شد. در این خبر ذکرشده بود که محمد بن سلمان قصد دارد با استفاده از شبکه تجار و دلالان فعال در کشورهای همجوار ایران و با صرف مبلغ ۲ میلیارد دلار اقدام به ایجاد آشفتگی و به هم ریختن بازار نماید. به این نحو که محصولات اساسی و مایحتاج عمومی مردم به شکل گسترده از طریق شبکه دلالان باقیمتهای بالا و اغواکننده از سطح بازار خریداریشده و بهتدریج از کشور خارج شود.
جرمی هانت وزیر امور خارجه بریتانیا در سفر اخیر خود به ایران و دیدار با مقامات ایرانی، در مقایسهای مشکوک و تهدید آمیز شرایط ایران را با دوران جنگ جهانی اول مقایسه کرد. اشاره هانت به ماجرای قحطی وسیعی بود که بر اساس شواهد تاریخی در سال های جنگ جهانی اول در ایران روی داد و نیمی از جمعیت کشور را به کام مرگ کشاند. وزیر امور خارجه انگلستان اظهار داشت خاورمیانه انبار باروت است و هر اتفاق کوچکی می تواند ایران را در شرایط جنگ جهانی اول قرار دارد و هر اتفاقی میتواند آغازگر حوادث زنجیرهای باشد که در نهایت عواقب فاجعه باری خواهد داشت!
پس از نوسانات ارزی که در ماههای اخیر در کشور، قاچاق دام زنده به خارج از کشور در ۶ ماهه دوم سال ۹۷ رشد صعودی داشته است. مدیرکل نظارت بر سامانههای الکترونیکی و هوشمند ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز اعلام کرد که قاچاق دام زنده ۴.۵ برابر افزایشیافته است. وزیر جهاد کشاورزی نیز مهرماه سال جاری اظهار داشت: «در حال حاضر دو میلیون دام از کشور قاچاق میشود که سرمایه ملی است و این سرمایه از غرب، شمال غرب و از بخش جنوب کشور به کشورهای حاشیه خلیجفارس برده میشود». برخی از کارشناسان علت افزایش میزان قاچاق را کاهش ارزش پول ملی در مقابل ارزهای کشورهای همسایه عنوان کردند.
اما مسئله مشکوک نگرانکنندهای طی ماههای اخیر در بازار گوسفند نمایان شده است. قاچاق دام مولد باقیمتهایی بالاتر از گوسفندهای نر به شکل ملموسی افزایشیافته است. برخلاف گوسفند نر که پس از پروار به چرخه کشتارگاه و مصرف وارد میشود، میش به دلیل کیفیت پایینتر گوشت، قیمت پایینتری از گوسفند نر دارند و تا زمان پیری نگهداری میشوند؛ اما خبرهای دریافتی از سطح استانها نشان میدهد، دامداران در حال فروش میشها باقیمتهای بالا و بعضاً بالاتر از دام نر به دلالان هستند. مهمتر از آن اینکه قیمت بره ماده نیز به شدت افزایش یافته و برخلاف سنت بازار قیمت آن با اختلاف بیش از ده هزار تومان بیشتر از بره نر معامله میشود. دلالان در سطح میدانها و روستاهای استانهای غربی، شرقی و جنوبی تلاش میکنند با ارائه قیمتهای اغواکننده دامها را بهقصد مرزها و بندرها جمعآوری کنند.
بر اساس اخبار دریافتی از مردم در استانهای کرمان، خراسان رضوی، سمنان، قزوین، اراک، کرمانشاه، زنجان، اصفهان و برخی استانهای دیگر، دامداران دامهای سبک ماده خود را به دلالان غریبه میدهند و دام در سطح استانها کمیاب شده است. در همین راستا افراد مختلفی شواهد و قرائنی در تایید مطلب خود از شهرهای خود ارسال کرده اند که اسناد آن نزد رجانیوز محفوظ است.
مخاطبی از شهر بابک کرمان پیام داده است که افرادی بره های شهر را به طور یکجا برای عربستان و امارات خرید می کنند. مخاطب دیگری از خرید بره و گاو های ماده با قیمت های بالا و تطمیع کننده خبر داده است. برخی مخاطبان همین ماجرا را در میدان دام شهرستان خمین که یکی از مهم ترین میادین دام بخش مرکزی کشور است تایید کردهاند. مخاطبان دیگری اذعان کردهاند که گوسفندی که باید به قیمت 800 هزار تومان به فروش برود از طرف اعراب به قیمت دو میلیون و پانصد هزار تومان خریداری می شود. مخاطب دیگری گسیل اینگونه فروش هارا به سمت مرزهای جنوبی و غربی و شرقی می داند که به واسطه دلالانی از کشور های سعودی عربستان امارات کردستان عراق قطر کویت عمان و ترکیه انجام می گیرد و یادآور شده است به دلیل اینکه فروش محصولات دامی به واسطه های خارجی با دلار صورت میگیرد و سود بالایی برای فروشنده دربرخواهد داشت این مسئله باعث کمبود و در نتیجه گرانی گوشت در داخل کشور شده است. برخی شاهدان عینی نیز گفتهاند که عربستان و امارات پس از خرید این نوع از محصولات دامی آنها را به دریا می اندازند. مشابه همین موضوعات از شهر های مختلف کشور به طور متعدد گزارش شده است.
برآیند نگاه به فضای سیاسی و اقتصادی به علاوه اطلاعات و مشاهدات میدانی دستاندرکاران این حوزه، ظن و گمان دخالت خارجی در بازار گوشت کشور را تقویت کرده است. مسئولان مربوطه و به ویژه دستگاههای امنیتی باید موضوع را به دقت رصد کرده و قبل از آن که بخش عظیمی از مردم با مشکل تامین غذا رو برو شوند، کشور را از هرگونه حمله دشمن در حوزه امنیت غذایی مصون نگاه دارند.

لینک کوتاه »
http://rajanews.com/node/304642
لینک کوتاه کپی شد