شنبه 8 دى 1397 13:27 ساعت
شناسه خبر : 302675

درحالی عمده انتقادات یاد شده مروبط به بلاتکلیفی های اقتصادی-توسعه ای و عمرانی این شهر است که اصلاح طلبان در زمان انتخاباتها بر روی مردم دارالعباده حساب ویژه ای باز می کنند اما اکنون و در بحبوحه جنگ اقتصادی شاهد بی توجهی آشکار آنها به این شهر مهم هستید.
گروه اجتماعی-رجانیوز: دولتی ها دومین استان معدنی و چهارمین استان صنعتی کشور را در حالی رها کرده اند که به نظر می رسد این شهر اقتصادی بیش از پیش نیاز به توجه مسئولین کشور دارد.
به گزراش رجانیوز: یزد از جمله شهرهای کم آب کشور است. اما این کم آبی مانع از این نشده است که امروز این شهر یکی از بهترین شاخص های اقتصادی در کل کشور را داشته باشد. مردم دارالعباده توانسته اند بر مشکلات طبیعی غلبه کنند، آنها این روزها امیدوارند بتوانند علاوه بر وضعیت نامناسب اقتصادی کشور که به سبب سیاست های اصلاح طلبان غرب گرا ایجاد شده است بر بی تدبیری های دولتی ها که این شهر مهم را بدون مسئول رها کرده اند نیز غلبه کنند و بازهم نام این شهر تاریخی به خوبی بدرخشد.
بی توجهی دولت باعث شده است که فریاد دانشجویان یزدی و مردم این منطقه به گوش برسد. در همین موضوع جامعه اسلامی دانشجویان یزد بیانیهای صادر کرده و خطاب به «عبد الرضا رحمانی فضلی» وزیر کشور از وی خواستهاند تا هر چه زودتر مسئولان این شهر را تأیید و انتخاب کند.
در این نامه عنوان شده است که از حدود چهار ماه پیش که قانون منع به کار گیری بازنشستگان در مشاغل دولتی در مجلس شورای اسلامی تصویب و پس از آن در شورای نگهبان تایید شد، آقای زمانی قمی، استاندار سابق یزد در آبان ماه، از، استانداری، رفتند و نزدیک به دو ماه است که استان یزد، بدون استاندار و با حضور سرپرست اداره میشود.
در بخشی از این نامه آمده است: متاسفانه وضعیت مشابهی در شهرداری و فرمانداری یزد نیز دیده میشود و چند ماه است که هم شهرداری و هم فرمانداری یزد با حضور سرپرست اداره میشوند و طی روزهای اخیر نیز مهلت سرپرستی این دو ارگان به پایان رسید و با نهایت تاسف یزد اکنون بدون استاندار، فرماندار و شهردار مانده است.
در ادامه این بیانیه دانشجویان با انتقاد از این موضوع که پروژههای عمرانی و خدماتی این شهر بدون حضور استاندار و شهردار معلق روی زمین مانده و سرپرست هم قدرت تصمیم گیری برای شکل دهی یک برنامه مدون و مدتدار را ندارد، آورده اند: با توجه به ظرفیتهای گسترده استان یزد در قسمتهای مختلف صنعت و معدن و تولید و همچنین مسایل اخیر پیش آمده در استان در بحث بحران آب، تداوم این شرایط میتواند خسارات جبران نا پذیری را به استان و کشور وارد کند و این وضعیت به هیچ عنوان شایسته مردم دارالعباده یزد نیست؛ لذا از وزارت کشور انتظار میرود اهتمام بیشتری به این امر مهم داشته باشد و هر چه سریعتر با انتصاب فردی آشنا به مسایل و مشکلات استان، و متخصص و متعهد به ارزشهای انقلاب، خلا این مسئولیت مهم پر شود و جلوی زیان بیشتر گرفته شود.
غلامعلی سفید رئیس شورای شهر یزد، معرفی نشدن استاندار، فرماندار و شهردار از سوی وزارت کشور را چالش جدی برنامههای توسعهای یزد و مردم یزد را قربانیان این چالش می داند و گفته است: «مردم یزد از آغاز به کار نشدن شهردار جدید شکایت داشته و از وزارت کشور میخواهند که هرچه سریعتر نسبت به ابلاغ حکم شهردار یزد اقدام کند. » وی با اشاره به بلاتکلیفی برنامههای عمرانی و توسعهای شهر یزد به دلیل آغاز بکار نشدن شهردار جدید، اظهار کرد: «درحال حاضر بسیاری از طرحهای عمرانی یزد بلاتکلیف مانده و در آینده مردم قربانی این چالش خواهند بود.»
این عضو شورای شهر یزد با اشاره به عدم پاسخ وزارت کشور در مدت قانونی تعیین شده برای تأیید شهردار جدید این شهر گفت:«طبق قانون، وزارت کشور باید طی ۱۰ روز بعد از معرفی شهردارجدید نظر مثبت یا منفی خود را به انتخاب اعضای شورای شهر اعلام کند. خوشبختانه انتخاب فرهمند به عنوان شهردار جدید یزد با موافقت تمام اقشار فرهنگی، سیاسی، دانشگاهی و بازاری مواجه شده است. هنوز به شورای اسلامی هیچ پاسخی داده نشده و ما همچنان منتظر اعلام نظر وزارت کشور در این باره هستیم.»
درحالی عمده انتقادات یاد شده مروبط به بلاتکلیفی های اقتصادی-توسعه ای و عمرانی این شهر است که اصلاح طلبان در زمان انتخاباتها بر روی مردم دارالعباده حساب ویژه ای باز می کنند اما اکنون و در بحبوحه جنگ اقتصادی شاهد بی توجهی آشکار آنها به این شهر مهم هستیم.
اهمیت اقتصادی این شهر با نگاهی به آمارها و ارقام مشخص می شود. این سرزمین تاریخی را با حدود 2 میلیارد تن ذخیره به دومین استان معدنی و چهارمین استان توسعه یافته صنعتی ایران تبدیل شده است.
مهمترین صنایع استان سرامیک و کاشی است که بیشتر در دشت یزد - اردکان قرار دارد و تعدادی از این واحدها هم در دیگر نقاط استان پراکنده است و یزد با 54 درصد تولید این محصول از این لحاظ در رتبه نخست کشور قرار دارد. همچنین یزد در بخش صنایع نساجی ایران با 25 درصد تولید در جایگاه دوم قرار دارد و در بخش تولید فولاد نیز در میان 31 کشور در جایگاه سوم است.
واحدهای معدنی یزد با تامین 33درصد خوراک فولاد کشور در رتبه اول قرار دارد و هشتمین استان صادرکننده محصولات غیرنفتی محسوب می شود. در یزد بیش از 50 نوع اندیس معدنی مانند سنگ آهن، سرب و روی، اورانیوم، خاک های صنعتی، باریت و ... وجود دارد و در سه هزار و 700 واحد تولیدی و صنعتی آن بیش از 800 نوع محصول تولید می شود.
به گفته مسئولان سازمان صنعت ، معدن و تجارت (صمت) یزد، این استان در آینده نزدیک از لحاظ تولید سنگ آهن، خاک های صنعتی و باریت رتبه نخست را از آن خود خواهد کرد. هم اکنون 3 هزار و 700 پروانه صنعتی با سرمایه گذاری اسمی 80هزار میلیارد ریال و با حدود یکصد هزار اشتغال صنعتی در استان وجود دارد . یزد با 1.3 درصد جمعیت کشور ، به لحاظ تولید صنعتی 4.4 درصد سهم تولید این بخش را در اختیار دارد . هم اکنون 47 درصد اشتغال استان مربوط به صنعت و معدن است در حالی که میانگین این عدد در کشور 32 درصد است.
مشخص نیست که مسئولان دولتی هنوز با نگاه به دستان اروپایی ها وظایف داخلی خود را فراموش کرده اند و یا سهم خواهی دو جریان اصلاح طلب و کارگزاران در مدیریت شهری این استان مهم باعث شده فکری برای منصوب شدن استاندار و فرماندار و شهردار نشود.

لینک کوتاه »
http://rajanews.com/node/302675
لینک کوتاه کپی شد