هم اکنون عضو شبکه تلگرام رجانیوز شوید
سه شنبه، 9 خرداد 1402
ساعت 12:51
به روز شده در :

 

 

 

رجانیوز را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

 

شنبه 10 آذر 1397 ساعت 14:37
شنبه 10 آذر 1397 14:16 ساعت
2018-12-1 14:37:35
شناسه خبر : 300236
درست در زمانی که باید یک مطالبه عمومی توسط فضای رسانه‌ای کشور برای مقابله با آثار ضدفرهنگی سینما و موسیقی شکل بگیرد، شاهد ترویج و دفاع از آثار مبتذل در صداوسیما یعنی رسمی‌ترین و پرمخاطب‌ترین رسانه کشور هستیم.
درست در زمانی که باید یک مطالبه عمومی توسط فضای رسانه‌ای کشور برای مقابله با آثار ضدفرهنگی سینما و موسیقی شکل بگیرد، شاهد ترویج و دفاع از آثار مبتذل در صداوسیما یعنی رسمی‌ترین و پرمخاطب‌ترین رسانه کشور هستیم.
گروه فرهنگی-رجانیوز: درست در زمانی که باید یک مطالبه عمومی توسط فضای رسانه‌ای کشور برای مقابله با آثار ضدفرهنگی سینما و موسیقی شکل بگیرد، شاهد ترویج و دفاع از آثار مبتذل در صداوسیما یعنی رسمی‌ترین و پرمخاطب‌ترین رسانه کشور هستیم.
 
به گزارش رجانیوز حال این روزهای فرهنگ و محصولات فرهنگی بهتر از حال اقتصادی کشور نیست. آثار سینمایی به وضوح به سمت دست اندازی به خطوط قرمز اخلاقی پیش می‌روند و هر چه رو به جلو می‌رویم از کیفیت محصولات سینمایی و به خصوص موسیقی کاسته می‌شود. نقطه مشترک آثار سینمایی و موسیقی کشور را می‌توان در کاسته شدن از کیفیت فنی و مبتذل شدن محتوایی آنان دانست.
 
در این بین اما وظیفه رسانه اعم از صداوسیما و رسانه‌های دیگر در داخل کشور، باید ترویج آثار با کیفیت و مناسب با فرهنگ ایرانی اسلامی مردم در مقابل آثار مبتذل و بی‌کیفیت باشد. امری که گویا به شدت در میان اصحاب رسانه و به ویژه صداوسیمای ملی مغفول مانده است. تا جایی که با مشاهده برنامه‌های صداوسیما می‌توان به این نتیجه رسید که صداوسیما امروز خود بزرگ‌ترین مروج ضدفرهنگ‌های عرصه سینما و موسیقی کشور شده است.
 
اخیرا در برنامه‌ای تلویزیونی به نام «من و شما» درست زمانی که مسعود فراستی به نقد سینمای مبتذل و بی‌کیفیت این روزهای کشور می‌پردازد، مجری برنامه با لحنی تند و بی‌ادبانه خطاب به منتقد برنامه می‌گوید که اگر نقدهای شما تاثیر داشت چرا وضعیت سینما درست نشده است؛ و در ادامه با همین استدلال ضعیف از منتقد می‌خواهد که دیگر درباره این فیلم‌ها صحبت نکند. این درحالیست که مسعود فراستی به درستی در حال نقد آثار مبتذل کمدی روی پرده بوده و اتفاقا وظیفه صداوسیما رساندن صدای منتقدان به گوش مردم و ایجاد بستر برای نقد آثار ضعیف و بی‌کیفیت است.
 
 
 
 
 
آنچه از رفتار مجری برنامه‌ی صداوسیما قابل مشاهده است، دفاع او از آثار سینمایی سخیف و جنسیست. 
 
اما این پایان ماجرا نبود و بعد از آن مسعود فراستی یادداشتی را منتشر کرد؛ فراستی نوشت:
« نه آن مجری، و نه کل مجریان و تهیه‌کنندگان رنگارنگ تلویزیونی از این قماش، و برنامه‌... شان، مساله‌ من نیستند. برنامه‌ امروز برخلاف طراحی عده‌ای برای تخریب نقد، علیه خودشان تمام شد، و صدای هشدار و اعتراض جمعی بسیاری علیه ابتذال، اخلاق‌فروشی و ارزش‌فروشیِ فراگیر در سینما و تلویزیون، به گوش همه رسید. خسارتش هم برای من، بسیار ناچیز بود.»
 
البته باید دید مواجهه‌ی صداوسیما با این برنامه و مجری چه خواهد بود اما اقداماتی از این دست، در صداوسیما و برنامه‌های آن مسبوق به سابقه است.
 
در عرصه موسیقی نیز این اواخر شاهد پخش و معرفی آثار بی‌کیفیت و عجیبی ازسوی صداوسیما بوده‌ایم. در برنامه «چشم روشنی» که از شبکه یک پخش می‌شود، به مناسبت عید غدیر آهنگ «شاباش شاباش» پخش می‌شود که نه مناسبت آن با عید غدیر مشخص است و نه اصلا محتوای آن مناسب برنامه تلویزیونیست. آهنگ پخش شده احتمالا برای مراسم‌های عروسی ساخته و خوانده شده است ولی بدون در نظر گرفتن فرم و محتوای آن به راحتی در برنامه زنده پخش می‌شود و هیچ نظارتی هم بر روی کیفیت برنامه‌ها اعمال نمی‌شود.
 
 
 
در ادامه همین روند در برنامه فرمول یک که اجرای آن با علی ضیا بوده چندی پیش از گروه موسیقی ماکان بند دعوت شده بود تا با حضور در برنامه قطعاتی را برای مخاطبان اجرا کنند. قطعاتی که نه محتوای درست و درمانی دارد و نه فرم قابل ملاحظه‌ای. قبل‌تر و در سال‌های گذشته عرصه برنامه‌های تلویزیونی برای خواننده‌ها تنگ‌تر بود و از هر اثر و هر خواننده‌ای دعوت نمی‌شد و حداقل مورد تعریف و تمجیدهای غیرواقعی قرار نمی‌گرفت. اما آنچه امروز از صدا و سیما و برنامه‌هایش مشاهده می‌شود، همین تبلیغ و ترویج از موسیقی‌های بی محتوا و کم کیفیتیست که بیشتر ضدفرهنگ به حساب می‌آیند تا هر چیز دیگری.
 
 
 
 
سوال این جاست که چرا صداوسیما نظارتی بر برنامه‌های خود ندارد. این‌که به راحتی در صدا و سیما از آثار مبتذل سینمایی دفاع می‌شود و در برنامه‌های شبکه‌های مختلف، موسیقی اصیل و با کیفیت جایش را داده به نوظهوران عرصه موسیقی که غالبا تهی از محتوا و فرم درست هستند یعنی صداوسیما امروز تبدیل شده است به مکانی برای تبلیغ و ترویج آثار بی‌کیفیتی که در طول زمان ذائقه عمومی مردم را دچار تغییر و تحول می‌کنند. باید برای این صداوسیما قبل از اینکه تماما زمامش از دست مسئولانش در برود فکری کرد.