سه شنبه 17 مهر 1397 16:56 ساعت
شناسه خبر : 294554

گفت و گوی اختصاصی رجانیوز با استاد دانشگاه کربلا ؛
حادثه کنسولگری ایران در بصره حاصل شرارت آمریکا و سعودی بود/ مردم عراق برادران ایرانی شان را دوست دارند/ عراقی ها الطاف مردم ایران را فراموش نخواهند کرد/ مالی که در راه امام حسین(ع) خرج شود، چند برابر برمی گردد
این دروغ محض است. مردم عراق برادران ایرانی شان را دوست دارند. عراقی ها و ایرانی با یکدیگر ازدواج میکنند، روابط حسنه دارند، به خانه یکدیگر می روند، در اربعین ما ایرانی ها را بسیار احترام میکنیم. اینها همه نقشه دشمن است. حادثه کنسولگری ایران، باید خوب تحلیل شود. مردم بصره مطالبات اقتصادی داشتند ولی عربستانی سعودی و آمریکا این اعتراضات را به سمت دیگری منحرف کردند.
گروه معارف - رجانیوز: هر قدر که به موسم اربعین حسینی نزدیکتر می شویم، قلب های عاشقان اباعبدالله الحسین(ع) بیشتر به تپش می افتد و دوستداران آن حضرت روزها را شماره می کنند تا توفیق خدمت به زائران حرم حسینی(ع) را به نام خود ثبت نمایند. هر که هرچه دارد در طبق اخلاص می کذارد و به میدان عاشقی می آید و همین مسئله علت رقم خوردن آن حماسه ای است که لحظه لحظه اش ترجمان عشق و اعجاز است. در همین راستا رجانیوز قصد دارد تا فرارسیدن روز موعود سلسله گفت و گو هایی از شخصیت های بنام عراقی منتشر نماید تا کلام آن ها بیشتر بتواند عشق و ایمان موج زده در مسیر راهپیمایی اربعین و وحدت و همدلی ملت ایران و عراق را به تصویر بکشد. مطلب زیر گفت و گوی رجانیوز با حسین البدری استاد دانشگاه کربلاست.
سلام علیکم، ممنون از اینکه وقت با ارزش خود را در اختیار ما قرار دادید، لطفا خودتان را به طور مختصر برای مخاطبین ما معرفی کنید?
علیکم السلام، من حسین البدري معروف به ابو علی هستم و در کربلا زندگی میکنم.
جنابعالی در حال حاضر به چه حرفه ای مشغول هستید؟
بنده استاد رشته اقتصاد در دانشگاه کربلا هستم به این دلیل اهالی کربلا من را ابو علی المدرس صدا می کنند.
استاد ابوعلی، شما بیشتر در جریان ماجراهای اربعین هستید، لطفا کمی در مورد مراسم اربعین حسینی به ما توضیح بدهید؟
زیارت اربعین از جایگاه با اهمیتی در دین برخوردار است و در روایات به عنوان یکی از علایم مومن از آن یاد شده است. یادم هست وقتی که کودک بودم شرایط زیارت امام حسین خیلی سخت بود. در زمان صدام ما مجبور بودیم به صورت پنهانی از میان باغ ها به زیارت برویم و پس از تحمل مشقت های زیاد و خطرات جانی شدید خودمان را به حرم امام حسین علیه السلام می رساندیم.
یعنی می فرمایید در زمان صدام این موکب ها و پذیرایی ها به گونه ای که الان وجود دارد، نبود؟!
نه برادر! ابدا! فقط عده ی اندکی از شیعیان که منزلشان در مسیر کربلا بود به طور کاملا مخفیانه از زوار پذیرایی می کردند آن هم نه به این صورت بلکه یک پذیرایی بسیار ساده میکردند و زوار پس از کمی استراحت به راه خودشان ادامه می دادند... آه... واقعا شرایط دشواری بود...
استاد یادتان هست دقیقا این مراسم اربعین به شکل کنونی از چه زمانی شروع شد؟
این مراسم از زمانهای گذشته بوده است. مثلا در منابع تاریخی بسیار قدیمی هست که شیعیان روز اربعین در کربلا جمع می شده اند. یادم هست پدر بزرگان ما هم اینگونه بودند و اهمیت بسیار زیادی برای این مراسم قایل می شدند اما همانطور که قبلا عرض کردم به علت سختی های فراوان امکان پذیرایی به این صورت نبود. مراسم اربعین با این نحو پذیرایی و به این شکوه رفته رفته پس از سقوط صدام جنایتکار به اوج خود رسید.
شما هم در منزلتان از زوار پذیرایی میکنید؟ چند سال هست که مشغول به خدمت رسانی به زوار اباعبدالله هستید؟
خودم حدود 15 سال است که در منزل، افتخار خادمی زوار حضرت را دارم. قسمتی از خانه ام را به پذیرایی از زوار امام حسین علیه السلام اختصاص داده ام.
به نکته ای جالب اشاره کردید. شنیده ایم که همه عراقی ها بخشی از خانه شان را به محل پذیرایی از مهمان اختصاص میدهند؟ درست است؟
بله اگر نگویم همه عراقی ها لااقل اکثر عراقی ها این کار را میکنند. مهمان از جایگاه ویژه ای نزد عرب ها برخوردار است. در نظر گرفتن بخشی از خانه برای پذیرایی از مهمانان جزیی از فرهنگ ما عراقی ها و به طور جزیی از فرهنگ ما عرب هاست.
آیا تا به حال در اربعین مهمان ایرانی هم داشته اید؟
بله تقریبا هرسال! اتفاقا با خیلی هایشان در طول سال در تماسیم و بارها ایرانی هایی که به منزل ما می آیند من را به خانه شان دعوت کرده اند. برای ما که خادم امام حسینیم، ایرانی و سوریه ای و عراقی فرقی ندارد. ما و فرزندان ما خود را نوکر امام حسین علیه السلام و زایرانش میدانیم.
استاد، در عراق چند مراسم مانند اربعین وجود دارد که مردم از نجف تا کربلا پیاده روی کنند و اینطور با پذیرایی گرم خدام از آنان استقبال شود؟
هرسال سه مراسم بزرگ به این صورت وجود دارد که شیعیان عاشق از سراسر دنیا به عراق می آیند، نیمه شعبان، عاشورا، اربعین که مردم در این سه روز با همین کیفیت از نجف تا کربلا پیاده میروند.
مراسم اربعین حسینی دقیقا از چه روزی شروع می شود؟
این مراسم 13 روز قبل از اربعین آغاز می شود و تا روز اربعین ادامه دارد.
مشکلات اقتصادی مردم عراق بسیار زیاد است و غالب مردم عراق با مشکلات اقتصادی دست و پنجه نرم می کنند. سوالی که پیش می آید این است که هزینه هایی که در اربعین برای پذیرایی از زوار می شود از کجا تامین می شود؟ آیا دولت عراق و دولت ایران به شما کمک میکنند؟
مراسم اربعین یک مراسم مردمی است. اساسا مردم روی اعتقاد خودشان این کارها را برای خدمت به امام حسین علیه السلام انجام میدهند. بله سخت است ولی خدا شاهد است هیچ دولتی به ما کمک نمیکند وما با عشق خودمان این کارها انجام میدهیم.
استاد! الان خاطره ی جالب یادم آمد، یکبار در اربعین حسینی با یکی از خدام صحبت میکردم، میگفت من سال گذشته وضع مالی خوب نبود و با سختی یک گوسفند خریدم و برای امام حسین علیه السلام قربانی کردم. امسال آنقدر خدا به برکت امام حسین زندگی ام را رونق داد که فقط 12گوسفند برای اربعین قربانی کردم؟
بله. واقعا همینطور هست. ما اثرات لطف امام حسین را در زندگیمان بارها دیده آیم. برای خودم بارها پیش آمده که پولی که برای حضرت خرج کرده ام و چند برابر به من باز گشته است. ما از این کرامات بسیار دیده آیم. برادر یک مطلبی می خواهم عرض کنم، همه ی انسانها آزاده عاشق امام حسین علیه السلام اند، همه مردم فارغ از دین و مذهبشان عاشق امام حسین اند.
استاد اگر اجازه بدهید می خواهم کمی در مورد مسایل سیاسی از شما سوال بپرسم؟
خواهش میکنم
عده ای میگویند عراقی ها از ایرانی ها بدشان می آیند و به همین دلیل چندی پیش کنسولگری ایران در بصره را آتش زدند، نظر شما چیست؟
این دروغ محض است. مردم عراق برادران ایرانی شان را دوست دارند. عراقی ها و ایرانی با یکدیگر ازدواج میکنند، روابط حسنه دارند، به خانه یکدیگر می روند، در اربعین ما ایرانی ها را بسیار احترام میکنیم. اینها همه نقشه دشمن است. حادثه کنسولگری ایران، باید خوب تحلیل شود. مردم بصره مطالبات اقتصادی داشتند ولی عربستانی سعودی و آمریکا این اعتراضات را به سمت دیگری منحرف کردند.
استاد ابوعلی درآخر اگر سخنی با مردم شریف ایران دارید بفرمایید.
به عنوان یک برادر و خادم کوچک امام حسین از همه مردم عزیز ایران دعوت میکنم به در روز اربعین حضور پیدا کنند و بار دیگر منزل ما عراقی ها را با حضور سبزشان خودشان منور کنند و اینکه بدانند مردم عراق مردم قدر شناسی هستند و الطاف جمهوری اسلامی ایران و مردم عزیز این کشور را در همراهی با ملت عراق در مبارزه با تکفیری ها هیچ وقت از یاد نخواهند برد.
------------------------------------------------------------
مصاحبه و ترجمه: مصطفی خرم آبادی

لینک کوتاه »
http://rajanews.com/node/294554
لینک کوتاه کپی شد