هم اکنون عضو شبکه تلگرام رجانیوز شوید
سه شنبه، 9 خرداد 1402
ساعت 15:02
به روز شده در :

 

 

 

رجانیوز را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

 

دوشنبه 16 مهر 1397 ساعت 11:38
دوشنبه 16 مهر 1397 11:11 ساعت
2018-10-8 11:38:02
شناسه خبر : 294243
آنچه از جلسه اخیر اصلاح‌طلبان و روحانی بیرون می‌آید، سردرگمی اصلاح‌طلبان و دولت در اتخاذ راهبردی جدید و دست‌اندازی به ایده شکست خورده مذاکره است.اما اصلاح‌طلبان نه گوش شنوایی دارند و نه دغدغه‌ای برای حل مسائل کشور. برای همین در جلسه با روحانی به جای دغدغه‌های اصلی مردم از حصر و خاتمی می‌گویند و نگران انتخابات‌های بعدی‌اند.
آنچه از جلسه اخیر اصلاح‌طلبان و روحانی بیرون می‌آید، سردرگمی اصلاح‌طلبان و دولت در اتخاذ راهبردی جدید و دست‌اندازی به ایده شکست خورده مذاکره است.اما اصلاح‌طلبان نه گوش شنوایی دارند و نه دغدغه‌ای برای حل مسائل کشور. برای همین در جلسه با روحانی به جای دغدغه‌های اصلی مردم از حصر و خاتمی می‌گویند و نگران انتخابات‌های بعدی‌اند.
گروه سیاسی- رجانیوز: در تاریخ نقل است که وقتی اشخاص از انجام کاری عاجز می‌شدند و توان حل و فصل مسئله‌ای را نداشتند می‌گفتند: «همه‌ی راه‌ها به رم ختم می‌شود» یعنی تنها راه حل این است که پیش شخص خاصی بروی که مسئله‌دان است. نکته حائز اهمیت جلسه روحانی و اصلاح طلبان هم دقیقا در همین نقل تاریخی است. همه‌ی ایده‌های اصلاح‌طلبان به سیاست خارجه و مذاکره ختم می‌شود و چیزی جز ایده صلح و گفتگوی با دنیا اصلا به ذهنشان خطور هم نمی‌کند. 
 
به گزارش رجانیوز روز چهارشنبه 11 مهرماه به دعوت از حسن روحانی تعدادی از اصلاح‌طلبان راهی ساختمان ریاست جمهوری شدند تا به قول خودشان بعد از یک سالی که نه خبری از روحانی بود و نه اصلاح‌طلبان، دور هم جمع بشوند و وحدت رویه را سرلوحه کار خود قرار دهند.
 
از جبهه اصلاح‌طلبان افراد مختلفی در جلسه حضور داشتند که از جمله آن‌ها : محمدرضا عارف، موسوی لاری، مجید انصاری، حسین مرعشی، علی شکوری راد، محسن هاشمی، صادق خرازی، مرتضی حاجی، حسین کمالی، صفدر حسینی، ابراهیم اصغرزاده و ... از حاضرین در جلسه بودند. 
 
 
 
 
 
همه‌ی ایده‌ها به برجام ختم می‌شود!
 
در جلسه‌ی روز چهارشنبه اصلاح‌طلبان با روحانی تکیه تمام اشخاص حاضر در جلسه بر روی برجام و حفظ و صیانت از آن بوده است. این‌که بعد از پنج سال اصلاحات چه سودی از برجام برده است که مردم نبرده‌اند را خدا می‌داند. اما آنچه مشخص بوده این است که اصلاح‌طلبان جایگزینی برای مذاکره ندارند و تنها بهانه ادامه این سالها را هم در مذاکره بیشتر می‎‌بینند. 
 
در این جلسه ابراهیم اصغرزاده دبیر کل انجمن اسلامی مهندسان از لزوم حفظ برجام گفته بود و تاکید کرده بود: 
« برجام دارای یک روح است، که باید از آن پاسداری شود و روح برجام مسائل منطقه و خاورمیانه است.» 
 
در این قسمت واضحا اصغرزاده سخن از برجام منطقه‌ای می‌زند و معتقد است که روحانی باید برای صیانت از برجام و بدست آوردن اعتماد آمریکایی‌ها تن به عقب نشینی بیشتر داده و زیربار هر چه امریکایی‌ها می خواهند برود. نکته جالب اینجاست که گویا اصلاح طلبان مدافع منافع دشمن‌اند تا کشور؛ و تمام تلاش خود را می‌کنند که آمریکا به تمام خواسته‌های خود برسد. 
 
به نقل از گزارشی که روزنامه کارگزارانی‌ها از این جلسه منتشر کرده، حسین مرعشی با شوخی _که شما بخوانید جدی‌ترین حرف مرعشی_ به اصغرزاده گفته است که ما در 13 آبان 58 از برجام خارج شدیم و اصغرزاده هم در جواب گفته که ما آن زمان هم پشت شما حرکت می‌کردیم! اصغرزاده در قسمت دیگری از سخنان خود گفته بود:
 «همه دنیا آمریکا نیست اما نباید در مواجهه و برخورد آمریکا را نادیده گرفت و دیپلماسی ایران باید فراتر از برجام در همه منطقه و جهان فعال باشد.» 
اصغرزاده مشخصا می‌گوید با این که آمریکا از برجام خارج شده اما، آمریکا آمریکاست و باید حتما منت‌کشی آن را کرد. 
 
یکی دیگر از اصلاح‌طلبانی که از برجام و لزوم صیانت از آن گفته بود محمد جواد فتحی نماینده تهران از فراکسیون امید بود. او نیز راه حل مشکلات کشور را مثل اصغرزاده در سیاست خارجه می‌بیند و می‌گوید: 
«روحانی باید روابط با دنیا را اصلاح کند» 
 
گویا در این پنج سال به اصلاح‌طلبان بیش از حد خوش گذشته است که تازه بعد از پنج سال راه حل مشکل را اصلاح رابطه با دنیا معرفی می‌کنند. روحانی سال 92 نیز با همین شعارها وارد کارزار انتخابات شد و در تمام مدت ریاستش به دنبال برجام و به قول خودشان اصلاح روابط بود که به در بسته خورد و اصلاح‌طلبان چون ایده‌ای جز مذاکره و گفتگو ندارند مجبورند باز هم دست به دامن ایده‌های پوسیده و قدیمی شوند.
 
داوود محمدی یکی دیگر از نمایندگان اصلاح طلب تهران است که در جلسه با روحانی تاکید ویژه‌ای بر سیاست خارجه داشته و کلید همه مشکلات را دیپلماسی معرفی کرده است.
 
 

انتخابات مبنای همه‌ی امور

 

شاید بتوان مهم ترین دغدغه اصلاح طلبان در دیدار با روحانی را «پیروزی در انتخابات های بعدی» دانست. مساله ای که چند روز بعد حسین مرعشی در سرمقاله روزنامه سازندگی روز دوشنبه 14 مهرماه به آن اشاره کرد:                                                                       «عمده جامعه شاید فکرکنند که اصلاح‎طلبان باعث و بانی همه مشکلات امروز هستند و در این رابطه آن‌ها را مقصر روی کار آمدن روحانی بدانند. پاسخ ما به این مسئله این است که اصلاح‌طلبان برای مردم کم نگذاشتند وهم چنان هم مطالبات مردم را پیگیری می‌کنند.»    
 
نکته مهم صحبت مرعشی کلیدواژه «مردم» نیست بلکه کلیدواژه «انتخابات» است. مرعشی در قسمت دیگری از این سرمقاله می‌گوید: 
« ما به همراه دوستان سعی کردیم تا عمده مطالبات و دغدغه‌های مردم را به سمع و نظر رییس جمهور برسانیم. ضرورت رفع محدودیت‌ها از جامعه‌مدنی و دانشجویان و رفع محدودیت از آقای خاتمی، رفع حصر، تحلیل تداوم فتنه احمدی‌نژاد از سال88 تا به امروز» 
 
حالا با چه منطقی رفع محدودیت از خاتمی و حصر فتنه‌گران در حصر مطالبات و دغدغه‌های مردم است بازهم خدا می‎‌داند. اما مرعشی به یک نکته مهم اشاره کرده است و آن انتخابات است. او به راحتی دست خود و دوستانش را برملا می‌کند؛ این‌که مرعشی در نوشته خود نگران این است که مردم یک وقت روحانی را از چشم آنان نبینند یک معنای مستتر دارد و ان این است که آن‌ها از رای نیاوردن در انتخابات بیش از مشکلات مردم هراس دارند.
 
در جلسه دیدار اصلاح‌طلبان با روحانی مرعشی خطاب به روحانی می‌گوید:
« با این وضعیت و عملکرد این خطر جدی هست که در انتخابات آینده، مجلس در اختیار جبهه پایداری قرار بگیرد.» 
 
کم کم دارد روشن می‌شود که ناراحتی مرعشی و اصلاح‌طلبان از وضعیت بد کشور و عملکرد ضعیف دولت نه فشاری است که به مردم می‌آید بلکه ترس از عدم مقبولیت و رای نیاوردن در انتخابات‌هاست.
 
حسین کمالی دبیرکل حزب اسلامی کار نیز در جلسه گفته بود: 
« اگر با این دست فرمان حرکت کنیم؛ همه ما در انتخابات بعد بازنده‌ایم.»
 
 
 
 
آنچه از جلسه اخیر اصلاح‌طلبان و روحانی بیرون می‌آید، سردرگمی اصلاح‌طلبان و دولت در اتخاد راهبردی جدید و دست‌اندازی به ایده شکست خورده مذاکره است. امروز وضعیت بد اقتصادی کشور و دلار سرگردان به مذاکره احتیاج ندارد، به مدیریت منسجم دولت و اتکای به توانمندی‌های داخل نیاز دارد. اما اصلاح‌طلبان نه گوش شنوایی دارند و نه دغدغه‌ای برای حل مسائل کشور. برای همین در جلسه با روحانی به جای دغدغه‌های اصلی مردم از حصر و خاتمی می‌گویند و نگران انتخابات‌های بعدی‌اند.