هم اکنون عضو شبکه تلگرام رجانیوز شوید
سه شنبه، 9 خرداد 1402
ساعت 15:26
به روز شده در :

 

 

 

رجانیوز را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

 

شنبه 14 مهر 1397 ساعت 16:59
شنبه 14 مهر 1397 15:44 ساعت
2018-10-6 16:59:12
شناسه خبر : 294027
 باج گیری آمریکا از کشورهایی که در یکی از مولفه های قدرت خود ضعف دارند تمامی ندارد و این نشان میدهد که سازش یا وابستگی به قدرت استکباری چون آمریکا هزینه های فراوانی را در پی دارد.
باج گیری آمریکا از کشورهایی که در یکی از مولفه های قدرت خود ضعف دارند تمامی ندارد و این نشان میدهد که سازش یا وابستگی به قدرت استکباری چون آمریکا هزینه های فراوانی را در پی دارد.
گروه بین الملل-رجانیوز: وسط میدان عربده کشی می کند و پول قلدری اش را مطالبه می کند، فرقی ندارد که نام آن کشور کره جنوبی باشد که با محصولات اقتصادی اش در جهان مطرح است اما برای تامین امنیت خود در مقابل کشور همسایه اش دست به دامن او شده یا سعودی است که حیات رژیمش را مدیون آمریکایی هاست.
 
رئیس‌جمهور آمریکا روز سه‌شنبه در جمع هوادارن خود در ایالت می‌سی‌سی‌پی خطاب به حاکمان سعودی، کره جنوبی و ژاپن گفت: «به پادشاه عربستان گفتم که ما از شما حفاظت می‌کنیم چون که شما بدون حمایت آمریکا، احتمالا دو هفته بیشتر دوام نمی‌آورید، پس باید هزینه نظامی خودتان را افرایش دهید. همچنین ما از ژاپن حمایت کردیم اما آنها هزینه کمی پرداخت می کنند ما از کره جنوبی حمایت میکنیم آنها هزینه اش را به ما پرداخت کرده اند، درضمن ما در حال کار بزرگی هستیم در کره شمالی هستیم اما کره جنوبی جبران می کند.»
 


تحقیر دوباره عربستان کره جنوبی و ژاپن توسط ترامپ (2).mp4 | دانلود فیلم 

 
به گزارش رجانیوز، باج گیری آمریکا از کشورهایی که در یکی از مولفه های قدرت خود ضعف دارند تمامی ندارد و این نشان میدهد که سازش یا وابستگی به قدرت استکباری چون آمریکا هزینه های فراوانی را در پی دارد.
 
همانگونه که در صحبت های ترامپ مشخص است او هنوز از سعودی ها رضایت کسب نکرده اما از کشورهای دیگر چون کره جنوبی رضایت بیشتر دارد. دلیل این امر را باید در این مساله دید که 4ماه قبل سئول تحت فشار واشنگتن مبنی بر تامین هزینه نیروهای آمریکایی مستقر در شبه جزیره کره، ۹۰ درصد از هزینه ساخت بزرگترین پایگاه خارجی آمریکا را پرداخت کرده است اما این به معنی رضایت دادن آمریکا نخواهد بود.
 
«وینسنت بروکز» فرمانده نیروهای آمریکایی در شبه‌جزیره کره می‌گوید سئول ۹۰ درصد از هزینه ساخت بزرگترین پایگاه خارجی ایالات متحده واقع در شهر «پیونگ تیک» کره جنوبی را پرداخته است. به این معنا که دولت کره جنوبی نه تنها تحقیر حضور نیروهای خارجی را پذیرفته بلکه پایگاه پیونگ تیک با مساحت ۱۴.۷ میلیون متر مربع که در ۶۵ کیلومتری جنوب سئول واقع شده را با هزینه خود برای آنها تامین می کند و زمینه مداخلات دیگر این کشور را در حاکمیت خود فراهم می آورد.
 
 
رئیس جمهوری آمریکا در دوره انتخابات گفته بود کره جنوبی باید هزینه حضور بیش از ۲۸ هزار نیروی آمریکایی که از این کشور محافظت می‌کنند را تقبل کند.به‌این‌ترتیب، کره جنوبی با قبول پرداخت ۹۰ درصد از کل هزینه ۱۰ میلیارد و ۸۰۰ میلیون دلاری ساخت پایگاه نظامی آمریکا، عملا به باج‌خواهی ترامپ تن داده است.
 
به گفته بروکز، در ازای این هزینه ۹۰ درصدی، کره جنوبی از تضمین ۱۰۰ درصدی آمریکا برخوردار خواهد شد!
این درحالی است که ترامپ بعد از دیداری که با کیم جونگ اون رهبر کره شمالی داشت، از تصمیم ناگهانی برای توقف رزمایش مشترک واشنگتن-سئول خبر داد و با گذاشتن دست متحد خود یعنی کره جنوبی در حنا گفت: این زرمایش‌ها هزینه‌بر است!.
 
اما در خصوص عربستان باید گفت اولین تحقیر سعودی ها توسط ترامپ برمی‌گردد به زمان انتخابات ریاست جمهوری آمریکا که ترامپ برای عربستان سعودی، صفت گاو شیر ده را به کار برده و در ادامه گفته بود: «عربستان برای ما گاوی شیرده است که هر وقت بخواهیم از آن طلا و دلار می دوشیم و هروقت شیرش تمام شود آن را سر می بریم.»
 
با وجود اینکه پس از این اظهارات ترامپ، اکثر رسانه های دنیا در انتظار واکنش جدی سعودی ها بودند، اما اولین اهانت ترامپ از سوی مقامات و رسانه های سعودی با این توجیه که این اهانت مصرف انتخاباتی داشته است، بی پاسخ ماند و به سکوت گذشت.
 
سعودی ها با این فکر که این اهانت ترامپ صرفاً جنبه انتخاباتی داشته است و دیگر تکرار نخواهد شد، هیچ واکنشی به صحبتهای ترامپ نداشتند و به عبارتی با سکوت خود خواستند ماجرا را تمام کنند. غافل از اینکه به کار بردن صفت گاو شیر ده برای سعودی ها از توسط ترامپ، شروع تحقیر کردن های پی در پی عربستان توسط یانکی ها بود. تنها طی هفته گذشته، رییس جمهور آمریکا دو بار پادشاه سعودی را با یادآوری این نکته که عمر حکومت سعودی ها بدون آمریکا بیش از دو هفته نخواهد بود، تحقیر کرد.
 
ترامپ در قسمتی دیگر از صحبت هایش که در جمع هواداران اش در ایالت می‌سی‌سی‌پی بود، خطاب به سعودی ها گفته است: «اگر آمریکا عربستان را رها کند، پادشاهی‌های ثروتمند این منطقه باید جت‌های شخصی و زندگی‌های اشرافی خود را فراموش کنند...عربستان باید هزینه‌های نظامی‌ (حفاظت آمریکا از عربستان) را بپردازد.»
 
همچنین ترامپ اعلام کرده است که ملک سلمان پادشاه سعودی با او تماس گرفته و از وی درخواست کرده است که آمریکا به ریاض در یک عملیات نظامی بزرگ کمک کند و ترامپ نیز در جواب پادشاه سعودی گفته است که این کار دارای هزینه‌ بالایی است و برای اینکه آمریکا همکاری کند، عربستان باید هزینه‌ اش را که بالغ بر ۴ میلیارد دلار است، پرداخت کند.
 
شاید بتوان خلاصه و لب اظهارات ترامپ را در این یک جمله وی دید که خطاب به سعودی ها می‌گوید: ما از شما حفاظت می‌کنیم چون که  شما بدون حمایت آمریکا، احتمالا دو هفته بیشتر دوام نمی‌آورید ، پس باید هزینه نظامی خودتان را بیش از پیش به ما بدهید. ترامپ با تحقیر پادشاهان سعودی به آنها یادآوری می‌کند که شیشه عمر حکومت سعودی ها در دست آمریکا است و این در اختیار آمریکایی‌ها است که حکومت فعلی کنونی روی کار بماند و یا مثل دیگر حکومت های امثال عربستان سعودی که با تصمیم آمریکا کنار گذاشته شده اند، باید با قدرت خداحافظی کنند. نمونه تاریخی اش، حکومت رژیم بعث عراق.
 
محمد بن سلمان در گفتگو با بلومبرگ اینبار مجبور به واکنش به صحبت های آمریکا شد اما با موضعی انفعالی. وی گفت: سخنان ترامپ که ما بدون حمایت آنها دو هفته دوام نمی آوریم غیر دقیق است. وی در ادامه با ادبیاتی حقیرانه اظهار داشت: «عاشق کار با ترامپ هستم.»
 
بازتاب تحقیر عربستان توسط ترامپ در رسانه های عرب زبان هم جالب است. الاخبار لبنان مینویسد بن سلمان در جواب بی احترامی های ترامپ به عربستان میگوید سوتفاهم است! من عاشق کار کردن با ترامپ هستم!
 
 
عربستان شاهد مثال کشورهایی است که زیر بار هر ذلتی می‌روند تا حمایت های قدرت های بزرگ دنیا را داشته باشند. به حدی که حاضرند همه اهانت ها و تحقیر های آمریکا را به جان بخرند و سکوت کنند، اما از حیثیت و شرافت خود دفاعی نکنند.