شنبه 14 مهر 1397 13:35 ساعت
شناسه خبر : 293985

نگاهی به «دادهی پرت» روزنامه فرهیختگان؛
وقتی رسانه بیتالمال تبدیل به روابط عمومی ولایتی میشود/ قلمهای چاپلوسی که با حمله به رسانهها و نهادهای انقلابی برای رئیس خود خوشرقصی میکنند
نویسندگان گمنامی که هر از گاهی سروکلهشان از رسانههای انقلابی همچون فرهیختگان بیرون میزند باید بدانند که امکانات بیتالمال ملک شخصی کسی نیست که با احساس نیاز مشاوران و چاپلوسان تبدیل به روابط عمومی و تطهیر عملکردهای غلط افراد شوند. قلمهای اجارهای که روزی «حسین شریعتمداری» و روزی دیگر رسانههای انقلابی را با ادبیات چرکین خود هدف میگیرند باید بدانند که این اقدامات جز بیآبروتر کردن صاحبان این قلمها و کاهش سرمایه اجتماعی فرهیختگان اثری نخواهد داشت.
گروه سیاسی-رجانیوز: «دادهی پرت» در علم آمار به دادهای گفته میشود که اختلاف اساسی و معناداری با سایر دادهها داشته باشد. امروز روزنامه فرهیختگان یک «دادهی پرت» مشخص داشت. دادهای که به احتمال قوی از جایی غیر از فرهیختگان وارد صفحه اول این روزنامه شده است. این روزنامه که پس از تغییرات دانشگاه آزاد از حیاط خلوت برخی جریانات سیاسی به یک رسانه موثر و صاحب سبک در جبهه انقلاب اسلامی تبدیل شده است، امروز در اقدامی خارج از رویه همیشگی خود، مطلبی منتشر کرد که از ادبیات و نگارش آن بوی ناخوشایند قبیلهگرایی به مشام میرسد.
نویسنده گمنام این مطلب در بخشی از نوشته خود، سخنان دلاوری مجری صدا و سیما در نقد کاخنشینی ولایتی را «تمسخر مواضع جمهوری اسلامی در قبال یمن» و «بازیچه قرار دادن امنیت ملی و سیاستهای اصولی جمهوری اسلامی» معرفی میکند و این سخنان را مصداق «نفوذ در عالیترین نهاد اطلاع رسانی کشور» یعنی صداوسیما میداند! او در ادامه «میثم محمدحسنی» به عنوان عامل تخریب ولایتی در «موسسه سراج» و «نصر تیوی» نام میبرد و با ذکر این نکته که او واسطه دیدار تتلو با سیدابراهیم رئیسی و سازنده کلیپ ترانه «انرژی هستهای» بر روی عرشه ناو نیروی دریایی بوده است، نتیجه گرفته که تخریب(!) علیه ولایتی ریشه در جاهای دیگری دارد! این جملات آنقدر بیمایه و خالی از منطق است که جز با نادیده گرفتن نمیتوان پاسخی منطقی به آن داد. احترام به فهم مخاطب ایجاب میکند که بدون پرداختن به این جملات از کنار آن عبور کرد.
او در بخش دیگری از نوشته خود، رسانههای حزباللهی و عدالتخواه را به سکوت در برابر فسادهای دوره گذشته دانشگاه آزاد متهم میکند. گویی نویسنده این مطلب نخواسته رجوع مختصری به تاریخ نهچندان گذشته سوابق رسانههای انقلابی داشته باشد؛ وگرنه کیست که نداند یا نخواهد بداند که همین رسانههای انقلابی پرچمدار فسادستیزی در دانشگاه آزاد دوران هاشمی رفسنجانی بودهاند.
در انتهای این مطلب آمده است که «هدف از این گزارش حساس کردن مدیران صداوسیما و سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و روحانیون تاثیرگذار در کشور است». این شخص حتی نخواسته به توصیه خودش پایبند باشد. هرچند این نوشته ظاهرا بنا داشته به همه منتقدان ولایتی حمله کند، اما هدف این مطلب به وضوح حمله به رسانههای انقلابی است. او که صدر مطلبش را با انتقاد نمادین از امثال فائزه هاشمی شروع کرده است، در تمام نوشته خود، نوک حملات بیادبانه و اتهامات چرکین خود را به رسانهها و نهادهای انقلابی نشانه رفته است و در عین حال ادعای نصیحت به سپاه و صداوسیما دارد!
نویسندگان گمنامی که هر از گاهی سروکلهشان از رسانههای انقلابی همچون فرهیختگان بیرون میزند باید بدانند که امکانات بیتالمال ملک شخصی کسی نیست که با احساس نیاز مشاوران و چاپلوسان تبدیل به روابط عمومی و تطهیر عملکردهای غلط افراد شوند. علیاکبر ولایتی نیز همچون سایر شخصیتهای نظام جمهوری اسلامی مواضع درست و غلط و همچنین خدمات علمی و مدیریتی فراوانی دارد. هر گاه موضع درست و اصولی از سوی او دیده شده، این رسانههای انقلابی بودند که به او ضریب دادند و هر گاه که موضع نادرستی از او دیده شده، مانند سایر افراد با او برخورد شده است. در ماجرای اخیر نیز اشکال رسانههای انقلابی به مواضع او درباره مساله یمن نبوده و محل اشکال، سبک زندگی ولایتی بوده است.
قلمهای اجارهای که روزی «حسین شریعتمداری» و روزی دیگر رسانههای انقلابی را با ادبیات چرکین خود هدف میگیرند باید بدانند که این اقدامات جز بیآبروتر کردن صاحبان این قلمها و کاهش سرمایه اجتماعی فرهیختگان اثری نخواهد داشت. جمله آخر این که، علاوه بر گمان قوی بر سفارشی بودن این مطالب، این نگرانی وجود دارد که سرمایه اجتماعی فراهم شده برای روزنامه وزین فرهیختگان که به دفاع و تبیین به هنگام از مصالح انقلاب اسلامی شناخته میشود، در افکار عمومی رو به افول بگذارد.

لینک کوتاه »
http://rajanews.com/node/293985
لینک کوتاه کپی شد