شنبه 14 مهر 1397 11:07 ساعت
شناسه خبر : 293942

گردهمایی فعالان مردمی جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی در عرصه اربعین به همت جامعه ایمانی مشعر؛
قمی: از تولید و تامین محتوای اربعینی استقبال می کنیم/ ماندگاری: اربعین انقلاب اسلامی در اربعین حسینی(ع) متجلی می شود/ عبدالملکی: اربعین فرصت طلایی تجلی اقتصاد مقاومتی است/ میثم مطیعی: دشمنان برای اربعین نقشه کشیده اند
گردهمایی فعالان مردمی جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی در عرصه اربعین به همت جامعه ایمانی مشعر برگزار شد. در این گردهمایی اساتیدی از حوزه و دانشگاه به سخنرانی در موضوع راهپیمایی عظیم اربعین حسینی(ع) پرداخته اند. در ادامه گزارش این گردهمایی را ملاحظه خواهید کرد.
گروه معارف - رجانیوز: گردهمایی فعالان مردمی جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی در عرصه اربعین به همت جامعه ایمانی مشعر برگزار شد. در این گردهمایی اساتیدی از حوزه و دانشگاه به سخنرانی در موضوع راهپیمایی عظیم اربعین حسینی(ع) پرداخته اند. در ادامه گزارش این گردهمایی را ملاحظه خواهید کرد.

تکریم زائران غیرایرانی در ایران از اولویتهای ایام اربعین است
دبیر کمیته موکبهای فرهنگی و فعالیتهای مردمی اربعین و جانشین دبیر جامعه ایمانی مشعر بر لزوم تلاش در جهت تکریم زائران غیر ایرانی در کشور تاکید کرد.
به گزارش روابط عمومی جامعه ایمانی مشعر، رحیم آبفروش صبح امروز در مراسم افتتاحیه گردهمایی فعالان مردمی جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی در اربعین در مسجد مقدس جمکران گفت: غربت و مظلومیت فعالان جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی با شیرینی مسیر شوق وصال به امام حسین(ع) و اربعین از بین می رود.
وی افزود: وقتی میفهمیم که اعضای شورای فلان شهر میروند و به مسؤولان عراقی میگویند که مردم ما راضی نبودند برای هزینههای انجامشده!؛ یا مسئولان فلان استان اعلام میکنند که در فلان شهر مرزی موکبهای مردمی علم نشود به بهانه اینکه اقتصاد شهر بههم میریزد، چه باید گفت.
دبیر ستاد اربعین جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی اظهارکرد: وقتی این عده معدود مسئول اربعین را نمیفهمند چه باید گفت؟
وی گفت: اما کام فعالان جبهه انقلاب اسلامی زمانی شیرین می شود که آن طلبه سمیرمی ساکن در قلب نیروگاه(از مناطق محروم ولی مذهبی شهرقم) را میبینیم که خانه محقر و کوچک خود را میزبان زائران اربعین در شهر خود کردند؛ کام ما زمانی شیرین می شود که معجزههای محبت حسین(ع) را در این روزها به چشم می بینیم.
وی اظهارکرد: امروزه جوانان جبهه انقلاب اسلامی خلأ بسیاری از خدمتگذاریهایی که باید افراد دیگر آن را به حسب مسئولیت خود انجام میدادند پر میکنندو کام مردم و مؤمنین شیرین می شود.
آبفروش یادآورشد: این تلخیها و... با فعالان جبهه ولایت گره خوردهاست و قطعا این مسیر با مشکلات همراه است؛ زیرا این مسیر مسیری است که با ارباب ما تصویر میشود که سختیهای دو عالم را برای هدایت ما به جان خرید.
وی افزود: امسال خادمان سیدالشهدا(ع) رخصت پیدا کردند که موکب اولیه خود را در مسجد مقدس جمکران برپا کنند؛ این محفل در جمکران برپا شد که اربعینیان در مسجد منتسب به حضرت ولی عصر(عج) حضور یابند و با صاحبالزمان(عج) تجدید بیعت کنند.
جانشین دبیر جامعه ایمانی مشعر اظهارکرد: مسألهای که امسال دارای اهمیت است، توجه خادمان اربعین به زائران غیرایرانی اربعین است؛ اینکه موکبها در مسیر زائران مظلوم پاکستانی و افغانستانی در مرز ایران و پاکستان برپا شود و بساط نوکری را در میرجاوه و دوقارون برپا کنند، طعم دیگری دارد ؛ 85 هزار زائر پاکستانی در همین ایام ثبتنام کردند و 110 هزار زائر ایرانی تا کنون در سامانه ثبتنام کردند؛ امسال احتمالاً بیش 100هزار زائر پاکستانی در اربعین حضور مییابند.
وی گفت: پای گفتمان انقلاب اسلامی در میان است؛ دو میلیون ایرانی هستند که پرچم گفتمانحسینی و انقلاباسلامی را برپا میکنند؛ اگر زائر پاکستانی در این مسیر برخورد نامناسب ما را در ایران ببیند ولی در عراق بهترین پذیرایی را ببیند دچار تناقض میشود؛ باید در مسیر زائران خارجی در ایران بهترین پذیرایی را داشته باشیم.
وی اظهارکرد: در فضای بازگشت زائران به اربعین باید ساماندهی وسیعی داشته باشیم؛ در عراق، فردای اربعین همه موکبها جمع می شود و نیازهای زائران بیش از پیش خود را نشان میدهد؛ باید بخشی از نیازهای زائران در این ایام حل شود.
آبفروش یادآورشد: بیش از نیمی از زائران اربعین به شکل هیأتی و بدون قواعد کاروانی به سفر اربعین میروند و افراد با توان مالی متوسط به پایین در این صحنه حضور مییابند ولی پس از ورود به کربلا در بحث نقل و انتقالات مشکل پیدا میکنند.
وی افزود: اگر بخشی از هزینههای تجمیعشده موقوفات برای این امر یعنی ساماندهی زائران وقف شود میتواند مشکلات آنها را حل کند؛ نباید کاری کنیم که زائران ما در آن کشور به مشکل دچار شوند.
دبیر کمیته موکبهای فرهنگی اظهارکرد: همافزایی فعالان اربعینی از اهمیت بسیاری برخوردار است؛ اگر همه ما هوشمندانه و در یک منظومه جبههای حرکت می کنیم باید با تعامل بین موکبها به نیازهای زائران به شکل مناسب پاسخ دهیم.
وی گفت: بحث زائران منفعل و فعال یک تکلیف عمومی برای ما است؛ هرچند عشق به حسین(ع)و اهداف و آرمانهای حسین(ع) راهبردیترین مسیر حرکت زائران است اما باید تلاش کنیم که هر زائر منفعل به یک زائر فعال مبدل شود و این مسأله نیازمند فعالیتهای گسترده تبلیغی است.
وی اظهارکرد: اتفاقات بزرگ فرهنگی تنها با یک نیت رخ میدهد؛ در این روزها باید با نیت حضور شهداء در مسیر حضور یابیم و دیگران را نیز همراه کنیم؛ باید ایدههای خدمتگذاری به خادمان و زائران را در بهترین حالت در نظر بگیریم.

اربعین انقلاب اسلامی در اربعین حسینی(ع) متجلی می شود
حجت الاسلام والمسلمین ماندگاری، رئیس موسسه روایت سیره شهدا تجلی اربعین انقلاب اسلامی را در اربعین حسینی(ع) دانست.
حجت الاسلام والمسلمین ماندگاری صبح امروز در گردهمایی فعالان جبهه انقلاب اسلامی در اربعین در مسجد مقدس جمکران گفت: همه فعالان عرصه هیئت و اربعین به دعوت امام زمان(عج) در این مسیر قرار گرفته اند.
وی افزود: خداوند کارگردان ظهور است و اسباب ظهور در مسیر اربعین مهیا می شود زیرا قرار است که امام زمان(عج) با معارفه جد شریف شان خود را معرفی می کنند؛ ایشان با نام امام حسین(عج) در این مسیر قرار می گیرند و اربعین بهترین نقطه برای آغاز این جریان است.
استاد حوزه بیان کرد: برای عنایت یافتن نزد امام رضا(عج) و اهل بیت(ع) نیازمند قابل شدن است؛ این قابلیت نیز توسط خود حضرات معصومین(عج) ایجاد می شود؛ همه ما قابلیت نوکری را از ائمه گرفتیم.
حجت الاسلام ماندگاری بیان کرد: توفیق نوکری در اربعین با فرض نقصان نوکران داده می شود و باید از همین ابتدا از این نقصان ها استغفار کنیم؛ قطعا این مسیر بدون خطا نخواهد بود؛ زمانی که قدر نعمت های الهی دانسته می شود، زمان فرج است؛ با سه ذکر حمد، استغفار و صلوات به خود می فهمانیم که ما نمی توانیم حق اربعین را ادا کنیم بلکه امام زمان(عج) است که باید این حق را ادا کند.
رئیس موسسه روایت سیره شهدا گفت: روضه خوانی برای امام حسین(عج) کلید استجابت دعا است؛ سعی کنیم که ارتباط خود با امام زمان(عج) را با روضه تقویت کنیم؛ موکب داران باید روضه خوان باشند.
وی افزود: امسال می خواهیم بعثت انقلاب اسلامی خود را در چهلمین سال انقلاب اسلامی در اربعین فریاد بزنیم که همه این جریان توسط امام عصر(عج) انجام خواهد شد.
استاد حوزه بیان کرد: اربعین مصداق آیه مبارکه تعاونوا علی البر و التقوی است؛ تحقق این شعار با پنج اصل است؛ سنت الهی بدون هیچ توقفی کار خود را انجام دهد؛ یمن باید پیش از ظهور معرفی شود و عربستان بدبخت وظیفه معرفی یمن را به دوش کشید؛ حزب الله باید به دنیا معرفی می شدو اسراییل بدبخت آن را به دنیا معرفی کرد.
حجت الاسلام ماندگاری بیان کرد: شهدا به دو سنت الهی التزام داشتند؛ اولین سنت الهی آن است که دین خدا باید جهانی شود؛ نصرت دین خدا اولین خواسته شهدا از خداوند بود؛ اربعین واسطه نصرت دین خدا است و به همین جهت ما نیز باید در این مسیر قرار گیریم.
رئیس موسسه روایت سیره شهدا گفت: دومین سنت الهی، هدایت خلق است؛ خداوند می خواهد مردم را هدایت کند و شهدا نیز در این مسیر واسطه شدند؛ هرجایی که دین خداوند ابلاغ می شود شهدا نیز در آن سهیم هستند.
وی افزود: آیه 54 سوره مائده دربردارنده دو خبر است که اولین آن عدم همراهی مردم با وصی با پیامبر است ولی خبر خوب، آن بود که عده ای پس از تو می آیند و دین الهی را یاری می کنند و در همان موقع دستشان بر دوش سلمان قرار گرفت؛ نسل سلمان هستند که دین خدا را یاری می کنند؛ امام رضا(ع) و حضرت معصومه(س) نیز واسطه این امر برای مردم ما شدند.
استاد حوزه بیان کرد: امت سازی اولین شرط تحقق آیه تعاونوا است؛ امروز نیز رهبر انقلاب فرمودند که اگر همه مردم برای رفع مشکلات تجمیع شوند مشکلات حل شود؛ رهبر انقلاب امروز عظمت ایران اسلامی، اقتدار نظام اسلامی و شکست ناپذیرایی انقلاب اسلامی سه کارکرد بزرگ هستند؛ انقلاب اسلامی دیگر شکست نخواهد خورد.
حجت الاسلام ماندگاری بیان کرد: دومین شرط تحقق مباحث رهبری آیه مذکور، تلاش و توکل است؛ قدرت ابرقدرت ها در مقابل خدا از ذره هم کمتر است؛ سومین عنصر، توسل است به خدا و محمد و آل محمد(ص) است؛ تحمل چهارمین شرط طی این مسیر است؛ پنجمین شرط نیز تعاون است؛ تعاون نیز پنج شرط نیاز دارد که اولین شرط آن امت سازی است؛ اربعین به ما می فرماید که اگر پرچم امام حسین(ع) را بلند کنید همه مردم زیر پرچم حب الحسین(ع) قرار می گیرند.
رئیس موسسه روایت سیره شهدا گفت: باید با حب الحسین(ع) همه را تجمیع کنیم؛ سیاست دشمن، سیاست درگیری شیعه و سنی است؛ امت سازی باید خانه و محل و جامعه ایجاد شود؛ دلیل اصرار رهبر معظم انقلاب بر عدم تسویه حساب با دولت در این شرایط به همین دلیل است زیرا اگر این اجتماع از بین برود مشکلات را نمی توان مهار کرد.
وی افزود: دومین عنصر، نیاز به حضور امام است؛ اصل دوم، آن است که اقتدار امام باید حفظ شود؛ لبیک یا حسین(ع) در مسیر امام سازی برای امت الهی است؛ مطالبه گری ما باید امت سازی و حمایت از امام باشد.
استاد حوزه بیان کرد: 9 میلیون نفر در سال گذشته برای تفریح و ... به کشورهای دیگر رفته اند یک نفر از آنها سوال نمی کند که پول هایتان را برای فقرا اختصاص دهید ولی وقتی مردم به اربعین می روند به آنها می گویند پول هایتان را به فقرا بدهند؛ در گذشته مردم برای اربعین دست و پای خودرا می دادند ولی چرا امروز می ترسیم برای رفتن به اربعین، قرض کنیم.
حجت الاسلام ماندگاری بیان کرد: عنصر سوم تحقق آیه تعاونوا، اصل وحدت است؛ نباید اجازه دهیم که هیچ کسی امت حسینی(ع) را متفرق کند؛ کسانی زیر پرچم حضرت حضور می یابند که اصلا شیعه و مسلمان نیستند.
رئیس موسسه روایت سیره شهدا گفت: اصل چهارم، تاکید بر مسیر «بر» است؛ قطعا سفرهای اروپایی مثل «بر» قطعی نیست؛ ویزای مسافرتی برای اروپا شکل گرفت ولی مصداق اصلی «بر» همین زیارت اربعین است؛ همه مسئولان باید سهم خود را در جریان اربعین مشخص کنند؛ سهم مسئولان در ساده سازی مسیر اربعین چیست؟
وی افزود: پاکستان مرز میرجاوه را برای زائران مهیا می کند؛ مسئولان ما نباید از آنها عقب باشند یعنی در مرزها باید تسهیلات فراهم کنند؛ در این روزها باید با پایین آوردن قیمت ارز سفر مسافران اربعین را تسهیل کنند.
استاد حوزه بیان کرد: اصل پنجم مطالبه گری در عرصه تقوا است؛ تقوا رعایت فرامین الهی است به هر میزانی است؛ تا زمانی که تقوا رعایت نشود هیچ کاری پیش نمی رود؛ اگر تقوا رعایت شود خداوند به ما روزی می دهد؛ اگر قرار است به دولت انتقاد شود باید بدون غرض ورزی انجام شود.

اربعین نماد حج مستضعفان است
حجت الاسلام هاشم الحیدری اربعین را نماد حج مستضعفان دانست و بر لزوم تلاش در زمینه برگزاری هرچه باشکوهتر این همایش عظیم حسینی(ع) تاکید کرد.
حجت الاسلام والمسلمین هاشم الحیدری امروز در گردهمایی فعالان مردمی جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی در اربعین که در مسجد جمکران برگزار شد گفت: موکب حضرت زینب(س) اولین موکب پس از عاشور است؛ در آن موکب خبری از آب و غذا نبود و تحریم اقتصادی کاملی حکم فرما بود ولی در آن هیئت پیام عظیم قرآن و اهل بیت(ع) به دنیا رسید.
وی افزود: اگر امروز شاهد تحریم هستیم باید خود را امتحان کنیم که آیا فقط درشرایط اقتصادی خوب به سمت کربلا حرکت می کنیم و یا اگر تحریم شدیم دست از حمایت اهل بیت (ع) برداریم؟
این فعال مذهبی و فرهنگی بیان کرد: هیئت حضرت زینب(س) هیئت سیاسی بود نه سکولار؛ اگر برخی بگویند که موکب را باید از سیاست جدا کنیم پس باید به راهی که به دنبال آن آمده ایم شک کنیم زیرا هیئت حضرت زینب(س) سکولار نبود.
وی گفت: پس از حمله به کنسولگری بصره و مقر حشدالشعبی که کار آمریکا و برخی از جوانان فریب خورده بود دشمن سعی کرد که به ایجاد شکاف بین مردم ایران و عراق بپردازد؛ حرکت اربعین یک حرکت جهانی است و کسی نباید آن را مصادره کند.
الحیدری اظهارکرد: همه خادمان و زوار باید اربعین را به مثابه حج بدانند و آن را یک حرکت جهانی بدانند؛ نکته دیگر آن است که باید تاکید کنیم که حرکت امام حسین برای نجات همه بشریت است.
وی افزود: تاکید بر مشکلات جهان اسلام از دیگر بایسته هایی است که باید در اربعین به آن پرداخت؛ همه زائران باید به مشکلات هم توجه داشته باشند؛ اربعین نماد حج مستضعفان است که با جمعیتی بیشتر از 10 برابر جمعیت حج در آن حضور می یابند.
این فعال مذهبی و فرهنگی بیان کرد: در شرایط کنونی، از نظر اجتماعی، در سالهای اخیر مردم جنوب عراق از عملکرد حکومت عراق ناراحت هستند؛ مسایل مرتبط به ضعف در ارایه خدمات و فساد و.. از نقاطی است که مردم را ناراحت کرده است.
وی گفت: در روزهای اخیر گروه های سیاسی در زمینه انتخاب نخست وزیر و رئیس جمهور و پارلمان عراق به نتیجه خوبی رسیدند؛ این مساله یک شرایط مناسب برای ورود به اربعین است؛ خوشبختانه این توافق حاصل شده است و این مساله به نفع زوار حسینی است که یک آرامش نسبی و ثبات نسبی را شاهد خواهند بود.
الحیدری اظهارکرد: آخرین دسیسه دشمن، تلاش در جهت حذف حشدالشعبی بود؛ حشدالشعبی و مردان ولایتی مهمترین تشکل برای مقابله با داعش بود و اگر نبود معلوم نبود که امروز شرایط زیارت وجود داشت یا خیر؛ با این تشکل ها بود که مسیر زیارت قطع نشد.
وی افزود: قدردانی از شهدای مدافع حرم واجب است؛ زائران اربعین باید به نیت شهدا به زیارت بروند؛ اگر این شهدا نبودند چنین شرایطی برای زیارت مهیا نمی شد؛ راه اربعین با روابط دیپلماتیک باز نشد بلکه با خون شهدا باز شد.
این فعال مذهبی و فرهنگی بیان کرد: بحث شایعات در زمینه زوار عراقی بسیار ناراحت کننده بود؛ امنیت زائران ایرانی و غیر ایرانی توسط فعالان عراقی در حال انجام است ولی در این زمینه باید با صبر و حوصله کارها پیش رود؛ نباید به شایعات گوش بدهیم و به آنها توجه کنیم وگرنه روابط ما دستخوش مسایل ناخوشایند خواهد شد.
وی گفت: دشمن سعی می کند که مشکلاتی را در مسیر زیارت اربعین ایجاد کنند ولی قطعا موفق نمی شوند؛ امسال اربعین با حضور گسترده مردم ایران و عراق و... حماسه ای عظیم برپا خواهند کرد.
الحیدری اظهارکرد: موکب های حسینی در عراق به دنبال تحمل هزینه انتقال زائران ایرانی از مرز به نجف و کربلا هستند؛ این موکب ها در مقابل تحریم ها علیه ایران به پا خواستند زیرا عشق به حسین(ع) همه مرزها را از بین می برد.
وی افزود: خوشبختانه تبلیغات عظیم دشمنان علیه ایران در عراق کمرنگ است و مردم توجهی به آن ندارد؛ از دیگر سوی باید تبلیغات حقیقی و چهره حقیقی ایران را به مردم کشورهای دیگر نشان دهیم.
این فعال مذهبی و فرهنگی بیان کرد: ایجاد رابطه مثبت دوستی بین جوانان ایرانی و عراقی در این سفر بسیار مهم است؛ در این زمینه می توان از فضای مجازی نیز استفاده کرد.

اربعین معجزه الهی و زمینه ساز ظهور است
مسئول عقیدتی سیاسی حشدالشعبی بصره اربعین را معجزه الهی و زمینه ساز ظهور دانست.
حجت الاسلام والمسلمین ابوصمیر عصر امروز در گردهمایی فعالان مردمی جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی در اربعین گفت: خدمت رسانی به مردم و زائران اربعین یک فرصت مهم و توفیق الهی است.
وی افزود: مردم عراق از مرز تا مشاهد شریفه خدمت گذار زائرین هستند؛ این امکان برای هیچ کشوری وجود ندارد که بتواند در یک زمان محدود برای 30 میلیون زائر خدمت رسانی کند؛ بیش از 30 میلیون زائر از اقصی نقاط جهان به عراق می آیند و در مراسم اربعین شرکت می کنند.
مسئول عقیدتی سیاسی حشدالشعبی بصره اظهارکرد: این مساله یک مساله عادی و اتفاقی نیست بلکه یک مساله و حادثه الهی است که همه ملت ها در یک نقطه مجتمع شوند؛ اعجازی عظیم در این اتفاق است و این مسیر زمینه سازی برای ظهور حضرت ولی عصر(عج) است.
وی گفت: امتداد و استمرار این مسیر مبارک می تواند به آزادی قدس شریف ختم شود؛ امیدواریم خادمان امام حسین(ع) روز به روز بیش از پیش باشند و امیدواریم که در این مسیر شاهد حضور بیشتر خادمان زینبی باشیم.
ابوصمیر تصریح کرد: امیدواریم با پیگیری هایی که در آینده انجام می شود اتفاقات بسیار مثبتی با همکاری جامعه ایمانی مشعر و نهادهای فعال در این عرصه به هم افزایی های گسترده برسیم.
وی افزود: محبت امام حسین(ع) عامل انعقاد و پیوند همیشگی دو ملت ایران و عراق است و کسانی که می خواهند این رابطه را قطع کنند به نتیجه نمی رسند.

ظرفیت های انقلاب اسلامی که در اربعین متجلی می شود
حجت الاسلام والمسلمین خسروپناه در گردهمایی فعالان مردمی جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی که در مسجد مقدس جمکران برگزار شد گفت: اصل زیارت و حرکت اربعین یک امر قدسی است که مورد تاکید اهل بیت(ع) بوده است؛ اهل بیت(ع) بنیانگذار این حرکت عظیم بوده اند.
وی افزود: در روایات اهل بیت(ع) نیز بر این امر تاکید شده است؛ امام حسن عسکری(ع) در روایتی که علامات مومن را بر می شمرد بر زیارت اربعین تاکید می کنند؛ نفس زیارت امام حسین(ع) نیز جزو مستحبات موکد است و حتی می توان از این بحث وجوب کفایی را نیز می توانیم استفاده کنیم.
رئیس موسسه پژوهشی حکمت و فلسفه اظهارکرد: زیارت اربعین، تعظیم شعائر الهی است؛ این مساله از سنن بزرگان و علما بوده است؛ مردم و شیعیان حاضر بودند که دست و پای خود را بدهند و امام را زیارت کنند؛ هیچ مرجعی در طول تاریخ فتوایی بر ضد این کار نداده است.
وی گفت: سوای پاداش و اجر زیارت اربعین، آثار مثبت دنیوی نیز در این زیارت وجوددارد که از جمله آنها می توان به زندگی طولانی همراه با سعادت و هم عزا شدن با ملائکه و اولیای الهی اشاره کرد؛ اولین روضه خوان امام حسین(ع) خود خداوند است.
حجت الاسلام والمسلمین خسروپناه تصریح کرد: از جمله مولفه های مهم گفتمان انقلاب اسلامی، اصل توحید است؛ گفتمان انقلاب اسلامی توحید محور است؛ اصالت توحید و خدامحوری اساس گفتمان انقلاب اسلامی است.
رئیس موسسه پژوهشی حکمت و فلسفه اظهارکرد: دنیای امروز، دنیای ماتریالیستی و مادی و اومانیستی است؛ اتحادیه اروپا یونان را به حسب کشت مازاد گندم مجبور کرد که گندم های خود را به رغم فقر مردم یونان به دریا بریزد.
وی گفت: بیشترین بمب های اتمی و شیمیایی از سوی غربی ها ساخته می شود ولی به چند موشکی که کشور ما برای دفاع می سازد تمرکز می کنند ؛انسانی که به خداوند باور داشته باشند کرامت انسان های دیگر را نیز حفظ می کند.
حجت الاسلام والمسلمین خسروپناه تصریح کرد: اصل دوم گفتمان انقلاب اسلامی، اصل ولایت مداری است؛ ولایت به معنی پیوند امام و امت است؛ ولایت مداری پیوند عمیق امام و امت است؛ هم و غم امام، خدمت به مردم و امت است و مردم و امت نیز در خدمت امام شان هستند.
رئیس موسسه پژوهشی حکمت و فلسفه اظهارکرد: امام امت و مقام معظم رهبری ساده ترین زندگی را داشتند؛ عبادت و شب زنده داری ایشان نزد اولیای الهی زبانزد است؛ بزرگان اهل عرفان و معرفت اذعان دارند که رهبر معظم انقلاب در شب زنده داری و عبادت کم نظیر هستند؛ ایشان در مقابل زندگی های لاکچری می ایستند و بیشترین دغدغه را نسبت به محرومین دارند.
وی گفت: مقام معظم رهبری از محرومیت های مردمی به شدت ناراحت و ناراضی هستند و از غم این مردم خواب در چشم ندارد و در مواقعی دستورات فقر زدایی لحظه به لحظه می دهند؛ یک نفر غیر از ایشان را می توانید بیابید که چنین حساسیتی روی مشکلات مردم داشته باشد؟ ولی رسانه های معاند سعی می کنند که ایشان را خدشه دار کرد.
حجت الاسلام والمسلمین خسروپناه تصریح کرد: دشمن می خواهد مشکلات را به رهبری نسبت بدهد؛ اگر ولایت مداری خدشه دار شود این پیوند نیز خدشه دار می شود و گفتمان انقلاب اسلامی نیز ویران می شود.
رئیس موسسه پژوهشی حکمت و فلسفه اظهارکرد: اصل سوم گفتمان انقلاب اسلامی، استکبار ستیزی است؛ پیش از انقلاب کارمند سیستم استکباری به فرمانده نیروی هوای ایران دستور داد که علیه ویتنام و به نفع آمریکا بجنگد و حتی شاه مملکت نیز خبر ندارد؛ به مدد انقلاب اسلامی ایران کل بشریت روحیه استکبار ستیزی پیدا کرده اند.
وی گفت: اینکه کسی گفتمان انقلاب اسلامی را رد کند قطعا چیزی از این جریان نمی فهمد؛ ترامپ مجبور می شود که برای اجرای توطئه هایش به عربستان برود ولی بازهم موفق نمی شود.
حجت الاسلام والمسلمین خسروپناه تصریح کرد: اصل دیگر انقلاب اسلامی، اصل مقاومت است؛ کل جهان عرب پیگیر جریان ناسیونالیست و سوسیالیسم عربی بودند ولی تنها شش روز در مقابل اسراییل مقاومت کردند ولی امروز مردم مقاوم یمن و فلسطین و لبنان اسراییلی ها را به لرزه درآوردند.
رئیس موسسه پژوهشی حکمت و فلسفه اظهارکرد: اوایل فعالیت حزب الله برخی این حزب را حزب المجانین می دانستند زیرا می گفتند فقط دیوانه ها هستند که فکر می کنند می توانند در مقابل اسراییل قدعلم کنند ولی امروز حزب الله اکثر پارلمان لبنان را به دست می گیرد.
وی با اشاره به کودتای نفتی پیش از انقلاب گفت: ملت ما در این قضیه به راحتی شکست خورد؛ در نهضت مشروطه نیز شکست خوردیم ولی باید سوال کرد که چه اتفاقی افتاد که انقلاب ما با هزاران توطئه، روز به روز مستحکم تر می شود؛ این پیروزی ها به دلیل مقاوم بودن ملت ما است.
وی تصریح کرد: دشمنان ما در جنگ اقتصادی ما نیز شکست می خورند زیرا روحیه مقاومت ایران از بین رفتنی نیست؛ دست کشیدن از مقاومت به معنی پذیرش ذلت است؛ تا زمانی که در مکتب حسین(ع) زیست می کنیم اهل مقاومت خواهیم بود.
رئیس موسسه پژوهشی حکمت و فلسفه اظهارکرد: استقلال و خودباوری از دیگر اصول گفتمان انقلاب اسلامی است؛ ملت ایران نسبت به رشد علم خودباور بوده اند؛ رتبه علمی ما از نازلترین رتبه به رتبه 16 رسید؛ در نانوتکنولوژی و زمینه های مختلف علمی و ماهواره و...جزو 8کشور دنیا هستیم.
وی گفت: تمام پیشرفت هایی که در کشور داشته ایم عمدتا متعلق به نسل سوم انقلاب اسلامی است؛ باورداریم که نسل چهارم ما نیز از نسل سوم و دوم انقلابی تر خواهند بود؛ طبیعی است که ریزش هایی نیز وجود دارد ولی تمام این پیروزی ها متعلق به جریان نسل سوم بوده است.
حجت الاسلام والمسلمین خسروپناه تصریح کرد: عدالت خواهی در مقابل ظلم از دیگر اصول انقلاب اسلامی است؛ امیداریم که ساختارهای اقتصادی و مالی و قضایی داشته باشیم که حتی یک ظلم از یک کارمند نیز سرنزند؛ باید ساختاری داشته باشیم که فساد کردن در آن محال باشد.
رئیس موسسه پژوهشی حکمت و فلسفه اظهارکرد: نباید اجازه دهیم که در این شرایط اقتصادی عده ای زندگی لاکچری داشته باشند و این زندگی را فرهنگسازی کنند.
وی گفت: اصل دیگر در گفتمان های انقلاب اسلامی، اصل وحدت است؛ وحدت مسلمین و انسان های عدالت گرا در دنیا منظور نظر ما در این مفهوم هستند؛ در تانزانیا شاهد بودیم که این مردم چه تشنگی در زمینه معارف مرتبط به امام زمان(عج) دارند.
حجت الاسلام والمسلمین خسروپناه تصریح کرد: تمامی این اصول، مقدمه اصل تحقق تمدن نوین اسلامی است؛ این تمدن باید شکل بگیرد و شکل خواهد گرفت زیرا استعدادهای آن وجود دارد؛ سوال این است که آیا این گفتمان ظرفیت هایی را در زمینه اربعین دارد؟
رئیس موسسه پژوهشی حکمت و فلسفه اظهارکرد: اربعین نماد و دال گفتمان انقلاب اسلامی است؛ به همین جهت عرض کردم که می توان فتوا داد که حرکت اربعین یک واجب کفایی است زیرا حفظ گفتمان انقلاب اسلامی یک واجب کفایی است.
وی گفت: راهپیمایی اربعین نماد گفتمان انقلاب اسلامی است که در دنیا بی نظیر است؛ هیچ مذهب و دین و آیینی چون راهپیمایی اربعین گسترده نیست؛ به همین دلیل است که دشمن برای مانع تراشی در خصوص اربعین هزینه می کنند.
حجت الاسلام والمسلمین خسروپناه تصریح کرد: یکی از اهداف تحریم اقتصادی آن است که مردمی که برای امام حسین(ع) خود میلیاردی هزینه می کنند کمتر هزینه کنند؛ هویت ما، حسین ابن علی(ع) است زیرا اگر هویت حسینی را از دست بدهیم هویت یزیدی پیدا می کنیم.
رئیس موسسه پژوهشی حکمت و فلسفه اظهارکرد: چرا برخی از سلبریتی ها پیش از محرم با یک ادبیات زرق و برق خود می گویند چرا برای مجالس هزینه می کنید این هزینه ها را خرج فقرا کنید؛ آنها میلیاردی در آنتالیا خوشگذارنی می کنند ولی در آنجا به فکر فقرا نیستند؛ میلیاردها تومان پول می گیرند تا در یک فیلم بازی می کنند و با گربه ها زندگی می کنند ؛این افراد قرار است الگوی جامعه ما باشند؟
وی گفت: امروزه برخی از این سلبریتی ها بلندگوی دشمن علیه اربعین شده اند زیرا می دانند که اربعین نماد حیات انقلاب اسلامی است؛ در این همایش عظیم، کودکان شیرخوار تا مردان و زنان هشتادساله حضور دارند و همه مردم دست به دست هم می دهند و به هم کمک و خدمت می کنند.
حجت الاسلام والمسلمین خسروپناه تصریح کرد: تک تک حرکات اربعین از اصول گفتمان انقلاب اسلامی است ولی چه کنیم که این ظرفیت گفتمان انقلاب اسلامی در پیاده روی اربعین تشدید شود؟ در این میان چند توصیه کاربردی باید ارایه کرد؛ اولین آن پرهیز از شعار دوری از کمیت و کیفیت افزایی است؛ جمعیت اربعین باید به 50میلیون نفر برسد.
رئیس موسسه پژوهشی حکمت و فلسفه اظهارکرد: نفس این جمعیت عظیم، پیام بزرگ مقاومت و وحدت و ولایت مداری و استکبار ستیزی است که باید آن را حفظ کرد.
وی گفت: باید تلاش کنیم که غیر از حضور فردی افراد در این سفر زیارتی ارزشمند، هیئت های و گروه های دسته جمعی داشته باشیم؛ حضور گسترده و جمعی گفتمان انقلاب اسلامی را تقویت می کنند.
حجت الاسلام والمسلمین خسروپناه تصریح کرد: پیشنهاد دیگر آن است که با هر هیئتی یک روحانی با بصیرت هم حضور داشته باشد؛ روحانی عالم و با بصیرت می تواند در طول این سفر فرهنگ و عاشورا را منتقل کند.
رئیس موسسه پژوهشی حکمت و فلسفه اظهارکرد: حضور نخبگان دانشگاهی به صورت دسته جمعی نیز باید از سوی بسیج اساتید و بسیج دانشجویی جدی گرفته شود؛ کاروان های نخبگانی باید به صورت دسته جمعی در این سفر حضور یابند.
وی گفت: ارایه برنامه های معرفت افزایی کوتاه مدت در روزها و شب ها در مواکب از دیگر لوازم توسعه و ترویج گفتمان انقلاب اسلامی است؛ در این مراسم باید از اختلافات قومی و ملی پرهیز کرد و همچنین نباید اجازه دهیم این تفرقه حادث شود.
حجت الاسلام والمسلمین خسروپناه تصریح کرد: امسال باید روی مساله امنیت کاروان ها فعالیت کرد؛ دشمن امسال بیش از سالهای گذشته به دنبال نا امنی است که قطعا با تدابیر ارزشمند امنیتی نیروهای ایرانی و عراقی این مشکل نیز رفع می شود.
رئیس موسسه پژوهشی حکمت و فلسفه اظهارکرد: باید به کاروان ها تبیین کنیم که امروزه گرفتار یک جنگ نابرابر اقتصادی هستیم؛ مقاومت اقتصادی از همان راهی به دست می آید که مقاومت نظامی حاصل شد؛ باید رویکردها در مواکب، رویکرد اقتصاد مقاومتی باشد.
وی گفت: قرار نیست که حتما در مواکب غذاهای سنگین سرو شود؛ می توان غذاهای سبک تر و ساده تری نیز تدارک دید و این خدمات را کم نکرد؛ نباید حتما هزینه های سنگینی انجام شود زیرا در این جنگ اقتصادی باید مراعات همه جوانب را داشت؛ باید به تعداد مواکب اضافه کنیم ولی این کار باید را رویکرد اقتصاد مقاومتی انجام شود.
حجت الاسلام والمسلمین خسروپناه تصریح کرد: در این مسیر باید گفتمان انقلاب اسلامی از جمله فرهنگ سازی و نصب تصاویر شهدای جریان مقاومت را ارج بنهیم و دنبال کنیم؛
طرح های نایب الشهدایی در اربعین، وحدت آفرین باشد
مدیر عامل بنیاد فرهنگی خاتم الاوصیا(عج) بر لزوم اجرای طرح نایب الشهدایی در اربعین با رعایت و فرض مساله وحدت و نیابت شهدای جریان مقاومت تاکید کرد.
سید احمد عبودتیان عصر امروز در گردهمایی بزرگ فعالان مردمی جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی که در جمکران برگزار شد گفت: در جریان زیارت، غیر از زائر و مزور خادمان نیز حضور دارند ولی این خدمت شرایطی می طلبد.
وی افزود: اسباب و علت خدمت گذاری را حضرت زهرا(س) هدایت می کند ولی ترتیبات به شکلی است که خادمان نباید به چشم بیایند؛ خادمان نباید در دست و پای زائران باشند و به طور کلی دیده شوند.
وی اظهارکرد: آنچه از بزرگان و اهل فهم متوجه شده ایم آن است که صاحب اصلی این سفر و عرصه، شخص حضرت زهرا(س) است؛ پس از مرگ صدام کم کم جریان خدمت گذاری به زائران آغاز شد؛ نباید جریان مردمی اربعین را به نام خود بزنیم باید این جریان مردمی حفظ شود؛ تنها باید بارهای به زمین مانده را برداشت.
عبودتیان تصریح کرد: در این سالها بیان می شده است که در مرز مهران به زائران افغانستانی و پاکستان بی حرمتی شده است و در این میان حزب اللهی ها به شدت در این امر مراقبت داشته اند؛ امسال در مرز میرجاوه، خراسان، اردبیل و.... که سال گذشته 70هزار زائر با با مشقت خود را به اربعین رساندند خدمات گسترده ای در نظر گرفته شد.
مدیرعامل بنیاد فرهنگی خاتم الاوصیا(عج) یادآورشد: این حماسه ها به شکل مردمی رخ داد نه با بخش نامه ها و مصوبات؛ امروزه ستادهای مردمی اربعین ملاحظات بسیاری را در نظر گرفتند تا بار زائران به زمین نماند؛ امروزه حزب اللهی ها در کشور آبرو داری کردند تا تفاوت خدمت در دو کشور در اربعین حس نشود.
وی افزود: حزب اللهی ها مرد بارهای به زمین مانده اند؛ امروزه یک اتفاق بزرگی در حال رخ دادن است؛ میهمانان نباید در چهره و سفره های ما حس کنند که فاتحه مقاومت خوانده شده است؛ اربعین دارای یک وجه داخلی و بین المللی است.
وی اظهارکرد: مطلع سخنان امروز رهبری، اشاره به مساله رهبری بود؛ یکی از فعالیت های جدید ستادهای مردمی، میزبانی کریمانه و ارایه پیام محبت و اخوت و... است؛ زائران پاکستانی سال قبل با مشکلات زیادی در مرزهای خود مواجه بودند ولی وقتی به ایران رسیدند خاک ایران را می بوسیدند؛ باید مراقب باشیم که حس کنند در این کشور نیز مشکلات بر ما غلبه کرده است؛ باید زائران را تکریم کرد.
عبودتیان تصریح کرد: هویت فعالیت های اربعینی باید از شکل خودجوش به شکل ماهیت حقوقی مبدل شود؛ یعنی ماهیت مردمی باید حقوقی شود تا بتواند مطالبه و مواجهه قانونی داشته باشد؛ زمانی که یک حرکت به یک تشکل منسجم مبدل شود می توانیم کارهای بزرگی انجام دهیم.
مدیرعامل بنیاد فرهنگی خاتم الاوصیا(عج) یادآورشد: مقام معظم رهبری بر لزوم انتقال پیام ناب انقلاب اسلامی و اسلام و انقلاب عاشورایی توسط مردم تاکید دارند؛ زائران اربعینی تشنه اسلام ناب هستند؛ ایستادگی در مقابل دشمن در این مسیر شکل میگیرد؛ بازار حقیقی این اسلام در راهپیمایی اربعین است زیرا خستگی می آید ولی بن بستی وجود نخواهد داشت.
وی با اشاره به طرح نایب الشهید بیان کرد: در حال حاضر که روی مساله وحدت اصرار داریم، روی طرح نایب شهیدان تمرکز کنیم؛ یعنی نایب الزیاره دو شهید ایرانی و عراقی یا پاکستانی و افغانی و... باشیم که این امر نیز با درج پرچم دو کشور باشد.
وی اظهارکرد: کاری که جوانان غیور بصره انجام دادند و همچنین برای انتقال زوار ایرانی جمع آوری سرمایه می کنند را باید دراین سمت نیز انجام دهیم و وحدت را به شکل عملی اجرا کنیم.
عبودتیان تصریح کرد: در این زمینه فعالیت های مهدوی گسترده ای انجام می شود که باید تقویت شود؛ علم جلسات معظم ایرانی توسط اهل هیئت و علمای هیئتی انجام شد؛ وقتی این حرکت توسعه پیدا کرد سایرین نیز وارد کار شدند ولی در ادامه متوجه یک خلا شدند که همانا برگزاری جلسات چند ملیتی بود که به اتفاقی دشمن شکن مبدل شد.
مدیر عامل بنیاد فرهنگی خاتم الاوصیا(عج) در پایان با اشاره به طرح های مختلف امسال در اربعین بر لزوم هدفمند بودن و هماهنگ بودن فعالیت های مذهبی و فرهنگی در این ایام تاکید کرد.

اربعین فرصت طلایی تجلی اقتصاد مقاومتی است
دکتر حجت الله عبدالملکی عصر امروز در گردهمایی فعالان مردمی جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی در عرصه اربعین در جمکران گفت: اقتصادمقاومتی زمینه ساز ایجاد تمدن اسلامی است؛ اربعین یک فرصت استثنایی برای تحقق اقتصاد مقامتی است.
وی با اشاره به نقدینگی بالای کشور افزود: هزار هزار میلیارد نقدینگی کشور در اختیار افراد ثروتمند و خاص است که تحولات را رقم میزنند؛ کل مردم ایران 400هزار میلیارد تومان سرمایه دارند؛ در حقیقت کل این سرمایه در اختیار 12هزار نفر است که باعث کمبود کالاها و نایاب شدن کالا می شوند.
استاد دانشگاه امام صادق(ع) تصریح کرد: وقتی نگاه سوداگرانه که در فرهنگ اقتصادی ما وجود دارد حاکم می شود این سرمایه های مردمی در کنار همین سرمایه های خاص قرار میگیرد و این مشکلات را بیشتر می کند.
وی گفت: در بسیاری از ملت های غربی که تفکر اسلامی هم ندارند چنین تفکر تجمیع گری در اقتصاد وجود ندارد؛ زیرا در این مدت شاهد بودیم که چگونه کالاها و میوه و... انبار شد و گرانی ایجاد کرد.
عبدالملکی بیان کرد: در چارچوب اقتصاد مقاومتی هر کسی به اندازه نیاز خود باید خرید کند؛ اقتصاد مقاومتی به ما اجازه نمی دهد پول خود را در بازار ارز و دلار سرمایه گذاری کنیم بلکه باید با ایجاد صندوق های حمایت های تولیدی از تولید و رشد سرمایه ملی حمایت کنیم.
وی افزود: شبکه من و تو پیشنهاد می دهد که مردم باید کالاهای خود را ذخیره کنند و به انباشت کالا بپردازند؛ وفور جمعیت برای سبدهای مواد غذایی تاسف برانگیز بود؛ متاسفانه فرهنگ اقتصادی ما باعث شد که مدل تحریم های آمریکا روی این عرصه متمرکز شود.
استاد دانشگاه امام صادق(ع) تصریح کرد: تربیت اقتصادی اسلام ما را به این سمت هدایت نکرده است بلکه فرهنگ غلط اقتصادی باعث چنین مشکلاتی شده است؛ در این روزها می توانیم از ظرفیت محرم و صفر برای احیای روابط اقتصادی استفاده کنیم.
وی گفت: اربعین ظرفیتی عالی برای انتقال کلان آموزه های فرهنگی اقتصادی اسلام به مردم است؛ باید به مردم بگوییم که همه چیز ما پول نیست و نباید نگران باشیم که همه مردم با عدم فروش نفت از گرسنگی می میریم؛ احتکار خانگی خلاف اسلام است نباید بترسیم و دشمن را در طمع ورزی به ما حریص تر کنیم.
عبدالملکی بیان کرد: نوع زندگی علمای ما بهترین الگوی عمل به اقتصاد مقاومتی است؛ اخلاص داشتن در مکتب خدا و اهل بیت(ع) ضد نگرانی نسبت به رزق آینده است؛ در این شرایط وظیفه داریم در کسوت فروشنده باشیم و نه خریدار؛ خریدار کسی است که به بازار نقدینگی تزریق می کند ولی فروشنده نقدینگی بازار را جمع می کند.
وی افزود: مکتب امام حسین(ع) به ما می آموزد که مال خود را انفاق کنیم این دستگاه را مدیریت کنیم و از آینده نیز نترسیم؛ باید از فرهنگ تبلیغی اربعین استفاده کنیم؛ اربعین یک گنجینه معرفتی است و باید فرهنگ جهاد اقتصادی اربعینی را به خود به ایران وارد کنیم.
استاد دانشگاه امام صادق(ع) تصریح کرد: باید برای 400هزار میلیارد تومانی که در اختیار مردم است را مدیریت کنیم و اجازه ندهیم که به تورم زایی بیانجامد؛ باید کمک کنیم که فرهنگ جامعه اربعینی به مردم منتقل شود.
وی گفت: یکی از اصولی که می تواند ما را در این شرایط نجات دهد آن است که تا جایی که توان داریم نباید دلار بخریم؛ نباید این پول نجس و نحس را به اربعین راه بدهیم؛ خوشبختانه جریانی ایجاد شد که این پول وارد فضای اربعین نشود.
عبدالملکی بیان کرد: در سال 95 تفاضای مردم برای اربعین 500 میلیون دلار بود و امسال به یک دهم مبدل شده است؛ باید تلاش کنیم که این سیر نزولی تر شود و اصلا از این پول استفاده نکنیم و روی تبادل ریال و دینار تمرکز کنیم.
وی افزود: در این سفر باید روی استفاده از کالاهای ایرانی و عراقی تکیه کنیم؛ خرید کالاهای ایرانی در عراق از مزیت هایی است که باید در این ایام فعال کنیم؛ خرید کالای ایرانی نسبت به خارجی به صرفه است.
استاد دانشگاه امام صادق(ع) تصریح کرد: باید اقتصاد حوزه جریان مقاومت را تقویت کنیم؛ مردمی که در این سفر حضور می یابند باید نسبت به اقتصاد مقاومتی توجیه شوند؛ آمریکایی ها سالانه هزاران میلیارد دلار ازسرمایه های کشورهای جهان به واسطه چاپ دلار بدون پشتوانه دزدی می کنند.
وی گفت: معرفی کالاهای ایرانی در این سفر از جمله فعالیت هایی است که می توانیم در این مسیر انجام دهیم؛ می توانیم با تهیه یک لیست از کالاهایی که در شهر خود تولید می شود و ممکن است مورد استفاده عراقی ها قرار گیرد به استحضار عراقی ها برسانیم.
عبدالملکی بیان کرد: درست است که شرایط اقتصادی کشور خوب نیست ولی کمک های مردمی در بخش های خیریه بیشتر شده است؛ در روایات بیان شده است که در موقع سختی و فقر صدقه بدهید زیرا این کار باعث افزایش برکت می شود.

حماسه اربعین آزمون بزرگ همه شیعیان است
حجت الاسلام والمسلمین پناهیان اربعین را محور همه فعالیت های فرهنگی و امتحانی بزرگ برای همه شیعیان دانست.
حجت الاسلام والمسلمین پناهیان امروز 13مهرماه در مراسم اختتامیه گردهمایی فعالان مردمی جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی که در عرصخ اربعین در مسجد جمکران برگزار شد گفت: ولایت، مهمترین اجزای دین است و مومنین با مساله ولایت امتحان می شوند.
وی افزود: دلایل و شواهد نشان می دهند که به عصر ظهور نزدیک می شویم ولی پیش از ظهور با یک آزمون بزرگ مواجه شدیم که همان تجمع اربعین است؛ این تجمع بزرگ چند میلیونی یک امتحان بزرگ برای محبین اهل بیت(ع) است.
پناهیان اظهارکرد: مومنین، عملا به یک همایش بزرگ جهانی دعوت شده اند و باید نقش خود را در این همایش بزرگ جهانی به انجام برسانیم؛ اصلا بعید نیست که این امتحان اربعین، پیش درآمد آزمون بزرگ ظهور باشد؛ اگر مومنین از این امتحان سربلند بیرون آمدند می توان روی آنها حساب کرد که در آزمون ظهور نیز سربلند بیرون می آیند.
کارشناس مذهبی بیان کرد: هزینه ای که اربعین از ما می برد یک هزینه مالی و وقتی مختصر است؛ در این هنگام نباید این عرصه را از دست بدهیم؛ رزمندگان ما در جنگ، جنگ را یک امتحان می دانستند و به همین جهت این عرصه را رها نمی کردند.
وی گفت: در کربلا همیشه پای عشق به میان نبود، بلکه همین خشیت که مبادا از حسین(ع) کم بگذاریم و در قیامت در مقابل پیامبر روسیاه بشویم باعث شد که این یاران در کنار حضرت بمانند؛ در کنار این خشیت، عشق هم طلوع کرده بود و فضا را مترنم می کرد.
وی افزود: امروزه در خصوص اربعین، احساس مسئولیت می کنیم ونه صرفا محبت؛ این مجلس، مجلس جهانی حضرت اباعبدالله الحسین(ع) است و باید پررونق تر از سالهای قبل برگزار کنیم قطعا با مانع تراشی های دشمنان نیز مواجه خواهد که باید با آنها مقابله کنیم.
پناهیان اظهارکرد: همان ابلیسی که سرویس های جاسوسی را اداره می کند، اندیشه یک مدیر بی ایمان را نیز مدیریت می کند؛ این گونه موانع در مقابل ما است ولی نباید پشت این موانع بمانیم؛ باید به موضوع اربعین و امر تعظیم شعائر الهی و ولایی و حماسه بزرگ جهانی امامت و ولایت، به عنوان یک امتحان نگاه کنیم و با خشیت نگران نتیجه هم باشیم.
کارشناس مذهبی بیان کرد: بدون تردید، اربعین یک جلوه بسیار مهم در عرصه ولایت است و خداوند از ما سئوال می پرسد که با نعمت اربعین چه کردید؟ احساس خشیت و نگرانی داریم در این رابطه که مبادا از امام حسین(ع) کم بگذاریم.
وی گفت: اگر هرسال رونق بیشتری به حماسه اربعین ندهیم در روز قیامت چه پاسخی به سوالات و محاسبه الهی خواهیم داشت؟ اگر با سختی ها و موانع حماسه اربعین تلاش بیشترین نکنیم چه پاسخی خواهیم داشت؟ اربعین مثل یک هیئت شخصی نیست که بتوان در میزان پذیرایی آن تغییر ایجاد کنیم.
وی افزود: اگر کسی بخواهد از زیاده مال خود برای اربعین هزینه کند هنر نکرده است بلکه هنر واقعی آن است که یک فرد از زندگی عادی خود بزند و خرج اربعین کند؛ با امر ولایت و آنچه مرتبط به نعمت ولایت است باید درست برخورد کند.
پناهیان با اشاره به وظیفه مسئولان در خدمت به اربعین گفت: اگر مدیران ما حقوق یک ماه خود را به اربعین اختصاص دهند مشکلات مالی اربعین حل می شود؛ امام حسین(ع)است که این مملکت را حفظ کرده و خواهد کرد و این فرصت را برای این مدیران ایجاد کرده است.
کارشناس مذهبی بیان کرد: اگر مدیران ما اهمیت اربعین را درک نکنند بیچاره می شویم؛ اگر این مطلب را درک کنند با شرایط بودجه ای نیز می توانند از حقوق خود بزنند و به این مساله کمک کنیم؛ نمایندگان مجلس قطعا از این مساله استقبال می کنند؛ نمایندگان مجلس از صدقه سر امام حسین(ع) نماینده هستند.
وی گفت: حماسه اربعین برای همه ما تکلیف ایجاد کرده است؛ نمی توانیم نسبت به این مساله بی اعتنا و بی تفاوت باشیم؛ باید از همه مسئولان و ذی نفوذان سوال شود که برای اربعین امسال که با دشواری هایی همراه بوده است چه کردید؛ هر امام جمعه و استاندار و وزیر و وکیل و مدیرکلی باید وظیفه خود را در این زمینه اعلام کند؛ مساله اربعین مساله حاشیه ای و سلیقه ای نیست؛ مگر می شود 20میلیون در کنار هم تجمیع شوند و خداوند به دعای آنها ترتیب اثر ندهد.
وی افزود: کسانی که به زیارت اربعین مشرف می شوند باید به شکل کاروانی حرکت کنند؛ در این حماسه نباید تک نفره شرکت کنیم بلکه باید تشکل های مردمی را در این حماسه حمایت کنیم؛ هیئت های مذهبی بهترین تشکل برای حضور در این حماسه هستند؛ در حماسه اربعین باید تشکیلاتی عمل کنیم.
پناهیان اظهارکرد: خدمت رسانی در مسیر اربعین از مهمترین کارهایی است که باید در این حماسه روی آن تمرکز داشت؛ پاداش حضور کاروانی در زیارت به حدی زیاد است که درک نمی کنیم که چرا برخی به تنهایی به این سفر می روند.
کارشناس مذهبی بیان کرد: نمی توان 2 میلیون نفر را در این کاروان به تنهایی به این حماسه فرستاد؛ قطعا حضور کاروانی می تواند شکوه این مراسم را افزون کند؛ قطعا حمایت از افراد در این کاروان ها دو چندان خواهد شد؛ مجالس بین راهی اربعین زیباترین و معنوی ترین محافل است.
وی گفت: برخی هیئت ها به جای اینکه هیئت باشند، برگزار کننده مراسم هستند؛ اهل هیئت با هم همدلی دارند و در خیر و شر هم حضور دارند؛ هیئت نباید به برگزار کننده مراسم مبدل شود؛ مسجد نیز باید چنین باشد؛ فرق مسجد با نماز جمعه آن است که مردم در مسجد صمیمی تر هستند و باید رفیق باشند؛ اهل مسجد باید با هم در مسیر اربعین حضور یابند.
وی افزود: همه مسایل فرهنگی ما باید حول محور اربعین باشد؛ می توانیم فینال مسابقات قرآنی و فرهنگی و هنری خود را به مسیر اربعین منتقل کنیم؛ اربعین کاری در کنار کارهای دیگر نیست بلکه باید اولویت و محور همه کارها باشد؛ هر کاری در ارتباط با حضرت امام حسین(ع) قرار گیرد بابرکت می شود و حافظ و احیا کننده قرآن و احکام دین است.
پناهیان اظهارکرد: اربعین برای تفریح نیست بلکه یک حماسه عظیم و یک وظیفه است که همیشه با سختی همراه است؛ کار ما هنوز به سختی شب های عملیات نرسیده است ولی باید خود را برای سختی های دیگر آماده کنیم.

خدمت گذاری به اربعین، خدمت به اسلام عاشورایی است
رئیس سازمان تبلیغات اسلامی خدمت گذاری به اربعین حسینی(ع ) را تبلیغ اسلام عاشورایی دانست.
حجت الاسلام والمسلمین قمی صبح امروز در مراسم اختتامیه گردهمایی مردمی فعالان جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی در عرصه اربعین در مسجد مقدس جمکران گفت: خدمت گذاری واقعی به امام حسین(ع) و اربعین صرفا از سر حاجت نیست بلکه نوکری در این ساحت یک افتخار است.
وی افزود: خادم اربعین، عواطف و احساساتی برای سیدالشهدا(ع) دارد ولی همه کار او در این عرصه از سر احساس نیست؛ هویت، ژرف ترین عنصر باطنی افراد است؛ هویت است که عنصر وجودی محبان را شکل می دهد.
رئیس سازمان تبلیغات اسلامی بیان کرد: نیازمند یک خوانش درونی و هویتی نسبت به خادمین اربعین هستیم؛ دغدغه مندبودن و مهربان بودن و خیر رساندن توصیف خادمان اربعین است ولی عمیق ترین خوانش نیست ؛ اتفاقی باید در درون وجود خادمان رخ دهد که در آنجا باید به دنبال این توصیف گشت.
وی گفت: عزت و حیات در سایه مبارزه است؛ قطعا این مسیر مسیر مبارکی است و در آخر سر نیز پیروزی با جنود حق خواهد بود؛ تصمیم و اراده برای مقابله با کفر و شرک از مهمترین باورهای انقلابی ما است.
قمی تصریح کرد: کارزار مبارزه یزید و حسین(ع) همیشه برپا است ما نیز باید در سپاه امام باشیم؛ خادم امام منتظر واقعی است.
وی افزود: خوانش دیگری که باید از خادمی اربعین داشت، خوانش ماموریتی است؛ خادمان و زائران و بانیان باید خود را مبلغ بدانند؛ تبلیغ دارای دو وجه و خصلت است؛ نخستین ویژگی تبلیغ درست آن است که تبلیغ در باد نباشد و دوم اینکه ناشناس نباشد؛ خادمان، ماموریت و رسالت بزرگی به دوش می کشند و باید مقدمات آن را فراهم کنند؛ ماموریت خادمان اربعین، تبلیغ اسلام عاشورایی است.
رئیس سازمان تبلیغات اسلامی بیان کرد: خادمی، مدال افتخاری است که حضرت به خادمان خود می دهد؛ این مدال خدمت گذاری یک افتخار بزرگ است؛ انگیزه و قصد و نیت در این عرصه بسیار مهم است.
وی گفت: در سازمان تبلیغات تلاش داریم که این عرصه را مردمی کنیم؛ وظیفه ما خدمت گذاری و خادم بودن است و بر این اساس وظایف را تعریف خواهیم کرد؛ فعالیت های این سازمان تعریف شده است و در این عرصه یعنی عرصه خدمت به آستان قدسی اهل بیت(ع) با افتخار حاضریم.
قمی تصریح کرد: در تولید و تامین محتوا و خدماتی که به ظرفیت افزایی این عرصه می انجامد استقبال می کنیم؛ حاضر هستیم که با کسانی که در این عرصه فعالیت می کنند به شکل صادقانه همکاری کنیم.
وی افزود: خادم اربعین و مبلغین اسلام عاشورایی دو روی یک سکه هستند؛ امام سجاد(ع) مروج اسلام عاشورایی است؛ همه ما وامدار امام سجاد(ع) و حضرت زینبی(س) هستیم که با آن همه سختی عزت این مکتب را به عالم نشان دادند.
رئیس سازمان تبلیغات اسلامی بیان کرد: توفیق خدمت به اربعین و رسالت تبلیغ اسلام عاشورایی از توفیق های بزرگ و الهی است و بنده و این سازمان را خادم خادمان امام حسین(ع) بدانید؛ با همه بضاعت های محدودی که وجود دارد در خدمت همه خادمان حضرت هستیم.

دشمنان برای اربعین نقشه کشیدند، به هوش باشیم
مداح اهل بیت(ع) با اشاره به نقشه های دشمنان برای اربعین بر لزوم هوشیاری و همدلی هرچه بیشتر و جلوگیری از نفوذ رگه های تفرقه جویانه تاکید کرد.
دکتر میثم مطیعی امروز در گردهمایی فعالان مردمی جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی در اربعین که در مسجد مقدس جمکران برگزار شد گفت: امروز در دوره ای زندگی می کنیم که محدودیتی در عرصه تبلیغ وجود ندارد و مرزها در عرصه تبلیغی از بین رفته اند.
وی افزود: قطعا فعالیت هایی که در کشور انجام می شود در مرزهای ما محدود نمی ماند؛ ابزار هنر یکی از بهترین ابزار نشر فرهنگ دینی است؛ استفاده از ظرفیت جلسات مذهبی نقش مهمی در توسعه فرهنگ دینی در عرصه های جهان است.
مطیعی با اشاره به حضور تبلیغی و ترویجی در کشورهای مختلف بیان کرد: تاثیرات جلسات مذهبی در ایران و انتشار آن در فضای رسانه ای نقش مهمی در توسعه فرهنگی مذهبی در سطح جهان دارد.
وی گفت: در عرصه زبان آموزی و آموزش زبان های خارجی ضعیف بوده ایم. زبان فارسی نیز مهجور واقع شده است ولی افرادی در کشورهای دیگر به خاطر فهمیدن این نوحه ها زبان فارسی یاد می گیرند و این افراد را از نزدیک مشاهده کرده ایم.
مداح اهل بیت(ع)تصریح کرد: در برخی از کشورهای عربی مابین کلمات جملات عربی اشعار فارسی را نیز می خوانم ولی با کمال تعجب می بینیم همه آنها این اشعار فارسی را نیز حفظ هستند و تکرار می کنند.
وی افزود: امروزه نشانه هایی از امید در عرصه پیروزی دیده می شود؛البته در این مسیر خطراتی نیز احساس می شود؛ بلایی که بر سر حج ابراهیمی آورده شد و اینکه چند میلیون مسلمان در کنار هم طواف می کنند ولی دلهای آنها به هم نزدیک نیست؛ دولت عربستان از ارتباط بین زائران ایرانی با دیگران هراس دارند و ما را متهم به ارتباط گیری می کنند؛ باید از این مساله ترسید که چنین اتفاقی در اربعین نیز روی دهد.
مطیعی اظهارکرد: اگر اتاق فکر و عملیاتی در ایران و در چنین نهادهایی شکل نگیرد در آینده با اربعینی مواجه می شویم که ارتباطات آن دچار مشکل می شود.
وی گفت: موضوع اربعین، دارای جوانب مختلفی است؛ اشعار متعددی در خصوص حرم و علم و... سروده و خوانده شده است و لازم است به ابعاد جدی تری از قیام ابا عبدالله الحسین پرداخته شود ؛ موضوع زیارت فقط یکی از جوانب مکتب اهل بیت(ع) است؛ باید از ظرفیت دستگاه امام حسین(ع) برای نشر معارف اصلی تر بهره برد و استفاده کرد.
مداح اهل بیت(ع)تصریح کرد: ای کاش زائران در ایام محرم بتوانند تولیدات اربعینی داشته باشند تا بتوانیم در فضای فرهنگ اربعین موثرتر باشیم؛ اشعار و تولیدات نباید تنها در حوزه زبانی فارسی باشد و باید دیگر شیعیان را نیز در این خیمه دعوت کنیم و برای آنها نیز اثر تولید کنیم.
وی افزود: موضوعاتی چون حضور زنان و نوجوانان در اربعین و مقاومت و سایر موضوعاتی که مرتبط با حماسه اربعین هستند بسیار مهم است؛ شعر تشکر زائران ایرانی از مواکب عراقی از اشعار ماندگاری بود که خوشبختانه به یک نغمه فراگیر مبدل شد؛ باید از این دست آثار تولید شود زیرا موضوعات بسیاری وجود دارد که هنوز روی آن کار نشده است.
وی گفت: دشمن در عرصه اقتصادی مردم را نا امید می کند؛ به خصوص در عرصه زیارت اربعین نیز این کار را به شکل بیشتری دامن می زند.
مداح اهل بیت(ع)تصریح کرد: در راهپیمایی اربعین باید زائران غیر ایرانی را با تبلیغات و محتوا و فعالیت های هدفمند فرهنگی تامین فرهنگی کنیم؛ وقتی یک مداح پاکستانی یا عرب زبان، مداحی فارسی بخواند حتی اگر کلمات را نیز به درستی تلفظ نکند برای ما جذاب است، پس حتما این موضوع برای دیگران نیز جذاب است؛ باید جلسات مان را به شکل دو زبانه برگزار کنیم.
وی افزود: فضای زبانی اردو زبان بسیار مهم است و باید روی این فضا کار کنیم و زائران اردوزبان را در این برنامه ها مشارکت دهیم؛ اولویت در عرصه وحدت ملیتی در اربعین، وحدت دو ملت ایران و عراق است.
مطیعی اظهارکرد: بدبین کردن عراقی ها نسبت به ایرانی ها و بالعکس موضوعی است که باید مقابله شود که جای پرداخت بیشتر دارد؛ قطعا با کار بیشتر و رسانه ای می توانیم این فضا را از بین ببریم و جای آن را به مهر و محبت و ارتباط و همدلی بدهیم.
وی گفت: عده ای تصور می کنند مداحی سیاسی به معنی بیان مطالب سطحی است؛ مداحی خط مقاومت به معنی کار کردن ویژه در عرصه های مهم جبهه جهانی مستضعفین است و در این زمینه حتما باید تحقیقات کارشناسی انجام شود.
مداح اهل بیت(ع)تصریح کرد: بخشی از مشکلات در میان مسئولان است ولی بخش عمده ای از مشکلات بخاطر خود مردم است؛ چرا این مردمی که گرفتار هستند این همه پول ظرف چند ثانیه برای خودرو سازان می ریزند؛ باید برای مردم در مجالس مداحی محتوا تولید کرد.
وی اظهارکرد: هیئت های مذهبی باید روی سرمایه های خود تکیه کنند و دنبال مداحان و سخنرانان نامی نباشند؛ باید مداحان خوب را حمایت و سرمایه گذاری کنید.

لینک کوتاه »
http://rajanews.com/node/293942
لینک کوتاه کپی شد