هم اکنون عضو شبکه تلگرام رجانیوز شوید
سه شنبه، 9 خرداد 1402
ساعت 07:42
به روز شده در :

 

 

 

رجانیوز را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

 

جمعه 13 مهر 1397 ساعت 16:41
جمعه 13 مهر 1397 15:56 ساعت
2018-10-5 16:41:12
شناسه خبر : 293826
چند سال پيش بعضي از روشنفکران سکولار ادعا کرده بودند که انقلاب اسلامي هنري نکرده است و مردم ديندارتر نشده‌اند!  من عرض کردم: شاخصه دينداري چيست تا بگوييم ديندار شده‌اند يا نشده‌اند؟ به نظر من اصلي‌ترين شاخصه دينداري، دفاع از اسلام و دفاع از مکتب اهل بيت(ع) است؛ يعني وقتي مثلاً حضرت اميرالمؤمنین (ارواحنا فداه) پرچم دستش است و با خوارج و معاويه و ناکثين و با جبهه جمل مي‌جنگند، اين که کسي کنار حضرت امير(ع) بايستد و بجنگد، اين شاخصه اصلي دينداري است؛ اينکه کسي در درگيري بين جبهه نفاق و ايمان در دنياي اسلام به نفع مکتب اهل بيت(ع) کار کند و مدافع مکتب اهل بيت(ع) باشد و در درگيري اسلام و کفر، مدافع اسلام باشد، مهمترين شاخصه است؛ ولو اين که کمتر بتواند تلاوت قرآن کند، ولو اين که يک‌بار نماز صبحش خدای ناکرده قضا بشود.
چند سال پيش بعضي از روشنفکران سکولار ادعا کرده بودند که انقلاب اسلامي هنري نکرده است و مردم ديندارتر نشده‌اند! من عرض کردم: شاخصه دينداري چيست تا بگوييم ديندار شده‌اند يا نشده‌اند؟ به نظر من اصلي‌ترين شاخصه دينداري، دفاع از اسلام و دفاع از مکتب اهل بيت(ع) است؛ يعني وقتي مثلاً حضرت اميرالمؤمنین (ارواحنا فداه) پرچم دستش است و با خوارج و معاويه و ناکثين و با جبهه جمل مي‌جنگند، اين که کسي کنار حضرت امير(ع) بايستد و بجنگد، اين شاخصه اصلي دينداري است؛ اينکه کسي در درگيري بين جبهه نفاق و ايمان در دنياي اسلام به نفع مکتب اهل بيت(ع) کار کند و مدافع مکتب اهل بيت(ع) باشد و در درگيري اسلام و کفر، مدافع اسلام باشد، مهمترين شاخصه است؛ ولو اين که کمتر بتواند تلاوت قرآن کند، ولو اين که يک‌بار نماز صبحش خدای ناکرده قضا بشود.
گروه معارف - رجانیوز: امروز که در آستانه چهل سالگی انقلاب اسلامی ایران قرار داریم، دشمن از همان ابتدا سعی بر ایجاد شبهه در میان جوانان این کشور داشته است. یکی از شبهاتی که مطرح می شود این است که آیا انقلاب اسلامی که هویت اسلامی و انقلابی دارد توانسته سطح دیانت مردم را بالاتر ببرد یا بالعکس دیانت میان مردم کمرنگ تر شده است؟. پاسخ این شبهه بارها توسط علما و دانشمندان داده شده است؛ گرچه پاسخ این سوال تفصیلی است و می توان از وجوه مختلف آن را بررسی کرد اما این بار به بازنشر گفتاری کوتاه و مختصر از آیت الله سید محمد مهدی میرباقری در پاسخ به این سوال پرداخته ایم. 
 
رجانیوز به بهانه چهل سالگی انقلاب اسلامی به زودی سلسله گفتارها و مصاحبه هایی در بررسی کارآمدی جمهوری اسلامی به لحاظ تئوریک و عملی منتشر خواهد کرد. 
 
آیت الله سید محمد مهدی میر باقری: 
چند سال پيش بعضي از روشنفکران سکولار ادعا کرده بودند که انقلاب اسلامي هنري نکرده است و مردم ديندارتر نشده‌اند!  من عرض کردم: شاخصه دينداري چيست تا بگوييم ديندار شده‌اند يا نشده‌اند؟ به نظر من اصلي‌ترين شاخصه دينداري، دفاع از اسلام و دفاع از مکتب اهل بيت(ع) است؛ يعني وقتي مثلاً حضرت اميرالمؤمنین (ارواحنا فداه) پرچم دستش است و با خوارج و معاويه و ناکثين و با جبهه جمل مي‌جنگند، اين که کسي کنار حضرت امير(ع) بايستد و بجنگد، اين شاخصه اصلي دينداري است؛ اينکه کسي در درگيري بين جبهه نفاق و ايمان در دنياي اسلام به نفع مکتب اهل بيت(ع) کار کند و مدافع مکتب اهل بيت(ع) باشد و در درگيري اسلام و کفر، مدافع اسلام باشد، مهمترين شاخصه است؛ ولو اين که کمتر بتواند تلاوت قرآن کند، ولو اين که يک‌بار نماز صبحش خدای ناکرده قضا بشود. 
 
 بر اساس شاخصه اي که گفته شد، جامعه ايران متدين‌ترين مردم تاريخ هستند، زيرا بیش از ۳۵ سال است در مقابل فشارهاي سنگين دشمن پرچم اسلام را نگه داشته‌اند؛ پرچم اهل بيت(ع) را نگه داشته‌اند. ابرقدرت‌های دنیا با ما مي‌جنگند، جریان‌های تکفیری با ما مي‌جنگند. در اين ترديدي نيست که انواع اسلحه‌ها و امکاناتشان را بر عليه ما به کار مي‌گيرند. در اين درگيري وسيع، بیش از ۳۵ سال است پرچم اسلام ناب در دست ملتي است که با وجود غيبت امام معصوم(ع)، به نماينده آن حضرت و کسي که معتقدند منصب مرجعيت و فقاهت را از طرف حضرت تصدي مي‌کند، اقتدا کرده‌اند و مشغول دفاع هستند و اين پرچم را بالا نگاه داشته‌اند؛ اينها متدين‌ترين مردم‌اند
 
 البته در اين تهاجم ممکن است يک مومني، يک جواني مبتلا به گناهي هم بشود؛ زيرا فشار دشمن زياد است؛ شما اگر مي خواهيد به يک جوان نمره بدهيد و تشخيص دهيد که متدين است يا متدين نيست، بايد ببينيد فشار شيطان چقدر است و در کدام فشار شما به او نمره مي‌دهيد. درست است معصيت، زياد است، اما جمکران هم شلوغ شده، و سالي ۱۵ ميليون زائر دارد [و نیز حرم‌های اهل بیت(ع) و مراسم‌های عزاداری و ...] و اين تنها به جهت ديانت مردم است.