هم اکنون عضو شبکه تلگرام رجانیوز شوید
سه شنبه، 9 خرداد 1402
ساعت 15:48
به روز شده در :

 

 

 

رجانیوز را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

 

دوشنبه 2 مهر 1397 ساعت 13:06
دوشنبه 2 مهر 1397 12:38 ساعت
2018-9-24 13:06:44
شناسه خبر : 292773
نکته حائز اهمیت این است که به نظر می رسد در این آشفته بازار کسی از دولت قرار نیست خبر درستی به رسانه ها بدهد و تکلیف کشور را مشخص کند؛ اینکه آیا شریعتمداری واقعا از وزارت صنعت استعفا داده است و به گفته برخی حامیان دولت به دنبال تصدی وزارت کاراست؟ یا به قول برخی دیگر از ترس استیضاح به دنبال استعفای خود از وزارت صنعت ؟
نکته حائز اهمیت این است که به نظر می رسد در این آشفته بازار کسی از دولت قرار نیست خبر درستی به رسانه ها بدهد و تکلیف کشور را مشخص کند؛ اینکه آیا شریعتمداری واقعا از وزارت صنعت استعفا داده است و به گفته برخی حامیان دولت به دنبال تصدی وزارت کاراست؟ یا به قول برخی دیگر از ترس استیضاح به دنبال استعفای خود از وزارت صنعت ؟
گروه سیاسی_رجانیوز: درست بعد از سفر حسن روحانی به ایالت متحده امریکا خبری مهم از جانب مجلس شورای اسلامی در رسانه ها مخابره شد. قضیه ازاین قرار است که کمیسیون اقتصادی مجلس به این نتیجه رسیده بود که باید در روند مطالبه گری از عاملان و مسئولان کشور این بار گریبان وزیر صنعت،معدن و تجارت را بگیرد. اما قبل از آمدن وزیر به مجلس و احتمالا پاسخ به پرسش ها خبری منتشر شد که شریعتمداری استعفای خود را تقدیم دولت کرده است. اتفاقی که باعث شد خیلی ها گمان کنند شریعتمداری یا از ترس استیضاح استعفا داده و یا احتمالا پیشنهاد دیگری برای مسئولیت به او داده شده است.
 
به گزارش رجانیوز با امضای 70 تن از نمایندگان مجلس قرار بود تا وزیر صنعت،معدن و تجارت به کمیسیون صنایع مجلس برود و به سوال های نمایندگان مردم پاسخ دهد که خبر استعفای وزیر منتشر شد و واکنش های متعددی را برانگیخت. ماجرا از جایی شروع شد که الیاس حضرتی از اعضای کمیسیون اقتصادی مجلس به خبرگزاری خانه ملت گفته بود:
« شریعت مداری استعفا داده و استعفایش با هماهنگی شخص رییس جمهور اتفاق افتاده است.» 
 
 

.:اشکال در بارگذاری پخش کننده:.

    1809230002.mp3 | دانلود فایل صوت الیاس حضرتی درباره استعفای وزیر صنعت
 
 
از انتشار خبر استعفای وزیر صنعت دوساعت بیشتر نگذشته بود که روابط عمومي وزارت صنعت و تجارت با دستپاچگي خبر استعفا را تكذيب و در پيامي اعام كرد:
«اخبار منتشر شده مبني بر استعفاي محمد شريعتمداري وزير صنعت از اساس صحت ندارد. مرجع اطاع رساني اخبار رسمي در حوزه دولت مشخص است و اينكه رسانه هاي وابسته به قواي ديگر در اين شرايط براي دولت مسئله جديد ايجاد كنند مورد انتظار نيست و اميدواريم به جاي ايجاد شائبه و افزايش مشكات، با همياري و همكاري بين قوا و مسئوان تمركز بر رفع مشكات مردم قرار گيرد.» 
 
 
 
 
در همین راستا روزنامه آرمان منتسب به خاندان هاشمی رفسنجانی در گزارشی با طرح سوالِ دلواپسان از استعفای شریعتمداری چه سودی می برند؟ در شایعه خواندن خبر استعفای وزیر صنعت نوشته است:
« برخی مدعی شدند الیاس حضرتی نماینده مردم تهران در مجلس علام کرده است که «این استعفا با هماهنگی رئیس‌جمهور صورت گرفته است» و البته حضرتی این ادعا را رد و اعلام کرد «اخبار منتشر شده به نقل از وی در رسانه‌ها پیرامون استعفای وزیر صنعت، معدن و تجارت با هماهنگی رئیس‌جمهور شایعه است و ایشان به فعالیت خود ادامه می‌دهد.»
 
این تکذیبیه آرمان در حالی منتشر شده است که صوت مصاحبه حضرتی با خبرنگار خانه ملت موجود است و نمی شود آن را تکذیب کرد. انتشار اين تكذيبيه ها در حالي است به گفته برخی خبرگزاری ها، وزارت صنعت خبر «تكذيب استعفاي وزير » را نيز از سايت شاتا حذف كرده که گویا دوباره بعد از مدتی به روی سایت بارگزاری شده است. به هر حال گویا این تکذیبیه از طرف وزارت صنعت نبوده و این خبر استعفا از قول شورای اطلاع‌رسانی دولت تکذیب شده است.
 
 
 
البته به نظر می رسد دولت به جای پاسخ گویی گویا خود را طلبکار نیز می داند؛ خبر استعفای وزیر صنعت که توسط نمایندگان مجلس برای اولین بار طرح شد تا به امروز از طرف مجلسی ها تکذیب نشده است و در همین راستا و در آخرین حواشی این استعفا، رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس در مصاحبه با صداوسیما گفته است:
«استعفای وزیر صنعت، معدن و تجارت قطعی است، اما پذیرش قطعی از طرف رئیس جمهور نهایی نشده است.آقای شریعتمداری دیروز استعفای خود را تقدیم رئیس جمهور کرد و پیگیری های ما و خبرها حاکی از آن است که رئیس جمهور به احتمال قوی این استعفا را می پذیرد.» 
 
از طرفی  امیر آبادی عضو هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی نیز در این باره گفته است:
«آقای امیری معاون پارلمانی رئیس جمهور گفتند وزیر صنعت معدن و تجارت استعفا داده است.»
 
دولت در حالی از تکذیب استعفا خبر می دهد و خبرگزاری ها را متهم به ایجاد اخلال در کار دولت می داند که در مجلس شورای اسلامی گویا برای نمایندگان استعفای شریعتمداری محرز شده و منتظر جواب رییس جمهور هستند. در ادامه همین روند رییس کمیسیون صنایع و معادن مجلس ظهر امروز دوشنبه 2 مهر گفته است:
«اگر دولت هفته آینده اصلاحات و تغییراتی که به مجلس وعده داده را انجام ندهد استیضاح شریعتمداری در مجلس اعلام وصول می شود.» 
طبق گفته اکبریان رییس کمیسیون صنایع، دولت وعده داده است که تا هفته آینده قرار است تغییراتی در کابینه و علی الخصوص در وزارت صنعت ایجاد کند که به گفته اکبریان دیگر استیضاح وزیر در این شرایط بی معنا خواهد بود.
 
از سویی دیگر برخی معتقدند این استعفا به آن علت است که قرار است شریعتمداری دریک وزارت خانه دیگر مشغول به کار شود. که البته این اتفاق در دولت مسبوق به سابقه است و برخی معتقدند که هیچ مدیری در دولت روحانی برکنار نمی شود، بلکه از میزی به میز دیگر نقل مکان می کند. نمونه صادق آن هم انتصاب پرحاشیه سیف به مشاور رییس جمهور در امور پولی و بانکی. طبیعتا با سخنان امروز رییس کمیسیون صنایع مجلس این تئوری قوت بیشتری می گیرد. در همین راستا در حالی‌که «انتخاب» ساعتی پیش پشت پرده استعفای وزیر صنعت را معرفی وی به عنوان وزیر کار دانسته بود، اخیرا نماینده مردم رشت در گفتگوی با باشگاه خبرنگاران گفته است:
«شریعتمداری به دلیل پیشنهاد حضور در وزارت کار از سمت خود استعفا داد. ظاهرا به محمد شریعتمداری پیشنهاد حضور در یک وزارتخانه دیگر را داده‌اند اما قبول نکرده و خواسته تا در وزارت صمت باقی بماند. اما به شریعتمداری اعلام شده که دیگر نمی‌خواهند از حضور وی در این وزارتخانه استفاده کنند، لذا وی استعفا داد. روحانی با حضور شریعتمداری در وزارت صنعت و معدن موافق نبوده زیرا در زمان وزارت وی در ثبت خودروها تخلفی ناشی از سهل‌انگاری انجام شده است و این موضوع به دلیل قصور وزیر بوده است.»
 
در همین حال سایت انتخاب نزدیک به دولت نیز نوشته است:
«اخبار رسیده حکایت از آن دارد که قرار است او از وزارت صنعت استعفا داده و از زیر بار انتقادات فراوان نمایندگان و افکار عمومی رها شده و سپس به عنوان وزیر پیشنهادی کار به پارلمان معرفی شود.برخی منابع نیز به «انتخاب» گفته‌اند که حتی روحانی پس از بازگشت از نیویورک، شریعتمداری را به مجلس معرفی خواهد کرد. خبری که برخی منابع دیگر نیز آن را تایید کرده‌اند. حال باید دید در صورت معرفی او به عنوان وزیر پیشنهادی کار، آیا نمایندگان مجلس با چنین فردی که عملکرد پرانتقاد او در حوزه صنعت در یک سال و نیم گذشته باعث شده بود تا خود آنها آماده استیضاحش شوند، برای وزارت کار اعتماد خواهند کرد؟»
 
 فارغ از صحیح بودن این ادعا نکته حائز اهمیت ناکارآمدی دولت در حوزه اقتصادی و وزارت خانه های مرتبط با اقتصاد است. دولت گویا  دلیلی بر تغییر روش و جایگزینی مدیران خود نمی بیند؛ نه وزیر اقتصاد دارد و نه وزیر رفاه! مدت زیادی نیز از استعفای نوبخت به عنوان سخنگوی دولت گذشته است و هنوز جایگزینی برای او انتخاب نشده است. دولت امروز در ناقص ترین شکل خود به سر می برد و نکته جالب توجه این است که این آشفتگی درست در حوزه مسائل اقتصادی است و گویا دولت هیچ همتی برای مدیریت مقتدرانه و نجات اقتصاد ایران ندارد.  
 
به هر حال گویا در این آشفته بازار کسی از دولت نیز قرار نیست خبر درستی به رسانه ها بدهد و تکلیف کشور را مشخص کند؛ این در حالی است که روزنامه اعتماد که از حامیان دولت به حساب می آید نیز درهمین باره نوشته است:
« اما اين نقد امروز نه تنها به رئيس‌جمهور بلكه به دولت وارد است زيرا ظاهرا دولت هم قصد رودررويي با خبرنگاران و سؤالات را ندارد و اين اتفاق شائبه علاقه‌مندي دولت به دوري از رسانه‌ها را تقويت كرده است.»