دوشنبه 26 شهريور 1397 13:20 ساعت
شناسه خبر : 292508

اما همانطور که مطرح شد در گفتوگوی شهیندخت مولاوردی با آسوشیتدپرس درباره شرایط حاکم بر مناسبات امنیتی و قضایی در ایران، این سوال مهم مطرح است که چگونه داخلیترین مسائل کشور از زبان شخصی در این جایگاه در گفتوگو با یک رسانه آمریکایی مطرح میشود. موضوعی که به نظر میرسد از سوی همه مقامات کشورهای مختلف در مواجهه با رسانههای خارجی رعایت میشود و به عنوان یک پروتکل در مناسبات دیپلماتیک پذیرفته شده است.
گروه سیاسی_رجانیوز: شهین دخت مولاوردی را می توان یکی از پرحاشیه ترین مشاوران حسن روحانی دانست. همانگونه که منتقدان باور دارند، هیچ کس در دولت روحانی برکنار نمی شود و فقط از میزی به میز دیگری نقل مکان می کند. برهمین اساس مولاوردی نیز که در دولت یازدهم معاون امور زنان و خانواده روحانی بود، جای خود را به ابتکار رییس سازمان حفاظت محیط زیست داد و خود به دستیار ویژه رییس جمهور در امور حقوق شهروندی منصوب شد. او در آخرین اقدام عجیب خود در مصاحبه با خبرگزاری آمریکایی آسوشیتدپرس حرف هایی را به زبان آورده که موجب شده است انتقادات فراوانی به سمت او سرازیر شود.

به گزارش رجانیوز مولاوردی به سوالات دقیق و از قبل برنامه ریزی شده خبرنگار آمریکایی که به دنبال تصویر سازی به شدت سیاه و منفی از جمهوری اسلامی بوده به گونه ای پاسخ می دهد که نمی شود آن را چیزی جز آب به آسیاب دشمن ریختن معنا کرد.
حمایت مولاوردی از جاسوس آمریکایی
مولاوردی در بخشی از این مصاحبه درباره برخورد قضایی با «نزار زکا» که سال 94 به اتهام ارتباط با دستگاههای اطلاعاتی و نظامی آمریکا دستگیر و به 10 سال حبس محکوم شد، میگوید:
«این به هیچوجه مورد تایید دولت نیست. [...] ما هر کاری که میتوانستیم انجام دادیم تا از این اتفاق جلوگیری کنیم اما شاهدید که نتوانستیم تاثیر قابل توجهی بگذاریم»

«نزار زاکا، جاسوس لبنانی امریکایی در کنار مولاوردی»
مولاوردی بار دیگر در این مصاحبه به دفاع از یک جاسوس آمریکایی پرداخت و تلویحا دستگاههای اطلاعاتی و قضایی کشور را در مورد پرونده زاکا به سیاسیکاری متهم کرد. او همچنین دستگاه قضاء را به مداخله در کار دولت و «خنثی کردن» تلاشهای دولت متهم نمود.
این در حالی است که «نزار زکا» تبعه لبنانی- آمریکایی، به اتهام جاسوسی برای آمریکا سال 94 در ایران بازداشت شد. پس از آن رسانههای مختلف از جمله رسانههای لبنانی از ارتباط خاص او با آمریکا خبر دادند تا جایی که الاخبار گزارش داد: جاسوس بازداشتشده در حال تدارک برگزاری تظاهرات در ایران بود.

«نزار زاکا در کنار کالین پاول، وزیر خارجه اسبق آمریکا»
سال 95 بود که آسوشیتدپرس اذعان کرد که سازمان «غیرانتفاعی» تحت ریاست نزار زکا در مجموع 730 هزار دلار از دولت آمریکا برای پیش بردن «پروژههایش در خاورمیانه» پول گرفته است.
از طرفی جانشین اطلاعات سپاه پاسداران روز چهارشنبه ۴ اسفند (۲۲ فوریه) در مراسم سپاه در مجتمع بعثت کرمانشاه نزار زکا را «جاسوسی» خواند که به «مأموریت ویژه» خود اعتراف کرده است.سردار سیاری، زکا را واسطهای خواند که به باراک اوباما، رئیسجمهور پیشین آمریکا وصل بوده؛ سیاری می گوید:
«زکا اعتراف کرد ۸ میلیون یورو برای جذب ۱۵ انجیاو هزینه کرده و در اختیار داشته است»
به گفته ی سردار سیاری، زکا اعتراف کرده که «ماموریت ویژه پیگیری انحراف هدفمند در حوزه زنان و خانواده» را دنبال میکرده است.

«نزار زاکا، یک تبعه آمریکایی - لبنانی در ایران بازداشت شد. کارشناسان زاکا را یک گنج اطلاعاتی می دانند»
این دفاع مولاوردی از یک جاسوس در حالی است که برخی خود او را مستحق پیگیری قضایی می دانند، چراکه پای این جاسوس به کشور از طرف معاون امور زنان رییس جمهور به کشور باز شده است. بر همین اساس فرشته روح افزا، معاون شورای فرهنگی اجتماعی زنان گفته بود:
«چرا معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده که نزار زاکا را به ایران دعوت میکند تحت هیچ پیگردی قرار نمیگیرد در حالی که نزار زاکا به 10 سال زندان محکوم میشود. بر اساس اطلاعاتی که به دست آمده است معاون رئیس جمهور در امور زنان در گروههای تلگرامی عضو است که چند نفر از مجریان BBC نیز در آنجا عضو هستند و به راحتی با هم تعامل دارند.»
واکنش مجلسی ها به اظهارات مولاوردی
دستیار ویژه حسن روحانی در بخش دیگری از این مصاحبه تاکید کرده است دوستانی دارد که در عرصه حقوق زنان فعالیت میکردهاند و اکنون توسط نیروهای امنیتی ایران بازداشت شدهاند. او علت بازداشت شدن رفقای خود را عدم هماهنگی قوه قضاییه با نهاد ریاست جمهوری عنوان کرده است و معتقد است این اتفاقات چهره ایران را مخدوش خواهد کرد.
در همین رابطه، ابوالفضل ابوترابی، نماینده مردم نجفآباد در مجلس در گفتوگو با فارس گفته است:
«من متأسفم که رئیسجمهور فردی را به عنوان دستیار ویژه خود در امور حقوق شهروندی منصوب میکند که الفبای حقوقی را نمیداند و به اصل تفکیک قوا که در قانون اساسی آمده آشنایی ندارد. اصل تفکیک قوا امور قضایی را به قوهقضائیه سپرده و رأی دادگاه هم فصلالخطاب است. وی افزود: وقتی رأی دادگاه فصلالخطاب است و به صورت قطعی صادر میشود، دیگر حرفهای خانم مولاوردی به هیچ وجه قابل قبول نیست و جای تأسف دارد که ایشان الفبای کار حقوقی را هم بلد نیست. علاوه بر این مسائل داخلی کشور را که نباید در رسانههای بیگانه مطرح کرد، آیا خانم مولاوردی اختلافات خود با همسر و خانوادهاش را در مرآ و منظر مردم مطرح میکند؟ هر چند وجود اختلاف در یک خانواده امری طبیعی است اما آیا خانم مولاوردی این اختلافات را در سطح عمومی مطرح میکند؟ صد البته این کار را نمیکند تا عدهای که به دنبال سوءاستفاده هستند به مقاصدشان نرسند. پس چرا خانم مولاوردی مسائلی که در هر کشوری و هر حکومتی ممکن است وجود داشته باشد در یک رسانه بیگانه مطرح میکند تا مورد سوءاستفاده قرار گیرد؟...خانم مولاوردی با این اقدام خود هم از نظر حقوقی و هم از نظر سیاسی مرتکب خبط و خطای بزرگی شد و از نظر حقوقی اقدام وی هیچ توجیهی ندارد و از نظر سیاسی هم متأسفانه مسائل داخلی کشور را در یک رسانه خارجی مطرح کرد.»
حجتالاسلام مجید ناصرینژاد، نماینده مردم شادگان نیز دراین باره گفته است:
«دستیار ویژه رئیسجمهور اشتباه کرده که در مصاحبه با یک رسانه بیگانه به اینگونه اتهامزنیها به قوهقضائیه و برخی نهادهای کشور پرداخته است و مسائل داخلی خودمان را به خارجیها گفته است.»
محمدعلی پورمختار، نماینده مردم بهار و کبودرآهنگ هم اظهار داشته:
«طرح مسائل داخلی و پرداختن به حوزه کاری قوهقضائیه و نقد آن در مصاحبه با رسانه بیگانه آن هم از سوی دستیار ویژه رئیسجمهور اقدامی نابجا و نادرست بود.»
اما همانطور که مطرح شد در گفتوگوی شهیندخت مولاوردی با آسوشیتدپرس درباره شرایط حاکم بر مناسبات امنیتی و قضایی در ایران، این سوال مهم مطرح است که چگونه داخلیترین مسائل کشور از زبان شخصی در این جایگاه در گفتوگو با یک رسانه آمریکایی مطرح میشود. موضوعی که به نظر میرسد از سوی همه مقامات کشورهای مختلف در مواجهه با رسانههای خارجی رعایت میشود و به عنوان یک پروتکل در مناسبات دیپلماتیک پذیرفته شده است.
البته آن هایی که با شهین دخت مولاوردی آشنا هستند بر این نکته صحه میگذارند که این جنجال سازی ها توسط او مسبوق به سابقه است. در دولت قبل و زمانی که مولاوردی معاون امور زنان و خانواده حسن روحانی بود نیز عده ای او را متهم به سیاسی کاری و استفاده ابزاری از زنان برای پیشبرد سیاست های دولت می دانستند. دفاع از حضور زنان در ورزشگاه ها و عدم توجه به مسائل دیگر بانوان خود شاهدی بر این مدعاست.

لینک کوتاه »
http://rajanews.com/node/292508
لینک کوتاه کپی شد