دوشنبه 9 شهريور 1394 12:04 ساعت
شناسه خبر : 220896
عضو کمیسیون ویژه برجام در مصاحبه با رجانیوز:
کوثری: حضور تیم مذاکره کننده جلیلی برای اعلام نظر در کمیسیون / با توجه به اعلام رئیس جمهور مبنی بر اینکه هنوز چیزی امضا نشده، مجلس معایب متن برجام را اصلاح خواهد کرد / بازدید از سایت های هسته ای در برنامه کمیسیون
امروز این جلسه با حضور آقای عراقچی و آقای تخت روانچی، فردا نیز با حضور تیم مذاکرات کننده قبلی، تیم آقای جلیلی برگزار می شود و در روز چهارشنبه نیز به احتمال زیاد اعضای کمیسیون از سایت فردو و نطنز نیز بازدید خواهند داشت.
گروه سیاسی – رجانیوز: ۲۸ مرداد در صحن علنی مجلس، ۱۵ عضو کمیسیون ویژه برجام با رای گیری تمامی نمایندگان مجلس مشخص شدند و این کمیسیون جلسات خود را از اول شهریور آغاز نمود، از همین رو اسماعیل کوثری عضو این کمیسیون طی گفتگو با خبرنگار رجانیوز، جزییاتی از شرح فعالیت و برنامه های آتی این کمیسیون را اعلام کرد.
به گزارش رجانیوز؛ نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در خصوص برنامه ها و شیوه فعالیت این کمیسیون گفت: «از آن زمانیکه اعضای کمیسیون ویژه برای رسیدگی به مذاکرات و توافق هسته ای مشخص شد، 4 جلسه گذاشته شد و در این 4 جلسه، اعضای هیئت رییسه تعیین شدند و چهارچوب اینکه در این کمیسیون قرار است از کجا شروع کنیم و به کدام مقصد نیز برسیم نیز مشخص گردید و در نهایت قرار بر این شد که در هفته سه جلسه حتی در زمان تعطیلی مجلس برگزار شود.»
وی در ادامه تصریح کرد: «برنامه این هفته به این صورت است که امروز این جلسه با حضور آقای عراقچی و آقای تخت روانچی، فردا نیز با حضور تیم مذاکرات کننده قبلی، تیم آقای جلیلی برگزار می شود و در روز چهارشنبه نیز به احتمال زیاد اعضای کمیسیون از سایت فردو و نطنز نیز بازدید خواهند داشت. انتهای هفته آینده نیز برای چگونگی ادامه مسیر برای رسیدن به جمع بندی از پایان زمان تعیین شده تصمیم گیری خواهد شد. تیم مذاکره کننده فعلی گزارش خود را اعلام می کنند و تیم مذاکره کننده قبلی که بررسی کرده اند با توجه به تجربه بالایی که دارند، نظرات خودشان را اعلام می کنند و در نهایت اعضای کمیسیون برداشت خود را به صورت جمعی از این گزارشات و اعلام نظرات کارشناسان و تیم مذاکره کننده قبلی اعلام خواهد کرد.»
کوثری در پاسخ به این سوال که " با توجه به اینکه آقای رئیس جمهور اعلام کردند چون چیزی امضا نشده، پس لایحه ای نیز به مجلس ارائه نخواهد شد؛ چه فرآیند قانونی ای در مجلس طی خواهد شد" گفت:
پس از صحبت های اخیر آقای روحانی چند تا سوال مطرح می شود. یک اینکه اگر امضایی نشده و توافقی صورت نگرفته، چرا شورای امنیت قطعنامه 2231 را صادر نموده است؟ دوم اینکه اگر توافقی نشده است، چرا کنگره امریکا در تقلا برای بررسی آن است؟ سوم اینکه اگر توافقی رخ نداده، علت خوشحالی آقای روحانی، تیم مذاکره کننده و کل دولت برای چه بوده است؟ و اقدامات زیادی برای جشن گرفتن انجام داده اند؟
عضو کمیسیون برجام در خصوص ارائه طرح از سوی مجلس خاطر نشان کرد: «در نهایت مجلس برای اینکه این موضوع را از جهات مختلف بررسی نماید با کارشناسان و مسئولین مختلفی جلسات خود را برگزار خواهد نمود و اگر ضرورت داشت، آن را در قالب طرح مطرح می کند و اگر ضرورت هم نداشت، نظر خودش را برای اصلاح موضوع مطرح می کند. هنوز به این جمع بندی که طرحی ارائه شود یا خیر نرسیده ایم و در حال حاضر این موضوع از ابعاد مختلف در حال بررسی است و به مرور زمانی که گام بر می داریم مشخص خواهد شد. در نهایت ما بدنبال این هستیم که مزایا و معایب موجود در برجام دقیقا مشخص شود تا آن چیزی که باید اصلاح شود در گزارش کمیسیون ذکر گردد.»
اسماعیل کوثری در پاسخ به این سوال که "با توجه به تحلیل های موجود، توافق صورت گرفته قابل اصلاح نبوده و در مجلس صرفا می بایست مورد پذیرش قرار گیرد یا رد شود، پیشنهاد اصلاح در گزارش کمیسیون چه وجاهت قانونی خواهد داشت" اظهار داشت:
این یک نظر است که حالا آقای عراقچی در کمیسیون امنیت ملی مجلس مطرح کرده اند، اما موقعی که آقای رئیس جمهور می گوید چیزی امضا نشده است؛ پس حالا که هنوز امضا نشده، قابل اصلاح هم هست.
لینک کوتاه »
http://rajanews.com/node/220896
لینک کوتاه کپی شد
حداکثر کاری که می توانید بکنید این است که اگرمجلس با توافق موافق است سکوت اختیار کند و کار را به شورای عالی بسپارد در غیراینصورت توافق را رد کند و دولت را ملزم کند تا توافق ننگین را بهم بزند و مانع از اجرای توافق شود. حالا اگر دولت به حرف مجلس گوش نکرد، اشکالی ندارد حداقل بعد از رفتن این دولت، تیغ الزام زیر گلوی دولت بعدی خواهد بودو مجلس هم زیر بار مسئولیت سنگین پذیرش این ننگ نخواهد رفت.