هم اکنون عضو شبکه تلگرام رجانیوز شوید
پنجشنبه، 15 آذر 1403
ساعت 06:40
به روز شده در :

 

 

 

رجانیوز را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

 

دوشنبه 9 دى 1392 ساعت 18:27
دوشنبه 9 دى 1392 21:57 ساعت
2013-12-30 18:27:40
شناسه خبر : 160587
بیان این اظهارات از سوی رییس جمهور حاکی از آن است هم اینک بعد از 4 سال، پیام حماسه 9 دی به خوبی «تثبیت» شده است و در حالی که این روزها فشارهای افراطیون بیش از هر زمان دیگر بر دولت جدید برای رفع حصر سران فتنه شدت گرفته، آقای روحانی ترجیح داده تا با اظهاراتی شفاف و صریح در این باره، افراط گری های صورت گرفته در سال 88 را که منجر به حماسه 9 دی شد را محکوم کرده و از رفتار مردم در 9 دی تقدیر کند.

گروه سیاسی- رجانیوز: اظهارات اخیر رییس جمهور درباره حماسه 9 دی با واکنشهای فراوان و متفاوتی روبرو شده است، سخنانی که در عمل منجر شده تا بخشی از هواداران رادیکال دولت که رای 18 میلیونی مردم به حسن روحانی را مترادف با مطالبات سیاسی غیر منطقی خود تفسیر می کردند بیش از پیش دچار سردرگمی و تناقض شوند.

به گزارش رجانیوز، حسن روحانی روز یکشنبه رد حاشیه جلسه هیئت دولت با اشاره به حماسه تاریخی 9 دی اظهار داشته بود: «مردم زمانیکه احساس کردند به باورها و ارزش های دینی و اعتقادی آنها توهین شده و بیگانگان خیال دخالت در حوزه های اخلاقی و اعتقادی آنان را دارند به حرکت در آمده، با حضور و اجتماع‌شان به بیگانگان پاسخ درخوری دادند. مردم برای حمایت از جناحی خاص به میدان نیامدند، آنچه مردم را به حرکت در آورد دلدادگی مردم ایران به عاشورا و ارزش‌های انسانی برآمده از آن بود. مردم با هدف دفاع از اسلام، اهل بیت(ع) و انقلاب اسلامی به حرکت در آمدند، چون احساس کرده بودند به فرهنگ عاشورا اهانت شده و بیگانگان زمینه را برای مداخله مناسب یافته‌اند.»
 
بیان این اظهارات از سوی رییس جمهور حاکی از آن است هم اینک بعد از 4 سال، پیام حماسه 9 دی به خوبی «تثبیت» شده است و در حالی که این روزها فشارهای افراطیون بیش از هر زمان دیگر بر دولت جدید برای رفع حصر سران فتنه و به کارگیری عناصر فتنه در مناصب مدیریتی شدت گرفته، آقای روحانی ترجیح داده تا با اظهاراتی شفاف و صریح در این باره، افراط گری های صورت گرفته در سال 88 را که منجر به حماسه 9 دی شد را محکوم کرده و از رفتار مردم در 9 دی تقدیر کند.
 
این مساله نشان دهنده آن است که شکاف ایجاد شده میان اصلاح طلبان تندرو و مسئولان دولت یازدهم بیش از هر زمان دیگری آشکار شده و علیرغم گذشت چندماه از انتخابات ریاست جمهوری، اصلاح طلبان تندرو در انزوای سیاسی- اجتماعی گذشته خود باقی مانده و جایی در حلقه اجرایی تراز اول کشور جایی ندارند و هر از چند گاهی تنها با صدور بیانیه های تکراری و شعارگونه درصدد اعلام حیات خود می باشد، درست شبیه سرنوشتی که گروهک نهضت آزادی بعد از انقلاب اسلامی پیدا کرد.
 
از طرف دیگر، اظهارات آقای روحانی جدای از آنکه مورد سانسور و حذف و بسیاری از رسانه ها و سایت های حامی دولت در فضای مجازی قرار گرفته است، باعث واکنش بسیاری از کاربران شبکه های اجتماعی مواجه شده است،  در این باره علی افشاری از عناصر اپوزیسیون در صفحه فیس بوک خود نوشت: «این سخنان به شکلی فیصله بخش و قاطع نشان داد که مسیر جنبش سبز و گفتمان اعتدال کاملا متفاوت وبه لحاظ راهبردی با هم تقابل دارند.»
 
یکی دیگر از کاربران فیس بوک نیز با نگاهی طنز به این مساله، پس از اشاره به جملات روحانی درباره 9 دی نوشته است این جمله از کیست؟ 1- احمد خاتمی 2- احمد جنتی 3-علی لاریجانی 4- امامی کاشانی
 
همچنین بسیاری از سایت های ضدانقلاب نیز با پوشش مواضع آقای روحانی در این باره، سخنان وی را شبیه سعید جلیلی دانسته و در بسیاری از موارد نیز با توهین به رییس جمهور وی را به خیانت در حق آرمانهای جنبش سبز! و شعارهای انتخاباتی متهم کرده اند.
 
از سوی دیگر، این موضع محکم و صریح رییس جمهور و تاکید بر تقابل مردم با مداخله بیگانگان در سال 88 نشان می دهد بسیاری از تحلیل ها و نظرات جریان های انقلابی طی سالهای گذشته از فتنه 88 درست بوده است و فتنه گرانی که درصدد بودند تا با طرح مساله «توهم توطئه» دخالت آشکار بیگانگان و دشمنان در حوادث تلخ سال 88 را نفی کنند، در نگاه رییس جمهور جدید نیز جایی ندارند و امثال موسوی، کروبی، خاتمی و هاشمی این روزها باید بیش از هر زمان دیگر پاسخگوی رفتارهای خود و زمینه سازی دخالت بیگانگان در امور داخلی کشور در سال 88 باشند.
 
نکته دیگر آنکه اظهارات آقای روحانی به خوبی مرزبندی آشکار او با سران فتنه و محمد خاتمی و هاشمی رفسنجانی را آشکار می سازد کما اینکه در طول 4 سال اخیر هیج یک از نامبردگان به این صراحت به محکومیت فتنه و تجلیل از نقش تاریخی مردم در حماسه 9 دی نپرداخته اند اما این اولین باری نیست که روحانی در این باره مواضع آشکاری دارد بلکه پیش از این در 16 دی 1388 و درست زمانی که ریاست مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام را برعهده داشت، گفته بود: «مردم بعد از حادثه روز عاشورا امسال یک واکنش بسیار قوی را نشان دادند اولاً‌ مردم ایران خواستند در تاریخ ثبت کنند و به مردم جهان بگویند که جایگاه ولایت، اهل‌بیت عصمت و طهارت و عاشورا در نزد مردم ما چقدر بلند و والاست.»
 
او عاشورا را برای ملت بسیار مهم دانسته و اظهار داشته بود: «آنهایی که به امام حسین(ع) هتاکی کردند، آنهایی که به اموال عمومی تعرض کردند و آنهایی که قانون را زیرپا گذاشتند تعدادشان زیاد نبود. لذا مردم ما وقتی احساس کردند که این عده اندک فریب خورده، عاشورا را هتک کردند، خشم و هیجان آنها شعله‌ور شد و روز چهارشنبه(9 دی) یک پاسخ محکم و قاطعی به معاندین و ضد انقلاب دادند ... تحریک مردم به اینکه بیایند در خیابان و یا اینکه فکر کنیم مشکل در کف خیابان حل خواهد شد»، را ناسازگار با قانون می داند و می گوید «تجربه کشور ما می‌گوید که حرکت‌های خیابانی برای کسی سودی ندارد. تجارب ماه‌های اخیر نیز ثابت کرد که با این‌گونه کارها کسی نمی‌تواند به اهدافی برسد.»
 
روحانی در پی غائله ضد انقلاب در 25 بهمن 89 نیز در اظهاراتی صریح گفته بود: «حرکت 25 بهمن گروهي فريب خورده کاملاً محکوم است و قوه قضاييه بايد براساس وظايف ذاتي خود نسبت به اين حرکت ضدانقلابي اقدام کند. حرکت ضداسلامي و ضد ملي 25 بهمن از يک سو مي خواست فرياد قاطعانه ملت ايران در روز 22 بهمن را تحت الشعاع قرار داد و از سوي ديگر وسيله اي براي انحراف افکار مردم منطقه از دشمنان اصلي يعني آمريکا و رژيم صهيونيستي و شکست اخير آنان گردد.»
 
گفتنی است به فاصله 24 ساعت پس از سخنان رییس جمهور در جلسه هیئت دولت مبنی بر محکومیت فتنه گران و تقدیر از حماسه 9 دی، سید محمد علوی وزیر اطلاعات دولت تدبیر و امید در حاشیه مراسم چهلمین روز درگذشت شهید ابراهیم انصاری (رایزن فرهنگی ایران در لبنان) طی سخنانی در جمع خبرنگاران، با بزرگداشت حماسه 9 دی  بر لزوم رسیدگی به اتهامات سران فتنه در دادگاه تاکید کرد و گفت: حماسه 9 دی در سال 88 نشان داد که مردم به دین و مقدساتشان پایبند هستند و از سنگرهای اعتقادی خود عقب‌نشینی نمی‌کنند.
 
به گزارش تسنیم، وی افزود: مردم ما نسبت به مقدسات خود حساس هستند و زمانی که می‌بینند حرمت مقدساتشان نادیده گرفته می‌شود، طبیعی است که نسبت به آن واکنش نشان می‌دهند. این واکنش فراگیر مردم در نهم دی‌ماه سال 88 نشان داد که آنها پایبند به دین و مقدساتشان هستند و از ارزش‌های معنوی خود پایداری می‌کنند.
 
وزیر اطلاعات با بیان اینکه مردم به هیچ‌وجه از سنگرهای اعتقادی خود عقب‌نشینی نمی‌کنند، تأکید کرد: دشمن سعی می‌کند در هر فرصتی برای ضربه زدن استفاده کند که از جمله این فرصت‌ها که به زیان خودش تمام شد، شکستن حرمت عاشورا بود و مشاهده کرد که دود این حرمت‌شکنی‌ها به چشم خودش رفت.
 
علوی ادامه داد: چه سران فتنه و چه هر فرد دیگری که خلاف کرده باشد، باید در یک محکمه عادله‌ای به اتهاماتش رسیدگی شود و برابر با جرمی که مرتکب شده، مجازات شود.


 

 

 

 

https://zamzam.ir/#home