علوي دوبار براي مجلس از سوي شوراي نگهبان رد صلاحيت شد/ آشنا نبودن با حوزه مسئوليت، روحيه لابيگري، امكان فريب خوردن از نقاط ضعف گزينه پيشنهادي/ علوي: ردصلاحیتم پروندهسازی بود
حميد رسايي نماينده مردم تهران در مجلس شوراي اسلامي از جمله نمايندگاني بود كه امروز در مخالفت با گزينه پيشنهادي وزارت اطلاعات سخن گفت.
به گزارش رجانيوز، رسايي كه پيش از استقرار در جايگاه ناطق، با سيد محمد علوي گزينه پيشنهادي وزارت اطلاعات روبوسي كرده بود، محور انتقادات خود را موضوعاتي چون آشنا نبودن با حوزه مسئوليت، روحيه لابيگري، امكان فريب خوردن و در نهايت دوبار رد صلاحيت گزينه پيشنهادي توسط شوراي نگهبان براي انتخابات مجلس عنوان كرد.
علوي هيچ سابقهاي در وزارت اطلاعات ندارد
رسايي در ابتداي سخنان خود به دليل روبوسي خود با علوي اشاره كرد و گفت: دلیل روبوسیام با وزیر پیشنهادی که قبل از نطقم انجام دادم این بود که بگویم زنده باد مخالف من، شعاری که امیدواریم به صورت واقعی تحقق پیدا کند.
وی ادامه داد: در دورهای شعار زنده باد مخالف من را دیگران دادند ولی ما به آن عمل کردیم.
نماينده مردم تهران با تاکید بر اینکه خدا را شاهد میگیرم که قصد و غرض شخصی بین بنده و حجتالاسلام علوی در میان نیست، به تبیین دلایل مخالفتش با وزیر پیشنهادی اطلاعات پرداخت و افزود: یکی از اشکالات وارد بر ایشان با وجود سوابق خوب در سایر حوزهها آشنا نبودن با حوزه عمل وزارت اطلاعات است؛ سوالم این است که چرا برخی دوستانی که سابقه و پیشینه وزارت اطلاعات را داشتند توسط رئیسجمهوری معرفی نشدند ولی حجتالاسلام علوی معرفی شد که هیچسابقهای در این وزارتخانه ندارد.
رسایی گفت: به نظر بنده بهتر بود حجتالاسلام پورمحمدی با سابقه و آشنایی خوب بر مسائل اطلاعاتی و نظارتی به عنوان وزیر اطلاعات به مجلس معرفی میشد.
وي با بيان اينكهدر هر مجموعهای نیروهای خوب و گاهی نیروهای مخالف وجود دارد که حتی ممکن است لباس روحانیت به تن داشته باشند، افزود: وقتی فرد بیسابقهای در وزارت اطلاعات قرار میگیرد افرادی که قصد شیطنت دارند و در داخل این مجموعه هستند ممکن است مجددا از این موضوع سوءاستفاده کنند.
روحيه لابيگري براي وير اطلاعات خوب نيست
اين نماينده مجلس، روحیه لابیگری را در مجلس مورد اشاره قرار داد و گفت: روحیه لابیگری در نمایندگان مجلس موضوعی طبیعی است اما این روحیه برای وزیر اطلاعات خوب نیست، ایشان با برخی چهرهها و شخصیتهایی ارتباط دارند که اگر وزیر اطلاعات بودند یا نباید با آنها ارتباط میداشت یا با آنها برخورد میکرد.
رسايي با اشاره به حضور حجتالاسلام علوی در جلسهای تصريح كرد: در یک جلسه فردی که در پرونده مشهور «شهرام کذا» بود و حتی از افراد ساواک در آن جلسه، حضور داشتند حجتالاسلام علوی نیز جزو مهمانان آن جلسه بود و حضور داشت البته ایشان بعدا گفت که این افراد را نمیشناسد سوال بنده این است که چطور میتوان چنین فردی را در مسئولیت وزارت اطلاعات قرار داد؟
وی ادامه داد: حجتالاسلام علوی در موضوعی دچار خبطی شده بود که بعدا هم آن را پذیرفت و ما نجابت کردیم و آن موضوع را بیان نکردیم.
رسايي یادآور شد: حجتالاسلام علوی در جایی گفته بود که برای وزارت کشور مناسبتر است، چون در وزارت اطلاعات برخی حرفها را باید نگه داشت که با روحیات بنده سازگار نیست.
علوي دوبار رد صلاحيت شد
وی با بيان اينكه با خود کلنجار رفتم که موضوعي را بگویم یا نگویم، ولی حالا آن را میگویم، اظهار داشت: حجتالاسلام علوی برای مجلس نهم و میاندورهای در انتخابات شرکت کرد ولی در هر دوبار رد صلاحیت شد، حالا بنده وارد جزئیات آن نمیشوم.
به گفته رسايي اگر در رد صلاحیتهای شورای نگهبان تردید شود، در تایید صلاحیت این شورا (همچون تاييد صلاحيت نمايندگان مجلس) نیز باید تردید شود، بنابراین حرمت این شورا باید حفظ شود.
نماينده مردم تهران در مجلس تصریح کرد: وزیر اطلاعات باید درباره صلاحیتهای مجلس دهم نظر دهد، بنابراین باید برای تعیین وزیر پستی که مهمتر از نمایندگی است دقت شود.
وي با بيان اينكه علوي اعلام كرده بود كه براي امام جمعه شدن به وي پيشنهاد شده است، افزود: شايد آقای علوی برای امام جمعه بودن گزینه خوبی باشد ولی برای وزارت اطلاعات خیر.
مشاركتيها به هاشمي اتهام قتل زدند
رسايي افزود: در سال 76 وزیر اطلاعاتی مسئول این وزارتخانه شد که هیچ سابقهای در این وزارتخانه نداشت و اکثر اعضای منحله حزب مشارکت که از این وزارتخانه خارج شده بودند بلایی بر سر هاشمی رفسنجانی آورده بودند که ما هم که منتقد ایشان هستیم چنین کاری با ایشان نکردیم، آنان به هاشمی اتهام قتل زدند ولی با وجودی که با آقای هاشمی مخالفیم چنین اتهامی به ایشان نزدیم.
نماینده مردم تهران گفت: بیتجربگی وزیر دولت اصلاحات موجب دور خوردن وزارت اطلاعات و شکلگیری قتلهای زنجیرهای شد، هرچند که وزارت اطلاعات در سالهای بعد خود را بازسازی کرد.
چه كسي برنامههاي علوي را مينويسد؟
وی با اشاره به برنامههای پیشنهادی وزیراطلاعات گفت: وقتی دو برنامه وزیر را که با فاصله زمانی به مجلس ارسال شد متوجه شدم برنامه اول ایشان مورد تایید وزیرپیشنهادی اطلاعات نیست، آقای علوی از الان برای شما برنامه مینویسند، آقای لاریجانی آیا برنامه اول وزیر پیشنهادی اطلاعات از دولت به مجلس ارسال شده است؟ آقای روحانی چه کسی این برنامه را نوشته است آیا نباید با مشورت افراد خبره این برنامه نوشته میشد.
رسایی تصریح کرد: در سال 76 اصلاحات آمریکایی و مطبوعات و رسانههای آن دوران به بهانه قتلهای زنجیرهای وزارت اطلاعات را زدند، به بهانه کوی دانشگاه نیروی انتظامی را زدند و وزارت اطلاعات را سلاخ پیرزنها معرفی و نیروی انتظامی را قاتل جوانان جا انداختند، به بهانه قتلهای زنجیرهای بسیج و سپاه را به صورت تکتیراندازی زدند، بسیج و سپاه را طوری معرفی کردند که گویا افرادی با دمپایی سوار بر موتور هزار مردم را لت و پار میکنند؛ آقای روحانی شما هم در آن زمان تخریب شدید تعجب میکنم که چرا شما با سابقه بودن وزیر اطلاعات در این وزارتخانه را مورد توجه قرار نمیدهید.
وي افزود: وزارت اطلاعات در گذشته سوابق عناصر اصلاحات آمریکایی را از بین برد و به همین دلیل در استعلامات بعدی برای این عناصر سابقهای در این وزارتخانه موجود نیست، اما نگران تکرار این قضایا هستیم، البته شخصیت آقای روحانی مقتدرتر از آن است که انتخاب برخی از افراد برای برخی از معاونتهای وزارت اطلاعات را برتابد.
نماینده مردم تهران گفت: تاکید ما بر موضوع فتنه و برائت افراد از آن انتقامگیری نیست بلکه جلوگیری از تکرار اتفاقاتی است که به قول مقام معظم رهبری نظام را تا لب پرتگاه برد.
وی در پایان تاکید کرد: مجلس شاخص اندازهگیری و بزنگاه نظام است و مردم به عملکرد ما توجه دارند.
علوي: ۱۰ سال در محضر رهبرانقلاب درس خارج فقه خواندم/ردصلاحیتم پروندهسازی بود
علوی گفت: وزارت اطلاعات با هوشمندی و تعهد میتواند نقش سازندهای در کشور ایفا کند.
به گزارش آنا، سیدمحمود علوی وزیر پیشنهادی اطلاعات در جلسه نوبت بعدازظهر مجلس شورای اسلامی در دفاع از خود گفت: از مرجعم مقام معظم رهبری که با پیشنهاد آقای روحانی مبنی بر تصدی من بر وزارت اطلاعات موافقت کردند، سپاسگزارم.
وی با اشاره به اینکه ده سال در خدمت مقام معظم رهبری درس خارج فقه خواندم گفت: وزارت اطلاعات با هوشمندی و تعهد میتواند نقش سازندهای در کشور ایفا کند و با غفلت میتواند نقش واگرایی داشته باشد زیرا ماموریت ذاتی وزارت اقتضا می کند تا در صیانت کادرهای نظام آن ها را رصد اطلاعاتی کند.
علوی تصریح کرد: برخورد قهرالود باید آخرین راه باشد، تمام توان در جهت امنیت نرم به کار گرفته میشود زیرا انقلاب در طول عمر خود با دشمنی دشمنانی روبروست که از هر ابزاری در جنگ نرم بهره میبرند.
گزینه پیشنهادی وزارت اطلاعات تاکید کرد: مردم نباید از وزارت اطلاعات بترسند بلکه باید بازوی یاری دهنده وزارت باشند اما کسانی که نیت ناسالم دارند و مخل امنیت هستند باید از آن بهراسند.
وی مطرح کرد: توانمندی وزارت حاصل کار تمام وزرا است و امیدوارم بتوانم امین دستاورد آن عزیزان باشم.
علوی در خصوص رد صلاحیت خود در جریان انتخابات مجلس گفت: رد صلاحیت ثمره پرونده سازی بود که پاسخ گفتم و در جلسه با آقای علیزاده ایشان اظهار داشت که چیزی مبنی بر رد صلاحیت مشاهده نکردم؛ هر چند تلخ بود اما ملاطفت رهبری مرحمی شفا بخش بود و تلخی را تبدیل به شیرینی کرد.
گزینه پیشنهادی وزارت اطلاعات در پایان خاطرنشان کرد: اشاره کردم خود را پایبند به نظام میدانم؛ رد صلاحیت من تاثیری بر سربازی من رای نظام ندارد و سرباز ولایت هستم زیرا آنچه مهم است فضای مشارکت حداکثری مردم است و آسیب دیدن خود را ارجح بر آسیب اندکی به نظام میدانم.