خرید کامپیوتر استوک و صنعتی
امروزه خرید و فروش کامپیوترهای استوک و خرید کامپیوتر صنعتی نقش و جایگاه ویژه ای در صنعت پیدا کرده است.
خرید یک کامپیوتر کارکرده راهی عالی برای صرفه جویی در هزینه هاست اما اگر معیارهای لازم را رعایت نکنیم با دردسر مواجه می شویم.
مزایا و معایب
مزایای خرید قطعات کامپیوتر استوک و خرید کامپیوتر صنعتی
- صرفهجویی در هزینه.
- خرید قطعات قویتر با قیمت کمتر.
معایب خرید قطعات کامپیوتر استوک و خرید کامپیوتر صنعتی
- فرسودگی نسبی بسته به نوع کارکرد و ساعات استفاده.
- دشواری آزمایش و تضمین سلامت برخی قطعات.
- کم شدن از زمان گارانتی قطعه یا انقضای آن.
- پشتیبانی نرمافزاری کمتر نسبت به قطعات جدیدا عرضه شده.
- اصولا برخی قطعات را نباید دست دوم تهیه کرد.
کدام قطعات را میتوان استوک تهیه کرد؟
- پردازنده (CPU)
- حافظهی اصلی (RAM)
- کارت گرافیک (VGA)
- بدنه (Case)
این قطعات را هم بسته به سلامت فیزیکی و بررسی دقیق کارکرد میتوان با پذیرفتن درصدی از ریسک سلامتی، به صورت دست دوم تهیه کرد:
- منبع تغذیه (Power Supply): توان منابع تغذیه پس از مدتی کارکرد رو به تحلیل میگذارد و از حداکثر توان اسمی ذکر شده برای آن کاسته میشود. بنابراین باید مراقب باشید که توان آن هنوز برای پاسخگویی به کارکرد سیستم کافی باشد و البته تمام ولتاژهای خروجی آن هم در محدودهی طبیعی قرار داشته باشند. به بیان ساده این که منبع تغذیه ۱۰۰ درصد سالم باشد.
- مادربرد (MotherBoard): تشخیص مشکلات ریز و درشت و گاها پنهان مادربردها همیشه کار آسانی نیست و ممکن است برخی مشکلات در استفادهی عادی تنها بعد از گذشت ماهها از کارکرد سیستم قابل تشخیص باشند. در اینجا استفاده و اجرای نرمافزارهای تست پایداری یا Stress test بیش از همیشه ضرورت پیدا میکند که در بخشهای بعدی به آنها میپردازیم.
- نمایشگر (Monitor): پنل برخی نمایشگرها بسته به نوع و کیفیت ساخت، بعد از چندین سال استفاده ممکن است کیفیت و شفافیت رنگ خود را از دست بدهند.
همراه ما باشید اونیکس کالا فروشگاه اینترنتی کامپیوتر استوک و کامپیوتر صنعتی .
کدام قطعات را نباید دست دوم تهیه کرد؟
- درایو حالت جامد (SSD)
- دیسک سخت یا همان هارددیسک (Hard Disk)
- صفحه کلید، ماوس و لوازم جانبی مشابه
بررسی سلامت فیزیکی قطعات
اولین اقدام در راه خرید کامپیوتر استوک و خرید کامپیوتر صنعتی ، بررسی صحت و سلامت فیزیکی قطعات و مولفههای ظاهری آنهاست.
CPU اگر مانند مدلهای سری رایزن از AMD از نوع پیندار (Pin Grid Array یا به اختصار PGA) باشد، پینهای اتصالی روی CPU قرار دارند و سوکت پردازنده سوراخهای مشبکی برای جایگیری پینها دارد.
باید سلامت پایههای آن، در یک راستا بودن و عدم شکستگی یا خم شدگی پایههای آن را بررسی کنیم. کوچکترین خمیدگی یا کج شدن یک یا تعدادی از پایهها میتواند در کارکرد آن تاثیرگذار باشد که نتیجهاش میتواند تداخل در کارکرد، ناپایداری، صفحات آبی مرگ (BSOD) در ویندوز یا ریست و هنگ کردنهای تصادفی باشد یا اینکه بدتر از این، کلا باعث شود تا سیستم قابلیت بوت را از دست بدهد و از ابتدای زدن دکمهی Power، علائم حیاتی نشان ندهد.
CPU اگر مانند پردازندههای Intel از نوع بدون پین (land Grid Array یا به اختصار LGA) باشد، پینهای اتصالدهنده روی سوکت CPU و بر روی مادربرد نصب شدهاند. پردازنده باید از نظر نداشتن خط و خش روی برد مدار چاپی بررسی شود. تمام پایهها باید به صورت یکدست و قابل تشخیص باشند و نباید توسط هیچ مادهای پوشیده یا مخدوش شده باشند.
مادربرد
بررسی فیزیکی مادربرد به علت پیچیدگی و تنوع قطعات بکار رفته روی آن، از جمله کارهایی است که نیاز به دقت فراوان دارد و باید برای آن زمان زمان بیشتری اختصاص داد.
سوکت پردازنده اگر از نوع LGA باشد باید به دقت بررسی شود تا تمام پایههای سوکت سالم و در یک راستا باشند و هیچگونه خمیدگی یا شکستگی در بین پینها مشاهده نشود.
کارت گرافیک
بررسی فیزیکی کارت گرافیک نیاز به تمرکز در چند نقطه دارد، خنک کنندهی کارت گرافیکی از نظر ظاهری نباید شکستگی یا تغییر شکل ظاهری داشته باشد و پشت برد کارت گرافیک اگر دارای صفحهی محافظ (back plate) نباشد باید از نظر عدم تشخیص آسیب، ضربدیدگی یا آثار سوختگی و لحیمکاری مورد بررسی قرار بگیرد. روی خنک کنندهی کارت گرافیکی و پشت برد آن از پیچهای مختلفی استفاده شده که میتوانید آنها را از نظر ظاهری بررسی کنید که آیا قبلا با ابزار دستی باز و بسته شدهاند یا خیر. باز شدن خنک کننده را میتوان دلیلی برای مظنون شدن به تعمیری بودن یا بازسازی شده بودن کارت در نظر گرفت، هر چند که به تنهایی نمیتواند نشانهی عدم سلامت کارت باشد. گاهی اوقات خود کاربران اقدام به تعویض خمیر سیلیکون استفاده شده روی تراشهی GPU میکنند تا دمای تراشه را در هنگام لود چند درجهای پایینتر بیاورند و در نتیجه خنک کننده، نویز و حرارت کمتری تولید کند و راندمان کاری هم در حالت بهینه باقی بماند.
حافظه
بررسی ظاهری خشابهای حافظه کار سختی نیست. اگر ماجولهای RAM بدون پوشش روی تراشهها یا همان دفع کنندهی حرارتی باشند، کمترین کار بررسی ظاهری تراشهها از نظر نداشتن تغییر حالت، رنگپریدگی و یا آثار سوختگی است. اما در صورتی که ماجولها هیتسینک داشته باشند، نیاز به برداشتن آنها نیست و فقط کافی است که ماجول را در مرحلهی بعدی که آزمون عملی قطعه است از لحاظ کارکرد بررسی کنید.
