بتنریزی در 4 مرحله اصلی انجام میشود. این 4 مرحله عبارتاند از: ساخت بتن بهوسیله میکسر یا بتونیر، ویبره کردن بتن به وسیله شیلنگهای ویبره، صاف کردن بتن بهوسیله ماله پروانهای و در انتها ویبره کردن مجدد سطح بتن. در بین این 4 مرحله، قصد دارید در این مقاله به نقش مهم ویبره کردن بتن در بالا بردن استحکام ساختمان، بپردازیم. اکنون سؤال این است که عمل ویبره کردن بتن برای چه انجام میشود؟
نکته مهمی که باید در بتنریزی به آن توجه کرد، وجود هوای بسیار در بین ذرات بتن است. این هوا حدود 8 درصد بتن را تشکیل میدهد. برای خارج کردن حبابهای هوا در بتن، از شیلنگهای ویبره استفاده میشود. شیلنگ ویبره ، از تجهیزات اصلی در سایتهای بتنریزی میباشد. هدف اصلی از ساخت و کارکرد شیلنگ ویبره، سفتسازی سطوح بتنی در انتهای عملیات بتنریزی است. درواقع استفاده از شیلنگ ویبره در بتنریزی و از بین بردن هوای محبوس داخل بتن، برای ایجاد یکپارچگی و استحکام آن، ضروری است.
نقش شیلنگ ویبره بتن در استحکام ساختمان
استفاده از بتن در صنعت ساختمانسازی دلایل مختلفی دارد. مواد تشکیلدهنده بتن قابلدسترس است و بهراحتی به محل پروژه، انتقال داده میشود. بتنها چهار جزء اصلی دارند که عبارتاند از: آب، شن و ماسه (دانههای کوچک)، سنگ و سیمان. از طرفی شکلگیری و قالبسازی بتن بهآسانی صورت میگیرد و بر همین اساس، سازههای بتنی، زیبا به نظر میرسند. همچنین، بتن در برابر فشارهای بیرونی، مقاومت بسیار بالایی دارد و استحکام سازههای بتنی، بسیار بالاست. اما در عملیات بتنریزی، بتن در فضای یکدست و همگن پخش نمیشود؛ بنابراین، هنگام عملیات بتنریزی، هزاران حباب هوا در بتن ایجاد میشود. این حبابها، بهطور قابلتوجهی، استحکام بتن را کاهش میدهند. از سوی دیگر، این حبابها باعث ایجاد ترک در سطح و عمق بتن خواهند شد.
راهحل اصلی، از بین بردن این حبابها، ایجاد لرزش و ارتعاش در بتن است. برای این کار از شیلنگهای ویبراتور (شیلنگ ویبره)، استفاده میشود. شیلنگ ویبره، برای از بین بردن حبابها و خلل و فرجهای ایجادشده در بتن، استفاده میشود.
با ایجاد لرزش توسط شیلنگ ویبره، آزادسازی حباب هوا، انجامشده و بدین شکل بتن یکپارچه و مستحکم، ایجاد میشود. اگر عمل لرزش انجام نشود، پس از خشک شدن بتن، حبابهای موجود تبخیر میشود. این مسئله باعث میشود که بتن شبیه اسفنج شده و بسیار ضعیف باشد. کاربرد دیگر شیلنگ ویبره، گرفتن آب اضافی بتن است. این کار، نیز برای رسیدن به بتن همگن و مستحکم، انجام میشود.
اگر عملیات ویبره زنی توسط شیلنگ ویبره، انجام نشود، تأثیرات مخربی در ساختمانها ایجاد می شود. کرمو شدن یا شن نما شدن بتن، ترک خوردن بتن و نشست بتن، تعدادی از تأثیرات مخرب، عدم ویبره زنی است.
این تأثیرات مخرب، باعث کاهش مقاومت بتن، نفوذپذیری بتن، از بین رفتن زیبایی ظاهری و بالا رفتن هزینه نگهداری سازههای بتنی، خواهد شد.
یک نکته مهم در عملیات ویبره زنی بتن، اهمیت دارد و آن استفاده از افراد آموزشدیده است. مدیریت و آموزش افراد متخصص در ویبره زنی، اطمینان از استحکام بتن را بالا میبرد.
اگر عملیات ویبره زنی که توسط شیلنگ ویبره انجام میشود، ضعیف باشد. در بتن حفره ایجاد میشود؛ بنابراین استفاده از افراد آموزشدیده و ماهر که انواع شیلنگ های ویبره و کاربرد آنها را میشناسند، ضرورت دارد.
شرکت های معتبر تولید کننده لوازم ساختمانی، آموزش های متعددی برای استفاده از شیلنگ ویبره برای نیروی انسانی خود، دارند. شرکت پیشرو صنعت از شرکتهایی پیشرو در ارائه تجهیزات در حوزه بتنریزی است. این شرکت خدماترسانی گسترده در این زمینه دارد.
انواع شیلنگ ویبره را بشناسیم
در صورت انتخاب اشتباه شیلنگ ویبره یا فرکانس کاری نامطلوب دراستفاده از آن، ترکیب بتن، تخریب خواهد شد. بنابراین استفاده درست از شیلنگ ویبره، شرایط بتن را مطلوب میکند. در ادامه، به معرفی انواع شیلنگ ویبره ها و کاربردهای آنها میپردازیم؛
شیلنگ ویبره دریلی، در پروژههای ساختمانی، جدولسازی و ستون ریزی کاربرد دارد. نام دیگر این محصول، شیلنگ ویبره دستی است. این شیلنگ برای پروژههای کوچک و متوسط استفاده میشود. ویژگی اصلی شیلنگ ویبره دریلی، حملونقل آسان، وزن کم و کاربرد آسان است. طول شیلنگ آن نیز محدود است.
نوع دوم، شیلنگ ویبره برقی است که با نیروی برق، کار میکند. این نوع از شیلنگ های ویبره، بزرگتر از نوع دستی میباشد. شیلنگ ویبره برقی، غالباً توسط یک موتور سنگین و قدرتمند به گردش درمیآید و در پروژههای ساختمانسازی بزرگ استفاده میشود.
نوع دیگری از شیلنگ های ویبره ، به اسم شیلنگ ویبره مکانیکی، شناخته میشوند. شیلنگهای ویبره مکانیکی یا بنزینی، از پرکاربردترین شیلنگها هستند. نیروی محرکه در شیلنگ ویبره مکانیکی، معمولاً موتور ویبراتور بنزینی است. به همین دلیل به نام شلنگ ویبره بنزینی شناخته می شود. در این نوع از شیلنگ، یک موتور سادهی تک یا دو سیلندر بنزینی وجود دارد که نیروی گردشی قدرتمندی ایجاد میکند. این شیلنگ ویبره در پروژههایی که فاز ابتدایی آن، فاقد نیروی برق است، استفاده میشود. این شیلنگ ویبره، در پروژههای راهسازی، بهویژه در بیابانها، کاربرد دارد. با توجه به دسترسی آسان به بنزین، این شیلنگ ویبره، در هر زمان و مکانی استفاده میشود.
شیلنگ ویبره بعدی، شیلنگ ویبره دوشی و پرتابل است. این شیلنگ درجایی استفاده میشود که فضای مانور کم است و امکان جابجایی موتور ویبراتور، وجود ندارد. شیلنگ ویبره دوشی و پرتابل، در پروژههای گسترده و حجم بزرگ استفاده میشود.
شیلنگ ویبره کانورتوری، آخرین نوع شیلنگ ویبره ای است که آن را معرفی می کنیم. این شیلنگ در پروژههایی مثل سدسازی و ساخت راهآهن کاربرد دارد. در این پروژهها، چند اپراتور بهصورت همزمان عمل ویبره زنی در بتن را انجام میدهند. شیلنگ ویبره کانورتوری، با برق 3 فاز کارکرده و امنیت بسیار بالایی دارد.
راهنمای خرید شیلنگ ویبراتور
در زمان خرید شیلنگ ویبره، باید به حجم پروژه و فضای موجود در شیلنگ، توجه کرد. انعطاف پذیری شیلنگ نیز از عوامل مهم در خرید است. از طرفی، جنس شیلنگها باید بهقدری محکم باشند که در برخورد با سطوح مختلف مقاوم باشند. تعمیر و نگهداری کمهزینه و روغنکاری آسان شیلنگ، نیز از فاکتورهای یک شیلنگ ویبره ایده آل است.
بنابراین، هنگام خرید این محصول ضرورت دارد از شرکتهای معتبر، خرید کنیم. شرکت پیشرو صنعت از شرکتهای معتبر و پیشگام در عرضه انواع شیلنگ ویبره بتن است. محصولات شرکت پیشرو صنعت، با تضمین کیفیت و قیمت مناسب، ارائه میشود.
برای مشاهده انواع شیلنگ های ویبره و قیمت آن ها به لینک زیر مرجعه کنید:
http://www.pishro-sanat.com/Vibrating-tone-shilling
