
مقطع کارشناسی ارشد تغذیه نیز به مثابه مقاطع دیگر آن در پنج زیر گرایش تقسیم بندی میشود که هر یک از آنها با عنوان زیرگروه رشته تغذیه در دانشگاههای مختلف تحت نظارت وزارتبهداشت دانشجو میپذیرد. از بین گرایشها محبوب ترین و پرطرفدارترین آن ارشد تغذیه ورزشی و ارشد تغذیه بالینی است که به دلیل امکان بازار کار بیشتر و نیز تأسیس مراکز مشاوره بسیار مورد توجه علاقه مندان به رشته علوم تغذیه واقع میشود.
رشتههای مجاز به ثبت نام در آزمون کارشناسی ارشد تغذیه
از آنجایی که رشته پرطرفدار تغذیه با یکی از بنیادی ترین بخش های زندگی انسان یعنی تغذیه در ارتباط است لذا از نظر کلینیکی کارشناسی ارشد تغذیه به موازات مقاطع دیگر، شیوه تغذیه صحیح در جهت بهبود بیماری و همچنین توازن میان تغذیه، فعالیت و رژیم غذایی را مورد بررسی و ارزیابی قرار می دهد. شاید به همین خاطر است که قریب به اکثریت فارغ التحصیلان این رشته سودای تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد را در سر پرورانده و نسبت به آن تمایل نشان می دهند. اطلاعیه های به دست آمده از وزارت علوم بهداشت حاکی از آن است که افرادی که فارغ التحصیل رشتههای زیر هستند (فارغ از تمامی گرایشها) میتوانند در آزمون کارشناسی ارشد تغذیه شرکت کرده و نسبت به ادامه تحصیل در آن اقدام نمایند. لازم به ذکر است که این آزمون هر ساله در فصل بهار برگزار می گردد.
باید گفت پذیرش در مقطع کارشناسی ارشد تغذیه ورزشی و بالینی به مراتب اندکی سخت تر است. بسیاری از افرادی که در این آزمون شرکت می کنند به وضوح عامل موفقیت خود را در برنامه ریزی های مشخص شده و پیاپی، استفاده از منابع درسی خوب و سنجیده، راهنمایی هایی خوب کسانی که در این رشته موفق به اخذ مدرک کارشناسی ارشد شده اند و در نهایت تلاش و پشتکار خود می دانند. رشته هایی که شرایط لازم برای شرکت در آزمون کارشناسی ارشد تغذیه دارند عبارت اند از:

بازار کار کارشناسی ارشد تغذیه ورزشی
شما به عنوان فارغ التحصیل و دانش آموخته ارشد تغذیه ورزشیمی توانید در مکان هایی همچون سالن های ورزشی، باشگاه های بدنسازی و همچنین کارشناس ارشد مشاور تغذیه در مراکز آموزش عالی و مدارس مختلف مشغول به کار شوید. از جمله وظایف کارشناسان تغذیه ورزشی شامل:
زمینه های فعالیت کارشناس ارشد تغذیه بالینی
ارشد تغذیه بالینی همچون سایر مقاطع به عنوان شاخهای از رشته علوم تغذیه به حساب میآید که با هدف مشاورههای تغذیهای صحیح و مفید به بیماران و همچنین ارزیابی و تنظیم انواع رژیمهای غذایی وارد بازار کار شد. در واقع هدف از تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد این رشته، توانمند سازی و آگاه ساختن محصلانی است که قادر به ارائه چنین برنامههایی و در نهایت انجام پژوهشهای صحیح در زمینه تغذیه بالینی است. از این رو تمامی دانش آموختگانی که موفق به اخذ مدرک کارشناسی ارشد تغذیه بالینی میشوند میتوانند نسبت به اجرای وظایف زیر در جامعه اقدام نمایند:
