پنجشنبه 30 خرداد 1398 ساعت 10:12 2019-6-20 10:12:06
شناسه خبر : 321481
عضو کمیسیون اجتماعی گفت: برای اجرای بهتر طرح اعاده اموال نامشروع مسئولان باید تجربه کشورهای موفق در زمینه مبارزه با فساد و قوانین آنها را مطالعه و بر همین اساس از افشاکنندگان حمایت قضایی و قانونی کنیم.
عضو کمیسیون اجتماعی گفت: برای اجرای بهتر طرح اعاده اموال نامشروع مسئولان باید تجربه کشورهای موفق در زمینه مبارزه با فساد و قوانین آنها را مطالعه و بر همین اساس از افشاکنندگان حمایت قضایی و قانونی کنیم.
شکور پورحسین شقلان عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی درباره طرح اعاده اموال نامشروع مسئولان که کلیات آن به تصویب مجلس شورای اسلامی رسید، گفت: این طرح تصویب شود طرح خوبی است اما نیاز به بررسیهای دقیق و چکشکاری دارد.
وی با بیان اینکه فساد در کشور ما به نوعی از رتبه بالایی برخوردار است، افزود: برای اجرای بهتر طرح اعاده اموال نامشروع مسئولان، ما نیازمند مطالعه تطبیقی هستیم تا ببینیم کشورهای موفق در زمینه مبارزه با فساد چه کارهایی کردهاند، چه قانونهایی را گذرانده و چه حمایتهایی قائل شدهاند.
عضو کمیسیون اجتماعی مجلس با تأکید براینکه باید قانون بدون اغماض برای مسئولان اجرا شود، گفت: مشکل ما این است که در خیلی از جاها مسامحه، تساهل و مداراهایی وجود دارد که به نوعی باعث شده تا اجرای قانون در این خصوص نادیده گرفته شود.
وی با بیان اینکه میتوانیم با فساد مبارزه کنیم، عنوان کرد: من باور دارم مبارزه با فساد یک عزم جدی را میطلبد و باید افراد دارای اختیارات تام قضایی باشند تا بدون اغماض، بدون سطحبندی و بدون در نظر گرفتن ملاحظات سیاسی و سایر مسائل واقعاً قانون را اجرا کنند و در هر درجه و هر سطحی با فساد برخورد قاطع صورت گیرد.
پورحسین شقلان گفت: برای مبارزه با فساد ما به یک قانون جامع نیاز داریم، البته در آن قانون مواردی هست که بایستی اضافه شود. من یک مطالعه تطبیقی در این خصوص انجام دادم و متوجه شدم کشورهای موفق در این زمینه قانونی تحت عنوان حمایت از افشاکنندگان فساد دارند و حتی درصدی از مبلغی که کشف میشود را به افشاکنندگان اختصاص میدهند.
نماینده پارسآباد و بیلهسوار در همین خصوص اضافه کرد: قانون حمایت از افشاکنندگان باعث میشود تا مردم ترغیب به همکاری با نهادهای اطلاعاتی، امنیتی و قوه قضاییه شوند و از سوی دیگر باید به لحاظ جانی و مالی مورد حمایت قرار گیرند و این رویه باعث میشود مردم همه جانبه برای کشف فساد و فرایند رسیدگی به آن ورود کنند.
وی در پایان گفت: موضوع حمایت از افشاکنندگان تنها یک ایده نیست بلکه این موضوع در قوانین کشورهای موفق در زمینه مبارزه با فساد وجود دارد مانند همین امر به معروف و نهی از منکر ما است که همگان مکلف هستند مفاسد را اطلاعرسانی کنند اما نکته مهم حمایتهای قضایی و قانونی از افرادی است که این اطلاعرسانی را انجام میدهند.
منبع:فارس

لینک کوتاه »
http://rajanews.com/node/321481
لینک کوتاه کپی شد