پنجشنبه 13 آبان 1395 12:32 ساعت
شناسه خبر : 259234

یادداشت اختصاصی حجت الاسلام و المسلمین استاد نبویان پیرامون 13 آبان
مذاکره با دیو خون آشام «زیانبار» است/ بازخوانی مواضع «حضرت امام خمینی» و «حسن روحانی» درباره آمریکا
جای تعجب است که چگونه وقتی آقای روحانی آمریکا را دروغگو، زورگو، دشمن مبانی اصلی نظام، دشمن پیشرفت، دشمن اقتدار و استقلال ملت ایران می داند، و مذاکره با آمریکا را غیر منطقی، بی فائده، مخالف مصلحت و ... می داند، در عین حال، برخی از طرفداران دولت و مسئولین، سخن از مذاکره با آمریکا میگویند.
گروه سیاسی-رجانیوز: حجت الاسلام و المسلمین سید محمود نبویان نماینده سابق مجلس و استاد حوزه و دانشگاه یادداشتی اختصاصی به مناسبت سیزده آبان در اختیار رجانیوز قرار داده است. متن کامل این یادداشت به شرح زیر میباشد
مذاکره با دیوخون آشام زیانبار است
سالگرد افتخارآمیز اشغال جاسوسخانه آمریکا را گرامی میداریم. در این ایام لازم است آمریکا را بهتر بشناسیم تا ضررهای هرگونه رابطه و نیز مذاکره با آمریکا را به درستی بشناسیم.
مذاکره با آمریکا جز خسارت و ضرر برای ملت ایران، هیچ فائدهای ندارد. برجام تابلویی بسیار آشکار از بدعهدیها و خیانتهای آمریکاست.
بیش از ۸ ماه از اجرای تعهدات یک طرفه ایران نسبت به فعالیت هستهایش میگذرد. ایران فردو را-از جهت غنیسازی و نیز تحقیق و توسعه- تعطیل کرده است، غنی سازی ۲۰درصد را به ۶۷/۳ درصد رسانده است، بیش از ۴۰۰ کیلو ۲۰٪ غنی شده خود را نابود کرده است، ۱۱تن مواد غنی شده ۵ درصد خود را به ۳۰۰ کیلو رسانده است، سانتریفیوژهای بالاتر از نسل یک را جمعآوری و انبار کرده است، حق تولید هیچ نوع سانتریفیوژ حتی نسل یک را نیز ندارد، از حدود ۱۷ هزار سانتریفیوژ موجود در سایت نطنز، صرفا ۵۰۶۰ عدد را حفظ و بقیه را الزاما جمعآوری کرده است، قلب رآکتور اراک را درآورده و آن را چنان با بتن پر کرده است که قابل استفاده برای مصارف هستهای آینده نباشد، ۱۷نوع محدودیت را در تحقیق و توسعه پذیرفته است، محدودیتهای ۱۰، ۱۵، ۲۰، ۲۵ سال و نیز بیش از ۱۰ مورد محدودیت ابدی را پذیرفته است، ۶ نوع نظارت منحصر به فرد را پذیرفته است به گونهای که این نوع نظارتها در هیچ کشور دنیا سابقه ندارد، نظارت بر تمام اماکن نظامی را پذیرفته و اجازه بازرسی از آنها را داده است و ... اما در مقابل، هیچ چیز را بدست نیاورده است، یعنی تحریم بانکی و اقتصادی برداشته نشده است بلکه بر مقدار تحریمها نیز افزوده شده است. (سخنرانی جانکری در دانشگاه شیکاگو در تاریخ ۹/۸/۱۳۹۵)
مذاکره با دیو خون آشام و شیطان بزرگ جز ضرر و خسارت، نتیجهای نداشته و نخواهد داشت. خوب است یکبار و فقط برای یکبار طرفداران رابطه و مذاکره با آمریکا اندکی دقت کنند و آمریکا را درست بشناسند.
برای شناخت آمریکا، بهترین شخص امام فقید این ملت بزرگ است. در این نوشتار دیدگاه امام خمینی ره به صورت اجمالی بیان میکنیم.
دیدگاه امام خمینی ره در مورد آمریکا
در این مقام، به صورت اجمالی برخی از تعابیر بسیار فراوان امام خمینی ره در مورد آمریکا را ذکر نمائیم.
۱- آمریکا شیطان بزرگ است
«در نظرم است كه در يك روايتى است كه رسول خدا كه مبعوث شد، آن شيطان بزرگ فرياد كرد و شيطانها را دور خودش جمع كرد و اينكه مشكل شد كار بر ما. در اين انقلاب، شيطان بزرگ كه امريكاست، شياطين را با فرياد دور خودش دارد جمع مىكند. و چه بچه شيطانهايى كه در ايران هستند و چه شيطانهايى كه در خارج هستند، جمع كرده است و هياهو به راه انداخته است. »
۲- آمریکا دیو بزرگ است
«اينها غافلاند از اين معنا. ملتهاى شريف و تودههاى ملت شريف ما و اين قشرهاى مختلف، همه با جمهورى اسلامى موافقند و با امريكا مخالف. لكن با صورتهاى ديگرى، با ماسكهاى ديگرى، اشخاص در بين آنها نفوذ مىكنند و آنها را اغفال مىكنند. و در يك موقعى كه بايد ما همه با آرامش خاطر روبروى اين ديو بزرگ بايستيم، و اين شيطان بزرگ، منحرف مىكنند ملت ما را از آن راهى كه دارد مىرود. راه ضلالت پيششان مىگذارند. همين قدر مقصود اين است كه ملت را از آن راهى كه مىرفت منحرف كنند تا امريكا بتواند كارهايش را انجام بدهد. »
۳- آمریکا جهانخوار است
«انقلاب عظيم ملت شريف و مبارز ايران، پيامد انقلابهاى رهايىبخش و نهضتهاى اصيل ملتهاى مبارز جهان و بخصوص ملت برادر و قهرمان الجزاير بود كه سبب شد تا بزرگترين قدرتهاى شيطانى را از ميان بردارند و اميد است رهنمودى براى ساير ملل مستضعف و مسلمانان جهان بوده و بتوانند با همبستگى و اتحاد، سلطه همه استعمارگران و بخصوص شيطان بزرگ، امريكاى جهانخوار را از سر ملتهاى خود كوتاه نمايند. »
۴- آمریکا جنایتکار است
«حضرت آقاى شاذلى بن جديد، رئيس جمهورى دمكراتيك خلق الجزاير ... شما كه سالهاى متمادى با استعمارگران خونآشام مبارزه كرده و صدها هزار شهيد در راه پيروزى و كسب استقلال و آزادى دادهايد وضع ما را در مبارزه با امريكاى جنايتكار به خوبى درك مىكنيد، و به خوبى مىدانيد كه اينان براى حفظ سلطه خود بر ملل مستضعف و غارت معادن و اموال آنها از هيچ نوع توطئه و اتهامى دريغ ندارند و از هر راه و حيلهاى براى سركوبى آنان استفاده مىكنند. و حتماً اطلاع داريد كه اخيراً شيطان بزرگ، در كنار توطئههاى ديگر خود، نسبت خريد اسلحه و ايجاد رابطه با اسرائيل غاصب را به ما داده، و با اين توطئه ننگين قصد منزوى كردن ما را در ميان برادران عرب زبان و مسلمانان جهان دارند. »
۵- آمریکا چهره کثیف داشته و ماهیت آن نیز ضد اسلامی و کثیف است
«اميد است اين توطئههاى ننگين كه به دست عمال امريكاى جنايتكار در كشور ما و ديگر كشورهاى اسلامى هر روز اتفاق مىافتد، چهره كثيف اين شيطان بزرگ را براى همگان آشكار سازد و زبان گويايى براى مظلوميت ما در اين گوشه از جهان باشد. »
«اين جنايات هولناك كه به دست مزدوران امريكاى جهانخوار صورت مىگيرد، چهره واقعى شيطان بزرگ را آشكار مىسازد، و ما را از پاسخ دادن به تهمتهايى كه به ما مىزنند، تا آنجا كه بيشرمانه نسبت خريد اسلحه و ايجاد رابطه با اسرائيل غاصب را به ما مىدهند، بىنياز خواهد كرد؛ و ماهيت ضد اسلامى و كثيف امريكاى خونخوار را براى مسلمانان سراسر جهان نمودار خواهد ساخت كه بيش از اين گول تبليغات اين دشمن غدار را نخورند. »
۶- آمریکا دشمن انسانیت است
« اميد است اين توطئههاى ننگين و اعمال شرمآور ماهيت واقعى اين دشمنان انسانيت را كه در رأس آنها امريكاى جهانخوار مىباشد، براى جهانيان آشكار ساخته، فرياد مظلوميت ما و ملت ستمديده ما را به گوش ديگران برساند و پاسخ اتهامات ناروايى را كه به ما مىدهند، تا جايى كه ما را خريدار اسلحه از رژيم اشغالگر فلسطين قلمداد نمودهاند، بدهد. »
۷- آمریکا استعمارگر خونخوار است
«رئيس كميته جمهورى سوسياليستى ويتنام ... شما كه سالها زير چكمه بمبهاى آتشزا و جنگهاى خانمانسوز اين استعمارگر خونخوار را نموديد و به خوبى از عهده اين مبارزه پيروزمندانه بيرون آمديد، به خوبى وضع ما را درك نموده و مىدانيد كه ملت شريف و قهرمان ما چه روزهاى سختى را پشت سر گذارده و چه مشكلاتى را در اين راه تحمل مىكند. »
۸- آمریکا دیو خون آشام است
«حضرت آقاى ... رئيس جمهور مالت ... اميدوارم با مشاهده اين اعمال ننگين كه به دست مزدوران امريكاى جنايتكار صورت مىگيرد، و هر روزه در گوشه و كنار كشور ما و ديگر كشورهاى مستضعف جهان نظاير آن را مشاهده مىكنيم، ماهيت واقعى اين ديو خونآشام براى جهانيان آشكار شده و فريب تبليغات دروغ و مغرضانه آنها كه از هيچ تهمتى نسبت به ما دريغ نداشته، ... نخورند و مظلوميت ملت ما را به خوبى احساس نموده و درك كنند. »
«حضرت آقاى احمد سكوتوره، رئيس جمهور كشور گينه پيام تسليت شما را در مورد شهادت جانگداز مرحوم آيت اللَّه مدنى و شش نفر شهيد ديگرى كه هنگام اداى فريضه جمعه به دست مزدوران امريكاى جهانخوار صورت گرفت دريافت نمودم. از اظهار همدردى و محبت شما متشكرم. اين جنايات هولناك چهره واقعى شيطان بزرگ و مزدوران ضد اسلام او را براى همه مسلمانان جهان به خوبى آشكار مىسازد كه بيش از اين فريب تبليغات مسموم و دروغين آنها را نخورند، و هر چه زودتر خود را از زير بار سلطه اين ديو خونآشام رها سازند. از خداى تعالى عظمت اسلام و مسلمين و نابودى كافران و دشمنان دين اسلام را مسألت دارم. »
۹- آمریکا غاصبتر از اسرائیل است
«اگر نبود عنايت خاص و پرتو رحمت تو بر اين ملت ضعيف، كه چنگ و دندانها از اطراف عالَم به او نشان مىدهند و توطئههاى شرق و غرب براى براندازى اسلام و جمهورى اسلامى به هم پيوند خوردهاند و سازمانهاى عريض و طويلِ حقوق بشر و امنيت جهانى با رسانههاى گروهى چپ و راست يك صدا به مقابله با آن برخاستهاند و دولتهاى به اصطلاح اسلامى با پيوند با اسرائيل غاصب و ارباب غاصبتر آن امريكا در براندازى آن مجهز شدهاند، در همان نفسهاى اول سركوب شده بود. »
۱۰- آمریکا دشمن شماره یک محرومان و مستضعفان است
«مهمترين و دردآورترين مسئلهاى كه ملتهاى اسلامى و غير اسلامى كشورهاى تحت سلطه با آن مواجه است موضوع امريكاست. دولت امريكا به عنوان قدرتمندترين كشورهاى جهان براى بيشتر بلعيدن ذخاير مادى كشورهاى تحت سلطه، از هيچ كوششى فروگذار نمىكند. امريكا دشمن شماره يك مردم محروم و مستضعف جهان است. امريكا براى سيطره سياسى و اقتصادى و فرهنگى و نظامى خويش بر جهان زير سلطه، از هيچ جنايتى خوددارى نمىنمايد. امريكا مردم مظلوم جهان را با تبليغات وسيعش كه به وسيله صهيونيسم بين الملل سازماندهى مىگردد، استثمار مىنمايد. امريكا با ايادى مرموز و خيانتكارش، چنان خون مردم بىپناه را مىمكد كه گويى در جهان هيچ كس جز او و اقمارش حق حيات ندارند. ايران كه خواسته است از هر جهت با اين شيطان بزرگ قطع رابطه كند، امروز گرفتار جنگهاى تحميلى است. امريكا عراق را وادار نموده است خون جوانان ما را بريزد. و ساير كشورهاى تحت نفوذش را وادار نموده است تا ما را با حصر اقتصادى از پاى درآورد؛ مع الأسف اكثر كشورهاى آسيايى هم با ما سر ستيز برداشته. ملتهاى مسلمان بايد بدانند كه ايران كشورى است كه رسماً با امريكا مىجنگد، و شهداى ما، اين جوانان و دلاوران ارتش و سپاه از ايران و اسلام عزيز در مقابل امريكا دفاع مىكنند. پس ذكر اين مسأله ضرورى است كه درگيريهاى غرب كشور عزيز ما درگيريهايى است از جانب امريكا كه گروههاى از خدا بىخبر وابسته، هر روز ما را با آن مواجه كردهاند، و اين به محتواى انقلاب اسلامى ما مربوط مىشود كه بر پايه استقلال واقعى بنا گشته است. چه اگر ما با امريكا و يا ساير ابرقدرتها و قدرتها كنار آمده بوديم، گرفتار اين مصايب نبوديم؛ ولى مردم ما ديگر به هيچ وجه حاضر نيستند تن به خوارى و ذلت دهند و مرگ سرخ را به زندگى ننگين ترجيح مىدهند.
ما براى كشته شدن حاضريم و با خداى خويش عهد نمودهايم كه دنباله روىِ امام خود سيد الشهدا باشيم. اى مسلمانانى كه در كنار خانه خدا به دعا نشستهايد، به ايستادگان در مقابل امريكا و ساير ابرقدرتها دعا كنيد و بدانيد كه ما با عراق جنگى نداريم و مردم عراق پشتيبان انقلاب اسلامى ما هستند، ما با امريكا در ستيزيم. و امروز دست امريكا از آستين دولت عراق بيرون آمده است و به اميد خدا اين ستيز تا استقلال واقعى ادامه دارد كه بارها گفتهام ما مرد جنگيم و تسليم براى مسلمان معنا ندارد. اى كشورهاى بىطرف! شما را به شهادت مىطلبيم كه امريكا قصد نابودى ما را دارد. كمى به خود آييد و ما را در هدفمان كمك كنيد. ما به شرق و غرب و به شوروى و امريكا پشت كردهايم تا خود، كشور خود را اداره كنيم. آيا حق است تا اين چنين مورد هجوم شرق و غرب واقع شويم؟ »
۱۱- آمریکا در رأس دشمنان اسلام است
«در وضع فعلى كشور، كه قواى مسلح ايران در مرزها با خلوص نيت و قلب سرشار از محبت به اسلام و كشور اسلامى به جنگ دفاعى با دشمنان اسلام- كه در رأس آنها امريكاست- بپاخاستهاند، و در زمانى كه امثال صدام تبهكار به پيروى از شيطان بزرگ به كشور اسلامى ما هجوم آورده است و قواى مسلح ايران با فداكارى بىنظير از كشور قرآن دفاع مىنمايد، بر همه ملت خصوصاً علماى اعلام لازم است از بازماندگان شهيدان اسلام ديدن نموده، و با عواطف اسلامى خود در خدمت آنان كوشا باشند و از كمكهاى معنوى و عواطف روحى دريغ ننمايند. »
۱۲- انحراف از مسیر مبارزه با آمریکا کار دشمن است.
«اينها غافلاند از اين معنا. ملتهاى شريف و تودههاى ملت شريف ما و اين قشرهاى مختلف، همه با جمهورى اسلامى موافقند و با امريكا مخالف. لكن با صورتهاى ديگرى، با ماسكهاى ديگرى، اشخاص در بين آنها نفوذ مىكنند و آنها را اغفال مىكنند. و در يك موقعى كه بايد ما همه با آرامش خاطر روبروى اين ديو بزرگ بايستيم، و اين شيطان بزرگ، منحرف مىكنند ملت ما را از آن راهى كه دارد مىرود. راه ضلالت پيششان مىگذارند. همين قدر مقصود اين است كه ملت را از آن راهى كه مىرفت منحرف كنند تا امريكا بتواند كارهايش را انجام بدهد. »
۱۳- نباید گذاشت مرگ بر آمریکا فراموش شود.
«بي جهت نيست كه در آن نطقهاى با اجتماع زياد روز عاشورا سوت مىزنند و كف مىزنند. امام مظلوم ما به شهادت رسيده، روز شهادت امام مظلوم ما، پاى نطق و سخنرانى يك نفر آدمى كه با آنها دوست است كف مىزنند و سوت مىكشند و امريكا را از ياد مىبرند. خط اين بود كه اصلًا امريكا منسى بشود. يك دسته شوروى را طرح مىكردند تا امريكا منسى بشود، يك دسته «اللَّه اكبر» را كنار مىگذاشتند، سوت مىزدند و كف مىزدند آن هم روز عاشورا. خط اين بود كه اين قضيه مرگ بر امريكا منسى بشود. »
۱۴- هر چه فریاد دارید سر آمریکا بکشید
«در هر صورت كلى قضيه را باز من تكرار مىكنم كه بدانيد شما با يك قدرتى مواجه هستيد كه اگر يك غفلت بشود مملكتتان از بين مىرود. غفلت نبايد بكنيد. غفلت نكردن به اين است كه همه قوا، هر چه فرياد داريد سر [امريكا] بكشيد. هر چه تظاهر داريد بر ضد آن بكنيد. هر عملى داريد، عمل مثبت را، [بر ضد] آن كنيد. قواى خودتان را مجهز كنيد. »
۱۵- آیا باید به آغوش آمریکا برگردیم؟
«اين نهى از منكر همهاش خلاصه شده است در همين هر چه اعلاميه مىدهند آقايان و هر چه صحبت مىكنند و هرجا مىروند صحبت مىكنند، همّ و غمّشان اين است كه اين جمهورى اسلامى به درد نمىخورد! ما حتماً بايد يا در آغوش امريكا باشيم تا بتوانيم زندگى كنيم؛ يا در آغوش شوروى. و چون شوروى الحاد دارد و امريكا موحّد است! و خيلى صحيح است و خوب است، يا كمتر از او بد است، ما خوب است كه همراه اينها باشيم. اين چه فكرى است كه شماها داريد؟ چرا بايد اين طور باشيد؟ »
۱۶- رابطه ما با آمریکا رابطه یک چپاولگر با چپاول شده، رابطه ملت مظلوم با جهانخوار، رابطه یک غارتگر با غارت شده است و همیشه برای ما ضرر دارد
«ملت شريف ايران، خبر قطع رابطه بين ايران و امريكا را دريافت كردم و اگر كارتر در عمر خود يك كار كرده باشد كه بتوان گفت به خير و صلاح مظلوم است، همين قطع رابطه است. رابطه بين يك ملت بپاخاسته براى رهايى از چنگال چپاولگران بين المللى با يك چپاولگر عالَمخوار، هميشه به ضرر ملت مظلوم و به نفع چپاولگر است. ما اين قطع رابطه را به فال نيك مىگيريم؛ چون كه اين قطع رابطه دليلى بر قطع اميد امريكا از ايران است. ملت رزمنده ايران اين طليعه پيروزى نهايى را كه ابرقدرت سفاكى را وادار به قطع رابطه- يعنى خاتمه دادن به چپاولگريها- كرده است، اگر جشن بگيرد حق دارد. ما اميدواريم كه نابودى سرسپردگانى مثل سادات و صدام حسين بزودى انجام گيرد و ملتهاى شريف اسلامى به اين انگلهاى خائن، آن كنند كه ملت ما با محمد رضاى خائن كرد؛ و به دنبال آن براى آزاد زيستن و به استقلال تمام رسيدن، قطع روابط با ابرقدرتها خصوصاً امريكا نمايند. من كراراً گوشزد نمودهام كه رابطه ما با امثال امريكا، رابطه ملت مظلوم با جهانخواران است. »
«يك ملتى كه شهادت را مىطلبند و دعا مىخواهند براى شهادت، اينها از دخالت نظامى مىترسند؟ اينها از حصر اقتصادى مىترسند؟ همه عالم درهاى ممالكشان را به ما ببندند همه و ما باشيم، اين عدهاى كه، سى و چند ميليونى كه در اين ايران زندگى مىكنيم، يك ديوارى دور ايران بكشند و ما را در همين ايران حبس بكنند، ما اين را ترجيح مىدهيم به اينكه درها باز باشد و چپاولگرها بريزند به مملكت ما. ما مىخواهيم چه بكنيم كه به اين تمدنى كه از توحش بدتر است، اين تمدنى كه حيوانات بيابان در رفتارشان از آنها بهتر است، ما مىخواهيم چه بكنيم به اين تمدن برسيم. اين دروازه تمدنى كه شاه مخلوع مىخواست به روى ما باز بكند، يعنى قدرتها را بر ما مسلط كند، و همه دارايى ما را ببرد و چند تا عروسك براى ما بفرستد، نفت ما را ببرند و براى ما پايگاه براى خودشان درست بكنند، ما اين تمدن بزرگ را مىخواهيم چه بكنيم؟ اين تمدن است؟ اين پدر و پسر و خصوصاً اين پسر كشور ما را به عقب راند و همه چيز ما را به باد داد، به طورى كه اگر الآن همه ملت دستشان را به هم بدهند و دستشان را به هم دادهاند بحمد اللَّه، و بخواهند تعمير كنند آن چيزى كه در اين قريب پنجاه سال بر ما گذشته است، و آن چيزى كه از بيست و چند سال پيش از اين به وسيله امريكا بر مملكت ما گذشته است، سالهاى طولانى لازم است تا ما ترميم كنيم اينها را. ما مىخواهيم چه كنيم روابط داشته باشيم با آنهايى كه مىخواهند ما را بچاپند؟ رابطه ما با آنها غير از اين است كه رابطه چپاولگر و چپاول بشو است؟ براى چه ما مىخواهيم اين را؟ درها را همه را ببندند و ما را محاصره اقتصادى بكنند. ما خودمان در اينجا مملكت وسيعى داريم، آب هم داريم، خدا باران هم به ما مىدهد، خودمان مىكاريم و مىخوريم و هيچ احتياجى به اين مسائل نداريم. آنها نترسانند يك ملتى را كه مىخواهد خودش را به كشتن بدهد تا استقلالش را حفظ بكند. اين استقلالى كه ما پيدا كرديم و اين آزادى كه ما پيدا كرديم يك هديه آسمانى است، يك هديه الهى است به ما رسيده، و ما مكلفيم اين را حفظش كنيم. اگر ما اين را حفظش نكنيم به نعمت خدا، قدردانى از نعمت خدا نكردهايم، كفران كردهايم نعمت خدا را، ما بايد اين را حفظش بكنيم. ما از اين تهديدهايى كه مىكنند و كشتيهايشان را مىآورند در مثلًا خليج و امثال اينجا، و از اين طرف و از آن طرف و اينها، حالا ديگر اين حرفها كهنه شده. پيشتر بله، زمان سابق اين طور بود كه تا يك قراردادى را مىخواستند تحميل كنند، و يكى يك مثلًا نالهاى مىزد، يك كشتى از انگلستان مىآمد در آبهاى خليج، تمام مىشد مسأله. حالا همه كشتيهايتان را هم بياوريد اينجا، همه طيارههايتان را هم بفرستيد اينجا، مسأله حالا غير سابق است. ما اتكال به خدا داريم. ما براى اين جهان يك مدبّر را مىدانيم هست. آنهايى كه تا كنون توجه نداشتند خوب توجه پيدا بكنند كه يك ملتى كه هيچ نداشت جز اللَّه اكبر، و او همه چيز است، چطور همه قوا را كنار زد. »
دولت امريكا ما را [تهديد] كرده بود كه اگر چنانچه اين اعدامها ادامه پيدا بكند، در روابط ايران با امريكا يك قدرى خطر مىافتد، اى الهى كه به خطر بيفتد! ما روابط با امريكا را مىخواهيم چه بكنيم. روابط ما با امريكا روابط يك مظلوم با يك ظالم است؛ روابط يك غارت شده با يك غارتگر است. ما مىخواهيم چه كنيم. آنها ميل دارند كه با ما روابط آنها احتياج دارند كه با ما روابط داشته باشند؛ ما چه احتياجى به امريكا داريم. امريكا آن طرف دنياست. آنها مىخواهند كه بازار داشته باشند اينجا. آنها باز طمع دارند كه نفت ما را بخورند. »
۱۷- تا آخر عمر با آمریکا مبارزه می کنیم چون تمام بدبختی ملل مستضعف از سوی آمریکاست
«ملت شريف و مبارز ايران! جنايات شاه و امريكا چيزى نيست كه احتياج به اثبات داشته باشد. شاه و امريكا، ما را در تمام زمينهها وابسته نمودهاند. قتل و ضرب و شَتْم و زندان و تبعيد از امور رايج اين جانيان بوده است. ما تا آخر عمر، عليه دولت امريكا مبارزه مىكنيم، و تا آن را به جايش ننشانيم و دستش را از منطقه كوتاه نكنيم، و به تمام مبارزان راه آزادى كمك نكنيم تا آنها را شكست دهند و خود مردم ايران سرنوشت خويش را به دست گيرند، از پاى نمىنشينيم. براى ما شرق تجاوزگر و غرب جنايتكار فرقى نمىكند. ما مىجنگيم و چون حق پيروز است پيروزيم. سلطه امريكا تمام بدبختيهاى ملل مستضعف را به دنبال دارد، و تجاوز شرق متجاوز روى تاريخ را سياه نموده است. »
۱۸- باید چنگ و دندان آمریکا را شکست
«پس راهى جز مبارزه نمانده است، و بايد چنگ و دندان ابرقدرتها و خصوصاً امريكا را شكست، و الزاماً يكى از دو راه را انتخاب نمود: يا شهادت. يا پيروزى. كه در مكتب ما هر دوى آنها پيروزى است. كه ان شاء اللَّه خداوند قدرت شكستن چهارچوب سياستهاى حاكم و ظالم جهانخواران، و نيز جسارت ايجاد داربستهايى بر محور كرامت انسانى را به همه مسلمين عطا فرمايد؛ و همه را از افول ذلت به صعود عزت و شوكت همراهى نمايد. »
۱۹- آمریکا هیچ غلطی نمی تواند بکند
«شما مىبينيد كه الآن مركز فساد امريكا را جوانها رفتهاند گرفتهاند، و امريكاييهايى هم كه در آنجا بوده گرفتند، و آن لانه فساد را به دست آوردند و امريكا هم هيچ غلطى نمىتواند بكند، و جوانها هم مطمئن باشند كه امريكا هيچ غلطى نمىتواند بكند. بيخود صحبت اينكه اگر دخالت نظامى [كند]، مگر امريكا مىتواند دخالت نظامى در اين مملكت بكند؟ امكان برايش ندارد. تمام دنيا توجهشان الآن به اينجاست. مگر امريكا مىتواند مقابل همه دنيا بايستد و دخالت نظامى بكند؟ غلط مىكند دخالت نظامى بكند. نترسيد، نترسانيد. همين تعبيرى كه جوانهاى ما از روى احساسات جوانى كردند كه اگر چنانچه امريكا بخواهد دخالت نظامى بكند ما چه خواهيم كرد، اصلًا اين «اگر» ش را هم نبايد بگويند. امريكا عاجز از اين است كه دخالت نظامى در اينجاها بكند. اينها يك مسائلى در پيششان است، يك مطالبى در پيششان است كه روى آن مطالب گرفتاريهايى دارند، نمىتوانند اين كارها را بكنند. اگر آنها مىتوانستند دخالت نظامى بكنند، شاه را نگه مىداشتند. »
۲۰- اسلام ابرقدرت ها را به خاک مذلت خواهد نشاند
«فرزندان عزيز جهادىام به تنها چيزى كه بايد فكر كنيد به استوارى پايههاى اسلام ناب محمدى- صلى اللَّه عليه و آله و سلم- است. اسلامى كه غرب، و در رأس آن امريكاى جهانخوار، و شرق و در رأس آن شوروى جنايتكار را به خاك مذلت خواهد نشاند. اسلامى كه پرچمداران آن پابرهنگان و مظلومين و فقراى جهانند و دشمنان آن ملحدان و كافران و سرمايه داران و پولپرستانند. اسلامى كه طرفداران واقعى آن هميشه از مال و قدرت بىبهره بودهاند؛ و دشمنان حقيقى آن زراندوزان حيلهگر و قدرتمداران بازيگر و مقدس نمايان بىهنرند. »
۲۱- دست دراز کردن به سوی آمریکا عار و ننگ است
«اين براى يك مملكتى اولًا، يك مملكت اسلامى، عار است كه دستش را دراز كند طرف امريكا. »
۲۲- آنهایی که خواب آمریکا را می بینند خدا بیدارشان کند
«آنهايى كه در خواب هستند، آنهايى كه باز هم خواب مىبينند، آنهايى كه خواب امريكا را مىبينند خدا بيدارشان كند، توجه بهشان بدهد. »
در ادامه مناسب است که به دیدگاه آقای روحانی-رئیس جمهور محترم- را نیز نسبت به آمریکا توجه نمائیم.
دیدگاه روحانی در مورد آمریکا
آقای روحانی در مواضع متعدد از کتاب خودش در مورد فعالیتها و مذاکرات هستهای که داشته است –از مهر ۱۳۸۲ تا مرداد ۱۳۸۴- در مورد آمریکا معتقد است:
خصومت و دشمنی همیشگی آمریکا با ملت ایران
«اصولا مشکل ما و آمریکا، عدم حسن نیت آنها است. آمریکایی ها مرتب با ما دشمنی می کنند، منافع ملی ما را تهدید می کنند، از جنگ سخن می گویند و همزمان به شما می گویند در سطح بالا آماده مذاکره هستیم. سخنان آنها با رفتار آنها سازگار نیست. »
«ما بعد از پیروزی انقلاب با سه چالش مهم روبه رو بودیم که در هر سه چالش، آمریکایی ها یا طراح آن بوده اند یا حامی آن و یا هم طراح و هم مجری آن بوده اند. بعد از پیروزی انقلاب، اولین چالشی که پیش روی ما بود، فشارهای داخلی بود. حوادثی که در سال ۱۳۵۸ از کردستان گرفته تا خوزستان تا بلوچستان و تا ترکمن صحرا و حتی مسئله حزب خلق مسلمان در آذربایجان و تا شروع انفجارات و ترورها، همه اینها فشارهایی بود که دشمنان ما از درون جامعه ایرانی و از طریق مزدوران خود به وجود آوردند. اما ملت ما با تدبیر و هوشیاری و با فداکاری و با راهبری امام، توانست از این چالش و بحران به خوبی عبور کند.
چالش دومی که برای ما ایجاد کردند، چالش منطقه ای و فشار از بیرون بود. منتهی در آن مقطع، طراحی فشار از منطقه بود. حزب بعث عراق را آماده ساختند و یک جنگ هشت ساله ای را بر ما تحمیل کردند که در این زمینه هم، بی تردید هم در طراحی و هم در پشتیبانی و حمایت،آمریکایی ها نقش موثر داشتند. به ویژه در سال پایانی جنگ، که آمریکایی ها آشکارا خود وارد صحنه نبرد با جمهوری اسلامی ایران شد.
چالش سوم ما بین المللی بود که بعد از جنگ علیه ما طراحی شد، و عجیب این است که علی رغم اینکه برخی از افراد فکر می کنند دشمنی دموکرات ها با ایران نسبت به جمهوری خواهان کمتر است، هر سه توطئه و فشار در زمان دموکرات ها علیه ما طراحی شد. فشار اول و دوم در زمان کارتر بود. بنابر این هم فشار داخلی در سال ۱۳۵۸ در زمان دموکرات ها بود و هم جنگ تحمیلی که در شهریور ۱۳۵۹ به ما تحمیل شد، در زمان حاکمیت دموکرات ها بود. فشار سوم هم در زمان دموکرات ها بود. البته نمی توان گفت که جمهوری خواهان بهتر از دموکرات ها هستند یا بالعکس. در سیاست های اصولی آنها علیه انقلاب اسلامی تفاوت زیادی بین آنها نیست. »
«چالش سوم در زمان کلینتون آغاز شد. ... در زمان کلینتون، سیاست مهار دوگانه به تصویب رسید که علیه ایران و عراق بود. در این سیاست که در سال ۱۹۹۳ (۱۳۷۲) طراحی شد، شش هدف نسبت به ایران پیگیری می شد.
اول، إعمال تحریم اقتصادی بود که به دنبال این بودند از طریق آمریکا و کشورهای متحد و دوست آمریکا فشار اقتصادی علیه ج.ا.ایران طراحی و عمل شود. در آمریکا از شخص کلینتون آغاز شد. در ماجرای ‹کونوکو› با فرمان رئیس جمهوری امریکا این قرارداد لغو شد و به دنبال آن کنگره وارد عمل شد و طرح معروف ‹داماتو› را تصویب کرد تا فشار علیه جمهوری اسلامی ایران در بخش اقتصادی به ویژه انرژی انجام شود و هیچ کشور و دولتی نتواند در زمینه نفت و گاز در ایران سرمایه گذاری کند.
دوم، جلوگیری از وام و اعتبارات خارجی بود. همان طور که می دانید، فشار وام و اعتبار خارجی مشکلاتی را در سال های بعد برای ما به وجود آورد و حتی کشورهایی مثل ژاپن و اروپایی ها که می خواستند اعتباراتی را در اختیار ما قرار بدهند، امریکایی های به شدت جلوی آنها را می گرفتند.
سوم،جلوگیری از دسترسی ایران به تکنولوژی های حساس و فناوری های پیشرفته بود.
چهارم، جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح مدرن و تقویت بنیه دفاعی بود.
پنجم، جلوگیری از استفاده ایران از انرژی هسته ای حتی انرژی صلح آمیز بود. در هر ملاقاتی که مقامات روسیه در زمان کلینتون داشتند، یکی از موضوعات اساسی موضوع نیروگاه بوشهر بود و این را به صورت علنی هم اظهار می کردند. در زمینه تسلیحات هم به روسیه فشار می آوردند. توافق معروف به ‹گور-چرنومردین› که بین نخست وزیر روسیه و معاون اول رئیس جمهور امریکا انجام شد، ارسال هرگونه تسلیحات پیشرفته را به ایران ممنوع کرد.
ششم،جنگ روانی و تبلیغات علیه ج.ا.ایران بود. »
«همه این شش محور را که در سیاست مهار دوگانه طراحی شده بود، اجرا کردند. کلینتون در اولین اجلاس گروه هفت (که فعلا گروه هشت شده است) گفت هدف اصلی ما در این اجلاس، فشار به جمهوری اسلامی ایران از طریق تحریم و به ویژه جلوگیری از ارسال سلاح های مدرن به ایران است. ... مارتین ایندیک مشاور سابق امنیتی، اعلام کرد که یکی از اهداف مهم ما این است که اعتبارات صادراتی در کشورهای اروپایی و ژاپن نسبت به ایران کاهش یابد و این برای ما اهمیت ویژه ای دارد.
آلبرایت وزیر خارجه امریکا گفت: همه فشار ما به بانک جهانی این است که هیچ گونه وامی در اختیار جمهوری اسلامی ایران گذاشته نشود. اظهارات تند وارن کریستوفر علیه ایران نیز روشن است که همیشه در سخنرانی های خود می گفت که ایران به دنبال سلاح های کشتار جمعی است.
در بحث انرژی نیز اظهاراتی از طرف مقامات امریکایی انجام می گرفت. داماتو قبل از اینکه طرح خود را علیه ایران مطرح کند، می گوید نفت و گاز رگ حیاتی ایران است و ما باید این رگ حیاتی را قطع کنیم. در زمینه جنگ روانی و تبلیغاتی هم محور امریکا علیه ایران، بحث سلاح های کشتار جمعی، تروریسم و حقوق بشر بود که همواره مطرح می کرد.
کلینتون در نامه ای به کنگره اعلام کرد که به سه دلیل عمده ایران باید مورد تحریم قرار بگیرد: فعالیت های تروریستی ایران، حمایت ایران از تروریسم بین الملل به ویژه در خاورمیانه، و سوم، تلاش ایران برای دستیابی به سلاح کشتار جمعی. اینها اتهاماتی بود که در نامه کلینتون مطرح شد. بعد هم در همه سخنرانی های مهم خود مانند سخنرانی ماه ژانویه (که رؤسای جمهوری امریکا در کنگره ایراد می کنند) تحت عنوان «وضعیت کشور»، همواره از ایران به عنوان دشمن بزرگ یاد می کند و بر این نکته که نباید گذاشت ایران به سلاح و فناوری مدرن دست پیدا کند، تاکید می کرد. البته در چند سخنرانی، در کنار ایران کره شمالی را هم نام برد. »
آمریکا دروغگو است
«علت اینکه امریکایی ها از این گزارش مدیرکل خیلی عصبانی شدند، این بود که در کنار داستان عراق دوباره دروغگویی امریکا ثابت شد یعنی در سال ۲۰۰۳ دوباره معلوم شد که امریکا دروغگوست. »
«امریکایی ها مرتب آژانس را می ترسانند و می گویند یک موقع اظهار نظر نهایی نکنید که آبروی شما می رود، ایرانی ها بسیاری از مسائل را به شما نگفته اند. آنها مرتبا تبلیغ می کنند. ما به آژانس گفتیم اگر امریکا می گوید که ما اطلاعات کافی در اختیار شما نگذاشته ایم، امریکا که می گوید اطلاعات کافی دارد، پس آنها آن موارد را در اختیار شما بگذارند. شما بر مبنای اطلاعات آنها بیایید یک بار بازرسی کنید تا دروغ گویی امریکایی ها برای شما اثبات شود. »
مذاکره با آمریکا بی فایده است چون زورگو و متبختر است
«البته در مقطع دیگری در دولت نهم، ایران و آمریکا در مسئله عراق مذاکره کردند، ولی آن مذاکره هم به نتیجه ای نرسید. »
«شما دیدید که همین غیر متعهدها که دیروز برای رأی گیری فشار آوردند، اروپا و امریکا تهدیدهایی نسبت به آژانس کردند ... با این شیوه های قلدرمابانه و زور، خود آمریکایی ها هستند که این فرصت ها را از بین می برند، ... روشن است که ما در موضع قلدری هرگز صحبت نمی کنیم. اگر آنها از موضع تهدید حرف می زنند، مذاکره معنایی ندارد. به اعتقاد من مشکل را خود امریکایی ها به وجود آوردند. اگر امریکا بخواهد حقوق ملی ما را زیر پا بگذارد ما به چه مناسبت با او حرف بزنیم؟! »
«اما اینکه در آینده نزدیک با امریکا در خصوص مسائل هسته ای و بقیه مسائل و مسائل منطقه ای مذاکره کنیم، فعلا چشم اندازی را نمی بینم. امریکایی ها باید در مقام عمل صداقت خود را ثابت کنند. امریکایی ها باید دست از تبختر و یک جانبه گرایی بردارند. باید از آن عرشی که برای خودشان درست کرده اند، پایین بیایند و به طور مساوی روبه روی ما بنشینند و قبول کنند که یکی ایران و یکی امریکا. اگر ما دیدیم شرایط، شرایطی است که امریکایی ها حسن نیت دارند، آن وقت می توانیم راجع به مذاکره بررسی کنیم. ولی در شرایط فعلی که امروز هستیم، با تبختر امریکا و با اعمالی که امریکا در منطقه انجام می دهد من امیدی ندارم که بتوانیم در آینده نزدیک با امریکا کنار یک میز بنشینیم و مذاکره کنیم. »
«بنابراین، وقتی برخورد آمریکا با ایران برخورد خصمانه است، به طور طبیعی نمی توانیم با کشوری که برخورد خصمانه دارد، مذاکره کنیم. »
مشکل آمریکا با ایران، پیشرفت، اقتدار و استقلال ایران است
«ما معتقد نیستیم که فشار امریکایی ها به این دلیل است که می ترسند ایران در پی سلاح هسته ای باشد. امریکایی ها می دانند داشتن چرخه سوخت، نه تنها از لحاظ فناوری و استقلال برای یک کشور مهم است. حتی از لحاظ جایگاه منطقه ای هم جایگاه سیاسی خاصی را برای یک کشور تعریف می کند، لذا نمی خواهند ایران دارای این توانمندی و این قدرت باشد و به همین دلیل هم فشار می آورند. »
آمریکا بدنبال تسلیم ایران مانند لیبی است
«حساب آمریکا فرق می کند. آمریکا به عنوان دشمن ما همواره مواضع غیر منطقی و غیر اصولی داشته است. ما می خواهیم با اروپا کار کنیم افرادی که به ما می گویند چرا با اروپا کار می کنید، ولی با آمریکا کار نمی کنید به صراحت نمی گویند که چرا ایران با اروپا به عنوان قدرت دوم دنیا مذاکره می کند، بلکه باید با قدرت اول حرف بزند. به اعتقاد من، این حرف منطقی نیست. شاید فرصت توضیح و استدلال نباشد. فقط بدانید کشوری که خواست مسئله اش را با آمریکا حل کند، لیبی بود و نتیجه آن را هم دید. آمدند و همه امکاناتشان را در کشتی ریختند و به واشنگتن بردند. این راه حل آمریکایی هاست! آنها که به ما می گویند چرا با آمریکا مذاکره نمی کنید، نمونه اش لیبی است. »
«فناوری هسته ای نیز در آن مقطع در نیمه راه بود و ضرورت داشت این مسیر ادامه یابد تا کشور به همه امکانات فناوری غنی سازی دست یابد و چرخه سوخت تکمیل شود. در مقابل، هدف غرب به ویژه آمریکا، توقف همه فعالیت های مربوط به غنی سازی در ایران بود و در واقع، می خواستند عقب نشینی و تسلیم دولت لیبی در زمینه برنامه هسته ای خود را در ایران تکرار نمایند. »
«بدیهی است مدعی اصلی علیه ایران در موضوع هسته ای امریکاست و قابلیت این کشور برای مقابله یا مصالحه در این مورد به مراتب بیش از دیگران است ولی آمریکا در آن مقطع تنها به تسلیم شدن ایران در برابر تهدیداتش می اندیشید و بنای تفاهم نداشت. ایران نیز به دلیل تجربیات گذشته، مذاکره با امریکا را مطلوب و به مصلحت نمی دید. »
هدف آمریکا عقب نشینی ایران و سپس هدف گیری مبانی اصلی انقلاب است
«امید امریکا این است که با تهدید و فشار، ایران را در موضوع هسته ای به نوعی عقب نشینی وادار کند و پس از آن مبانی اصلی نظام را هدف گیری کند. »
مسأله هسته ای صرفا یک بهانه است
«اما اینکه مسئله هسته ای یک بهانه است، برای امریکا صد درصد این طور است. یعنی آمریکا قصد دارد با بهانه هسته ای که بهترین بهانه است و می تواند افکار عمومی را توجیه کند و کشورهای دیگر را با خود همراه کند، به اهداف دیگر خود برسد. امریکا قصد دارد ما را به بهانه هسته ای، برای سایر اهداف خود به شورای امنیت ببرد. »
با حل مسئله هسته ای نیز پرونده ما از شورای امنیت خارج نمی شود
«آمریکا قصد دارد ایران را به شورای امنیت ببرد تا تمام مسائل خود را با ما حل و فصل کند. یعنی به بهانه مسئله هسته ای به شورای امنیت می رویم، اما با حل مسئله هسته ای از شورای امنیت خارج نمی شویم. آنها قصد دارند تمام مسائل مورد نظر خود همچون بحث خاورمیانه و تروریسم را در آنجا مطرح کنند. »
جای تعجب است که چگونه وقتی آقای روحانی آمریکا را دروغگو، زورگو، دشمن مبانی اصلی نظام، دشمن پیشرفت، دشمن اقتدار و استقلال ملت ایران می داند، و مذاکره با آمریکا را غیر منطقی، بی فائده، مخالف مصلحت و ... می داند، در عین حال، برخی از طرفداران دولت و مسئولین، سخن از مذاکره با آمریکا میگویند.
به تعبیر مقام معظم رهبری مدظله العالی در سخنرانی خویش در اول خرداد ۱۳۸۱:
« کسانی که دم از مذاکره با امریکا میزنند، یا از الفبای سیاست چیزی نمیدانند، یا الفبای غیرت را بلد نیستند؛ یکی از این دو تاست. در حالی که دشمن اینطور اخم میکند، اینطور متکبّرانه حرف میزند، اینطور به ملت ایران اهانت میکند، تصریح هم مینماید که میخواهد علیه این نظام و این کشور و منافع آن اقدام کند، عدّهای در اینجا ذلیلانه و زبونانه میگویند: چه کار کنیم؛ برویم، نرویم، نزدیک شویم، با آنها صحبت کنیم، در خواست کنیم، خواهش کنیم؟! این اهانت به غیرت و عزّت مردم ایران است؛ این نشانه بی غیرتی است؛ این سیاستمداری نیست. سعی میکنند رنگ و لعابی از فهم سیاسی به کار خود بدهند؛ نه، این درست ضدِّ فهم سیاسی است ... مسأله امریکا این است که هویّت اسلامی و ملی ما را قبول ندارد و این را به زبان میآورد. چرا عدّهای از مدّعیان سیاست و فهم، نمیفهمند؟! واقعاً جای تأسّف است. حکومتی که اینطور صریحاً میگوید میخواهم علیه نظام اسلامی و خواستِ ملت ایران عمل کنم و برای براندازی این نظام بودجه میگذارد، ارتباط و مذاکره با آن، هم خیانت و هم حماقت است!»
قم المقدسه
۹/۸/۱۳۹۵
